شناسهٔ خبر: 51848 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

انگار که اینان تلفن همراه ندارند!/ یادداشت علی دهباشی در حال و هوای نمایشگاه فرانکفورت

علی دهباشی نویسنده و سردبیر مجله بخارا که به دعوت آلمان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور دارد از حال و هوای این نمایشگاه یادداشتی را در اختیار خبرگزاری ایبنا قرار داده است.

یادداشت علی دهباشی در حال و هوای نمایشگاه فرانکفورت

فرهنگ امروز/ علی دهباشی: آنچه که در وهله اول ادمی را تحت تاثیر قرار می دهد نظم است و انتظام امور که المان ها بدان در جهان شهره هستند. در ریز بینی هایی که داشتم پی به ظرافتهای المانی ها بردم. تابلو های راهنمایی که نصب شده باگویاترین شکل ممکن هدایت کننده است به هر که می خواهد هر جا برود و یا جستجو کند. کافه ها به وفور و تمیزی در هر چند صدمتر احداث کردند که چای و قهوه و مختصر شیرینی.در این نمایشگاه هنگام ظهر حضرات باید بروند بیرون نمایشگاه در محوطه غذاخوری ها و رستورانها به درجات قیمت بنا نهادند. بنابراین شما هنگام ظهر بوی چلو کباب و قیمه پلو و قرمه سبزی به مشامتان نمی خورد.!
در هر چند صدمتری یک محلی را اختصاص دادند به جلسات دیدار وگفتگو که جماعتی با نویسنده و نویسندگان موردعلاقه به مباحثه مشغولند در چند جلسه شرکت کردم یک بار صدای زنگ تلفن موبایلی رانشنیدم. انگار که اینان موبایل یا تلفن همراه ندارند....!!!
اما غرفه ترکیه سنگ تمام گذاشته بود . در دیزاین و طراحی فوق العاده مهارت به خرج داده بودند و گروهی از نوازندگان سازهای آشنا با ما تار و سه تار ونی و.....قطعاتی را دلپذیر می نواختند که بیشتر تم موسیقی عرفانی را داشت که در قونیه می شنویم.
در افتتاحیه بانو مرکل و مکرون بر حرمت چندزبانی و چند فرهنگی تاکید ورزیدند و دراین نمایشگاه به تعداد مسافران کشتی نوح ادم هست که صدایشان و چهره های متفاوتشان از سیاه افریقایی تا سرخ پوست امریکایی از عرب مصری تا سبزه مدیترانه ادم هست که کتاب به دست در حال مطالعه هستند.

ایبنا

نظر شما