نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۶:۲۰

    پژوهشگری که هرگز به خانه‌اش نرسید / علی اشرف صادقی

    ۲۲ سال از مرگ احمد تفضلی زبان‌شناس ایرانی گذشت

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۶:۰۰

    در جست و جوی باطنیّه / کاظم موسوی بجنوردی

    در مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی،که از هنگام بنیاد،کوشش بر عرضۀ علمی و منصفانۀ اطلاعات و آگاهی ها در قالب مداخل و عناوین دائرة المعارفی بوده است،تألیف شماری از مقالات مربوط به حوزۀ پژوهش های استاد فرهاد دفتری به ایشان پیشنهاد داده شد و اکنون آن مقالات زینت بخش مجموعۀ دائرة المعارف است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۵:۴۰

    آیت الله محقق داماد: تکیه بر مشترکات به ایجاد همبستگی ادیان کمک می‌کند

    رئیس مطالعات اسلام فرهنگستان علوم گفت:باید بر مشترکات دینی تاکید کنیم چون اینگونه به همبستگی و اتحاد می‌رسیم. این که بخواهیم جوامع را به دو گروه مومن و کافر تقسیم کنیم، صحیح نیست چرا که این جرقه جنگ را برای همیشه در بین ادیان زنده نگه می‌دارد. ما باید با تاکید بر مشترکات این مساله را به صورت ریشه‌ای حل کنیم.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۵:۲۰

    چه خوب شد که به دنیا آمدید! / دکتر ژاله آموزگار

    هرگز از راهی که در پیش گرفته‌اید، پشیمان نشدید و تکرار کردید که اگر دوباره به دنیا بیایید، در همین راه قدم خواهید گذاشت. همیشه عاشق ایران بوده‌اید و برای سربلندی آن و تمامیت ارضی آن تلاش کرده‌اید. برای منِ آذربایجانی چه لذت‌بخش است شنیدن عبارتی از شما در یکی از مصاحبه‌هایتان که: «کسی که بخواهد آذربایجان را از ایران جدا کند، یا دیوانه است یا خائن!» به‌جاست اگر دوباره تکرار کنم:

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۵:۰۰

    جابجایی رشته‌های دانشگاه‌های آزاد و دولتی در اولویت وزارت علوم

    معاون آموزشی وزارت علوم گفت: انتقال رشته‌های کم متقاضی برخی واحدها به واحدهایی که تقاضا برای آن رشته بیشتر است سیاست وزارت علوم بوده و در دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها پیگیری می شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۴:۴۰

    پیروان ادیان در مقابل توطئه های دشمن هشیار باشند

    عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اظهار اینکه دشمنان به دنبال نفوذ برای خدشه‌دار کردن وحدت بین پیروان ادیان الهی در ایران هستند، خواستار هوشیاری پیروان ادیان برای مقابله با این توطئه‌ها شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۴:۲۰

    افزایش روند رسیدگی به پرونده های جذب هیئت علمی توسط دانشگاه ها

    رئیس مرکز جذب وزارت علوم از افزایش روند رسیدگی به پرونده‌های جذب اعضای هیات علمی خبر داد و گفت: دولت یک ردیف مستقل برای تامین اعتبار افراد جدیدی که جذب می شوند، قائل شده است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۴:۰۰

    تلویزیون تاریخ‌دان دیگری جز معتضد نمی‌شناسد؟

    سازنده برنامه «تاریخ و سینما» تاکید کرد، این برنامه فقط موارد تاریخی را که به اشتباه در فیلم‌های تاریخی ضدایرانی تصویر شده است، بدون جهت‌گیری بررسی و گوشزد خواهد کرد. او با دفاع از خسرو معتضد که مجری این برنامه است، تاکید کرد، «نقدهایی که به معتضد می‌شود، مستند نیست؛ یعنی ایرادها را با سند بیان نمی‌کنند.»سازنده برنامه «تاریخ و سینما» همچنین جزییات تولید بخش‌های جدید این برنامه را در شبکه آی‌فیلم تشریح کرد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۳:۴۰

    کارگاه فلسفه و کتاب درسی در «سمت» برگزار شد

    کارگاه «رویکردهای فیلسوفان تعلیم و تربیتی درباره برنامه درسی و کتاب درسی» در سازمان «سمت» برگزار شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۳:۲۰

    حاشیه و متن ماجرای یک انجمن جدید تحت پوشش خانه سینما

    "انجمن عرضه و پخش بین‌المللی سینمای ایران" تحت پوشش خانه سینما قرار گرفت.

  • ذاکرصالحی ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۱

    گزارش از سخنرانی غلامرضا ذاکرصالحی  پیرامون دانشگاه ایرانی و معضل انتخاب اخلاقی؛

    شجاعت اخلاقی در دانشگاه

    نهاد دانشگاه هم مانند فرد، مسئولیت اخلاقی و اجتماعی دارد زیرا کنش فردی و اخلاقی دانش پژوهان در رفتار سازمان آن ها هم متبلور می شود. تنها با خصلت نهادی دانشگاه است که می توان با این معضل انتخاب مواجهه ی درستی کرد. ایجاد اجماع اخلاقی (moral consensus) حول یک انتخاب  نیازمند رهبری نیرومند آکادمیک است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۳:۰۰

    پیشنهاد کمیسیون آموزش برای افزایش بودجه دانشگاه ها در سال ۹۸

    عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهادی مبنی بر افزایش بودجه دانشگاه ها و فناوری کشور از سوی این کمیسیون ارائه شده است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۲:۴۰

    آغاز ثبت نام کنکور ۹۸ از ۲۴ بهمن/ زمان برگزاری تغییر نمی کند

    مشاور عالی سازمان سنجش با بیان اینکه ثبت نام از داوطلبان متقاضی کنکور سراسری سال ۹۸ از چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷ آغاز می شود، گفت: زمان برگزاری کنکور در هفته دوم تیر ۹۸ است و تغییر نمی کند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۲:۲۰

    سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب شد

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را منصوب کرد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۰

    سیر تحول ادبیات نوجوانان در ۵۰ سال گذشته

    در این مطلب به بررسی سیر تغییر و تحول در ادبیات نوجوانان در ۵۰ سال اخیر از «بیگانگان» تا «هری پاتر» و «گرگ و میش» پرداخته شده است.

  • حسن نراقی ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۴۱

    نقدی بر کتاب جامعه‌شناسی خودمانی؛

    هرکه بی‌هنر افتد نظر به عیب کند

    در جایی از کتاب علت حسود بودن ایرانیان را در این می‎داند: هنگامی کسی به موفقیتی می‎رسد و کار برجسته‎ای انجام می‎دهد، یک حالت حزن و افسوس در ما پیدا می‎شود، چون حسودیم که چرا او موفق شد؛ پس ایرانیان حسودند! جناب مهندس، آن حالت حزن و اندوه لزوماً به حسودی برنمی‎گردد. به‌عنوان کسی که گاهی این حزن‌ و افسوس‌ها در خودم پیدا شده است، می‎گویم این حزن به غبطه برمی‎گردد. غبطه با حسودی فرق می‎کند. غبطه یعنی اینکه چرا من به آن موفقیت نرسیدم، چرا من نشدم ... و این افسوس خوردن به هیچ رو نشانۀ حسودی نیست. حسودی یعنی اینکه اگر من ندارم تو هم نداشته باش، اگر من نتوانستم تو هم شکست بخور.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۴۰

    مروژک در ایران غلامحسین ساعدی را نزدیکترین نمایشنامه‌نویس به خود دید

    در نشست شب نمایش از پنج اثری رونمایی شد که توسط محمدرضا خاکی ترجمه و منتشر شده است، در این نشست گفته شد: مروژک در جشن هنر شیراز به ایران آمد و مدتی ماند و از بین آثاری که دید نزدیکترین نمایشنامه‌نویس به خود را غلامحسین ساعدی دانست، به دلیل اینکه کارهای ساعدی به شدت وجه تمثیلی دارد و ابزورد سیاسی است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۲۰

    «گفتمان بازرگان و چالش‌های چهل سالگی انقلاب» برگزار می‌شود

    «گفتمان بازرگان و چالش‌های چهل سالگی انقلاب» در کانون توحید برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۰۰

    جایگاه والای اسطوره و دنیای پر رمز و راز اساطیر ایران باستان

    کل اسطوره بخشی از تاریخ است، زیرا اسطوره دیدگاه‌های انسان را درباره خود او و جهانش و تحول آن دربردارد. آگاهی ما از اساطیر ایران از منابع گوناگون سرچشمه می‌گیرد و اسطوره‌ها تنها بیان تفکرات آدمی درباره مفهوم اساسی زندگی نیستند، بلکه دستورالعمل‌هایی هستند که انسان بر طبق آن‌ها زندگی می‌کند، و می‌توانند توجیهی منطقی برای جامعه باشند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۰:۴۹

    شاعر آلمانی که به ایران‌آمد و تحویلش نگرفتند/​انسنز برگر چراغ راه جوامع در حال توسعه است

    اژدر انگشتری مترجم اشعار انسنز برگر معتقد است که اگر بخواهیم از انسنز برگر به‌عنوان یک شاعر تاثیرگذار نام ببریم، باید بگوییم که او تاثیرش را در جوامعی مثل ما می‌گذارد؛ به عبارتی انسنز برگر می‌تواند برای کشورهای در حال توسعه که درگیر یک سری از بحران‌های اجتماعی، ادبی هستند، چراغ راه باشد.