نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۷:۰۰

    نوشته تئودور آدرنو؛ «سویه‌ها: مطالعه‌ای در فلسفه‌ هگل» ترجمه و منتشر می‌شود

    «سویه‌ها: مطالعه‌ای در فلسفه‌ی هگل» نوشته تئودور آدورنو با ترجمه‌ حسام سلامت، یگانه خویی و محمدمهدی اردبیلی به همت نشر ققنوس در دست انتشار است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۶:۴۰

    همایش «پرسش از امر دینی در عصر حاضر» برگزار می‌شود

    همایش دو روزه «پرسش از امر دینی در عصر حاضر» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۶:۲۰

    «تاریخ‌فلسفه‌» دانی در پوستینِ فلسفه‌دانی

    فصلِ «فلسفه‌دانی» و «تاریخ‌فلسفه‌دانی» همانا فلسفه‌ورزی از راه اجتهاد در متون اصلی است و یکی از مهمترین ابزارهای این اجتهاد نیز چیزی نیست جز دانستن زبان متون.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۶:۰۰

    همه ارکان فرهنگستان هنر نیازمند تحول است/نقدی به شیوه اطلاع‌رسانی

    در راستای تحولات اساسی فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران پس از تغییر مدیریت، باید توجه ویژه‌ای نیز به رکن مهم اطلاع‌رسانی در فرهنگستان هنر شود تا تاثیرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۵:۵۳

    دانشگاه تهران در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر استخدام فارغ التحصیلان

    رتبه بندی جهانی استخدام فارغ التحصیلان کیو اس سال ۲۰۱۹ منتشر شد و دانشگاه تهران در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار گرفت.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۰

    فرایند رسیدگی به کارنامه‌های مشکوک داوطلبان کنکور/۲۵ داوطلب مجبور به آزمون مجدد شدند

    رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه کارنامه تعداد ۵۹ داوطلب کنکور امسال نیاز به بررسی‌های بیشتر داشت، گفت: در سازمان سنجش نتایج داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی، نتایج داوطلبان در کنکور سال‌های گذشته، گزارش‌های حفاظت آزمون، بررسی‌های فنی و علمی داوطلب صورت می‌گیرد و هر جا مشکوک به تقلب شویم، نتایج وضعیت داوطلب مجددا بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۴۰

    تردید در صحت انتساب «مصباح الشریعة» به امام صادق(ع) / حسن انصاری

    «مصباح‌الشریعه» کتابی است منسوب به امام صادق(ع) که همواره صحت این انتساب از سوی محققین مورد تردید بوده است؛ برخی از علمای شیعی بر این باورند که مولف اثر یکی از سران صوفیه، من جمله «قشیری» بوده است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۲۰

    از خاطره‌ تا واکنش زرین‌کوب به برنامه «هویت»

    در آستانه نوزدهمین سالگرد درگذشت عبدالحسین زرین‌کوب (۲۴ شهریور ۱۳۷۸) پای حرف‌های برادرش عظیم زرین‌کوب می‌نشینیم.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۰۰

    خاطراتی از مجالس عزاداری کرمان / حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی

    سلسله مقالات سودمند استاد بزرگوار دور از وطن، دکتر احمد مهدوی دامغانی دامت افاضاته برآنم داشت که برای ادای حقّ عزاداری‌های مخلصانه کرمانی‌ها در سراسر ایام سال، به‌خصوص ایام عاشورای حسینی(ع) و نیز یادآوری خاطرات نزدیک به هفتاد سال گذشته از مجالس سوگواری خامس آل‌عبا(ع) در کرمان در ضمن یادکردی از وعاظ و خطبا و ذاکرین (یا به ‌قول آقای مهدوی مُذکرّین) امام حسین(ع) و هم بانیان عام و خاص آن عزاداری‌های بسیار باجلال و شکوه، چند کلمه‌ای در این باب تقدیم خوانندگان ارجمند کنم.۱

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۴۰

    درباره ظهور «علم» یا «علامت» چه می‌دانید؟

    «علامت» مظهری برای عزاداری محرم‌ها و سینه‌زنی بود و بدون آن نمی‌توانست دسته باشد. سینه زن باید پشت علم سینه می‌زد تا نشان‌دهنده دسته عزاداری باشد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۲۰

    نقدی بر عدم اجرای قانون مدرسه‌های غیردولتی: حقوق معلمان مدارس غیردولتی چگونه تضییع می‌شود؟

    به نظر می‌رسد با توجه به گزینش و شیوه جذب معلمان چه به صورت رسمی و چه معلمان غیررسمی نباید تفاوتی بین این دو گروه از معلمان قائل شد اما در عمل و با وجود صراحت قانون، آموزش و پرورش خود را در قبال معلمان مدرسه‌های غیردولتی مسوول نمی‌داند و مشکلات آنها را پیگیری نمی‌کند. آنچه در ادامه می‌خوانید مرور مواد قانونی است که در آن نویسنده سعی کرده به مسوولان یادآوری کند معلمان مدرسه‌های غیردولتی نیز از همان حقوق معلمان مدرسه‌های دولتی برخوردارند و نباید از پیگیری مطالبات آنها شانه خالی کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۰۰

    پیروی از خرد وجودی/ یادداشتی بر کتاب والدن اثر دیوید هنری ثورو

    اگر انسان در مسیر زندگی، فلسفه‌ای نداشته باشد روزی خواهد رسید که در فراز و نشیب این موج (هستی) به ستوه می‌آید و خواهی‌نخواهی در غرقاب حیرانی و روزمرگی فرو می‌رود. ثورو به مانند کسی است که به شی ء فولادینی که در زمین فرو کرده‌اند خود را به فلسفه‌اش چفت و بست می‌کند تا در نهایت به درک کاملی از آن نایل آید.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۲:۲۰

    حکایت ترجمه صادراتی و دویدن روی تردمیل

    نقش بخش خصوصی و دولتی در ترجمه موازی، طرح‌های حمایتی گرنت و تاپ از جمله مواردی بود که در نشست «آسیب‌شناسی ترجمه صادراتی ایران» از سوی کارشناسان و دست‌اندرکاران این حوزه مورد بررسی و نقد قرار گرفت.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۲:۰۰

    چرا نیما یوشیج در دوره رضاشاه کتاب شعری چاپ نکرد؟/تعهد کتبی که صادق هدایت به اداره سانسور سپرد

    سختگیری‌های اداره کل شهربانی در زمینه تالیف و چاپ کتاب در دوره رضاشاه آن چنان شدید بود که کمتر اندیشمندی حاضر می‌شد به این حوزه وارد شود، مگر آنهایی که در چارچوب دستگاه‌های رسمی، مانند فرهنگستان یا سازمان پرورش افکار به فعالیت‌های فرهنگی می‌پرداختند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۱:۴۰

    جبار رحمانی: ادبیات محلی و داستان‌نویسی در ایران را نمی‌توان بدون نفت فهمید

    جبار رحمانی درباره کتاب «تحولات اجتماعی شهرهای نفتی: تاریخ یکصدساله نفت در مناطق نفت خیز جنوب» در یادداشتی نوشت: این کتاب به خوبی نشان داده است که تاریخ محلی مناطق مختلقی از ایران را نمی‌توان بدون ملاحظه نفت دید،‌ زیرا نفت نه تنها یک عامل مهم،‌ بلکه نقشی کلیدی و حیاتی در صورت‌بندی اجتماعی و تحولات تاریخی و فرهنگی منطقه داشته است. نه تنها حکومت‌های محلی مانند شیخ خزعل و خان‌های بختیاری،‌ بلکه ادبیات محلی و داستان‌نویسی این منطقه را هم بدون نفت نمی‌توان بررسی کرد و فهمید.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۱:۲۰

    آیا انتشار کتاب در حوزه علوم سیاسی پیشرفت کرده یا درجا زده؟

    آیا دهه‌ نود برای انتشار آثار در حوزه علوم سیاسی از منظر کمّی و کیفی مساعد بوده است؟ انتشار آثار این حوزه در سال ۱۳۹۷ چه روندی را طی می‌کند؟ آیا ما به نسبت دهه‌های پیشین در این حوزه دچار پسرفت یا درجا زدن بوده‌ایم؟ این گزارش بر مبنای آمار برای چنین سوال‌هایی، پاسخ‌هایی مستدل آورده است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۱:۰۰

    «بهین‌نامه» ویژه شهریار مندنی‌پور منتشر شد

    در این شماره مطالبی از علی خدایی، حسن میرعابدینی، کورش کمالی سروستانی و فرح نیازکار درباره آثار مندنی‌پور می‌خوانیم.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۰:۵۴

    زبان فارسی در اسلوواکی در گروه عربی ارائه می­‌شود!

    محمد راغب، استاد اعزامی زبان فارسی در دانشگاه کمنیوس اسلوواکی می‌گوید: متأسفانه کرسی زبان فارسی در اسلوواکی تأسیس نشده و درس‌های فارسی در ذیل گروه عربی به صورت محدود ارائه می­‌شوند. اکنون تنها در دانشگاه کمنیوس که مهم‌ترین دانشگاه اسلواکی است، واحدهای زبان فارسی ارائه می­‌شود. امیدوارم که با راه‌­اندازی کرسی ایران­شناسی در دانشگاه وین (اتریش)، دایره آموزش زبان، فرهنگ و ادبیات فارسی در اروپای مرکزی گسترده­‌تر شود.

  • دانشگاه ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۰:۴۱

    معضلات دانشگاه مدرن ایرانی چیست؟

    دانشگاه ایرانی و معضل تلنباری نمادها

    بازتأسیس دانشگاه مدرن در ایران در زمانه‌ای صورت پذیرفت که نه بازار مدرنی وجود داشت و نه بورژوایی. من وضع دانشگاه مدرن در ایران و در زمان تأسیس را به وضع کارخانه‌ای تشبیه می‌کنم که تولیداتش یعنی همان نمادها (ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی) به کار هیچ‌چیز و هیچ‌کس نمی‌آمد و در هیچ‌جا مصرف نمی‌شد. ارزش‌های مادی موجود در مناسبات جمعی بیرون از دانشگاه در ایران نیازی به نمادهای تولیدشده در دانشگاه نداشت، بدون آن‌ها نیز می‌توانست بازتولید شود، به‌عبارت‌دیگر، بازتولیدش به ارزش‌های نمادینی مربوط بود که در جای دیگری تولید می‌شد.