شناسهٔ خبر: 13605 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

«کتاب کوچه» احمد شاملو در محاق

ناشر «کتاب کوچه» احمد شاملو گفت: با وجود نامه‌نگاری با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای تعیین تکلیف جلد دوازدهم «کتاب کوچه»، حرف «چ» این کتاب هنوز اجازه چاپ پیدا نکرده است.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایسنا؛ بابک کاظم‌زاده - مدیر انتشارات مازیار - گفت: جلد دوازدهم «کتاب کوچه» شامل حرف «چ» در ۶۰۰ صفحه تدوین شده و تیرماه سال ۹۱ برای گرفتن مجوز نشر به اداره‌ کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفته، اما مسؤولان وقت اداره کتاب وزارت ارشاد از ما خواستند به جرح و تعدیل این کتاب دست بزنیم تا مجوزش صادر شود، که ما نپذیرفتیم و کتاب هم منتشر نشد.

 

او در ادامه افزود: در جواب مسؤولان ارشاد که می‌خواستند بخش‌هایی از کتاب برداشته شود، پاسخ دادیم که این کتاب نزد ما امانت است و ما نمی‌توانیم حتا به یک کلمه از آن دست بزنیم. کتاب هم «کتاب کوچه» است و از نامش معلوم است درباره چه چیزهایی است.

 

این ناشر در پاسخ به این‌که آیا با تغییر مدیریت در وزارت ارشاد برای انتشار این کتاب اقدام نکرده‌اند، گفت: حدود سه ماه قبل نامه‌ای به معاونت ارشاد نوشتم، اما هنوز هیچ پاسخی در این رابطه به ما داده نشده است.

 

شهریورماه امسال نیز غلامعلی حداد عادل - رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی - درباره انتشار آخرین جلد «کتاب کوچه» شامل حرف «چ» و ارجاع این کتاب از سوی وزارت ارشاد به فرهنگستان به ایسنا گفت: فرهنگستان وظیفه ممیزی کتاب را برعهده ندارد. ما ممکن است کلیاتی درباره هر فرهنگی بگوییم، اما این را که چه کلماتی بیاید یا نه، وزارت ارشاد باید بگوید و وظیفه فرهنگستان نیست. البته اگر وزارت ارشاد از ما همکاری بخواهد، در این‌باره نظر می‌دهیم. در گذشته هم این مشورت‌ها بوده، اما مسؤولیت ممیزی با وزارت ارشاد است.

 

او در پاسخ به این‌که آیا مشخصا درباره این کتاب اطلاعی دارد یا خیر نیز اظهار کرد: بله اطلاع دارم و به فرهنگستان ارجاع شده است. نظر مشورتی‌مان را هم به ارشاد داده‌ایم. بروید از آن‌ها بپرسید.

 

به گزارش ایسنا، حرف «چ» «کتاب کوچه» دوازدهمین جلد این مجموعه است که به گفته کاظم‌زاده، در صورت منتشرشدنش، جلدهای بعدی آن هم از سوی خانواده شاملو آماده انتشار می‌شود.

 

 

«کتاب کوچه» عنوان فرهنگ‌نامه‌ای است که به کوشش احمد شاملو و همسرش، آیدا سرکیسیان، در چندین مجلد به عنوان دایرةالمعارف فرهنگ عامیانه‌ مردم ایران تدوین شده و بعد از درگذشت شاملو، سرپرستی این مجموعه بر عهده‌ همسرش، آیدا، بوده است. به گفته‌ مدیر نشر مازیار، بدون درنظر گرفتن ضمایم این کتاب که شامل قصه‌ها می‌شود، تا به حال ۱۱ جلد از این کتاب منتشر شده است.

 

احمد شاملو متولد ۲۱ آذرماه سال ۱۳۰۴ در تهران، دوم مردادماه سال ۱۳۷۹ در فردیس کرج از دنیا رفت.

از او علاوه بر «کتاب کوچه»، مجموعه‌های شعر و ترجمه‌های متعددی بر جای مانده است. او همچنین مدتی در مطبوعات و مدتی هم در سینما فعالیت داشت، ولی عمده شهرتش به خاطر شعرهایش است.

احمد شاملو که در شعر، ابتدا «الف. صبح» و سپس «الف. بامداد» تخلص می‌کرد، مجموعه‌های شعری را همچون «هوای تازه»، «آیدا در آینه»، «باغ آینه»، «لحظه‌ها و همیشه»، «ابراهیم در آتش»، «شکفتن در مه»، «ققنوس در باران»، «دشنه در دیس»، «حدیث بی‌قراری ماهان» و «مدایح بی‌صله» از خود به‌جا گذاشته است.

نظر شما