شناسهٔ خبر: 47695 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

دانشجویان دکتری می توانند سالانه ۶۰میلیون تسهیلات دریافت کنند

معاون علمی و فناوری گفت: در بسته ای حمایتی دانشجویان دکتری با انجام ۱۲ فعالیت می‌توانند سالانه ۶۰ میلیون تومان از بنیاد ملی نخبگان تسهیلات دریافت کنند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سورنا ستاری امروز در مراسم هفته پژوهش دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه ظرف ۳ سال گذشته نگاه و رویکرد جدیدی در بحث اقتصاد با توجه به علم و دانش در معاونت علمی ایجاد شده است اظهار کرد: در سالهای اخیر در حوزه علمی شاهد توسعه مناسبی در کشور هستیم و گزارش منتشر شده سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (آنکتاد) از پیشرفت های علمی ایران شاهد این  مدعا است.

به گفته وی، در این گزارش پیشرفت های علمی ایران از سال ۹۰ در سه بخش توسعه نیروی انسانی، پژوهش و کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفته است.  

زیرساخت های قوی دانش بنیانی برای رشد اقتصادی کشور

ستاری ادامه داد: در بخش اول یعنی نیروی انسانی ایران دارای پتانسیل فوق العاده ای است و بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی جوان تحصیلکرده آن است که خوشبختانه در این بخش زیرساخت های بسیار خوبی در کشور وجود دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه نگاه جدیدی به کار آفرینی و اشتغال در کشور ایجاد شده است گفت: نگاه لوکس و تزئینی به پژوهش باید حذف شود و این در صورتی است که پژوهش سهمی در اقتصاد داشته باشد.

وی افزود: در این زمینه، از شخص رئیس جمهوری تا سیستم اقتصادی همه به دنبال حل مشکلات این حوزه هستند. بنابراین باید اقتصاد دانش بنیان در کشور رونق بیشتری بگیرد البته زیر ساخت های قوی برای این اقتصاد در ایران وجود دارد.

توجه به جوانان تحصیلکرده و فرهنگسازی

رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه گفت:  نخستین پایه برای اقتصاد دانش بنیان، نیروی جوان تحصیلکرده است و پس از آن فرهنگ سازی در این زمینه نیاز است. از لحاظ فرهنگی نیز ایران دارای تاریخی غنی در کارآفرینی است اما متاسفانه اتکاء به پول نفت بخش مهمی از زیر ساخت های کشور در این عرصه را از بین برده است.

وی با تاکید بر اینکه باید بین جوانان اعتماد به نفس ایجاد کنیم ابراز کرد: جوانان باید بدون وابستگی به کار دولتی فعالیتی را آغاز کنند به گونه ای که باعث اشتغالزایی و کار آفرینی شوند و سهمی در  ایجاد ارزش افزوده کشور داشته باشند. تلاش در ایجاد محیط کسب و کار با همان قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا است.

سهم قابل توجه شرکت های دانش بنیان در اقتصاد کشور

نایب رئیس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه شرکت های دانش بنیان با فعالیت خود سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارند عنوان کرد: در حال حاضر فعالیت شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها نتیجه ایجاد این محیط کسب و کار است به گونه ای که انتظار داریم تا پایان سال جاری فروش این شرکت ها به ۳۰ هزار میلیارد تومان برسد.

ستاری با بیان اینکه ورود بخش خصوصی به پژوهش های تجاری باعث رونق این بخش می شود گفت: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان فروش سالیانه ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان دارند بنابراین انتظار داریم در سال های آینده این شرکت ها همچون شرکت های پتروشیمی و  فولاد جزء شرکت های بزرگ ایران شوند.

معاون علمی و فناوری  با اشاره به ضرورت ایجاد زیست بوم دانش بنیان در کشور گفت: باید زیست بوم دانش بنیان و کارآفرینی در کشور بیش از این توسعه پیدا کند زیرا توسعه پژوهش های تجاری در قالب این حمایت ها رخ می‌دهد.

وی گفت: سرمایه گذاری های دانشگاه باید از محل پژوهش های اساسی و دانشجویان آن باشد و این جهت گیری ها در هیئت علمی مورد توجه قرار گیرد.

ستاری  با اشاره به ارائه تسهیلات از سوی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان گفت: در بسته ای حمایتی دانشجویان دکتری با انجام ۱۲ فعالیت می‌توانند سالانه ۶۰ میلیون تومان از بنیاد ملی نخبگان تسهیلات دریافت کنند.

 در بخش دیگری از این مراسم، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و محمدعلی برخورداری بافقی رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران از دستاوردهای علمی و فناوری اساتید این دانشگاه بازدید کردند. در پایان نیز از اساتید برگزیده دانشگاه علم و صنعت ایران تقدیر شد.

نظر شما