نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۷:۰۰

    تیمائوس؛بازگشت از عالم معقول به محسوس/معرفی رسالۀ تیمائوس افلاطون

    افلاطون در رسالۀ تیمائوس نگاه هراکلیتی به عالم محسوسات دارد، عالمی که دارای ثبات و وحدت نیست و فلاسفه معمولاً توجه عمیقی  به این عالم نداشته‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۶:۴۰

    کتاب «دانشگاه؛ از نردبان تا سایبان» نوشته عباس کاظمی نقد می شود

    کتاب «دانشگاه؛ از نردبان تا سایبان» نوشته عباس کاظمی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نقد می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۶:۲۰

    کتاب «زبده التواریخ» درباره تاریخ اسلام به چاپ رسید

    کتاب «زبده التواریخ» نوشته کمال بن جلال منجم یزدی با موضوع تاریخ اسلام منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۶:۰۰

    کتاب «تاریخ دانشگاه در ایران» نقد می شود

    کتاب «تاریخ دانشگاه در ایران» نوشته مقصود فراستخواه و نسرین اصغرزاده نقد می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۵:۴۰

    آرا ارسطویی با اندیشه‌های افلاطونی در مدینه فاضله فارابی ترکیب شد

    آراء اهل المدینة الفاضلة تحت تأثیرو با الگوگیری از جمهوری افلاطون نوشته شده است، در این اثر انبوهی از آراء ارسطویی با اندیشه های افلاطونی ترکیب شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۵:۲۰

    مدارک دانشگاه‌های کشور از ارزش یکسان استخدامی برخوردار هستند

    معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: هیچ یک از دستگاه های اجرایی مجاز نیستند که اعتبار مرکز دانشگاهی را نادیده گرفته و یا خدشه‌ای به آن وارد کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۵:۰۰

    ۵۰درصد مراکز آموزش عالی زیر خط استاندارد/ ساماندهی در قالب ادغام

    معاون آموزشی وزارت علوم گفت: حدود ۵۰ درصد مراکز آموزش عالی دولتی زیر خط استاندارد قرار دارند که در قالب ادغام، تجمیع و تغییر ماموریت ساماندهی خواهند شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۴:۴۰

    احقاق حق دانشگاه تهران پس از ۱۵ سال

    دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خصوص بخشی از اراضی و تاسیسات دانشگاه تهران واقع در پردیس ابوریحان، رای به حقانیت دانشگاه تهران صادر کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۴:۰۰

    ارسطو اولین کسی است که رساله‌ای در باب نقد شعر می نویسد

    یوسف ثانی گفت: ارسطو در واقع بنیان‌گذار نقد شعر در تاریخ کتاب نویسی بشر است و اولین کسی است که رساله‌ای در باب نقد شعر به نحو علمی و دقیق می‌نویسد و هر کسی در این باره با او سخن گفته است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۳:۴۰

    فعالیت آموزشی بنیاد علمی علوم و فنون غیرمجاز است

    فعالیت های آموزشی بنیاد علمی علوم و فنون، از سوی شورای گسترش آموزش عالی غیرمجاز اعلام شد و این بنیاد فاقد مجوز فعالیت است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۳:۲۰

    راه اندازی دبیرخانه مرکزی برنامه های علمی در دانشگاه آزاد

    معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دبیرخانه مرکزی برنامه های علمی در سازمان مرکزی و ۴۰ واحد ویژه این دانشگاه با هدف حل مسائل جامعه به زودی راه اندازی خواهد شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۳:۰۰

    ابهامات دریافت شهریه دروس جبرانی دانشگاه تهران رفع شد/افزایش کمتر از ۱۰ درصدی شهریه

    طی روزهای گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به دریافت شهریه دروس جبرانی تجمعاتی را برگزار کردند. این دانشجویان در دست نوشته های خود مدعی بودند دریافت شهریه از دروس جبرانی غیرقانونی و خلاف تحصیل رایگان است که در این رابطه معاون آموزشی دانشگاه با تاکید بر اینکه تعرفه‌های ناشی از دروس جبرانی در سال جاری کمتر از ۱۰ درصد افزایش یافته است، گفت: در زمینه اخذ شهریه از دروس جبرانی برخی از واحدهای این دانشگاه دچار ابهام شده بودند که خوشبختانه این ابهامات برطرف و دغدغه‌های دانشجویان در این زمینه رفع شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۲:۴۰

    خاطرات منتشرنشده از عبدالحسین زرین‌کوب

    پسر کوچکی که روزی گفت «مرگ بر صوفی»، حدود ۵۰ سال از عمرش را بر سر تحقیق درباره عرفان و تصوف گذاشت و یکی از نویسندگان برجسته این عرصه شد. او که در روزگار کودکی پنهانی «شاهنامه» را تورق کرد تا روی آن خوابش برد، عمرش را برای فرهنگ و ادب و تاریخ ایران گذاشت و عاشق ایران و ایرانی بود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۲:۲۰

    دانشگاه فرشچیان ۲۰ سال دست به دست شد

    سرپرست و مسوول راه‌اندازی دانشگاه استاد فرشچیان درباره نتیجه نخستین جلسه این دانشگاه گفت: می‌خواهیم در دانشگاه استاد فرشچیان هنرمند حکیم، اصیل و بومی تربیت کنیم. هدف این دانشگاه تربیت استاد است تا از هویت زیبایی‌شناسی صیانت کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۲:۰۰

    هدایت تحصیلی نادرست دانش آموزان، چالش آینده کشور/3 شرط ایجاد رشته‌های جدید گروه پزشکی

    مشاور وزیر بهداشت و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشریح چالش‌ها و بایدها و نبایدهای پذیرش دانشجوی پزشکی، از توسعه هوشمندانه رشته‌های جدید و ظرفیت پذیرش دانشجو، شروط راه‌اندازی رشته‌های جدید در دانشگاه و نحوه پذیرش دانشجوی شهریه‌ای و انتقالی در دانشگاه خبر داد و در عین حال از شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاهها و هدایت تحصیلی نادرست دانش آموزان برای انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاهها انتقاد کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۱:۴۰

    کلاس‌های فلسفه و عرفان برگزار می‌شود

    کلاس‌های فلسفه و عرفان با تدریس نصرالله حکمت، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۱:۲۰

    نقدوبررسی اثری از ادبیات کرواسی در خانه کتاب نشر دف

    برنامه داستان‌خوانی کتاب و قهوه هفته آینده به کتابی از اسلاونکا دراکولیچ اختصاص دارد.

  • هنر ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۱:۰۵

    عوامل تاثیرگذار بر هنر اسلامی؛

    هنر اسلامی و پیام روحانی آن

    به منظور فهم روح واقعی هنر اسلامی، پیام معنوی و اهمیت  آن، باید به طور خلاصه منشا و بعضی از اشکال اصلی آن مانند خوشنویسی، معماری، نقاشی، موسیقی، شعر و هنرهای تزئینی به طور کلی و با اشاره خاص به ایران درک شود چون دخالت ایران در این اشکال هنر اسلامی را می توان بی همتا دانست. به طور کلی، هنر اسلامی هنر تمدن بر اساس مذهب اسلام است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۱:۰۰

    تاریخ ایران در پایان سده نوزدهم میلادی چگونه به دنیا معرفی شد؟

    مهدی عراقچیان گفت: شرق‌شناسی رشد پیدا کرده ولی الان هم مستشرقین با مواد آن موقع به سوی شرق می‌آیند و به همین خاطر رجوع به اسناد باقی‌مانده از آن زمان اهمیت دارد. ما در این مجموعه، سعی کردیم به نوع مطالبی که در قرن نوزدهم از ایران ارائه شده بود و نحوه ارائه‌شان در این روزگار توجه کنیم. از سوی دیگر، ببینیم که این اسناد در غرب چگونه ارائه می‌شوند و تاریخ ما چگونه به آن طرف دنیا معرفی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۰:۴۰

    کنار زدن خالد حسینی توسط کیت اتکینسون

    مجله «نیویورک‌تایمز» به روال معمول هفتگی خود لیست آثار پرفروش را منتشر کرده است. این هفته سه کتاب پلیسی-معمایی موفق شدند در هفته نخست انتشار در میان پرفروش‌ها قرار گیرند و کتاب خالد حسینی از فهرست پرفروش‌ها خارج شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۰:۲۰

    آلن‌دو باتن به اضطرابی جهان‌شمول می‌پردازد

    کتاب «اضطراب منزلت» اثر آلن‌دو باتن با ترجمه زهرا باختری از سوی نشر چترنگ راهی بازار کتاب شد. این کتاب با کمک فلاسفه، هنرمندان و نویسندگان ریشه‌های اضطراب منزلت را بررسی می‌کند

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۰:۰۰

    آثار ترجمه بازار را ‌بلعیده‌اند

    محمدرضا یوسفی معتقد است روز کودک باید روز شادی برای ما و کودکانمان باشد اما بچه‌ها در جامعه‌ای که کتاب به دستشان نمی‌رسد، آسیب اساسی می‌بینند و من به عنوان یک نویسنده چگونه می‌توانم به بچه‌ها بگویم که نمی‌توانم کتابم را به دست‌تان برسانم!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۰۹:۳۸

    اتفاقی ناگهانی در آموزش و پرورش ایران

    کاربرد نمایش در تعلیم و تربیت، موضوع یادداشتی است که مسلم قاسمی، عضو هیئت مؤسس بنیاد نمایش کودک ایران، به مناسبت روز جهانی کودک و گرامی‌داشت صدمین سال نخستن اجرای نمایش در مدرسه، از سوی جبار باغچه‌بان بانی نمایش کودک (دانش آموزی) در ایران نوشته است.