شناسهٔ خبر: 38864 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

۴کشور در صف همکاری علمی با ایران/عقد تفاهمنامه با ژاپن و اندونزی

وزیر علوم در سفر به ژاپن با وزرای علوم ۶ کشور دیدار کرد که این دیدارها منجر به انعقاد نخستین تفاهم نامه ایران با ژاپن و اعلام آمادگی کشورهای آلمان، فرانسه، بلغارستان و سوئد بر توسعه همکاریهای علمی شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، وزیر علوم هفته پرکاری را پشت سر گذاشت و در این هفته وی در حاشیه اجلاس علم و فناوری در کیوتو ژاپن با وزرای علوم ۶ کشور ژاپن، اندونزی، آلمان، فرانسه، بلغارستان و سوئد دیدار و گفتگو کرد که وزرای علوم این کشورها آمادگی خود را برای توسعه همکاری های علمی با ایران اعلام کردند.

دیدارها و گفتگوهای محمدفرهادی، وزیر علوم با همتایان خود در حاشیه اجلاس علم و فناوری کیوتو منجر به انعقاد قرارداد همکاری با کشور ژاپن شد که گسترش همکاری های علمی و فناوری، گسترش همکاری های آموزشی و پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک محورهای اصلی این قرارداد بود.

علاوه بر اینها، حضور وزیر علوم در اجلاس کیوتو ژاپن موجب دیدار وی با هاکوبون شیمومورا، وزیر علوم ژاپن شد که این دیدار منجر به امضا تفاهم نامه همکاری شد و این درحالی است که دو کشور ایران و ژاپن تاکنون تفاهم نامه همکاری علمی و آموزشی با یکدیگر منعقد نکرده بودند.

نخستین تفاهم نامه علمی ایران با کشور ژاپن

نخستین تفاهم نامه همکاری علمی ایران و ژاپن با محوریت گسترش همکاری های علمی و فناوری، یادداشت تفاهم همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی مبنی بر تقویت روابط دو کشور در زمینه تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک و تقویت همکاری دانشگاه های دو کشور به امضا رسید.

این درحالی است که وزیر علوم کشور ژاپن با اشاره به نقش محوری ایران در خاورمیانه، اجرایی شدن تفاهم نامه مشترک میان دو کشور را گام مهمی در افزایش همکاری های علمی و پژوهشی در منطقه عنوان کرد.

۴ کشور اروپایی در صف انتظار تعاملات علمی و آموزشی با ایران

طی ماه های اخیر کشورهای جهان علاقه مندی خود را برای ارتباطات علمی بین المللی با ایران اعلام کردند که در حاشیه اجلاس علم و فناوری کیوتو نیز ۴ کشور آلمان، فرانسه، بلغارستان و سوئد در دیدارهایی با وزیر علوم درخصوص توسعه روابط علمی و آموزشی با ایران پس از دوران پسا تحریم گفتگو کردند.

در این دیدارها وزرای علوم ۴ کشور اروپایی بر تبادل اعضای هیات علمی، انجام تحقیقات مشترک علمی، تبادل دانشجو بورسیه و غیر بورسیه، برگزاری دوره های مشترک آموزشی در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد و برگزاری سمینارهای علمی مشترک تاکید کردند.

این درحالی است که علاوه بر علاقه این کشورها درخصوص فعالیت های علمی و آموزشی مشترک زمینه افزایش و توسعه کرسی های اسلام شناسی و هنرهای اسلامی، زبان فارسی، باستان شناسی و همکاری پارک های علم و فناوری با ایران نیز تشریح و بررسی شد.

گسترش همکاری های ایران و اندوزی

از دیگر برنامه های وزیر علوم در هفته جاری بازدید از سازمان هوا و فضا و مرکز تحقیقات و فناوری کشور اندونزی بود که در جریان این سفر نیز وزیر علوم کشور اندونزی خواستار گسترش و توسعه همکاری های علمی و آموزشی مشترک با ایران شد.

 کشور اندونزی دارای ۱۳۴ دانشگاه دولتی و بیش از چهار هزار دانشگاه غیر دولتی است که براین اساس وزیر علوم این کشور نیز آمادگی همکاری و تعاملات علمی و تحقیقاتی میان دانشگاه های این کشور با ایران را اعلام کرد.

همچنین وزیر علوم اندونزی حوزه های امنیت غذایی، بهداشت، محیط زیست، ترابری، مواد، انرژی های تجدیدپذیر و امور دریایی را حوزه های اولویت دار این کشور عنوان کرد.

نظر شما