شناسهٔ خبر: 9607 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

بازگشت رشته‌های حذف شده علوم اجتماعی دانشگاه علامه

رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی از بازگشت رشته‌های حذف شده در مقطع کارشناسی در این دانشکده خبر داد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایسنا؛ محمدحسین پناهی با اشاره به بازگشت رشته‌های حذف شده در مقطع کارشناسی در این دانشکده گفت: از سال آینده دانشکده در مقطع کارشناسی در تمام رشته‌های موجود دانشجو می‌پذیرد و ازطرف دیگر درمقاطع تحصیلات تکمیلی نیز تعداد پذیرش دانشجو را کاهش می‌دهد تا بتواند به آن توازن دست یابد.

وی اظهار کرد: در دوره گذشته بنابراین بود که شمار دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی افزایش و رشته های کارشناسی کاهش پیدا کند که این مسئله باعث شد که تعداد دانشجویان دانشکده در مقطع کارشناسی کاهش پیدا کند. اما اکنون سیاست دانشگاه این است که تعداد دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و کارشناسی متوازن‌تر شوند و تعداد دانشجویان پذیرش شده در دوره های کارشناسی حدود دو برابر دانشجویان تحصیلات تکمیلی شود.

شمار استادان پاسخگوی نیاز دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیست

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در این دانشکده زیاد بوده و بعضاً استادان موجود پاسخگوی نیازهای راهنمایی دانشجویان نیستند، افزود: افزایش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی باید به شرطی صورت بگیرد که شرایط و امکانات دانشگاه این اجازه را بدهد. اما متاسفانه در حال حاضر دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی با مشکلاتی به ویژه در رابطه با راهنمایی رساله یا پایان‌نامه خود، مواجه هستند.

به گفته دکتر پناهی، در حال حاضر دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی ۲۱۰۰ دانشجو دارد که از این تعداد حدود ۸۰۰ نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی و حدود ۱۳۰۰ نفر در دوره کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.

وی تصریح کرد: هدف دانشکده این است که تعدادی دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی بپذیرد که بتواند راهنمایی آنها را با کیفیت مطلوب انجام دهد تا جذب دانشجو موجب کاهش کیفیت کارهای پژوهشی دانشجویان نشود.

رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه باید برنامه‌های اساسی برای افزایش کمیت و کیفیت کارهای پژوهشی دانشجویان و استادان در دانشکده صورت بگیرد، گفت: باید در بعد پژوهشی که شامل تحقیقات اساتید و دانشجویان است اقداماتی انجام دهیم تا پژوهش در دانشکده رونق بیشتری داشته باشد، و در حد توان نیازهای تحقیقاتی جامعه را با کیفیت بالایی تامین کند.

دکترپناهی با بیان اینکه پژوهش دانشجویان در قالب پایان‌نامه و رساله و مقاله است، اظهار کرد: بیشترین تحقیقاتی که در سطح کشور انجام می‌شود، مربوط به تحقیقات دانشجویان آن هم در قالب پایان‌نامه و رساله است. به همین دلیل لازم است توجه بیشتری به کیفیت آنها بشود. لازمه این کار داشتن تخصص، صرف وقت و دقت لازم توسط استادان راهنما و مشاور و داور است، تا پژوهش دانشجویان کیفیت لازم را داشته باشد. روشن است که تعداد بیش از حد دانشجویان تحصیلات تکمیلی سبب کاهش کیفیت پژوهش های دانشجویی می گردد.

وی با بیان اینکه تاکنون به علت جمعیت بیش از ظرفیت دانشجویان دانشکده، در برخی موارد استادانی که تخصص لازم را نداشتند، وظیفه راهنمایی دانشجویان را بر عهده می‌گرفتند، افزود: این مساله موجب شده است که کیفیت فدای کمیت شود. به همین دلیل این دانشکده سعی دارد با متوازن کردن تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، بتواند به کیفیت مطلوبی دست پیدا کند.

رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه هر اقدامی در جهت بهبود کیفیت تحصیلات تکمیلی موجب ارتقای علمی کشور می‌شود، گفت: به همین دلیل قصد داریم در این دوره با کاهش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به افزایش کیفیت بپردازیم.

دکتر پناهی با اشاره به دوره های آموزشی دانشکده، پناهی اظهار کرد: این دانشکده در رشته‌های مختلف علوم اجتماعی، شامل جامعه شناسی، ارتباطات اجتماعی (و روابط عمومی)، مددکاری اجتماعی، برنامه ریزی اجتماعی، و تعاون و رفاه اجتماعی، در سه سطح کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد؛ و در بعضی از رشته ها مانند جمعیت شناسی و مطالعات زنان در حال حاضر فقط در سطح کارشناسی ارشد دانشجو دارد؛ و از لحاظ تعدد رشته ها و تعداد دانشجو بزرگترین دانشکده علوم اجتماعی کشور محسوب می شود، و وضعیت آن می تواند در وضعیت علوم اجتماعی کشور بسیار اثرگذار باشد.

پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته های مدیریت خدمات اجتماعی و ‌مطالعات زنان

رئیس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات علامه طباطبایی از پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته های مدیریت خدمات اجتماعی و ‌مطالعات زنان در مقطع کارشناسی ارشد از مهر ماه امسال خبر داد و خاطر نشان کرد: اگر ما بتوانیم کیفیت آموزشی و پژوهشی این دوره‌ها را بالا ببریم قطعا در توسعه علمی کشور تاثیرگذار خواهد بود.

نظر شما