شناسهٔ خبر: 26134 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

نسبت حسین انتظامی با بنگاه «خبر» چیست؟

معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برخی شائبه‌ها پیرامون نسبت حسین انتظامی با روزنامه‌های «خبر جنوب» و «خبر ورزشی»، پاسخ داد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل ازمهر؛ روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: «صاحب امتیاز روزنامه خبرجنوب، همواره شخص حقیقی بوده است و آقای دکتر انتظامی قبلاً نیز در آن روزنامه سمتی نداشته‌اند. صاحب امتیازی روزنامه خبر ورزشی نیز همزمان با تصدی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی، اولاً از شخصیت حقوقی به حقیقی تغییر یافته است و ثانیاً با توجه به قانون منع تصدی همزمان، مؤسسه‌ای که ایشان مدیرعامل آن بوده‌اند، رسماً نیز منحل شده است».

این عبارت، پاسخ به ادعایی است که روز گذشته از سوی یکی از رسانه‌ها مطرح شده بود. در آن مطلب آمده بود: «آقای حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد جزو سهامداران و گردانندگان روزنامه‌های خبرورزشی و خبرجنوب است؛ روزنامه‌هایی که در فهرست یارانه حمایتی بیمه خبرنگاران، حائز دریافت بالاترین ارقام وجه حمایتی شده‌اند».

همچنین روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به ادعای «فرمایشی بودن» انتخابات اخیر هیئت نظارت بر مطبوعات و «انتخاب حسین انتظامی تنها با ۷ درصد آراء» که از سوی همین رسانه مطرح شده است، واکنش نشان داده و آورده است: «نمایندگی مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات مطابق ماده ۱۰ قانون مطبوعات با رأی مستقیم آنان صورت می‌گیرد».

در مطلب ارسالی از سوی روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسانه‌ها - که در قالب جوابیه به گزارش روز گذشته (۲۳ آذر) یکی از رسانه‌ها درباره انتشار لیست یارانه حمایتی بیمه خبرنگاران منتشر شده است - آمده است: حمایت از رسانه‌ها برای بیمه همکاران خود یکی از سیاست‌های محوری این وزارتخانه در هدفمندی یارانه‌های مطبوعاتی است زیرا علاوه بر تقدیر از کارآفرینی رسانه‌ها و حمایت از قشر شریف روزنامه‌نگار، بیمه خبرنگاران را از طریق اصولی تعقیب می‌کند.

در این توضیحات همچنین با اعلام اینکه «مطابق بسته حمایتی سال ۹۳ که در راستای سیاست شفافیت دولت «تدبیر و امید»  قبلاً اطلاع رسانی شده است، تأمین همه یا بخشی از بیمه پرداختی رسانه‌ها برای همکاران خود در دستور کار قرار دارد»، آمده است: چنانچه فهرست همکاران بیمه‌ای یک روزنامه سراسری یا خبرگزاری کمتر از ۲۵ نفر باشد، قابل حمایت نیست و ضمناً سقف حمایت بیمه‌ای این نوع رسانه، یکصد نفر است. امّا همین نصاب‌ها برای یک هفته‌نامه محلّی به ترتیب ۱۰ و ۴۰ نفر است.

بر اساس این گزارش، در این توضیحات اعلام شده است: مطابق ضوابط مندرج در بسته یادشده، و در راستای تفاوت گذاشتن بین نحوه حمایت رسانه‌های بخش خصوصی و رسانه‌هایی که از بیت المال ارتزاق می‌کنند، رسانه‌های گروه دوم با ضریب نصف مورد حمایت قرار می‌گیرند. چنین رسانه‌هایی عملاً با دو محدودیت محاسباتی مواجه هستند: سقف نفرات و ضریب پنجاه درصدی بابت دولتی یا عمومی بودن. همچنین برای حمایت از بیمه رابطان خبری خبرگزاری‌ها در استانها سهمیه ای جداگانه برای بیمه یکصدنفر از آنان، لحاظ شده است که چنانچه در فهرست ارسالی خبرگزاری‌ها، عزیزانی از این گروه هستند حق بیمه آنان جداگانه به خبرگزاری مربوط پرداخت می‌شود.

در توضیحات ارسالی، یکی از دلایل اعلام رسمی مبالغ واریزی، ارقام متغیرها و فرمول محاسباتی، احتمال وجود اشتباه و آمادگی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برای رفع اشتباهات عنوان شده و تاکید شده است: این روش شفاف که به پاسخگویی منجر می‌شود، به عدالت نزدیکتر است. اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی نیز در طول یک‌سال گذشته و در بیانیه اعلام یارانه‌ها از صاحبان امتیاز درخواست می‌کرده است چنانچه حق آنان تضییع شده، اعلام نمایند تا بلافاصله اصلاح شود. همچنان که در جدول یارانه بیمه نیز، نام برخی رسانه‌ها دو بار آمده است که نشانگر پرداخت این یارانه بابت شش ماهه دوم سال قبل و شش ماهه نخست امسال است.

اصلاح مبالغ واریزی به ۸ رسانه بابت یارانه حمایتی بیمه خبرنگاران

روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال، از اصلاح برخی ارقام واریزی به حساب برخی رسانه‌ها خبر داد و اعلام کرده است: چند رسانه که میزان دریافتی آنان با فرمول اعلامی مغایرت داشت، از طریق صحیح خود پیگیر شدند و اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی به صدور اصلاحیه برای آنان و رسانه‌های مشابه (جمعاً ۸ رسانه) اقدام کرد که جدول آن بعد از واریز به حساب آنان در سایت معاونت مطبوعاتی قابل مشاهده است.

نظر شما