شناسهٔ خبر: 48622 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

عنوان رشته سیاست‌گذاری عمومی در مقطع کارشناسی ارشد تغییر یافت

با تصویب شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی برنامه درسی رشته سیاست‌گذاری عمومی در مقطع کارشناسی ارشد به رشته سیاست‌گذاری عمومی و فرهنگ و تمدن اسلامی تغییر یافت.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ جلسه ۱۳۲ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

در این جلسه، بررسی سرفصل‌ و برنامه درسی رشته سیاست‌گذاری عمومی در مقطع کارشناسی ارشد در دستور کار قرار گرفت و گزارش تهیه شده در کارگروه علوم سیاسی در این زمینه ارائه شد.

در این گزارش با اشاره به سابقه و چرایی شکل‌گیری این رشته در این چند دهه اخیر برخی از مباحث مربوط در زمینه ارتباط این رشته با رشته‌های علوم سیاسی، مدیریت و علوم اجتماعی نیز مورد اشاره قرار گرفت.

در ادامه با توجه به نیاز کشور به این رشته به منظور برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بهینه در حوزه‌های مختلف و استفاده بهینه از منابع کشور برخی از سرفصل‌ها و برنامه‌های درسی این رشته مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند.

پس از ارائه این گزارش اعضا پیشنهادهایی ارایه کردند که می توان به نیاز مبرم کشور به سیاست‌گذاری کلان در حوزه‌های مختلف، در نظر گرفتن حوزه‌هایی مانند اقتصاد سیاسی بین‌الملل و مطالعات فرهنگ در این رشته درسی، در نظر گرفتن واحدهای عملی برای دانشجویان این رشته و توجه به آسیب‌شناسی سیاست‌های عمومی در واحدهای درسی اشاره کرد.

اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی همچنین بر برخی موارد تاکید کردند که می توان به در نظر گرفتن سرفصل سیاست‌گذاری امنیتی در مباحث این رشته، تبیین دقیق و روشن جامعه مطلوب اسلام به عنوان هدف نهایی هر سیاست‌گذاری و تفکیک بین مطرح سیاست‌گذاری و تحلیل محیط سیاست‌گذاری به عنوان لازمه تربیت هرگونه نیروی انسانی در این زمینه اشاره کرد.

پس از بحث و بررسی اعضاء پیرامون برنامه درسی و سرفصل‌های رشته سیاست‌گذاری عمومی و با توجه به لزوم ایجاد دو گرایش در این رشته شامل گرایش اقتصادی ـ سیاسی و فرهنگی ـ اجتماعی این برنامه درسی و سرفصل‌ها برای اعمال این اصلاحات به کارگروه علوم سیاسی برگشت داده شد.

همچنین با تصویب شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی عنوان این رشته درسی به رشته سیاست‌گذاری عمومی و فرهنگ و تمدن اسلامی تغییر یافت.

نظر شما