شناسهٔ خبر: 33526 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

رونمایی از «پرده سوم، صحنه چهارم» در سنگاپور

اشکان خیل نژاد با اشاره به اجرای نمایش «پرده سوم، صحنه چهارم» به صورت مشترک با یوسف باپیری در جشنواره تئاتر سنگاپور، ابراز امیدواری کرد این اثر در گام دوم در ایران اجرای عمومی شود.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ اشکان خیل نژاد نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت های اخیرش گفت: قرار است نمایش «پرده سوم، صحنه چهارم» را که بر اساس پرده سوم، صحنه چهارم نمایشنامه «هملت» شکسپیر کار شده است در جشنواره تئاتر سنگاپور به صحنه ببریم.

وی افزود: پرده سوم، صحنه چهارم «هملت» بخشی از نمایشنامه است که هملت به دیدن مادرش در اتاق وی می رود و با او درباره اتفاقاتی که افتاده و تصوری که نسبت به وی دارد، صحبت می کند. البته پلات نمایشی که ما قرار است به صحنه ببریم درباره یک زوج بازیگر و آرتیست است که تصمیم می گیرند این صحنه را روبه‌روی هم بازی کنند. این دو با وجود بازیگر بودن و همبازی شدن در آثار مختلف هنوز در یک صحنه مشترک روبه‌روی هم بازی نداشته اند بنابراین تصمیم می گیرند این صحنه را بازی کنند اما در نهایت هرچه تلاش می کنند می بینند قادر به این کار نیستند و نمی توانند با وجود توانمندی هایی که دارند به عنوان یک زوج بازیگر مقابل هم بازی کنند و تفکیکی بین زندگی خصوصی و نمایش قائل شوند.

این کارگردان تئاتر متذکر شد: تمام دیالوگ های این صحنه از خود نمایشنامه «هملت» گرفته شده است. «پرده سوم، صحنه چهارم» نمایش کم دیالوگی است و در آن از مدیای تصویر نیز استفاده شده است. این اثر نمایشی جدیدترین کار گروه تئاتر «تازه» است که به نویسندگی و کارگردانی من و یوسف باپیری و بازی هوتن شکیبا و ستاره پسیانی در جشنواره سنگاپور به صحنه خواهد رفت.

کارگردان نمایش «بالاخره این زندگی مال کیه؟» درباره این جشنواره توضیح داد: انستیتو جهانی تئاتر یونسکو (ITI) در ایران دفتری به نام آسیاپاسفیک دارد که در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران دایر است و این نمایش به عنوان نماینده ایران از این دفتر به جشنواره تئاتر سنگاپور اعزام می شود. ویژگی این جشنواره غیررقابتی بودن آن است و در این دوره از آن ۱۹ گروه نمایشی از کشورهای مختلف استرالیا، نیوزلند، چین، هند، تایوان، تایلند و ... حضور خواهند داشت.

گروه تئاتر تازه

وی متذکر شد: یکی دیگر از ویژگی های این جشنواره علمی - پژوهشی بودن آن است که در حاشیه آن جلسات نقد و بررسی، کارگاه های آموزشی و سمینارهای مختلفی برپا می شود. در این برنامه ها دانشجویانی که از کشورهای مختلف در جشنواره حضور دارند درباره ویژگی های کارشان توضیحاتی ارائه می دهند. در حقیقت این نمایش پایان‌نامه یوسف باپیری در دانشگاه هنرهای زیبا بوده و ما نیز قرار است یک نشست علمی درباره شکسپیر و اجراهایی که از آثار او در ایران می شود، داشته باشیم. فریندخت زاهدی نیز به عنوان استاد مشاور این نمایش بوده است.

کارگردان «پچپچه های پشت خط نبرد» ادامه داد: البته ما این نمایش را در قالب یک پروژه نمایشی برای اجرا در تالار قشقایی به مجموعه تئاتر شهر هم ارائه داده ایم و دوست داریم که برنامه دوم این کار در ایران باشد چون این نمایش برای اجرا در جشنواره های خارجی تولید نشده و علاقمندیم در ایران اجرای عمومی داشته باشیم.

خیل نژاد در پایان صحبت هایش یادآور شد: این نمایش پنجمین اجرای گروه تئاتر «تازه» بعد از اجرای آثاری چون «ویران»، «کامنت»، «پچپچه های پشت خط نبرد» و «بالاخره این زندگی مال کیه؟» خواهد بود که البته اولین کاری است که به عنوان کارگردانی مشترک با یوسف باپیری اجرا خواهیم کرد که امیدوارم شرایط اجرا برای روی صحنه بردن این اثر نمایشی در ایران نیز فراهم شود. این جشنواره از ۵ تا ۱۲ ژوئن مصادف با ۱۵ تا ۲۲ خرداد ماه در سنگاپور برگزار می شود که نمایش «پرده سوم، صحنه چهارم» یکشنبه ۷ ژوئن اجرا خواهد داشت.

دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از نویسنده: یوسف باپیری و اشکان خیل نژاد، طراح لباس: سمانه حسینی، گرافیک: آرمان کوچکی، آهنگساز: علی شهبازی، ویدئو: سعید روستایی، دراماتورژ: نازنین مهرآیین، تهیه‌کننده: گروه تئاتر تازه و محمد قدس.

نظر شما