شناسهٔ خبر: 32814 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

نشر کتاب ایران از دریچه آمار

«نشر کتاب ایران از دریچه آمار» عنوان کتابچه‌ای است که از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شده است؛ این اثر در دو بخش اصلی ضمن ارائه اطلاعاتی از وضعیت نشر کتاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وضعیت نشر در سال 1393 را با وضعیت نشر سال 1392 مقایسه می کند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ نشر کتاب از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی و از جمله شاخص‌های اساسی سنجش رشد فرهنگی یک ملت محسوب می‌شود. در کشور ما نیز نشر کتاب یکی از مهم‌ترین ارکان فرهنگی است که همواره مورد توجه مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه فرهنگ قرار داشته و دارد.
 
مؤسسه خانه کتاب به عنوان کامل ترین، به‌روزترین و جامع‌ترین مرجع کتاب ایران، دقیق‌ترین اطلاعات ثبتی کتاب‌های منتشر شده در کشور را در اختیار دارد. روزانه نزدیک به ۳۵۰ عنوان کتاب تازه انتشار یافته وارد این بانک اطلاعاتی می‌شود. آمارهای ارائه شده در کتابچه «نشر کتاب ایران از دریچه آمار» نیز بر پایه هین بانک اطلاعاتی فراهم آمده است.
 
اطلاعات آماری ارائه شده در این کتابچه نه تنها برای سیاستگذاران و مدیران فرهنگی کشور، بلکه برای تمام ناشران حرفه‌ای و دست‌اندرکاران صنعت نشر کشور از جمله چاپخانه‌‌ها، لیتوگرافی‌ها، کاغذفروشان، موزعان و ... می‌تواند مبنای برنامه‌ریزی‌های کلان و خُردف کوتاه‌مدت و بلندمدت باشد.
 
این کتابچه از دو بخش اصلی تشکیل شده است؛ در بخش نخست، آمار و اطلاعاتی از وضعیت نشر کتاب پس از انقلاب اسلامی، طی سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۹۳ ارائه شده است و بخش دوم، در دو فصل، شامل آمارهایی از وضعیت نشر در سال ۱۳۹۳ و مقایسه آن با سال ۱۳۹۲ است.
 
اطلاعات ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب و به مراتب اطلاعات مندرج در این اثر نشان می‌دهد که تعداد کل کتاب‌های منتشر شده در سال‌های پس از انقلاب اسلامی تا پایان سال ۱۳۹۳، تعداد ۹۶۱۰۵۶ عنوان بوده که از ۱۸۳۳ عنوان در سال ۱۳۵۸ به ۷۲۸۷۱عنون در سال ۱۳۹۳ رسیده است. بیشترین تعداد کتاب‌های چاپ شده مربوط به سال ۱۳۹۳ با ۷۲۸۷۱ عنوان (۵۸/۷) و کمترین تعداد مربوط به سال ۱۳۶۰ با ۱۴۵۸ عنوان (۱۵/۰) و کمترین تعداد مربوط به موضوع کلیات با ۲۵۵۶۵ عنوان (۶۶/۲) است.
 
همچنین مخاطبان با مطالعه این اثر و مقایسه آمار نشر کتاب در سال ۱۳۹۳ با سال قبل از آن، متوجه می‌شوند که تعداد عناوین کتاب‌های منتشر شده در سال ۱۳۹۳ رشد ۰۶/۱۰ درصدی را نسبت به سال ۱۳۹۲ داشته است. بیشترین افزایش نسبت به سال گذشته مربوط به رده ادبیات با ۳۴/۱۶ درصد و بیشترین کاهش مربوط به حوزه زبان با منفی ۸۴/۱۴- درصد بوده است.
 
کتاب «نشر کتاب ایران از دریچه آمار» به همت مؤسسه خانه کتاب در ۳۷ صفحه منتشر شده است.

نظر شما