شناسهٔ خبر: 34214 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

روایت زرشناس از غرب مدرن در آغاز قرن ۲۰ تا مراحل انحطاط آن

«آغاز یک پایان» به قلم شهریار زرشناس، غرب مدرن را از آغاز قرن بیستم تا مراحل انحطاط آن روایت می‌کند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ کتاب «آغاز یک پایان» به قلم شهریار زرشناس، پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی منتشر شده است، نویسنده در این کتاب معتقد است که آغاز کور بحران انحطاطی (آغاز پایان حیات) یک عالم به معنای انقراض فوری و سریع آن نیست. بلکه آغاز پایان یک عالم تاریخی به معنای شروع انحطاط و حرکت عالم به سوی انقراض و نابودی است.

زمانی که یک عالم به کور بحران انحطاطی قدم می‌گذارد یعنی سیر انحطاطی به سوی انقراض و نابودی پیدا می‌کند که این سیر، دیر یا زود به انقراض آن عالم خواهد انجامید. ممکن است هر بحران انحطاطی چند سده طول بکشد (و معمولا هم چند سده طول می‌کشد) اما به هر حال و نهایتاً و حتماً به زوال و انقراض محتوم منجر خواهد شد.

«چرا آغاز پایان»، «درباره پسا مدرنیته»، «روند بحران انحطاطی غرب مدرن در دهه‌های پایانی قرن بیستم و پس از آن»،‌ «من نفسانی مدرن در بحران» و «درباره ادبیات پسامدرن» از مهمترین سرفصل‌های این اثر است.

در گفتار سوم این اثر آمده است: فردریش نیچه در واپسین دهه‌های قرن نوزدهم از بحران انحطاطی تاریخ غرب و ظهور علائم و نشانه‌هایی سخن گفته بود که بعدها از آن تحت عناوینی همچون: اندیشه پست مدرن و وضعیت پسامدرن نام برده شد. در قرن بیستم به ویژه از مقطع جنگ جهانی ول به بعد دیگر به تدریج علائم بحران انحطاطی آن قدر وضوح و صراحت پیدا کردند که بسیاری از کوته‌فکران نزدیک‌بین و شیفتگان مسحور مدرنیته نیز آهسته آهسته ناگزیر شدند که آن را ببینند.

عالم غرب مدرن از آغاز قرن بیستم وارد کورِ پسامدرن شد و هر چه که از آغاز قرن بیستم به سمت نیمه این قرن و دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ جلو می‌رویم، واقعیت ظهور و غلبه کورِ پسامدرن بیش از پیش خودنمائی می‌کند. به جرأت می‌توان گفت که عالم غرب مدرن در قرن بیستم در کورپسامدرنیته قرار گرفته است. اما به نظر می‌رسد که کورپست مدرن، خود دارای فازها و مراحلی است که سیر ظهور و فعلیت این فازها موجب تحقق بیش از پیش خصایص کورپست مدرن شده و می‌شود.

کتاب «آغاز یک پایان» در شمارگان ۳۰۰۰ نسخه و بهای ۶۵۰۰۰ ریال از سوی خبرگزاری تسنیم منتشر شده است.

نظر شما