نمایش همه
  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۸:۰۰

    چرا تیلر برنده نوبل شد؟

    جدال بین اقتصاددانان، سه علت دارد؛ اختلاف در اعتبار نظریه‌های مختلف، ارزش‌های اخلاقی متفاوت (عدالت اجتماعی در مقابل آزادی‌های فردی) و عدم شناخت کافی از انسان.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۷:۴۰

    پنج کتاب پیشنهادی دومین مرد ثروتمند جهان برای مطالعه

    وارن بافت، در سال ۲۰۱۷ پس از بیل گیتس دومین مرد ثروتمند جهان شناخته شد . او مدیر عامل و سهام‌دار عمده شرکت برکشایر هاتاوی است و با هوش سرشاری و ایده‌های تجاری خود، الگوی سرمایه‌داران بسیاری است. این اسطوره سرمایه‌گذاری کتاب‌هایی را برای مطالعه به علاقه‌مندان کسب و کار پیشنهاد کرده است که در ادامعه شما را به خواندن آنها دعوت می کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۷:۲۰

    مولانا و معماری/ تأملات معماریانه

    ما می‌توانیم در سخن مولانا از آن حیث تامل کنیم که تصاویر معماری را از آن عالم شکار کنیم و درباره معماری نزد او سخن بگوییم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۰

    نهادگرایان مطرح می‌کنند: ٥ اشتباه اقتصاددانان نئولیبرال

    در این گفتار به‌اجمال به این موضوع پاسخ داده می‌شود که چرا از اقتصاددانان نئولیبرال انتقاد ‌می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۶:۴۰

    ​بهترین کتاب‌های هنری سال ۲۰۱۷ میلادی از نگاه گاردین

    این روزها با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۱۷ میلادی بهترین کتاب‌های ژانرهای مختلف معرفی می‌شوند که کتاب‌های هنری هم از این قاعده مستثنی نیستند. پیتر کونراد در این لیست از جست‌وجو برای داوینچی واقعی، یادبودی برای لئونورا کرینگتون و هنر نقاشی پروست می‌گوید.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۶:۲۰

    چرا از خواندن «شازده کوچولو» سیر نمی‌شویم؟

    «شازده کوچولو» اثر جاودان آنتوان دو سنت اگزوپری، حدود ۷۴ سال پیش منتشر شد و در طول این سال‌ها خوانندگان زیادی از نسل‌های مختلف را جذب کرده است. شارمیلا گانسِن، خبرنگار اهل مالزی که در بخش ادبیات مجلاتی چون استارتو، ریدرز دایجست آسیا و آتلانتیک قلم می‌زند در مطلبی سعی کرده دلیل جذابیت این اثر را واکاوی کند که شما را به خواند آن دعوت می کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۶:۰۰

    از ژرفاهای مغفول‌ تاریخ

    ما در فهم تاریخ قدیم خودمان به تعبیر لیوتاری اسیر کلان‌روایت‌هایی هستیم که متاسفانه در ذهن ما را بسته است؛ به عبارت بهتر این کلان روایت‌ها ما را اسیر قفسی کرده که ذهن مان امکان پریدن و پرسیدن ندارد. به همین دلیل زمانی که برخی موضوعات مطرح می‌شود، مسخره و مضحک می‌نماید. این نکته‌ای است که مردم نامه می‌خواهد از آن عبور کند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۵:۴۰

    سه کتاب حسین سناپور در انتظار مجوز هستند

    سناپور که البته بهتر می‌داند درباره درون مایه آثار خود توضیحات جزیی ارایه ندهد، تنها به بیان این نکته بسنده می‌کند که رمانی که دو سال پیش ارایه داده است، «خاکستر» نام دارد و آنگونه که او خود توضیح می‌دهد، این رمان هم در ادامه تجربیات قبلی این نویسنده است و چندان از فضای داستان‌های دیگرش دور نیست

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۵:۲۰

    بسیاری از چالش های امروز در حوزه مسائل اجتماعی است

    دهقانی فیروزآبادی گفت: بسیاری از مسائل و چالش‌های جامعه امروز ایران در حوزه مسائل اجتماعی تعریف می‌شود و اهمیت نظریه پردازی در این حوزه را دو چندان می‌کنند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۵:۰۰

    نویسنده پرافتخار پست‌ مدرن آمریکایی درگذشت

    ویلیام گاس، نویسنده پرافتخار پست‌ مدرن آمریکایی که فرم و زبان را مهم‌تر از قراردادهای ادبی چون طرح و کاراکتر می‌دانست و تاثیر فراوانی بر نویسندگان تجربی دهه ۱۹۶۰، ۷۰ و بعد از آن داشت از دنیا رفت.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۴:۲۰

    اندیشیدن صدایی است که از درون تاریخ به گوش انسان می رسد

    دینانی گفت: همه موجودات در تاریخ اند اما صدای تاریخ را نمی شنوند. انسان، صدای تاریخ را می شنود. اندیشیدن صدایی است که از درون تاریخ به گوش انسان می رسد.

  • نجفی - فرهادپور ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۴:۱۳

    گزارشی از جلسه نقد و بررسی کتاب «تکرار» با حضور صالح نجفی و مراد فرهادپور؛

    استثناء و قاعده؛ از کیرکگور تا اشمیت و آگامبن

    معمولا کیرکگور را به عنوان متفکری ضدهگلی می‌شناسیم. در قرن بیستم کسانی که ضدهگل‌اند ضددیالکتیک‌اند و عموما می‌کوشند «تفاوت محض» را جایگزین تضاد یا تناقض دیالکتیکی کنند. در مورد کیرکگور با یک دیالکتیسین رادیکال روبه‌روییم که ضد هگل معرفی می‌شود. می‌توان به کمک خود مفاهیم کیرکگور گفت کیرکگور تکرار هگل است.

  • موحد ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۳

    داستان در مثنوی معنوی در گفتاری از محمدعلی موحد؛

    تاریخ به روایت قصه

    قصه و تاریخ هر دو یک نوع وقایع نگاری هستند. تاریخ گزارش رویدادی است که برای آدمیان در چارچوب مکان و زمان اتفاق افتاده باشد، قصه موضوعش عام‌تر و فراگیرتر است. قهرمانان قصه منحصر به انسان‌ها نیستند. انسان یا هر جانور دیگری می‌تواند قهرمان قصه باشد. همچنین رویدادهای تاریخ در بیرون از چارچوب مشخصی از زمان و مکان جریان نمی‌یابد اما رویدادهای قصه در مکان لامکان و در زمان لازمان اتفاق می‌افتند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۰

    بهترین دانشگاه های دنیا در «کسب و کار» را بشناسید

    نظام رتبه بندی بین المللی «کیواس» بهترین دانشگاه های جهان در زمینه رشته های مرتبط با «کسب و کار» را در سال ۲۰۱۸ معرفی کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۳:۴۰

    «زیبایی‌شناسی رمان پسامدرن ایرانی» بررسی می‌شود

    نشست پژوهشی «زیبایی‌شناسی رمان پسامدرن ایرانی» با خوانش رمانی از محمد حنیف برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۳:۲۰

    «هیس» نقد می‌شود

    رمان «هیس» اثر محمدرضا کاتب و برنده جایزه سال منتقدان و روزنامه‌نگاران نقد می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۳:۰۰

    چگونه می‌توان پدیده نوظهور خداناباوران دین‌دار را توضیح داد؟

    سید مرتضی هاشمی مدنی در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به ارائه کتاب خود با عنوان «خداباوری و خداناباوری در عصر پساسکولاریسم» پرداخت.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۲:۴۰

    اسپنسر چه نقشی در بسط داروینیسم داشت؟

    عطا کالیراد، پژوهشگر زیست‌شناسی تکاملی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی به مناسبت سالمرگ هربرت اسپنسر، فیلسوف و جامعه‌شناس یادداشتی را در اختیار خبرگزاری کتاب ایران قرار داده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۲:۰۰

    جذب ۱۳ هزار عضو هیات علمی طی ۴ سال/ اعلام رشته های پرمتقاضی

    رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: تعداد ۱۳ هزار و ۳۵۸ عضو هیات علمی در بازه زمانی یک شهریور ۹۲ تا ۱۰ مهر ۹۶ در دانشگاه ها جذب شده اند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۱:۴۰

    «وضعیت توسعه‌ی انسانی در ایران» نقد و بررسی می‌شود

    به تازگی کتاب «وضعیت توسعه‌ی انسانی در ایران، آسیب‌پذیری و تاب‌آوری» نوشته‌ی سعید مدنی‌قهفرخی به همت بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۱:۲۰

    اخلاق در دانشگاه ها یک موضوع سیاسی نیست

    معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: بحث اخلاق در دانشگاه ها لزوما یک موضوع سیاسی نیست بلکه محوریت انسانی دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۱:۰۰

    همایش تدکس دانشگاه هنر برگزار می شود

    دومین دوره همایش تدکس دانشگاه هنر با موضوع «نوهنجار» ۸ دی ماه برگزار می شود

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۴۰

    خسروی: مواجهه اعراب با داروین بیش از فارسی‌زبانان است

    خسروی در نشست نقد و بررسی کتاب «مواجه با داروین؛ نخستین برخوردها با نظریه تکامل در شرق مسیحی و اسلامی» گفت: این کتاب ما را با روشنفکران جهان عرب آشنا می‌کند و نشان می‌دهد در جهان اسلام اگر مواجهه‌ای با نظریه داروین صورت گرفته است از سوی اعراب بوده و در جهان فارسی‌زبان این مواجهه بسیار محتاطانه و کمتر صورت گرفته است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۲۰

    همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار برگزار می شود

    همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار روزهای ۲۰ و ۲۱ آذرماه در دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۰۰

    رویکرد تاریخی فیلسوف آلمانی به معرفت

    کتاب «هرمنوتیک دین و اخلاق» به خوبی به نگرش هرمنوتیکی در باب مواد برگرفته از دین و اخلاق پرداخته و تفاوت عمده بین «هرمنوتیک دین» از پایگاه فلسفه و «هرمنوتیک دینی» را از دیدگاه شخص مومن توضیح می‌دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۰۹:۴۰

    مژده دقیقی: جوایز ادبی ملاک خوبی برای مترجم است

    مژده دقیقی معتقد است درون‌مایه داستان‌های کوتاه ایرانی به ادبیات غرب کمابیش شباهت دارد و می‌گوید: ارتباطات به حدی گسترده شده که انسان‌های امروز وجوه مشترک زیادی با هم دارند. درون مایه داستان‌های کوتاه ایرانی هم کمابیش و در بسیاری موارد شبیه داستان‌های کوتاهی است که در جهان غرب نوشته می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۰۹:۲۰

    یادداشت ضیاء موحد به مناسبت زادروز ۹۰ سالگی فتح‌الله مجتبایی

    دکتر ضیاء موحد، مولف و پژوهشگر حوزه منطق، فلسفه و شعر در یادداشتی به مناسبت تولد نودسالگی دکتر فتح‌الله مجتبایی، پیشنهاد ایشان درمورد جایزه دادن به پایان‌نامه‌های مربوط به ادیان، عرفان و ادبیات را پیشنهادی بسیار ارزنده دانست.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۰۹:۰۹

    کتابشناسی آثاری که درباره علی حاتمی منتشر شده است:حاتمی در امتداد فردوسی

    امروز ۱۳فروردین سالروز درگذشت علی حاتمی سینماگر بزرگ ایرانی است، درباره علی حاتمی و سینمای او کتاب‌ها و مقالات زیادی نوشته شده است.