شناسهٔ خبر: 40019 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

روایت ۱۰ رئیس دانشگاه از سفر به مسکو/آلمان هدف بعدی دانشگاهها

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به نتایج مثبت سفر روسای ۱۰ دانشگاه کشور به روسیه گفت: اتحادیه دانشگاه های کشور آلمان درخواست کرده تا روسای دانشگاه های بزرگ ایران به این کشور سفر کنند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ محمود نیلی احمدآبادی در نشست خبری روسای ۱۰ دانشگاه برتر کشور که به کشور روسیه سفر کرده بودند، افزود: نتایج سفر ۱۰ دانشگاه برتر کشور به روسیه مطلوب بوده و باتوجه به تعاملات علمی گذشته دانشگاه ها قرار است این بار روسای دانشگاه های برتر برای توسعه روابط بین الملل به کشور آلمان بروند.

وی خاطرنشان کرد: اتحادیه روسای دانشگاه های کشور آلمان اظهار علاقه مندی کرده است میزبان روسای دانشگاه های برتر ایران باشند و همچنین تعامل با اتحادیه روسای دانشگاه های کشور ژاپن نیز در برنامه کاری روسای دانشگاه های کشور قرار گرفته است. 

رئیس دانشگاه تهران گفت: درحال حاضر دانشگاه های برتر کشور دارای اتحادیه نیستند اما قرار است ۱۳ دانشگاه برتر کشور در آذرماه در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل جلسه دهند که در این جلسه پیش نویس اتحادیه دانشگاه های برتر کشور تدوین خواهد شد.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه توسعه روابط بین المللی علمی از اولویت های وزارت علوم است، افزود: باوجود رشد علمی ایران طی سال های گذشته اکنون بسیاری از کشورهای جهان علاقه دارند تا با ایران رابطه علمی داشته باشند.

وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه دبیرخانه ۱۳ دانشگاه برتر کشور در دانشگاه تهران است بنابراین در سفر روسای دانشگاه ها به کشور روسیه یک تفاهم نامه به نمایندگی از دانشگاه های ایران با اتحادیه دانشگاه های روسیه منعقد شد.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های مشترک، برنامه های آموزشی مشترک، اجرای پروژه های پژوهشی مشترک و راه اندازی شبکه آزمایشگاهی مشترک از محورهای اصلی این تفاهم نامه بود.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه تعاملات علمی ایران با دیگر کشورها دو سویه است، تصریح کرد: در تعاملات علمی ایران و دیگر کشورها از توانمندی دو طرف استفاده می شود.

وی بیان کرد: معاونت علمی باید به عنوان پشتیبان تفاهم نامه های دانشگاه ها باشد تا براین اساس پروژه های مشترک میان دانشگاه های ایران و خارج شکل گیرد.

بررسی موضوع افراطی گری توسط دانشگاه های شهید بهشتی و روسیه

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه شهیدبهشتی نیز در این جلسه گفت: طبق صحبت های انجام شده با دانشگاه های روسیه قرار است موضوع افراطی گری میان دانشگاه های شهیدبهشتی و روسیه بررسی شود.

وی تاکید کرد: کشور روسیه نیازمند تعامل با دیگر کشورها درخصوص موضوع افراطی گری است زیرا در منطقه با این موضوع برخورد زیادی دارد.

رئیس دانشگاه شهیدبهشتی اضافه کرد: از سال ۲۰۰۵ تحولاتی در آموزش عالی در کشور روسیه ایجاد شده است و امروز این کشور به دنبال همکاران علمی در جهان است.

طهرانچی خاطرنشان کرد: ما در ایران به دنبال توسعه روابط علمی بین المللی هوشمندانه هستیم و در این زمینه به صورت دوسویه فعالیت می کنیم.

وی اضافه کرد: در جریان سفر روسای دانشگاه های برتر کشور به کشور روسیه قرار شد دانشگاه شهیدبهشتی در حوزه های افراطی گری، فنی و علوم انسانی با دانشگاه های این کشور همکاری کند.

پذیرش دانشجوی دکتری ریاضی مشترک با روسیه

علی خاکی صدیق، رئیس دانشگاه خواجه نصیر گفت: در جریان جلسه روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه قرار شد دانشگاه های خواجه نصیر و روسیه دانشجوی مشترک رشته ریاضی در مقطع دکتری پذیرش کنند.

وی افزود: دانشگاه خواجه نصیر از گذشته با دانشگاه های روسیه همکاری داشته و ۱۸۰ دانشجوی روسی در مقطع دکتری از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

رئیس دانشگاه خواجه نصیر عنوان کرد: به دلایلی روابط ما با دانشگاه های کشور روسیه قطع شده بود که به طور مجدد این روابط احیا شده است.

توسعه روابط بین الملل برنامه اصلی دانشگاه شیراز

مجید ارشاد، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این جلسه گفت: در جریان سفر ۱۰ دانشگاه برتر کشور به روسیه ما بازدیدهایی از دانشگاه های مرتبط با حوزه هوافضا با محوریت توسعه همکاری ها داشته ایم.

وی اضافه کرد: ایران توانمندی های زیادی در حوزه های علمی دارد و توسعه روابط بین الملل می تواند از خروج دانشجویان از کشور جلوگیری کند زیرا با توسعه این نوع روابط بستر فعالیت علمی و تحصیل دانشجویان در داخل کشور ایجاد می شود.

همکاری دانشگاه های روسیه در پروژه نفتی دانشگاه شریف

محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه تاکید کرد: بعد از حضور در کشور روسیه قرار شد دانشگاه های این کشور در پروژه ازدیاد برداشت نفت با دانشگاه صنعتی شریف همکاری کند.

وی تاکید کرد: طبق تفاهم نامه وزارت نفت با دانشگاه های کشور قرار است موضوع ازدیاد برداشت از چاه های نفت به دانشگاه های بزرگ کشور اختصاص یابد که دانشگاه ها می توانند در این پروژه از همکاری دانشگاه های خارجی استفاده کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد: دانشگاه های کشور روسیه از زیرساخت های بسیار خوبی برخوردارند و ما می توانیم از این زیر ساخت ها استفاده کنیم.

فتوحی اضافه کرد: تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه های مشترک و اجرای دوره های آموزشی مشترک از دیگر برنامه های دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه های روسیه است.

توسعه علوم انسانی با مشارکت دانشگاه های علامه و روسیه

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این جلسه تاکید کرد: ما در گذشته با ۵ دانشگاه بزرگ روسیه تفاهم نامه هایی منعقد کرده بودیم که بعد از حضور مجدد در اتحادیه دانشگاه های این کشور قرار است این تفاهم نامه ها با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی گفت: به طور مثال دانشگاه علامه طباطبایی از گذشته با دانشگاه خصوصی مسکو، دانشگاه سن پترزبورگ روسیه و دانشگاه علوم انسانی مسکو مرادوات علمی داشته است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: دانشجویان کشور روسیه در رشته زبان فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تحصیل می کنند.

سلیمی گفت: همچنین تعدادی از دانشجویان این دانشگاه نیز در حوزه روابط بین الملل در روسیه تحصیل می کنند.

توسعه روابط علمی دانشگاه فردوسی مشهد با روسیه

محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه بیان کرد: برنامه داریم روابط خود را با دانشگاه های روسیه توسعه دهیم و این درحالی است که این دانشگاه طی سال های گذشته نیز ارتباطات علمی با کشور روسیه داشته است.

وی اضافه کرد: به طور مثال در دانشگاه فردوسی مشهد مرکز مطالعات آسیای میانه و دپارتمانی زبان روسی وجود دارد.

تبادل استاد و دانشجو به روسیه برنامه دانشگاه اصفهان

هوشنگ طالبی، سرپرست دانشگاه اصفهان نیز تصریح کرد: این دانشگاه و در مجموع کشور ایران دارای اساتید و دانشجویان خوبی است که کشور روسیه قصد دارد از این ظرفیت استفاده کند.

وی عنوان کرد: دانشگاه های روسیه طی سال های گذشته از تحول زیادی برخوردار بوده اند که ما می توانیم با استفاده از صحیح از این تحولات از بسیاری امکانات دانشگاه های کشور روسیه بهره ببریم.

همکاری علمی فضایی دانشگاه علم و صنعت با روسیه

محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: برنامه داریم در قالب تفاهم نامه هایی در حوزه هوا و فضا با دانشگاه های روسیه همکاری علمی مشترک انجام دهیم.

وی اضافه کرد: طی سفر به کشور روسیه قرار شد دانشگاه علم و صنعت در تفاهم نامه های مشترکی در حوزه هوا و فضا و نفت با دانشگاه های روسیه داشته باشد.

نظر شما