شناسهٔ خبر: 23869 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

امضای مسئولان وزارت علوم پای مجوز رشته های آزاد

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه امضای مسئولان گذشته و فعلی وزارت علوم پای تمام مجوزهای رشته های این دانشگاه وجود دارد از برخی اقدامات دفتر گسترش، انتقاد کرد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ مجتبی علوی فاضل با بیان اینکه دانشگاه آزاد در این هفته اصلاً به جلسه کمیسیون آموزش دعوت نشده بود و یکی از نمایندگان برخی اطلاعات مورد نیاز را تلفنی دریافت کرد، گفت: اعضای کمیسیون آموزش خودشان مباحثی را درباره مجوزهای پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد مطرح کرده بودند و از طریق معاون پارلمانی این دانشگاه پیام دادند که تا چهارشنبه مجوزهای دریافت شده را به این کمیسیون ارائه دهیم.

وی ادامه داد: این مجوزها بر اساس درخواست اعضای کمیسیون آموزش، فردا در اختیارشان قرار می گیرد. این در حالیست که دانشگاه آزاد بارها از اعضای کمیسیون آموزش درخواست کرده به مذاکره بنشینند.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد بار دیگر با رجوع به اقدامات صورت گرفته در تجمیع واحدهای علوم تحقیقات، اظهار داشت: دانشگاه آزاد هیچ نکته پنهانی ندارد؛ تمام اتفاقاتی که در دانشگاه آزاد برای ادغامها و پذیرشها رخ داد بر اساس درخواستی بود که وزارت علوم در مدیریت گذشته و حال از این دانشگاه داشت. بر این اساس، تمام واحدها و پردیسهای علوم تحقیقاتی که شعب واحد تهران به شمار می آیند باید ساماندهی می شدند. در همین زمینه صورت جلساتی نوشتند و مهلت هایی دادند که دانشگاه آزاد ۴۲ واحد علوم تحقیقات از جمله تهران را ساماندهی کند.

علوی فاضل با بیان اینکه دانشگاه آزاد به احترام درخواست وزارت علوم با دید مثبت وارد مذاکره شد، ادامه داد: واحدهای علوم تحقیقات این دانشگاه، تحت پوشش واحد تهران دانشجوی کارشناسی ارشد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می پذیرفتند اما این امر مطلوب وزارت علوم نبود. رئیس دانشگاه آزاد تاکید می کرد با توجه به سیاست، اقدامات لازم در چارچوب استانداردهای وزارت علوم صورت گیرد.

معاون دانشگاه آزاد با انتقاد از عملکرد شورای گسترش در ادوار گذشته برای ارائه مجوز رشته به این دانشگاه، تاکید کرد: هیچ وقت کسی نمی پرسد چرا دانشگاه آزاد در سالهای گذشته ۴۱ پردیس علوم تحقیقات راه اندازی کرد. علت این بود که شورای گسترش وزارت علوم وظایف قانونی خود را در زمان متعارف انجام نمی داد و فرایند تصویب رشته بسیار کند و ناکارآمد بود. با وجود آنکه یک رشته تمام شرایط سخت گیرانه دفتر گسترش را فراهم کرده بود به ما اعلام کردند بهتر است این رشته در یک دانشگاه دولتی راه اندازی شود.

وی ادامه داد: انتظارمان این بود دفتر گسترش در وظایف قانونی خود نگاه یکسان به همه دانشگاهها داشته باشد، حتی اگر از تمام مسئولان واحدهای دانشگاه آزاد هم سوال کنید، از زمان بر بودن دریافت مجوزها توسط دفتر گسترش گله دارند. در برخی موارد حتی روسای واحدها برای گرفتن حق قانونی خود به کارشناسان دفتر گسترش التماس می کردند.

علوی فاضل با بیان اینکه وقتی دانشگاه آزاد دید در تصویب رشته ها به مشکل خورده از ظرفیت علوم تحقیقات استفاده کرد، افزود: مدیر کل دفتر گسترش در جریان تمام اقدامات سالهای ۹۱ تاکنون در خصوص ادغام واحدها و مجوزهای این دانشگاه است و امضایش پای تمام توافقات درج شده، فراتر از مدیر کل دفتر گسترش امضاء و نظر وزیر علوم وقت، فرجی دانا، سرپرست وزارت علوم، حتی مدیرکل و معاونان سابق آموزشی وزارتخانه و دانشگاه آزاد وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش مهر که چرا وزارت علوم خبر از مجوز نداشتن برخی کد رشته های ارشد این دانشگاه می دهد، گفت: ما پشت پرده این مسائل را می دانیم، برخی مسئولان که هم اکنون در دانشگاه آزاد سمتی ندارند اخبار و اطلاعات دروغ را در اختیار وزارت علوم گذاشته اند. باید یادآوری کنم تمام مجوزهای رشته های علوم تحقیقات تهران در گذشته با امضای حسینی میان واحدهای علوم تحقیقات تا پیش از ادغام پخش شد.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با بیان اینکه به نظر می رسد حرفها در وزارت علوم عوض شده، اضافه کرد: حرفها عوض می شود اما کاغذها و امضاها که عوض نشده، مگر می شود مسئولی زیر حرفی که شش ماه پیش زده، بزند. اگر شرایط وزارت علوم به گونه ای شده که باید از حرفهای قبلی خودش بازگردد بحث دیگری است. مدیر کل دفتر گسترش اول هفته جاری به دانشگاه آزاد آمد و در فضایی بسیار مثبت و دوستانه صحبت کردیم.

علوی فاضل با انتقاد از اینکه چرا وقتی سال گذشته ۵ هزار نفر به ظرفیت پذیرش دکتری دانشگاه آزاد افزوده شد کسی انتقاد نکرد، گفت: در آن زمان هیچ کدام از واحدهای علوم تحقیقات ادغام نشده بودند و هیچ کسی مدعی نشد این ظرفیتها افزایش یافته است. امسال که دانشگاه آزاد تعهد داده، واحدهای علوم تحقیقات را تجمیع کرده و حتی قرار است هرسال ۵ هزار استاد پذیرش کند این موضوع تبدیل به مشکل و معضل شد و در چارچوب استاندارد حرکت کردن واقعاً آزار دهنده است.

وی با بیان اینکه هر دانشگاه دولتی سه تا چهار پردیس خودگردان تاسیس کرده، تاکید کرد: چرا کسی نمی رود و کلاسهای درس پردیسهای این دانشگاهها را در مقطع دکتری مشاهده کند؟ از استادان این پردیسها پرسیده شود که در یک کلاس دکتری چند دانشجو می نشینند.

این مقام مسئول دانشگاه آزاد از برخی نمایندگان مجلس هم انتقاد کرد و اظهار داشت: متاسفانه تمام نمایندگان معترض به دانشگاه آزاد، نمایندگان تهران هستند و نمایندگان شهرستانی انتقادی از عملکرد ما ندارند. ما بارها از نمایندگان درخواست کرده ایم با دانشگاه آزاد به مذاکره بنشینند حتی من به برخی از آنان پیامک داده ام که دعوت ما را بپذیرند اما این درخواستها بی پاسخ مانده است. در حالیکه ما می خواستیم با آنان مشورت کنیم و راهنمایی بگیریم که اگر ما اشتباه کردیم، اصلاح کنیم.

  •  

نظر شما