شناسهٔ خبر: 44436 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

محمد رحمانیان از اجرای «مجلس ضربت‌زدن» گفت/ منتظر مخالفت هستیم

محمد رحمانیان که از ۱۸ خرداد نمایش «مجلس ضربت زدن» نوشته بهرام بیضایی را روی صحنه می‌برد درباره روند تمرین و اجرای این اثر و حاشیه‌هایش سخن گفت.

 

نشست مجلس ضربت زدن

 

 

 

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ نشست خبری اجرای نمایش «مجلس ضرت‌زدن» با حضور محمد رحمانیان کارگردان و تعدادی از بازیگران و عوامل گروه، ظهر روز یکشنبه ۱۶ خردادماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

رحمانیان در ابتدای این نشست درباره روند تصمیم‌گیری برای تولید و اجرای نمایشنامه «مجلس ضربت زدن» به نویسندگی بهرام بیضایی، توضیح داد: پیش از عید به من و حمید امجد پیشنهاد شد تا نمایشنامه‌های «مجلس ضربت زدن» و «مهر و آینه‌ها» را اجرا کنیم اما به دلیل اینکه پیگیری نشد، من تولید نمایش «عاشقیت» را شروع کردم. بعد از آن در اردیبهشت‌‌ماه بار دیگر صحبت برای اجرای «مجلس ضربت زدن» در تالار وحدت شد اما سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برای اجرای ما و طراحی صحنه مدنظر من و محسن شاه‌ابراهیمی مناسب بود.

وی ادامه داد: قرار بود این نمایش را از ۱۸ خردادماه و همزمان با آغاز ماه رمضان اجرا کنیم اما به دلیل اینکه اجرای نمایش قبلی دیرتر شروع شده بود، زمان آغاز اجرای عمومی ما یک هفته به عقب افتاد.

این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر درباره نظر بهرام بیضایی درباره اجرای نمایشنامه «مجلس ضربت خوردن» اظهار کرد: این نمایشنامه چاپ شده و همه با میزان ملتهب بودن آن آشنا هستید. آقای بیضایی فقط به شرط اینکه حتی یک کلمه از اثر هم حذف نشود اجازه اجرا را داد. من هم تصمیم گرفتم اگر حتی یک کلمه از اثر حذف شود، تمرین نمایش را تعطیل کنم که خوشبختانه این کار بازبینی شده و هیچ مشکلی نداشته است.

رحمانیان با بیان اینکه با اجازه بهرام بیضایی نقش نویسنده در نمایشنامه «مجلس ضربت زدن» از مرد به زن تغییر کرد، درباره موضوعات اصلی نمایشنامه «مجلس ضربت زدن» افزود: این نمایشنامه دارای ۳ موضوع اصلی شهادت حضرت علی (ع)، مسأله قتل‌های زنجیره‌ای و سختی‌هایی که بر سر اجرای یک نمایش وجود دارد، است.

وی درباره مشکلات احتمالی برای اجرای عمومی «مجلس ضربت زدن»، یادآور شد: هیچ کاری از بهرام بیضایی نیست که با مخالفت مواجه نشود. مسئولانی که از ما خواستند این نمایش را اجرا کنیم، مشخص نیست که با حمله احتمالی گروه‌هایی که بعدا اسامی آن‌ها را اعلام خواهم کرد، جا می‌زنند یا در کنار نمایش خواهند ماند. یک عده از مسئولان تنها کت و شلوار خود را عوض کرده‌اند و برخی نیز اسم گروه‌شان را تغییر داده‌اند و از محافظه کار به اصلاح طلب و یا به تدبیر و امید تغییر نام داده‌اند.

این کارگردان تئاتر با اشاره به مشکلاتی که بر سر آثار خود نظیر «مجلس‌نامه» و «نهر فیروزآباد» رخ داد، درباره احتمال اجرای نمایش «مجلس ضربت زدن» در خارج از کشور اظهار کرد: این نمایش برای اجرا در خارج از کشور اسپانسر دارد و احتمالا در کشورهای حوزه آمریکای شمالی آن را اجرا خواهیم کرد.

رحمانیان درباره ساعت در نظر گرفته شده برای اجرای «مجلس ضربت زدن»، افزود: این نمایش را در روزهای پنجشنبه و جمعه در ۲ اجرا به صحنه می‌بریم که دومین اجرای نمایش در ساعت ۱۱ شب خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بعد از مجموعه‌های تلویزیونی «علی شیر خدا» به کارگردانی رکن‌الدین خسروی و «امام علی» به کارگردانی داود میرباقری، نمایشنامه «مجلس ضربت زدن» از جمله آثار مهم نمایشی با موضوع حضرت علی (ع) است، گفت: در این اثر آقای بیضایی با نگاه قتل یک روشنفکر به دست تعدادی خودسر به موضوع می‌پردازد. در این نمایشنامه درباره رسم نخبه‌کشی صحبت می‌شود و فرق سر یک روشنفکر شکافته می‌شود.

مهتاب نصیرپور از بازیگران نمایش «مجلس ضربت زدن» هم در ادامه این نشست، اظهار کرد: این نمایشنامه چاپ شده و امیدوارم فضای بحث و گفتگو و اجرای این آثار فراهم شود. در سینما هم این اتفاق با تولید فیلمی چون «روز رستاخیز» افتاد ولی جلوی اکران آن گرفته شد.

رحمانیان در بخش دیگری از نشست رسانه‌ای نمایش «مجلس ضربت زدن» درباره پیش بینی خود از بازخورد مخاطبان تئاتر خارج از کشور از اجرای این نمایش، توضیح داد: سال‌ها است که مخاطبان مقیم خارج از کشور تماشاگر اجراهای لس‌آنجلسی هستند ولی به واسطه اجراهایی که من و محمد یعقوبی در کانادا داشتیم بخش زیادی از دانشجویان و متفکران به تماشای این آثار در سالن‌های تئاتر نشستند. این فضا با حضور آقای بیضایی در دانشگاه استنفورد هم روی مخاطبان تئاتر در آمریکای شمالی تأثیرگذار شد. درست است که نمایش‌های ما مثل آثار لس‌آنجلسی که شهرام شب‌پره در آن‌ها بازی می‌کند در کشورهای آمریکای شمالی مخاطب نخواهد داشت، ولی مطمئنم که اجرای «مجلس ضربت زدن» با استقبال مخاطبان مواجه می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود درباره برخی برخوردهای احتمالی رسانه‌ای با اجرای نمایش «مجلس ضربت زدن»، اظهار کرد: بخشی از رسانه‌های کشور تحت تأثیر وهابیون هستند و به همین دلیل در مقابل این اثر و کلا هنر مقابله می‌کنند. بخصوص که این نمایش درباره تاریخ شیعه است و وهابیون شمشیر خود را برای شیعه‌کشی بالا برده‌اند.

در این نشست رضا مولایی، اشکان خطیبی، سانیا سالاری و یاسر خاسب از دیگر عوامل و بازیگران نمایش «مجلس ضربت زدن» حاضر بودند.

نظر شما