شناسهٔ خبر: 63281 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

تاریخ اروپای مدرن

تاریخ اروپا چیزی که نمی تواند باعث شود که از کنار کتاب حاضر به سادگی بگذریم ساختار مقاله محور آن است که باعث شده است که روایت تاریخ اروپا از بیان کلیات سیاسی و تاریخ روابط بین الملل به صورتی مسئله مند و با دیدی پرسش محور و تخصصی تغییر یابد.

تاریخ اروپای مدرن

تی.اس. دبلیو بلنینگ

مترجم: ابراهیم عامل محرابی

ناشر: علمی و فرهنگی

تعداد صفحه: ۵۰۹ صفحه

قیمت: ۵۰ هزار تومان

فرهنگ امروز: تاکنون آثار بسیاری با عنوان تاریخ جهان انتشار یافته است که بخش عمده آن به تاریخ اروپا اختصاص پیدا کرده است که از معروفترین آن ها می توان به آثار ارنست گامبریج و رابرت پالمر اشاره کرد. اما چیزی که نمی تواند باعث شود که از کنار کتاب حاضر به سادگی بگذریم ساختار مقاله محور آن است که باعث شده است که روایت تاریخ اروپا از بیان کلیات سیاسی و تاریخ روابط بین الملل به صورتی مسئله مند و با دیدی پرسش محور و تخصصی تغییر یابد. از این رو خواننده می تواند با تاریخ اروپای جدید با نگاهی تحقیقی و همه جانبه نگر مواجه شود. کتاب حاضر مشتمل بر یازده مقاله است که از سوی ۱۱ استاد تاریخ، فلسفه و جامعه شناسی نگاشته شده است و تلاش می کند فرایند شکل گیری اروپای جدید از وقوع انقلاب فرانسه، ورود به عصر صنعتی شدن و آتش عالمگیر دو جنگ جهانی و ... را مورد بررسی قرار دهد. 

توجه به وجوه معرفتی در کنار رخدادهای سیاسی و اقتصادی و تاثیر امواج فکری مدرنیسم و پست مدرنیسم در شکل گیری روبنای اروپای امروزین از سوی افراد مطرحی نظیر مارتین جی از امتیازات مهم این کتاب است که می تواند آن را از عناوین مشابه برتر جلوه دهد.

این کتاب نگاهی به تاریخ اروپا از انقلاب کبیر فرانسه تا اواخر قرن بیستم انداخته است و بنابر گفته تدوین‌کننده آن روایتی است از چگونگی تعریف رابطه تازه اروپا و جهان.

در بخشی از مقدمه این کتاب می‌خوانیم: "وقتی این بحث مطرح می‌شود که اروپاییان مردن نه تنها قاره خود بلکه جهان را دگرگون ساختند، پای پیروزی در میان نیست بلکه عکس آن صادق است. ایشان آن‌چه نمی‌توانستند مستقیما زیر سلطه خود درآورند، به شیوه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به بند می‌کشیدند. چیزی که گاه به عنوان "آمریکایی شدن" جهان توصیف می‌شود، به دست اخلاف اروپاییانی محقق شد که آمریکای شمالی را به تسخیر خویش درآورده و اکثر بومیان آن را از بین برده بودند. ریشه اروپایی فرهنگی که بعدها با موفقیتی خیره کننده در قرن بیستم از آمریکا به خارج صادر شد، به ویژه از نام فراگیر ترین نماد آن پیداست: همبرگر!"

این کتاب در فصل نخست خود با عنوان "انقلاب از بالا و از پایین" روایتی از سیاست اروپایی از انقلاب فرانسه تا جنگ اول جهانی است. در مقاله دوم کتاب، موضوع صنعتی شدن اروپای مدرن و در مقاله سوم مدرن سازی نظامی اروپا مورد توجه قرار گرفته است.

در فصل چهارم به مساله رسانه‌ها و طبقات در جامعه اروپای قرن نوزدهم اشاره شده و در فصل پنجم مساله تجاری‌سازی و تکریم فرهنگ اروپایی مورد توجه قرار گرفته است و در فصل ششم موضوع سیاست اروپا در فاصله سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۴۵ مطرح شده و در ادامه در فصل هفتم فراز و نشیب‌های اقتصادی قرن بیستم اروپا  به بحث گذاشته شده است.

در فصل هشتم موضوع هنر جنگ در اروپا از سال ۱۹۱۸ و در فصل نهم جامعه اروپایی در قرن بیستم  مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل دهم موضوع مدرنیسم و پست مدرنیسم در اروپا پرداخته شده و در فصل یازدهم نیز موضوع وحدت اروپا مورد کنکاش قرار گرفته است.

نظر شما