شناسهٔ خبر: 37633 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

پورصمیمی: بازیگران جوان با سواد و مستعد بیهوده می‌چرخند و وقت تلف می‌کنند

پورصمیمی گفت: حرفه بازیگری در سال های اخیر در سینما و تئاتر ایران ترقی کرده است و بازیگران جوان با سواد و بسیار مستعد شده اند ولی متاسفانه بیهوده و باطل می چرخند و فقط وقت تلف می کنند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ مراسم نکوداشت چهار تن از اعضای خانه سینما در هفدهمین جشن خانه سینما به دبیری همایون اسعدیان با حضور جمعی از مدیران و سینماگران و هنرمندان شب گذشته ۱۷ شهریورماه در تالار ایوان شمس برگزار شد.

سعید پورصمیمی بازیگر سینمای ایران نخستین چهره ای بود که در این جشن مورد تقدیر قرار گرفت. به همین منظور فاطمه معتمدآریا، امین تارخ و آتیلا پسیانی از جمله بازیگرانی بودند که برای اهدای لوح یادبود و تندیس هفدهمین جشن سینمای ایران به سعید پورصمیمی روی صحنه حاضر شدند.

تارخ: سعید پورصمیمی اصیل است و اهل اصول

«امین تارخ» در ابتدا با ابراز خوشخالی از اینکه در این دوره از جشنواره از سعید پورصمیمی تقدیر می شود، در سخنانی گفت: درباره سعید پورصمیمی سخن گفتن آسان نیست و اگر این تکلیف بر شانه کم توان من گذاشته شده و پذیرفتم پورصمیمی عزیز، کوچکی مرا به بزرگی خود می بخشد. اولین باری که با سعید پورصمیمی روبرو شدم به سال ۱۳۵۱ بر می گردد. در آن زمان محمد کوثر قصد داشت نمایشنامه ای از آلفرد دوموسه را روی صحنه ببرد. این نمایشنامه با نام پورصمیمی جان گرفت چراکه اثر دوموسه را ترجمه کرد. بنابراین از همان اوان جوانی کار را با شخصیتی آغاز کردم که هم مترجمی قابل و هم بازیگر پرتوانی بود و به این ترتیب افتخار همکاری و همبازی شدن با این بزرگوار نصیب من شد. از پور صمیمی بسیار آموختم خاصه در صحنه هایی که مقابل هم در نمایش دوموسه بودیم.

وی با بیان اینکه در سینما نیز این همکاری با افتخار تکرار شد، اظهار کرد: درباره شخصیتی که ۵ سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر که حرفه‌ای ترین جایزه سینمای ایران است را از آن خود کرده، چه می توان گفت. یا اینکه درباره یکی از درخشان ترین بازی های ماندگار او در «ناخدا خورشید» چه می توان گفت. آنان که با سعید عزیز همکاری کرده اند می دانند که او سخت است و این واژه سخت چه در حضور او و چه در خفا، گاهی درباره سعید پورصمیمی مطرح می شود.

تارخ در پایان سخنانش گفت: اما پورصمیمی سخت نیست، اصیل است و اهل اصول. باج نمی دهد، کوتاه نمی آید، سازش نمی کند و سختی بازیگری را با بازی روان خود ساده می کند. البته گاهی شرایط سهوا، سخت و بی مقدار می شود که اصالت شخصیت سعید و اصولی که در حرفه اش می شناسد، مانع از سازش بی مقدار رایج می شود. از این رو بزرگوار ما سخت نیست بلکه اصیل است و در برابر آنچه زشت و زشتی است سازش نمی پذیرد.

معتمدآریا: الفبای بازیگری را از پورصمیمی یاد گرفتم

فاطمه معتمد آریا نیز در سخنانی کوتاه که ابتدای آن توام با شوخی بود، گفت: فضای مراسم از ابتدا بسیار مردانه بود و من هم بسیار خوشحالم که روی صحنه آمدم و مرا نیز به آقایی قبول کردید. خیلی خوشحالم که در این مراسم می خواهم درباره سعید پورصمیمی صحبت کنم. این بازیگر توانای سینمای ایران به من الفبای بازیگری را یاد داد. زمانی که ۱۳ سالم بود با خواهر آقای پورصمیمی در کلاس های بازیگری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان شرکت می کردم و سعید پورصمیمی را در کانون و در حال تمرین و تدریس بازیگری می دیدم و من نیز از توصیه های این بزرگوار در کلاس های کانون بسیار آموختم. به اعتقاد من پورصمیمی از نادر بازیگرانی است که بهترین نکات حرفه خود را می داند و کاری که انجام می دهد تاریخ سینمای ایران را رقم زده است.

انتقاد پورصمیمی از بلایی که سر جوانان مستعد بازیگری آمده است

بر اساس این گزارش، پس از سخنان تارخ و معتمدآریا، «سعید پورصمیمی» بازیگر سینمای ایران در میان تشویق حاضران در تالار ایوان شمس روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: از برگزارکنندگان هفدهمین جشن سینمای ایران و همکارانم در انجمن بازیگران برای برگزاری چنین جشنی تشکر می کنم. به نظر من این بزرگداشت‌ها دو وجه دارد، وجه نخست این است که هنرمند را سر شوق می آورد تا کار بهتری عرضه کند و بعد دیگر این است که هنرمند به فکر فرو می رود که لابد کارهای مهم را انجام داده است و دیگر وقت رفتنش فرا رسیده است.

وی در ادامه درباره هنر بازیگری در عرصه سینما و تئاتر بیان کرد: حرفه بازیگری در سال های اخیر در سینما و تئاتر ایران ترقی کرده است و بازیگران جوان با سواد و بسیار مستعد شده اند ولی متاسفانه بیهوده و باطل می چرخند و فقط وقت تلف می کنند و جالب این است که نابازیگران فعال تر شده اند تا جایی که صنف نابازیگران درست شده است که من دلیل تشکل های این چنین را نمی دانم. البته این موضوعات را برای خودم نمی گویم چون هم وضع مالی خوبی دارم و هم کارهای خودم را در سینما و تئاتر به انجام رسانده ام اما سوالم این است تا زمانی که به دنبال نابازیگران هستیم چه بلایی سر جوانان مستعد در حرفه بازیگری می‌آید؟

پورصمیمی تصریح کرد: بعید نیست با وجود صنف نابازیگران، صنف ناکارگردان ها و ناتماشاگران نیز ایجاد شود. در دوره ای از تاریخ سینمای ایران با تماشاگرانی روبرو بودیم که سینما می رفتند و درباره فیلم ها بحث می کردند اما این روزها با افرادی در جامعه برخورد می کنم که به معنای مطلق بی سواد هستند و من در مواجهه با آنها بسیار افسوس می خورم و معتقدم ناتماشاگر بارآورده ایم.

در پایان، لوح تقدیر و دسته گل از سوی انجمن بازیگران خانه سینما به این بازیگر سینمای ایران اهدا شد و در ادامه هدیه ویژه سفر به آفریقای جنوبی با یک همراه به این بازیگر سینمای ایران تعلق گرفت.

نظر شما