نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۷:۰۰

    رضا رضایی: تفاوت بودلر با شعرای پیش از او در «قدرت القا»ی اوست

    رضا رضایی گفت: تفاوتی که بودلر با شاعران و نویسندگان قبل از خودش داشت این است که از چیزی در شعرش استفاده کرد که من از آن به عنوان «قدرت القا» نام برده‌ام، یعنی از حوادث ساده و روزمره که در خانه و خیابان می‌گذرد توانسته شعری خلق کند که مفاهیمی غیر از مفاهیم روزمره به خواننده القا می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۶:۰۰

    آرش فلاحت‌پیشه: نمی‌توانم با مافیای بزرگ تئاتر مقابله کنم

    آرش فلاحت‌پیشه که بزودی نمایش «پنهان‌خانه پنج در» را به صحنه می‌برد، از مافیا و فسادی سخن می‌گوید که گریبان تئاتر را گرفته، از اینکه بسیاری از آثار نمایشی از محتوا تهی شده و تاکید دارد تنها سرمایه‌گذار و صاحب نمایشش، خودش است.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۲

    واکنش رسول جعفریان به یک کتاب‌سوزی

    رسول جعفریان، به اقدام روحانی مروج طب سنتی در به اتش کشیدن کتاب طب هاریسون، واکنش نشان داد و نوشت: این اقدام، همیشه کار افراد جاهل و افراطی بوده است.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۵:۰۰

    شش میلیون نسخه خطی در این کتابخانه دانشگاهی

    کتابخانه دانشگاه دوبلین ایرلند با ۶ میلیون نسخه کتاب بزرگترین کتابخانه‌ای این کشور محسوب می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۲

    جهان‌بینی تاریخی زرتشتیان ایران در اواخر قاجاریه چگونه بوده است؟

    کتاب «محقق‌التاریخ» چکیده‌ای از تاریخ ساسانیان از آغاز تا پایان شاهنشاهی آنان است. در این کتاب ویرایشگران سرگذشت زرتشتیان را از فروپاشی ساسانیان تا روزگار قاجار اشاره‌وار نوشته‌اند.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۳:۳۲

    صف‌بندی‌های ایدئولوژیک «دفتر تحکیم» ریشه سیاسی داشتند

    محمودی می‌گوید: مسئله‌ای که من درگیرش بودم این بود که چرا جریان دانشجویی تا این میزان افراد هیولا و پیچیده به جامعه تحویل می‌دهد؟ افرادی که اهل زد و بندهای عجیب و غریب و کارهای پیش‌بینی ناپذیر بوده‌اند.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۳:۰۰

    انتشار ترجمه‌ای از شهریار وقفی‌پور

    «کتاب راهنمای حرفه‌ی کارآگاهی» نوشته جدیدیه بری، نویسنده آمریکایی با ترجمه شهریاروقفی‌پور بزودی از سوی انتشارات سیب سرخ روانه بازار کتاب شد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۱

    نصرالله حدادی/ روایت کتاب‌هایی که از ایام رفته بر جنبش چپ در ایران می‌گویند

    در این ایام، و در روزهایی که حساس‌ترین برهه در سال‌های پس از پیروزی انقلاب را می‌گذرانیم، سری به موزه‌های مانند زندان قصر بزنیم و با دیده عبرت به آن‌ها بنگریم و با خواندن این کتاب‌ها، بیش از پیش به آنچه که در دوران پهلوی دوم، بر جنبش چپ در ایران رفته، اِشراف پیدا می‌کنیم.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۲:۰۰

    محسن الویری: تمدن نوین اسلامی باید از گذرگاه عامه مردم عبور کند

    حجت الاسلام الویری، استاد دانشگاه باقرالعلوم در هفتمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی گفت: اندیشه اسلامی در آستانه ایجاد یک تمدن نوین، ناگزیر از عبور میان توده‌های مردم است.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۰

    مسیر ۲۵۰ ساله سنت تفکر اروپایی درباب هنر/زیبایی‌شناسی مدرن چیست؟

    دومین چاپ «ایدئولوژی زیبایی‌شناسی» ایگلتون منتشر شد. نویسنده در این کتاب مسیر ۲۵۰ ساله سنت تفکر اروپایی درباره هنر را در پرتو نسبت‌های سه ضلع حقیقت، زیبایی و اخلاق مورد بحث قرار داده است.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۱:۰۰

    ترجمه مقالات ایرانیکا درباره نوروز منتشر شد

    کتاب «نوروز» شامل ترجمه مقالات ایران‌شناسان دانشنامه ایرانیکا درباره نوروز و آیین‌های کهن ایرانی توسط انتشارات فرهامه منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۰:۳۰

    کنسرت «حاشیه‌ها» در تالار وحدت/ صهبایی: شهرداد روحانی فرار کرد!

    تازه‌ترین کنسرت ارکستر سمفونیک تهران در حالی به رهبری منوچهر صهبایی در تالار وحدت تهران برگزار شد که این مجموعه دولتی یکی از شب‌های پرحاشیه خود طی سال‌های اخیر را برای مخاطبان رقم زد.

  • فردید ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۱۰:۰۰

    بهزاد جامه‌بزرگ/ طرح چند پرسش در نسبت فردید، فلسفه و خشونت

    فردید فلسفه، فردید سیاست

    تأمل در این مسئله که در انقلاب و نظام سیاسی‌ای که فقها و اندیشه فقهی پیشرو و راهبر آن هستند، جایگاه فیلسوفان و نظریات و تأثیرگذاری ایشان بر ساخت قدرت سیاسی در چه سطحی قابل بررسی است؟ چه وجهی دارد که عده‌ای با حمله به فردید او را متهم می‌کنند که مسئولیت تمامی ناملایمات سیاسی بعد از انقلاب متوجه اوست یا تحت تأثیر آموزه‌های اوست؟ آیا اساساً جامعه‌ای مثل ایران از چنان ظرفیت نظری برخوردار است که این‌چنین به‌سرعت از تفسیر هایدگر و برگسون و نقد سارتر و نیچه و امثال هدایت نظریه خشونت تولید کند؟