نمایش همه
  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۸:۰۰

    فلسفه و حقیقت جهان امروز/ سخنرانی مراد فرهادپور در سمینار «فلسفه و سیاست»

    اما منطق دولت و سرمایه در ایران چگونه کار می‌کند: در دهه ١٣٨٠ موج انباشت اولیه سرمایه اتفاق افتاد که اتفاقا نه اولیه است و نه یکباره، بلکه همواره تکرار می‌شود و محتوای آن عبارت است از غارت و سلب مالکیت عمومی به مدد نیروهای ماورای اقتصادی و عمدتا دولت که نقد و هر شکلی از مقاومت را ناممکن می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۷:۴۰

    عادل مشایخی: منطق اعتدال و گریز از امر واقعی

    منطق اعتدال اسکلتی است که معنای اعتدال را شکل می‌دهد و اگر بخواهیم آن را تحلیل کنیم، باید قطعه‌به‌قطعه پیش رفت. باید ماشین دولت، سرمایه و دیگر ماشین‌هایی که معنای اعتدال را تولید می‌کنند، بررسی کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۷:۲۰

    صالح نجفی: تکرار شکست، خاطره وارونه رهایی

    سورن کیرکگور می‌گوید تکرار عبارت است از «خاطره وارونه»، یعنی به‌یادآوردنِ معکوس، حرکتی روبه‌جلو، تولید چیزی نو و نه بازتولید چیزی قدیمی. از این لحاظ، تکرار فقط یکی از وجوه تولید یا ظهور امر نو نیست: امر نو فقط و فقط از طریق تکرار پدیدار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۷:۰۰

    باربد، آن‌گونه که بود/جامعه باربد، آکادمی و دانشگاه خصوصی تئاتر ایران

    جامعه باربد در سال ۱۳۲۵ به خیابان لاله‌زار و کوچه ملی و در ملکی که در این زمان سینمای تعطیل‌شده شهرزاد هست، نقل مکان کرد و شهرت این تماشاخانه موجب شد به مرور زمان نام کوچه ملی به کوچه باربد تغییر پیدا کند و این اتفاق، نشان‌دهنده میزان محبوبیت و شهرت این تماشاخانه بین اقشار مختلف جامعه بود. مهرتاش در این مکان نیز بر دایربودن کلاس‌های آموزشی همچنان تأکید داشت.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۶:۴۰

    متن سخنرانی محمدجعفر یاحقی و ژاله آموزگار در مراسم بزرگداشت دکتر احمدعلی رجایی بخارایی

    مراسم بزرگداشت مرحوم احمدعلی رجایی بخارایی استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و تهران با رونمایی از کتاب «در مکتب حقایق» مجموعه مقالات و اشعار آن مرحوم با حضور دکتر شفیعی کدکنی، دکتر محقق، دکتر ژاله آموزگار و دکتر رجایی فرزند آن استاد فقید برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۶:۴۰

    آتراکسیون بر پرده سینما- حقیقت/ خطر تازه‌ای که سینمای مستند را تهدید می‌کند

    مهم‌ترین ویژگی «فیلم مستند» و مزیت آن که موجب شده این‌ گونه از سینما اثرگذاری فوق‌العاده‌ای بر مخاطب داشته باشد و تنها دلیلی باشد که مردم به آن اقبال نشان می‌دهند، جنبه اِسنادی‌بودن آن است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۶:۰۰

    سه «راه» آذری!

    متن زیر نگاهی است به رویکردهای ادبی م.آزاد، احمد شاملو، دکتر رضا براهنی، شاعران ماه آخر پاییز

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۵:۲۰

    پنجمین نامزدی «کلهر» برای اسکار موسیقی

    کیهان کلهر در صدر فهرست ایرانیانی قرار گرفته که در جایزه گرمی نامزد شده‌اند. او در سال‌های ٢٠٠٢، ٢٠٠٣، ٢٠٠۵ و ٢٠٠٩ نامزد این جایزه شده است. شاید معروف‌ترین نامزدی‌اش هم برگردد به نوای کمانچه در موسیقی متن فیلم «جوانی بدون جوانی» فرانسیس فورد کاپولا.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۵:۰۰

    حکمت دعا از زبان مولانا

    دعا فقط آیات قرآن نیست، بلکه روایات زیادی درباره دعا و نحوه آن داریم که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۴:۴۰

    چرا درست نمی‌نویسیم؟

    حسن ذوالفقاری می‌گوید: در درست‌نویسی، پلیسی وجود ندارد و مردم به این مسئله که درست‌نویسی چقدر اهمیت دارد فکر نمی‌کنند. درست نوشتن باید از جامعه شروع شود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۴:۲۰

    کتاب تازه‌ای از بهرام بیضایی در راه است

    در روزهای اخیر دوستداران بهرام بیضایی به دلیل هجمه‌ای که روزنامه کیهان در مورد این هنرمند داشته است، غمگین و خشمگین هستند اما در کنار این خبر غم‌انگیز، خبری خوشحال‌کننده هم در راه است؛ چاپ کتاب تازه‌ای از بیضایی. 

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۴:۰۰

    کپی رایت تهدیدی متوجه نشر ایران نمی‌کند/ انحصاری در کار نیست

    نماینده انتشارات جان وایلی در ایران معتقد است پیوستن ایران به کپی‌رایت تهدید و یا انحصاری مضر را متوجه نشر نمی کند و تنها نظام حاکم بر بازار نشر ایران را تغییر می‌دهد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۳:۴۰

    نهمین دوره جایزه ادبی جلال ۴ دی ماه اهدا می‌شود

    اختتامیه نهمین جایزه جلال آل‌احمد، عصر ۴ دی‌ماه با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۳:۲۰

    کتاب خاطرات عیسی هدایت از برادرش صادق هدایت چاپ شد

    کتاب «در پس کوچه‌های پاریس» که به خاطرات عیسی هدایت با برادرش صادق هدایت می‌پردازد، با تلاش و گردآوری جهانگیر هدایت، فرزند عیسی هدایت، منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۰

    جامعه مدرن یک جامعه مراقبتی است/ فوکو و علوم انسانی

    مقدم حیدری، عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی گفت: به عقیده فوکو جامعه ما جامعه نمایش نیست بلکه جامعه مراقبت است و همه ما در یک ماشین قدرت و سراسربین قرار داریم.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۲:۴۰

    روزنامه نگاری ایرانی شدیداً بیمار است/ چرا نخبگان سکوت کرده اند؟

    سردبیر مجله عصر اندیشه گفت: باید از نخبگان خود بپرسیم که چرا در برابر مسایل اصلی انقلاب سکوت کرده اند؟ با چه مجوز و مصلحتی، دغدغه های مردم را نادیده می گیریم و صرفا دعوای سیاسی می کنیم؟

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۰

    بزرگداشت پروفسور عبدالجواد فلاطوری برگزار می شود

    مراسم نکوداشت پروفسور عبدالجواد فلاطوری به همراه رونمایی از کتاب «دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی» برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۲:۰۰

    داوری اردکانی عضوشورای سیاستگذاری«طرح جامع اعتلای علوم انسانی» شد

    رضا داوری اردکانی از سوی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عضو شورای سیاستگذاری «طرح جامع اعتلای علوم انسانی» شد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۱:۴۰

    داوری اردکانی در باب فلسفه آموزش عالی سخن می گوید

    به مناسبت هفته پژوهش موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی نشستی را با عنوان فلسفه آموزش عالی با حضور دکتر رضا داوری اردکانی برگزار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۱:۲۰

    تفکر شریعتی، معطوف به عمل و تغییر است/ ایدئولوژی از منظر شریعتی

    پرویز امینی گفت: اندیشه معطوف به عمل و تغییر در شریعتی وی را در برابر هر چیزی قرار می‌دهد که یا نسبت به واقعیت‌های زندگی انسان‌ها بی‌تفاوت است یا خود را از مسئولیت تغییر آن معاف کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۱:۰۰

    هفتمین نمایشگاه چاپ دیجیتال خرداد ۹۶ برگزار می‌شود

    هفتمین دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال خردادماه سال آینده در محل دائمی نمایشگاه‌های شهرداری تهران برگزار می‌شود.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۵۹

    محمد مالجو؛

    برنده‌ها و بازنده‌های کالایی‌سازی آموزش عالی در ایران چه کسانی‌اند؟

    وقتی دولت از اجرای وظیفه‌ای که اصل سی‌ام قانون اساسی بر عهده‌اش نهاده است عقب‌نشینی می‌کند، کسانی باید جای دولت را بگیرند. این جای‌گزینی در ایران با خصوصی‌سازی آموزش عالی رخ نداده است. در حد اطلاعات من، دست‌کم تا این اواخر حتا آجری از بخش دولتیِ آموزش عالی به بخش خصوصی واگذار نشده است. در عوض، اولاً به بخش خصوصی اجازه‌ی کار در قلمرو آموزش عالی داده شده و ثانیاً بخش‌های پایین‌دستی، خصوصاً خدماتی چون خوابگاه‌ها و بوفه‌ها و حمل‌ونقل و امثالهم، مشمول برون‌سپاری به رده‌های گوناگونِ پیمانکاران بخش خصوصی شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۴۰

    دوبی بزرگ‌ترین پارک بازی‌های رایانه‌ای دنیا را احداث می‌کند

    کمپانی «IMG Worlds» دوبی چند ماه پس از بازگشایی یک پارک موضوعی اعلام کرد قصد دارد تا بزرگ‌ترین پارک موضوعی جهان را با تمرکز بر شخصیت‌های کارتونی و بازی‌ها کامپیوتری راه بیندازد.

  • فیشته ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۳۲

    حامد صفاریان/نگاهی بر کتاب «بنیاد آموزۀ فراگیر دانش» ترجمۀ سید مسعود حسینی؛

    اشکالات اندک با یک خطای بنیادین

    اما یکی از مهم‌ترین لغزش‌های ترجمۀ آقای حسینی، ازقضا، در عنوانِ این ترجمه رخ داده، و با قلم درشت بر روی جلد نقش بسته است. این اشتباه -که ممکن است درشت‌ترین لغزش این ترجمه هم باشد- ای‌بسا زمینه‌ساز پیش‌داوری نادرست خوانندگان دربارۀ کل اثر گردد. این خطا در شمار خطاهای بنیادین ترجمه است؛ به این معنا که هم به لحاظ فن ترجمه خطا محسوب می‌گردد، و هم از حیث انتقال معنا، نشان از عدم راه‌یابی مترجم به کُنه معنا داشته، و علاوه بر آن می‌تواند به گمراهی خواننده نیز بیانجامد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۲۰

    کتابفروشان معتبر هم سمت قاچاق رفته‌اند/زنگ خطر برای حیات نشر

    ناشران حاضر در نشست بررسی ابعاد قاچاق کتاب از تعمیم فروش نسخه‌های قاچاق کتاب به کتابفروشی‌های معتبر کشور و نیز نحوه مواجهه با آن ابراز شکایت کرده و آینده نشر را در خطر جدی می‌دانند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۰۰

    ناگفته‌هایی درباره سرنوشت ۶۵۱۳ ایرانی در اردوگاه کار اجباری شوروی

    اسناد نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۳۸ تعداد ۶۵۱۳ ایرانی به «کارلاگ» یا اردوگاه سابق کار اجباری کاراگاندا دوره شوروی سابق منتقل شده‌اند. ناگفته‌ها درباره سرنوشت آنها هنوز باقیست.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۰۹:۴۰

    علی باقرزاده درگذشت/ فقدان یکی از شاعران نامدار خراسان

    علی باقرزاده از شاعران نامدار خراسان دار فانی را وداع گفت.