نمایش همه
  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۷:۰۰

    علم سیاست به مثابه بیان دولت/ سخنرانی عادل مشایخی درباره «تبارشناسی خاکستری است»

    باید بپرسیم چگونه و از چه طریق کنش‌های کلامی این قابلیت را می‌یابند که چیزی را در تصویر بصری رویت پذیر کنند که به خودی خود در تصویر بصری دیده نمی‌شود. برای پاسخ به این پرسش باید توجه کنیم که در سینمای ناطق با حضور یک «دیگری» در عرصه تصویر بصری مواجهیم. این «دیگری» چیست؟

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۶:۴۵

    کیارستمی در فهرست داردن‌ها/ ٧٩ فیلم شاخص به انتخاب دو برادر برنده نخل طلا

    هرچند سنت فیلمسازی داردن‌ها متفاوت از سینما واریته‌ای است که قدمت آن به ژان روش می‌رسد اما پیشینه مستندسازی آنها برای سبک سینما واریته‌ فیلم‌های‌شان کارساز بوده است. این زوج فیلمساز ٧٩ فیلم برتر قرن‌ بیستم را که باید ببینید، معرفی کرده‌اند. این فهرست را La Cinetek منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۶:۳۰

    زنده‌باد تخیل/ نگاهی به نمایشنامه «مارا/ساد» اثر پیتر وایس

    ساد با حفظ جهان درون خود به‌واسطه تخیل، با جهانی مقابله می‌کند که اندیشه‌های او را به سود خود تقلیل داده و مصادره کرده است. وایس پرده را می‌اندازد تا بین ساد و سودجویانی که با واضح و ساده و دمِ‌دستی‌کردن او و اندیشه‌هایش به کالایی برای عرضه در بازار تقلیل‌اش داده‌اند فاصله بیندازد و سادِ مشکوک و مبهم و دشوارِ پشت پرده را در تخیل خواننده‌اش تداوم دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۶:۱۵

    نیکبختان معدود/ شکل‌های زندگی: سرشت مشترک عشق و سیاست

    این تنها عشق نیست که باعث هیجان و تولید احساساتی چنین پراهمیت می‌شود، به نظر استاندال سیاست نیز از جمله منابع تولید هیجان و احساس است که توانایی آن را دارد که همچون عشق، ملال و اندوه را از آدمی بزداید.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۶:۰۰

    آغاز مجدد تصویربرداری سریال «٨٧ متر» عیاری

    ظاهرا تصویربرداری سریال ٨٧ متر یک‌سال به طول خواهد انجامید و در بیش از ۳۰ لوکیشن در تهران تصویربرداری خواهد شد و باید منتظر پخش آن از شبکه اول سیما بود.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۵:۴۵

    زمان در اندیشه ملاصدرا و هایدگر بر پایه الگوی پولی‌لوگ

    کتاب «زمان در اندیشه ملاصدرا و هایدگر:‌ گامی در تحقق پولی لوگ» نخستین پژوهشی است که افق فلسفه میان‌فرهنگی را برای خود طرح می‌کند و نخستین پژوهشی است که الگوی پولی‌لوگ را در روش خود در تحقیق استفاده می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۵:۳۰

    بیل کلینتون از دوازده کتاب محبوبش گفت

    بیل کلینتون اخیرا به مناسبت روز ملی دوستداران کتاب گفته که خواندن کتاب یکی از کارهای مورد علاقه او بوده ‌و فهرست ۱۲ عنوان از کتاب‌های محبوبش را با دیگران به اشتراک گذاشته است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۵:۱۵

    ​رمان جدیدی از کمال داود، نویسنده الجزایری، منتشر می‌شود

    رمان جدید کمال داود، نویسنده‌ی الجزایری که پیشتر ادامه‌ی سرنوشت مورسو، قهرمان رمان «بیگانه»‌ی آلبر کامو را نوشته بود رمان تازه‌ای منتشر خواهد کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۵:۰۰

    راه رحمانیان و راه بیضایی

    «آینه‌های روبرو»ی رحمانیان یک فیلم- تئاتر – روزنامه از روی فیلمنامه بهرام بیضایی است. فیلم – تئاتربودنش را همه شنیده‌اند، اما کسی درباره روزنامه‌ای که به‌عنوان بروشور در این اجرا پخش می‌شود نگفته است. درواقع دیدن این اجرا غوطه‌ورشدن در کلی فرامتن و بینامتن و خاطره و نوستالژی است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۹

    مرگ و مدرنیته به روایت تونی والتر

    کتاب «مرگ و مدرنیته» مقالات بخش کوچکی از مطالعات تونی والتر، استاد مرگ‌پژوهِ انگلیسی، در حوزه مرگ و با رویکرد علوم اجتماعی هستند.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۴:۰۰

    فیلم‌های پرفروش هالیوودی و کارگردانی به سبک اسپیلبرگ

    استیون اسپیلبرگ، خالق فیلم‌های پرفروش هالیوودی بوده است. فیلم‌های او در جهان بیش از هشت و نیم میلیارد دلار فروش‌ داشته‌اند. در کتاب «کارگردانی به سبک اسپیلبرگ» تمهیداتی از فیلم‌های او به صورت مصور استخراج شده‌اند که با کمک آن‌ها فارغ از اینکه بودجه فیلم شما چقدر است می‌توانید در فیلم‌هایتان لحظات احساسات برانگیز، شگفت و پرهیجان خلق کنید.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۳:۴۵

    فروش قاچاقی کتاب غرب‌زدگی کار دستم داد

    مهرداد کاظمی مدیر نشر مازیار در نشست تاریخ شفاهی نشر، به بیان خاطره‌هایش از قاجاق «غرب‌زدگی» آل‌احمد، احمد شاملو و خسرو گلسرخی پرداخت.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۳:۳۰

    فرهنگ چین عملگراترین فرهنگ جهان است

    محمد دهقانی در نقد و بررسی کتاب «چین در ده کلمه» گفت: در زمان اقامتم در چین برایم خیلی عجیب بود که کتاب و سی‌دی‌های قاچاق و تقلبی را کنار خیابان می‌فروختند. فکرش را نمی‌کردم که روزی در ایران هم شاهد این معضل فرهنگی باشیم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۳:۱۵

    دایی‌جان ناپلئون تجدید چاپ شد

    رمان دایی‌جان ناپلئون اثر معروف ایرج پزشک‌زاد پس از سال‌ها در نشر فرهنگ معاصر تجدید چاپ شد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۳:۰۰

    افزایش ۲۰ درصدی متقاضیان تحصیل در دانشگاه آزاد

    رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه آزاد از افزایش ۲۰ درصدی داوطلبان آزمون سراسری سال۹۶ متقاضی تحصیل در این دانشگاه خبر داد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۲:۴۵

    تفسیر جدید از متون مقدس به جهان عاری از خشونت کمک می کند

    ژان کلود باست، استاد دانشگاه لوزان سوئیس گفت: ما با فهم و درک متقابل باید تفسیر جدیدی از متون مقدس ارائه دهیم که جهان عاری از خشونت داشته باشیم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۲:۳۰

    حسین محجوبی: اسب‌ها و درخت‌هایم به گالری «۴» می روند/ دولت باید اثر هنری بخرد

    نمایشگاه «اسب ها و درخت ها» با نمایش آثار حسین محجوبی جمعه سوم شهریور در گالری تازه تاسیس «۴» افتتاح می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۲:۱۵

    نمایش ۸ فیلم ایرانی در جشنواره فیلم پارسی استرالیا

    ششمین جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا امسال میزبان ۸ فیلم ایرانی در شهر سیدنی است.

  • پاینده ۱۳۹۶/۰۶/۰۱

    گفت‌وگوی فرهنگ امروز با حسین پاینده؛

    تمهیداتی برای ورود به تحلیل متون ادبی

    هر کسی که بخواهد به معانی ثانوی و دلالت‌شدۀ متون ادبی و هنری پی ببرد، ابتدا باید بتواند حساسیت خاصی نسبت به جزئیات این متون پیدا کند، جزئیاتی که در ظاهر بخشی از توصیف معمولی یک مکان یا ظاهر یک شخصیت است، یا صرفاً شرحی از یک رویداد به نظر می‌آید، اما وقتی که همان متن را با نگاهی تحلیلی بررسی کنیم، درمی‌یابیم که جزئیات توصیف‌ها در آن، زنجیرۀ هم‌پیوسته‌ای را تشکیل می‌دهند و به طور تلویحی معانی ناگفته یا تصریح‌نشده‌ای را به ذهن مخاطب القا می‌کنند.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۲:۰۰

    کتاب «شکل‌گیری هنر اسلامی» در سرای اهل قلم نقد می شود

    کتاب «شکل گیری هنر اسلامی» امروز، اول شهریور درسرای اهل قلم خانه کتاب نقد و بررسی می شود.

  • علوم انسانی و اجتماعی در ایران ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۵۵

    علوم انسانی و اجتماعی در ایران

    نعمت‌الله فاضلی

    پرداختن به مقوله علوم انسانی و اجتماعی در ایران نیازمند دقت نظری خاص و به کارگیری روشی متفاوت از تحلیل‌های صوری و متکی بر آمارهای رسمی است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۴۰

    برداشت ناصحیح از متون مقدس ما را به سعادت نمی رساند

    هیدی هدسل، رییس دانشگاه هارتفورد آمریکا گفت: اگر به طور عمد یا غیر عمد برداشت ناصحیح از متون مقدس داشته باشیم، به سعادت نمی‌رسیم و خشونت را به دنبال خواهد داشت.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۲۰

    فلسفه برای کودکان، آموزش اندیشیدن به کودک و نوجوان است

    سعید ناجی، متخصص حوزه فلسفه برای کودکان گفت:فلسفه برای کودکان به منظور کمک به کودکان برای کشف و حل مسئله‌ها است، به تعبیری آموزش اندیشیدن به کودک و نوجوان است و نه آموختن اندیشه‌های گذشتگان.

  • ادبیات ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۰۷

    سخنرانی طاهر بن جلون در افتتاحیه‌ جشنواره بین‌المللی کتاب برلین ۲۰۱۱؛

    ادبیات چه می‌تواند بکند؟

    شک راه نزدیک شدن به واقعیت است. شک و تخیل. شک و ابداع. رمان چیزی نیست جز فرایند ابداع که در آن شخصیت‌ها با قلم رمان نویس به دنیا می‌آیند و می‌میرند. باورپذیری درونی رمان، با باورپذیریِ واقعیت متفاوت است. بی‌آنکه بخواهم کاملا این سخن پل سلان را تایید کنم که: «من هرگز خطی ننوشته‌ام که هیچ سروکاری با وجودم نداشته باشد»، می‌توانم این ایده را فراتر ببرم و بگویم ما از شبی می‌نویسیم که بر ما حکم می‌راند و نمایشی گاهاً ننگین و شرم‌آور را در پس خود پنهان کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۰۰

    ابن سینا فیلسوفی مشرقی است/ گسست ابن سینا از یونان و ارسطو

    تردیدی نیست که ابن سینا، ارسطو و فلسفه مشائی را پراهمیت دانسته و به شرح آن اقدام ورزیده و آثار بسیاری نیز در این راستا تدوین کرده، اما همچنان که خود بیان می کند بنیان فکری او را بر نمی سازد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۵

    جذب هیات علمی زنان در دانشگاهها افزایش می‌یابد

    رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم گفت:سعی ما این است که نسبت هیات علمی زنان به مردان را افزایش دهیم، برای همین پرونده های جذب هیات علمی زنان را راحت‌تر پذیرش می‌کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۰:۳۰

    «فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» با مقدمه رئیس جمهور منتشر شد

    کتاب «فلسفه علم پدیدارشناسی هرمنوتیک» نوشته محمدحسین ملایری با مقدمه ای از حسن روحانی رئیس جمهور، توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۰:۱۵

    «انسان خردمند» به کتابفروشی‌ها آمد/ مرور تاریخ مختصر بشر

    کتاب «انسان خردمند» شامل تاریخ مختصر بشر، نوشته یووال نوح هراری با ترجمه نیک گرگین توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۰۹:۵۲

    معضل ترجمه‌های چندگانه راه حل ندارد/ پرکاری مترجمان بی‌دغدغه

    پیمان خاکسار ضمن اشاره به بازچاپ برخی از ترجمه‌های اخیر خود،‌ از مترجمان بی‌دغدغه که دست به موازی‌کاری در حوزه ترجمه ادبی می‌زنند گلایه کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۰

    اطلاعیه دانشگاه تهران درباره فوت یکی از دانش‌آموختگان

    دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد متأسفانه مقارن ظهر امروز یکی از دانش‌آموختگان دانشگاه در یکی از دانشکده‌ها فوت کرده است.