نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۷:۲۰

    فقه سنتی ما فردمحور است/ آیا دستگاه فقاهت ظرفیت آزاد اندیشی دارد؟

    شفیعی گفت: فقه سنتی ما فردمحور است یعنی فرد را در کل جامعه نمی‌بیند و مشکلات او را بعنوان یک فرد می‌خواهد حل کند. از این دستگاه فقاهت نمی‌توانید حقوق بشر یا یا حقوق شهروندی را استخراج کنید.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۷:۰۰

    کتاب «از بحران تا فروپاشی» نقد می‌شود

    کتاب «از بحران تا فروپاشی» از سوی انجمن علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۴۰

    شماره ۳۳ فصلنامه علمی پژوهشی «تاریخ فلسفه» منتشر شد

    شماره سی و سوم فصلنامه تاریخ فلسفه به مدیرمسئولی آیت الله سیدمحمد خامنه ای، صاحب امتیازی انجمن علمی تاریخ فلسفه و سردبیری حسین کلباسی‌اشتری توسط انتشارات بنیاد حکمت اسلامی صدرا منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۲۰

    کتاب «فلسفه همچون سیاست فرهنگی» نقد و بررسی می‌شود

    نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه همچون سیاست فرهنگی» نوشته ریچارد رورتی شنبه ۲۴ آذرماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۰۰

    کارآمدی یکی از پایه‌های مشروعیت است/ نقد کارگزاران؛ تکلیف همگانی

    محسن اسماعیلی، نقد کارآمدی صاحب منصبان را یک حق و بلکه تکلیفی همگانی دانست و گفت: انسان متعهد و متخصصی که قدرت اجرایی کردن طرح‌های خود یا الزامات قانونی را نداشته باشد، فاقد کفایت است.

  • جان رالز ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۵:۳۵

    گزارشی از همایش بین‌المللی «جان رالز: با نگاهی به عدالت، توسعه، صلح و دموکراسی»؛

    جان رالز در تهران

    در حکمت ۴۲۹ نهج‌البلاغه از جود و عدل سخن به میان آمده و مقایسه‌ای میان این دو مولفه صورت گرفته است. حضرت امیر(ع) در آن حکمت می‌فرماید:«الْعدْلُ سائِسٌ عامٌّ و الْجُودُ عارِضٌ خاصٌّ» یعنی«عدل همگان را دربرمی‌گیرد و جود فقط به فرد بهره می‌رساند» سپس نتیجه می‌گیرد:«فالْعدْلُ أشْرفُهُما و أفْضلُهُما» یعنی «عدل شریف‌تر و برتر است». این تمایز در اندیشه رالز نیز وجود دارد. زمانی که وی میان عدالت و بخشش تفاوت قائل می‌شود. رالز عدالت را مقوله‌ای مستمر و ساختارمند می‌داند و آن را در مقابل باوری رایج قرار می‌دهد که کمک به هم نوع و حتی حمایت دولت از مردم را امری مقطعی می‌شمارد و اساسا جود را به خیریه‌ها، اشخاص و نهادهای مدنی واگذار می‌کند.

  • اندرسون ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۵:۲۱

    محاکمه اندرسون ویل

    سال لویت

    سروان هنری ویرز که از یک سو از خاطرات وحشتناکش رنج می‌برد و از سوی دیگر با دادستانی روبروست که بی‌رحمانه می‌خواهد او را متهم کند، مدعی می‌شود اندرسون ویل را مانند یک سرباز و طبق دستورات مافوقش اداره می‌کرده است. مسئله اصلی در این نمایشنامه تکان دهنده این است که چه زمانی مسوولیت فرد در قبال وجدان خویش بر هرگونه مرجع قدرت ارجحیت پیدا می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۵:۲۰

    کارگاه آموزش تفکر به کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود

    به همت گروه فلسفه مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد، کارگاه آموزش تفکر به کودکان و نوجوانان با رویکرد تمرین فلسفی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۵:۰۰

    کنفرانس فلسفه چند فرهنگی برگزار می شود

    کنفرانس فلسفه چند فرهنگی در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۹ در منچستر هال انگلستان برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۴:۴۰

    آزمون فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور برگزار شد

    آزمون دوره‌های فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور بهمن ماه سال ۹۷ امروز جمعه ۲۳ آذر برگزار شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۴:۲۰

    فاضلی: کتاب به سطح طرح مسئله برای بین‌المللی شدن نمی‌رسد

    نعمت الله فاضلی در نشست نقد و بررسی کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین‌المللی» گفت: این کتاب صورت بندی از رویکردهای بین‌المللی شدن را به ما ارائه نمی‌کند به عبارت دیگر کار به سطح طرح مسئله نمی‌رسد و در سطح ارائه مشکلات باقی می‌ماند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۴:۰۰

    حمایت معاونت فرهنگی دانشگاه تهران از پایان نامه دانشجویان

    معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از پایان نامه ها و رساله های دانشجویان این دانشگاه که مرتبط با این معاونت است، حمایت می کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۰

    روایتی از زندگی فرساینده طبقه بزرگی از اجتماع عصر پهلوی

    نگاهی به بحران زندگی کارمندی و فساد دستگاه‌های اداری در تاریخ معاصر بر اساس بازتاب تاریخ اجتماعی در مجموعه داستان شب نشینی باشکوه غلامحسین ساعدی به مناسبت بیست و دوم آذر سالروز تفویض سلطنت از قاجار به پهلوی

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۳:۲۰

    اسامی ۳۰ دانشگاه برتر در بررسی پرونده متقاضیان جذب اعلام شد

    رئیس مرکز جذب وزارت علوم اسامی ۳۰ دانشگاهی که بررسی پرونده متقاضیان جذب ۹۷ را آغاز کرده اند اعلام کرد. این دانشگاهها در فرایند جذب هیئت علمی بهتر عمل کرده اند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۳:۰۰

    اکبر ثبوت: نگذاریم فضای علمی کشور درباره آخوند خراسانی تک قطبی شود

    یکی از تالیفات اکبر ثبوت با عنوان «دیدگاه‌های آخوند خراسانی و شاگردانش» درباره مرحوم آیت‌الله آخوند خراسانی باعث رواج گفت‌وگو و بحث درباره آرای این مرجع اعلای شیعیان جهان در دوران مشروطه خواهی ایرانیان شد. ثبوت می‌گوید باید فضای علمی کشور را تک قطبی نکنیم و بگذاریم قرائت‌های متفاوتی از آخوند ارائه شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۲:۴۰

    دانشگاه های روسیه خواستار گسترش بین المللی سازی شدند

    بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دانشگاه های برتر روسیه از دولت این کشور درخواست کردند که حضور بیشتری در طرح بین المللی سازی دانشگاه های این کشور داشته باشند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۲:۲۰

    آیا انتشار مکرر اندیشه‌های فلاسفه‌ای مانند شوپنهاور بازتولید نگاه مردسالارانه است؟

    علی عبدالهی مترجم کتاب «هنر رفتار با زنان» نوشته شوپنهاور می‌گوید: اینکه ما آثار را بکاوییم و نکاتی یا چند سطری و چند فصلی را از یک فیلسوف یا ... برجسته کنیم و از روی همان هم نتیجه بگیریم نگاه اشباهی‌ست به ویژه در برابر آثار کلاسیک و آثاری که پیش از مطرح شدن فمینیسم نوشته شده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۲:۰۰

    ثبت نام ۱۹۹ هزار نفر در کنکور ارشد ۹۸/ فردا آخرین مهلت ثبت نام

    مشاور عالی سازمان سنجش گفت: تاکنون بیش از ۱۹۹ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۸ ثبت نام کرده اند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۱:۵۹

    از سینما تا قصه پژوهی

    انتشارات علمی و فرهنگی به تازگی دو کتاب جدید در حوزه سینما و ادبیات را راهی بازار کرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۰

    چرا بازخوانی اندیشه‌های آخوند خراسانی مهم است؟

    محسن آزموده که اخیرا کتابی از او با عنوان«آخوند خراسانی و حکومت اسلامی» منتشر شده، همزمان با سالروز درگذش آخوند خراسانی در ۲۱ آذرماه، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده به این موضوع پرداخته که چرا بازخوانی اندیشه‌های آخوند خراسانی مهم است؟

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۰

    فاطمه رستمی: تاریخ میانه ایران بستر رقابت اهل شمشیر و اهل قلم بوده است

    رستمی می‌گوید: «به لحاظ سیاسی گروه امارت عهده‌دار تثبیت حاکمیت بودند و وزیران هم در جایگاه وزارت و دیوانسالاری متصدی نظارت برآنان بودند. کنش و واکنش این دو نهاد هم در متون تاریخی و هم در بافت اجتماعی توامان مورد توجه قرار گرفته شده است. به طوری‌که گروه امیران عمدتا از هنر نویسندگی و خرد ملک‌داری بی‌بهره بودند لذا تولید دانش و سلطه عمدتا به سود کفه وزارت بود و در متون دوره تیموری هرگاه که وزیران با حاکمان و امیران سایش داشته انعکاس این تقابل در ادبیات این دوره می‌توان مشاهده کرد.»

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۰

    محمدرضا راشد محصل: همه کاسه‌وکوزه‌ها را سر فضای مجازی نشکنیم/ برای حضور در فرهنگستان زبان تخصص نیاز است نه علاقه!

    محمدرضا راشد محصل با اشاره به مشکلات امروز زبان فارسی گفت: من نمی‌خواهم از کلمه ابتذال استفاده کنم اما وقتی کلمات خارجی این قدر راحت در دل زبان فارسی جای می‌گیرند و جای کلمات فارسی را پر می‌کنند، باید گفت که در مسیر ابتذال و فساد زبان قرار داریم.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۴۰

    بررسی کتاب «هنر پیرا اسلامی» در سرای اهل قلم

    کتاب «هنر پیرا اسلامی،‌ تحلیل انتقادی گفتمان‌های مسلط در مطالعات هنر اسلامی» در سرای اهل قلم خانه کتاب معرفی و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۰

    چیزی به عنوان سینمای فلسفی وجود ندارد/باید از طریق فیلم‌ها فکر کنیم

    مازیار اسلامی می‌گوید: وقتی درباره چیزی به عنوان رابطه سینما و فلسفه صحبت می‌کنیم باید به شیوه‌های تولید فکر در سینما بپردازیم و سینما برای تولید فکر باید از مولفه‌های سینماتوگراف استفاده کند نه نظریات فلسفی.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۸

    نمایشنامه‌های «استفنسن» کالبدشکافی مغز و رسوبات تاریخی آن است

    بهزاد قادری گفت: نمایشنامه‌های استفنسن کالبدشکافی مغز و رسوبات تاریخی آن است؛ برای همین است که در آثارش آرشیو (بایگانی)، یاد، خاطره، حافظه، خرافه، جهان فراحسی، فیزیک کوانتومی، تاریخ و واقعیت با هم گره می‌خورند و به فضاهای ذهنی پیچیده‌ای شکل می‌دهند.

  • شب های روشن ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۲

    نگاهی به سینمای شاعرانه (۲)؛

    تماشاگر سینمای شاعرانه باید تماشاگری اندیشمند باشد

    در کشور ما واکنش‌های برخی از منتقدین، پژوهشگران و فیلم‌سازان به پدیده‌ای به نام «سینمای شاعرانه» تهاجمی و منفی است. چند ماه پیش در مصاحبۀ یکی از فیلم‌سازان مشهور و پرتجربه خواندم که گفته بود «این اصطلاحِ سینمای شاعرانه مزخرف است.» برخی نیز اصرار دارند که اصلاً چنین چیزی وجود ندارد؛ با این نگرش‌ها نمی‌شود پدیده‌ای آشکار در تاریخ سینمای ایران و جهان را انکار کرد.