نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۷:۲۰

    سرداری دین مدار/ نود و هفتمین سالگرد شهادت کلنل‌ پسیان

    کلنل‌ پسیان نه تنها آشنایی کاملی با آرمان امام‌حسین(ع) در قیام خود داشته، بلکه خود نیز به این آرمان اعتقاد راسخ داشته است.و سرانجام آخرین و بارزترین نماد دین‌مدار بودن این مرد بزرگ، دارایی باقی‌مانده از او پس از شهادتش است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۷:۰۰

    فیلسوف زندگی/ یادی از محمود هومن حافظ شناس و استاد فلسفه به مناسبت سالمرگ او و روز حافظ

    اما در مقام استاد فلسفه مهم‌ترین کار آموزش فلسفه و تربیت دانشجویان است. هومن استاد سختگیر و جدی‌ای بوده است. از گزارش‌های یکی از شاگردانش بر می‌آید که در کلاس تندخو بوده و با دانشجویانی که از او پرسشی می‌کردند، به طنز و تسخر و گزندگی برخورد می‌کرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۶:۴۰

    گاندی و آموزش عالی / جان ورگیس ویلانیام - ترجمۀ دکتر توفیق سبحانی

    به نظر مهاتما گاندی تعلیمات عالی یا آموزش به معنی عام آن باید به مثابۀ ابزاری برای بهبود وضع ملت به کار رود و «راهی برای ایجاد بهترین جسم، مغز و روح برای کودک و انسان باشد». به عقیدۀ وی با سوادشدن پایان کار آموزش نیست، «حتی آغاز آن هم شمرده نمی‌شود».

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۶:۲۰

    وزیر آموزش و پرورش: زورمان به حذف کنکور نرسید

    محمد بطحایی: من به عنوان وزیر آموزش و پرورش اعتراف می کنم زورم به حذف کنکور و جلوگیری از کتاب های کمک درسی در دوره متوسطه دوم نرسیده و تا زمانی که کنکور است، فسادهای چند میلیارد تومانی هم وجود دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۶:۰۰

    اندیشه‌ روزگاران کهن / دکتر ژاله آموزگار

    نوشتار حاضر نمایانگر بخش کوچکی از اندیشه‌های روزگاران کهن است که در اوراق ادبیات باستانی ما ثبت شده و نشان می‌دهد که ایرانیان در آوردگاه تفکر و استدلال نیز اسبان خود را به شایستگی تازانده‌اند.

  • لباوفسکی ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۴۱

    لباوفسکی بزرگ

    جاشوا ام.تایری و بن والترز

    در این تک‌نگاری نویسنده کوشیده است ارجاعات فرهنگی و تاریخی فراوان فیلم را برای علاقه‌مندان فیلم رمزگشایی کند.

  • روایت ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۴۰

    روایت‌شناسی مبانی نظریه روایت

    مانفرد یان

    شکل‌گیری روایت‌شناسی به عنوان یک رشته در سال ۱۹۶۶ آغاز شد، سالی که مجله فرانسوی ارتباطات شماره ویژه‌ای با عنوان «تحلیل ساختاری روایت» منتشر کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۴۰

    آخرین همکار دهخدا / رضا ضیاء

    دبیرسیاقی آخرین همکار مرحوم دهخدا بود که 9 سال با این بزرگوار توفیق همکاری و همنشینی داشت.

  • علی تدین ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۴۰

    صوت/ بررسی کتاب بوطیقای صحنه: مقالاتی در مطالعات تئاتر

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۲۰

    هایدگر در برابر یاسپرس

    با توجه به اهمیت یافتن مفهوم غربزدگی در تناسب با تحولات سیاسی و اجتماعی دهه ۱۳۵۰ و در نهایت انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ بارها به احمد فردید نیز توجه شد، به ویژه که شاگردان فردید کوشیدند اندیشه‌های پیچیده فلسفی او را در تلائم با حوادث روزگار تبیین کنند، اما محمود هومن که بیشتر کسوت یک استاد فلسفه را داشت تا فیلسوفی نظریه‌پرداز که می‌کوشد آینده را پیشگویی کند، از نظرها پنهان و کمتر به آثارش توجه شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۵:۰۰

    ادبیات عصر قاجار

    ادبیات معاصر ایران به علت آن‌که در قرون اخیر شعرای برجسته و بزرگی چون فردوسی و حافظ و سعدی در آن ظهور نکرده‌اند، تا حدودی تحرک خود را از دست داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۳:۰۰

    سردیس برنزی استاد شجریان ساخته شد

    کار ساخت سردیس برنزی محمدرضا شجریان به پایان رسیده و سازنده آن تصمیم نهایی برای تعیین محل نصب را به همایون شجریان سپرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۲:۴۰

    شماره چهارم مجله نامه فرهنگستان علوم منتشر شد

    جدیدترین شماره مجله نامه فرهنگستان علوم به مدیرمسئولی رضا داوری اردکانی و سردبیری سید مصطفی محقق داماد منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۲:۲۰

    وزارت علوم مسئولیتی برای تهیه ارز دانشجویی ندارد

    وزیر علوم گفت: بانک مرکزی فقط در مقطعی تایید وزارت علوم را به عنوان شرط برای تهیه ارز دانشجویان خارج از کشور در نظر گرفته بود ولی اکنون این وزارتخانه دیگر مسئولیتی ندارد.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۲:۰۴

    رضا داوری اردکانی؛

    مدعیان و منتقدان علم دینی با هم قرابت‌ دارند

    روشنفکران و روشنفکرمآبان که گاهی در مبارزه قدرت وارد می شوند اگر شکست بخورند نمی پذیرند که شرایط برای تحقق شعارهایشان مساعد نبوده یا فهم سیاسی و استعداد رهبری نداشته و تاکتیک مبارزه را نمی دانسته اند. بعضی از آنها به جای اینکه شکست خود را ناشی از جهل و ناتوانی خود و برتری رقیب سیاسی بدانند چون جانشان هنوز با خرافات پیوسته است آن را به دخالت یک اندیشه شیطانی مخالف نسبت می دهند. البته این مشکل بیشتر مشکل روشنفکر دهه های اخیر در جهان توسعه نیافته است که هنوز خود را پاسدار آزادی و حقیقت می داند و اگر در مبارزه برای آزادی شکست بخورد، سپر حقیقت به دست می گیرد و حتی ممکن است از مخالفان خود به عنوان مخالف حقیقت انتقام بگیرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۲:۰۰

    نشست نقد و بررسی کتاب «تراژدی جهان اسلام» برگزار می شود

    نشست نقد و بررسی کتاب «تراژدی جهان اسلام» در دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • قزلسفلی ۱۳۹۷/۰۷/۱۸

    نگاهی به کارنامۀ روشن‌فکری در ایران معاصر در گفت‌وگو با محمدتقی قزلسفلی؛

    از ستیز تا تعامل

    شوربختانه وقتی به کارنامۀ روشن‌فکران منتقد حکومت که مدام بر بیرق تعهد و مسئولیت تکیه می‌کردند، رجوع می‌کنیم، کمتر نشانی از تلاش برای تدوین و طرح بنیادین در باب دموکراسی و به همین نسبت، اندیشه‌های فلسفی زیربنایی، می‌بینیم. آن همه نشانه‌های برانداختن، تاختن و سوختن، کمتر به سیراب‌ کردن اندیشه‌های کهن‌سال درخت ما منجر شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۱:۴۰

    تضارب آرا و تولید تفکر انتقادی را دنبال می‌کنیم

    مدیر انتشارات ترجمان گفت: هدف «ترجمان» این است که بتوانیم با چاپ فصلنامه در علوم انسانی تضارب آرا ایجاد کنیم که در نهایت به تولید تفکر انتقادی در ایران منجر شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۱:۲۰

    جزئیات نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی/ انطباق رشته و برنامه های درسی

    اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم جهت ارزشیابی مدارک تحصیلی بر ضرورت انطباق رشته و گرایش پیشنهادی با برنامه‌های درسی مصوب وزارت علوم تاکید کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۱:۰۰

    زیباشناخت به ایستگاه دوم رسید

    شماره دوم فصلنامه زیباشناخت به سردبیری کامران سپهران منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۰:۴۰

    کتاب «خانه اسلام: تاریخ جهانی» منتشر شد

    کتاب «خانه اسلام: تاریخ جهانی» اثر اد حسین توسط انتشارات بلومزبری منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۰:۲۰

    جزئیات تحصیل همزمان در ۲ مقطع تحصیلی اعلام شد

    مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم جزئیات تحصیل همزمان در دو مقطع تحصیلی را تشریح کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۰:۰۰

    رساله عقل فارابی در ارتباط تنگاتنگ با آثار ارسطو است

    طاهره کمالی‌زاده گفت: رساله عقل فارابی در ارتباط تنگاتنگ با آثار ارسطو طراحی شده و می‌خواهد ابهامات آثار ارسطو را برطرف کند. او یک تعریف نظامند از عقل در جهان اسلام ارائه می‌کند و 6 معنا و کاربرد را برای عقل برمی‌شمارد که دو معنای اول آن مستقل از آثار ارسطو است. فارابی هزار سال قبل معانی عقل را می‌گوید و می‌خواسته تاکید کند عقل عوام با عقل فلاسفه یکی نشود و خلط بین آنها صورت نگیرد. او خط قرمزی بین این عقل‌ها می‌کشد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۰۹:۴۰

    «موسی و یکتاپرستی» یکی از جنجالی‌ترین تالیفات زیگموند فروید

    فروید در کتاب «موسی و یکتاپرستی» به اثبات مصری بودن حضرت موسی(ع) پرداخته و بر مبنای درستی این نظریه به روانکاوی قوم یهود می‌پردازد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۰۹:۲۲

    سید فتح‌الله مجتبایی: امثال شاملو و اخوان با شعرشان به عوام‌الناس رشوه می‌دادند

    نادرپور میانه‌ای با شعری که اخوان یا شاملو مبلغش بودند نداشت، نادرپور حتی به نیما هم ارادتی نداشت. امثال شاملو و اخوان با شعرشان به عوام‌الناس رشوه می‌دادند درحالی‌که نادرپور نیازی به چنین ستایش‌هایی از مردم احساس نمی‌کرد. گاهی که آدم پیش‌پا افتاده‌ای از شعرش تمجید می‌کرد حتی می‌شد که بدش بیاید ولی اگر خانلری یا مثلا رهی معیری شعرش را می‌پسندیدند برایش مهم بود. نادرپور حاضر نبود برای محبوبیت نزد عوام‌الناس در شعرش به آن‌ها رشوه بدهد حال آن‌که شاملو عاشق چنین محبوبیتی بود. در آن زمان نادر پور به مراتب از شاملو معروف‌تر بود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۰۹:۰۹

    حسن ذولفقاری: مطالعه در حوزه «قصه‌شناسی» در کشور ما دیر رشد کرده است

    حسن ذوالفقاری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس می‌گوید: مطالعه در حوزه قصه‌شناسی یک فرایند است که در کشور ما خیلی دیر رشد پیدا کرد و همین حالا هم مردم خیلی کم با این پدیده‌های علمی آشنا هستند یا حتی محققانی که علاقه‌مندند و فرهنگ‌های بومی خودشان را جمع‌آوری کنند، هیچ وقت دست به طبق‌بندی قصه‌ها و یافته‌های خود نمی‌زنند!