شناسهٔ خبر: 38974 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

مرادی کرمانی: موفقیتم را مدیون نوش‌آفرین انصاری هستم

هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده کودک و نوجوان در مراسم بزرگداشت دکتر نوش‌آفرین انصاری گفت: اگر موفقیتی به‌دست آورده‌ام، آن را مدیون شورای کتاب کودک و تلاش‌های خانم انصاری هستم.

 

مرادی کرمانی: موفقیتم را مدیون نوش‌آفرین انصاری هستم/ غلامی جلیسه: انصاری مصداق تئوری قهرمانان بزرگ است

 

به گزارش فرهنگ امروز به نقل ا زایبنا؛ مراسم بزرگداشت دکتر نوش‌آفرین انصاری با حضور حجت‌الاسلام هادی خامنه‌ای، حجت‌الاسلام محمود دعایی، مهدی محقق، شهرام اقبال‌زاده، مجید غلامی جلیسه، فریدون عموزاده خلیلی، هوشنگ مرادی کرمانی و جمع کثیری از نویسندگان، شاعران و دست‌اندرکاران حوزه کودک و نوجوان عصر شنبه (۱۸ مهر۹۴) و به همت موسسه خانه کتاب در خانه هنرمندان تهران برگزار شد.
 
ای کاش می‌شد مجسمه‌ای از درون انسان‌ها ساخت
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده کودک و نوجوان، در این مراسم گفت: تصویری که از آدم‌ها در ذهنم دارم شبیه مجسمه‌ای است بالابلند از خوبی‌ها. وقتی از آنها تجلیل می‌شود آن مجسمه آن قدر بزرگ است که به راحتی نمی‌توانم همه ابعاد آن را تشبیه کنم. همچنین همه این مجسمه‌ها دنیای درونی خاصی دارند که با هیچ دوربینی‌ قابل انعکاس نیست و ای کاش می‌شد مجسمه‌ای هم از درون انسان‌ها ساخت.
 
موفقیتم را مدیون شورای کتاب کودک هستم
این نویسنده اظهار کرد: اگر کتاب‌های من در سطح جهان شناخته و ترجمه شده است و موفقیتی به‌دست آورده‌ام، آن را مدیون شورای کتاب کودک و تلاش‌های خانم انصاری می‌دانم. البته من هم آدم با استعدادی بوده و هستم و نمی‌خواهم خودم را کوچک نشان دهم. من نه پارتی داشتم و نه جزو گروه و دسته خاصی بودم و شورای کتاب کودک من را فقط براساس آثارم انتخاب کرد.
 
مردای کرمانی در ادامه داستانی را که در قالب فیلم‌نامه درباره کفش‌های نوش‌آفرین انصاری نوشته بود، برای حضار قرائت کرد.
 
انصاری مصداق واقعی تئوری مردان و زنان بزرگ است
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، در این مراسم به «توماس کارلایل» تاریخدان و اندیشمند اسکاتلندی اشاره کرد و گفت: این تاریخدان معتقد بود خرد تاثیر زیادی در تاریخ داشته است. کارلایل در کتابی با عنوان «درباره قهرمانان، قهرمان پرستی و نقش قهرمانی در تاریخ» که اندیشه‌هایش را بیان کرده از قهرمانانی نام می‌برد که با توجه به وقایع پیرامونشان زمان را محو کرده‌اند و بر اساس اراده‌ای که داشته‌اند توانسته‌اند جایگاهشان را در تاریخ رقم بزنند و از آنان به عنوان قهرمانان بزرگ یاد کرده ‌است.
 
غلامی جلیسه بیان کرد: برخی نویسندگان ما مانند نوش‌آفرین انصاری مصداق واقعی تئوری مردان و زنان بزرگ به شمار می‌آیند و من امروز بسیار مفتخرم که از سوی موسسه خانه کتاب توانستم از یک عمر فعالیت و تلاش او در حوزه کتاب و کتابداری و ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان قدردانی کنم.
 
انصاری همواره در گسترش زبان فارسی و فرهنگ ملی کوشیده است
حجت‌الاسلام محمود دعایی نیز در این مراسم بیان کرد: اگر بتوانید از کتابخانه شخصی خانم انصاری و آقای محقق در منزلشان بازدید کنید می‌بینید که چه آثار ارزشمندی که برخی با امضا و دست‌خط افرادی مانند ماهاتما گاندی و جواهر لعل نهرو است در کتابخانه ایشان دیده می‌شود که نشان دهنده عظمت و جایگاه این دو استاد ارزشمند است.
 
وی در ادامه به چگونگی آشنا شدن نوش‌آفرین انصاری و مهدی محقق اشاره کرد و گفت: ریشه آشنایی این دو بزرگوار برمی‌گردد به زمانی که مهدی محقق به عنوان استاد برای آموزش زبان و ادبیات فارسی به نوش‌آفرین انصاری انتخاب شد. محقق وقتی در مقام استادی در کنار شاگرد قرار گرفت با اقیانوس عظیمی از دانش روبه‌رو شد و از آنجا بود که این دو بزرگوار مکمل هم شدند و هر پیشرفت و کمالی که به‌دست آوردند به دلیل همنشینی و همکاری با یکدیگر بوده است.
 
دعایی درباره ویژگی‌های نوش‌آفرین انصاری نیز گفت: این بانو سال‌های درازی از عمر خود را صرف آموختن و آموزاندن به کودکان و نوجوانان و همچنین محققان و دانشجویان و پژوهشگران کرده است و چه درمقام کتابداری و چه در مقام نویسندگی حدود نیم قرن کوشیده است و با تلاش و کوشش در شورای کتاب کودک امروزه کتاب‌های مناسبی برای کودکان و نوجوانان تولید شده است. همچنین انصاری با ترویج زبان مناسب سن کودکان در گسترش زبان فارسی و گسترش فرهنگ ملی کارهای ارزشمندی انجام داده است.
 
دعایی اظهار کرد: جا دارد که از نوش‌آفرین انصاری را در مقام فرزندی صالح، همسری همراه و همدل، مادری موفق، دانشیاری متعهد، استادی دانا و توانا، نویسنده‌ای دلسوز و متعهد، ایراندوستی متفکر و پرتلاش، یاور کودکان و راهنمای دانشجویان و در یک کلام انسانی نمونه، سرمشق سایر بانوان قرار دهیم.

نظر شما