شناسهٔ خبر: 45563 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

مهمترین دلیل برای عدم خلاقیت موزه‌داران عوامل اقتصادی است

رئیس شورای بین‌المللی موزه‌ها در ایران یکی از مهمترین دلایل برای عدم خلاقیت در موزه‌داری کشور را عوامل اقتصادی دانست و گفت: قبلا موزه داران سختی کار می‌گرفتند و انگیزه داشتند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سید احمد محیط طباطبایی رئیس شورای بین‌المللی موزه‌ها(ایکوم) در ایران درباره عدم خلاقیت در اداره موزه‌های کشور گفت: موزه می‌تواند همه عوامل ارتباطی خود را از دست بدهدجز یکی. برخی از افراد گاهی فکر می کنند که موزه با آثار زنده است. اما من معتقدم که موزه دار، به تنهایی می‌تواند موزه را نجات دهد یک موزه دار می‌تواند طوری درباره آن مکان توضیح بدهد که بازدیدکننده شیفته‌اش شود و یا اینکه برعکس، بازدیدکننده را چنان از آن مکان دور کند که دیگر او هیچ وقت به آنجا برنگردد.

وی ادامه داد: عوامل مختلفی می‌تواند در میزان خلاقیت موزه داران تاثیرگذار باشد مانند عوامل اقتصادی. اکنون راهنما و یا موزه دار می‌گوید حقوق من کفایت نمی‌کند. اوائل سال ۸۲ مصوبه‌ای توسط سازمان برنامه و بودجه به تصویب رسید که اعلام می کرد موزه داران به دلیل سختی کار ۱۷۵ ساعت اضافه کار دریافت کنند اما الان دیگر آن اضافه کار را به موزه‌داران نمی‌دهند. این اضافه کار یک انگیزه برای آنها ایجاد می کرد.

رئیس ایکوم یکی از موزه‌هایی را که کاری به حمایت‌های دولتی و خصوصی ندارد، غار موزه وزیری در لواسان معرفی کرد و گفت: وقتی فردی ببیند اگر خلاقیت داشته باشد یا نداشته باشد فرقی به حال کسی نمی‌کند و مدیرانش خلاقیت او را در موزه نمی‌بینند، عصبی و سرخورده می‌شود.

محیط طباطبایی بیان کرد: وقتی کاری انتخاب می‌کنیم باید بتوانیم آن را به خوبی انجام دهیم. شیوه انسانی این است که افراد در دادگاه وجدانی خود سربلند بیرون بیایند. یعنی انسان باید خودش از کارش لذت ببرد، چه خلاقیتش دیده شود یا نه.

وی درباره اقدام ایکوم در قدردانی از خلاقیت موزه‌داران گفت: همین طور است ما هر سال از موزه‌داران برتر تقدیر می‌کنیم اما نمی‌دانم چقدر موفق هستیم که این خلاقیت و تشویق در افراد دیده شود. من اکنون وارد مرحله برگزاری دوره‌های آموزشی شده‌ام و به سه موضوع فکر می‌کنم. یکی اینکه آموزش‌های مختلف در ایران درباره موزه‌داری برپا شود دوم اینکه  تهران وایران محل آموزش منطقه‌ای شود و سوم اینکه سایت و محل برگزاری دوره‌های مختلف ایکوم را در ایران برگزار کنیم. مانند اجلاس ایکوپوم که در حضور خانم صدیقیانی عضو هیات اجرایی ایکوپوم توافق شد که این اجلاس سپتامبر سال ۲۰۱۸  در ایران برگزار شود.

نظر شما