نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۷:۰۰

    کنفرانس بین‌المللی معرفت‌شناسی و ایده‌آلیسم برگزار می شود

    بیست و دومین کنفرانس بین‌المللی معرفت‌شناسی و ایده‌آلیسم مارس ۲۰۲۰ در سنگاپور برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۶:۴۰

    نشست فیلم به مثابه فلسفه برگزار می‌شود

    نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۰ آذر به نقد و بررسی مجموعه‌ «فیلم به مثابه فلسفه» اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۶:۰۰

    کنفرانس بین‌المللی معرفت‌شناسی سایبرنتیک برگزار می شود

    بیست و دومین کنفرانس بین‌المللی معرفت‌شناسی سایبرنتیک ماه مه ۲۰۲۰ در برلین- آلمان برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۵:۴۰

    «ریشه های آلمانی»، مجموعه ای از مقالات لئواشتراوس منتشر شد

    ریشه‌های آلمانی اثر لئو اشتراوس با ترجمه شروین مقیمی توسط انتشارات پگاه روزگار نو منتشر شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۵:۰۰

    انقلاب زرتشت در تفکر انسان/ نیچه، زرتشت را اخلاق‌گرا می‌دانست

    فیلیپ گری کرین‌بروک گفت: نیچه زرتشت را اولین اخلاقگرا می انگاشت. این آشکارا باعث شد تا وی نام «چنین گفت زرتشت» را برای کتابش برگزیند.

  • ترانه ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۴:۵۲

    دریا در من

    شهیار قنبری

    نفرین نامه، قدغن، بی بی آبی و … را در خلوت کدام شب نفس کشیدی؟… برای تو از همه خواهم گفت.

  • مهرآیین ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۴:۴۹

    صوت/ زندگی پرامید چگونه زندگی‌ای است 

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۴:۴۰

    پذیرش دانشجویان ایرانی خارج از کشور در دانشگاه تربیت مدرس

    رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: باتوجه به مشکلات ارزی فرآیند پذیرش دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور در این دانشگاه آغاز شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۴:۲۰

    ۱۹۳ هزار نفر در کنکور دکتری ثبت نام کردند/ کاهش داوطلبان سال ۹۸

    مشاور عالی سازمان سنجش گفت: بیش از ۱۹۳ هزار نفر در آزمون نیمه متمرکز ورودی دوره دکتری (Ph.D) سال ۱۳۹۸ ثبت نام کردند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۴:۰۰

    راه‌اندازی ۳ رشته جدید در گروه هنر/ ایجاد دکتری تئاتر

    رئیس کارگروه هنر و معماری شورای تحول علوم انسانی گفت: راه‌اندازی ۳ رشته جدید در حوزه هنر در دستور کار این کارگروه قرار گرفته است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۳:۴۰

    آمار ثبت نام در کنکور ارشد اعلام شد/ امکان انتخاب ۲ کدرشته

    مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به آغاز ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۸ گفت: تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر در این آزمون ثبت نام کردند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۳:۲۰

    المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۲۴ رشته برگزار می شود

    اولین مرحله آزمون المپیاد علمی دانشجویی کشور همزمان با برگزاری آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۸ برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۳:۰۰

    زبان را به‌زور به خورد مردم نمی‌شود داد

    این نویسنده و منتقد ادبی در گفت‌وگویی اظهار کرد: از زمین و زمان غلط می‌شنوم؛ فضای مجازی جای خود دارد، اما از فضای غیرمجازی هم غلط‌های زیادی می‌شنوم. در رادیو و تلویزیون ترکیب‌های غلطی به کار می‌برند که اصلا لازم نیست. مثلا می‌گویند «پای کار بودن» یا «ورود کردن» که هیچ‌کدام از این‌ها اصلا زبان فارسی نیستند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۲:۴۰

    مطالعه فکر اسپینوزا از منظر تاریخ اندیشه سیاسی جدی شده است

    کتاب «متافیزیک قدرت: درآمدی بر فلسفه سیاسی» از منظر تحلیل بنیان‌های متافیزیکی فلسفه سیاسی اسپیونوزا صورت می‌گیرد. در اغلب تفاسیر مربوط به اسپینوزا نظریه او در باب مقولات مابعدالطبیعه، علم النفس، معرفت‌شناسی، علم‌شناسی و نظریه اخلاق او بررسی می‌شود و به سنجش نسبت این ابعاد فکر فلسفی وی با الگوی آرمانی‌اش در باب امر سیاسی و قدرت سیاسی پرداخته نمی‌شود. در دهه‌های اخیر است که مطالعه فکر اسپینوزا از منظر تاریخ اندیشه سیاسی جدی شده است و پروژه اسپینوزا به منزله فیلسوف سیاسی موضوع مطالعه متفکران لیبرال و رادیکال قرار گرفته است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۲:۲۰

    آیا سینما می‌تواند فرم دیگری از مبارزه با مرگ را جعل کند؟/ سینمایی که توان دروغ گفتن دارد!

    میلاد روشنی پایان مولف «سینما و مرگ؛ درباره نامیرایی و تصویر» معتقد است، سینما توان دروغ‌گفتن دارد. توان خلق روایت‌های ناموجود و حال این سوال مطرح می‌شود که آیا سینما می‌تواند فرم دیگری از زندگی و در نتیجه مبارزه با مرگ را جعل کند یا نه؟

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۲:۱۱

    آفت دموکراسی/ چگونه اقتدارگرایان عوام‌فریب به قدرت می‌رسند؟

    دموکراسی به عنوان یک نظام و مهم‌تر از آن یک سازوکار برای سامان دادن به نظم سیاسی و اجتماعی بدون اشکال نیست. از دیرباز این شکل انتظام‌بخشی به حیات جمعی انسان‌ها مورد نقدهای جدی و اساسی از سوی نظریه‌پردازان و متفکران بوده و هست؛ از انتقادهای بنیادینی که عمدتا متفکران پیشامدرن به اساس آن وارد می‌کردند و آن را با عنوان تحقیرآمیز «حاکمیت میان‌مایگان» (و حتی فرومایگان) مورد خطاب قرار می‌دادند، تا نقدهایی که سازوکارهای دموکراسی را مطمح نظر داشتند و معتقد بودند که روش‌های دموکراتیک، زمینه را برای از میان برداشتن خود دموکراسی، فراهم می‌سازند. با این‌همه منتقدان هم‌دل با این شیوه انتظام‌بخشی، همواره بر این ادعا پافشاری کرده‌اند که به رغم تمام اشکال‎ها و به اصطلاح «باگ»ها، از دموکراسی گریز و گزیری نیست، چراکه عقلانیت بشری در طول تاریخ نتوانسته راه‌حلی کم‌هزینه‌تر و بهتر برای هم‌زیستی بشر پیدا کند و بنابراین، باید در حفظ و حراست از آن کوشید. این باورمندان به دموکراسی البته خود بهتر از هر کسی به این نکته ظریف آگاهند که میان مدعیات دموکراتیک و به اصطلاح آنچه روی کاغذ و در مقام حرف گفته می‌شود، با آنچه در عمل به نام یک نظام دموکراتیک، برپا می‌شود، فاصله‌ کم نیست.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۲:۰۰

    صالح نجفی و مازیار اسلامی از فیلم به مثابه فلسفه می‌گویند

    نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۰ آذر به نقد و بررسی مجموعه‌ «فیلم به مثابه فلسفه» اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۱:۴۰

    روایت عیسی صدیق از «ایران مدرن و نظام آموزشی آن»

    کتاب «ایران مدرن و نظام آموزشی آن» رساله دکترای عیسی صدیق در دانشگاه کلمبیا بوده است، او در این رساله تلاش کرده است همگام با دیگر افراد پیشروِ زمانه‌اش (از جمله فروغی، داور، حکمت، تقی‌زاده و دیگران) نگاهی مترقی را در پیش بگیرد و با تمرکز بر نظام آموزشی ایران ضمن توصیف و نقد وضعیت موجود آن، امکان‌های اصلاح آن را بررسی کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۱:۲۰

    چه آثاری الهام‌بخش نویسندگانی چون اورول، داستایوسکی، و دیکنز بودند؟

    بسیاری از نویسندگان شناخته‌شده دنیا آثار مهم‌شان را تحت تأثیر چند نویسنده دیگر نوشته‌اند. در این مطلب آثاری را بررسی می‌کنیم که بر آثاری چون «جنگ و صلح»، «اولیور توییست»، «۱۹۸۴»، «پرتقال کوکی»، و .....تاثیر گذاشتند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۱:۰۰

    اشتریان: علوم سیاسی نیازمند گذار از تمرکزگرایی است

    محمودی با اشاره به مغفول ماندن نگرش انتقادی در آموزش علوم سیاسی در ایران گفت: «در متون درسی علوم سیاسی، اندیشه سیاسی و فلسفه سیاسی، گرایش غالب عبارت است از نگرش تاریخچه‌ای، نگرش کل‌گرایانه، انتخاب برش‌هایی از متون حاوی برون‌دادها و نتایج و نادیده گرفتن مبانی فلسفی و بنیان‌های هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و انسان‌شناختی نظریه‌ها و سرانجام چیرگی کتاب‌های درسی تدوین شده از سوی مدرسین بر گزینش متون بنیادین علوم سیاسی، اندیشه سیاسی و فلسفه سیاسی.»

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۰:۴۰

    جعفری دهقی: بیشتر سفرنامه‌نویسان با اهداف سیاسی وارد ایران شدند

    محمود جعفری دهقی، رئیس انجمن ایرانشناسی و استاد دانشگاه تهران در نشست معرفی و بررسی کتاب «نماهایی از ایران درباره اهمیت سفرنامه‌ها در شناخت اوضاع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران گفت: سفرنامه‌ها اگر به درستی ترجمه شوند آیینه تمام‌نمای ما هستند و معایب و محاسن ما را نشان می‌دهند و کمک می‌کنند تا بتوانیم برای رفع معایب خود گام برداریم.

  • مالجو ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۰:۲۳

    محمد مالجو؛

    اثر مشروطه‌ستیزی بر نظام اقتصادی در ایران امروز

    در شرایط کنونی می‌بینیم دو گرایش اصلی به‌طور توأمان میان همین نیروهای واحد فعال است: یک گرایش در حوزه سیاسی و یک گرایش در حوزه اقتصادی. در حوزه سیاسی شاهدیم نیروهای تحول‌خواهِ درون حکومت عملا الگوی تمنای نافرجام از بالا و وعده‌های توخالی‌دادن به پایین را که شکل از ریخت افتاده آرمان مشروطه است جایگزین الگوی فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا کرده‌اند. در حوزه اقتصادی اما همین نیروها استقرار و برقراری نوعی نظام بازار آزاد یا، به زبان دیگر، نوعی نظام سرمایه‌داری متعارف را طلب می‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۰:۲۰

    تاریخ‌نگاری شاهنشاهی و بی‌علاقگی دانشجویان به تاریخ!/ ماجرای چلوکباب خوردن دانشجویان چه بود؟

    حرکت اعتراضی دانشجویان در ۱۶ آذر در جامعه آن روز ایران تاثیر به‌سزایی به جای گذاشت. در سطوری از کتاب «شریعتی و تاریخ معاصر ایران، جنبش دانشجویی و تفکرات شریعتی از منظر نقی لطفی» آمده است: «نیکسون که معاون رئیس‌جمهور آمریکا بود از ایران دیدن کرد و این دیدار مخالفت‌هایی را در پی داشت که به‌صورت ایده و نقطه عطفی در جنبش‌های دانشجویی نمودار شد.»

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۰:۰۰

    عیسی صدیق و داده‌های جالب توجهی که در فهم تاریخ اجتماعی حایز اهمیت است

    عیسی صدیق طرح تاسیس دانشگاه تهران را تهیه کرده و آن را در قالب کتابچه‌ای مبسوط به حکومت وقت ارایه داده است و کمی بعدتر بنا بر آنچه باز هم خود در کتاب سه جلدی خاطراتش تحت عنوان «یادگار عمر» اذعان می‌دارد، از اعتمادالدوله که وزیر فرهنگ حکومت پهلوی اول بوده، خواسته است که با وضع قانون، شالوده دانشگاه ریخته‌ شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۰۹:۴۰

    غلامرضا کاشی : علوم سیاسی علم مطالعه امکان‌های پیش روی جامعه است

    کاشی گفت: به گمان من موضوع علوم سیاسی مطالعه جامعه از حیث جدال برای صورت‌بندی سازمان اقتدار است. یعنی مقوله جدال برای تشکیل سازمان اقتدار. سیاست به گمان من آنجا شکل می‌گیرد که سوژه‌ای خلق می‌شود و سازمان اقتدار موجود را پیش می‌گیرد و جامعه مستمراً از مسیر همین به پرسش گرفتن سازمان اقتدار به پیش می‌رود. علوم سیاسی علم مطالعه این پویش است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۰۹:۱۷

    نتایج نهایی پویش انتخاب آتیه داستان ایرانی اعلام شد

    اسامی چهار داستان‌نویس که حائز بیشترین تعداد آرا در پویش انتخاب داستان ایرانی شده‌اند اعلام شد.