انشالله رحمتی

کل اخبار:55

  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۱ ۱۱:۰۰

    انشالله رحمتی: ابن‌سینا بزرگترین منطق‌دان‌ در سنت ارسطویی است

    انشالله رحمتی گفت:‌ ابن‌سینا هم در تبیین مباحث ارسطو و هم در توسعه آن‌ها و نوآوری در این زمینه ید طولایی دارد نه فقط در منطق ارسطویی بلکه در فلسفه ارسطویی هم ابن سینا بزرگترین فیلسوف ارسطویی در طول تاریخ بوده و فلسفه شرق و غرب مدیون ابن سینا است.

  • ۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۰

    هنر و اخلاق / مایکل تانر - ترجمه انشاء‌الله رحمتی

  • ۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۶:۳۰

    قرآن و هنر اسلامی / ژان لوئیس میکون - ترجمه انشاء‌الله رحمتی

    در میان مورخان و متخصصان بی‌شماری که به مطالعه هنر اسلامی پرداخته‌اند، بسیار اندک‌اند افرادی که ویژگی‌های خاص این هنر را تجزیه و تحلیل کرده باشند، با این هدف که تبیین کنند چگونه این هنر در طی قرون و در کشورهای مختلف‌، هرگاه که در آن کشورها پدید آمده باشد، نشان بدیع و اصیل واحدی بر معماری، گونه‌های تزئینی و بسیاری از شاخه‌های صنایع دستی، برجای نهاده است

  • هانری کوربن ۱۳۹۹-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۶

    اسلام ایرانی هانری کربن در گفتارهایی از رحمتی، مرادخانی، هوشنگی و اعوانی؛

    بیش از یک سده دچار افسون تجددیم

    معمولا از نظر فهم دینی قرن هفدهم یا دوران جدید را با منازعه دکارتیان و هابزیان می‌شناسیم: دکارت الهی در مقابل هابز ملحد. ولی اهمیت این کتاب در آن است که کربن در اینجا می‌گوید در این زمانه دعوایی جدی‌تر میان افلاطونیان کمبریج و دکارتیان در جریان بود. جالب اینکه افلاطونیان کمبریج چندان با هابز مشکلی نداشتند بلکه مشکل عمده‌شان با دکارت بود، چراکه دکارت با پدید آوردن ثنویتی که نمی‌شد آن را هم ‌آورد، جهان را از جان عاری می‌کرد. این پیکار در غرب به شکست افلاطونیان کمبریج انجامید.

  • ۱۳۹۹-۰۶-۱۹ ۱۶:۰۰

    مجموعه‌ اسلام ایرانی هانری کربن نقد و بررسی می‌شود

    نشست هفتگی شهر کتاب، در ۲۵ شهریور به نقد و بررسی مجموعه اسلام ایرانی هانری کربن با ترجمه ان شاء‌الله رحمتی اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۹-۰۶-۱۱ ۱۳:۳۰

    ان‌شاء الله رحمتی: از نظر سهروردی، زیبایی مظهری از خداوند است

    یک استاد فلسفه گفت:از نظر سهروردی و حکیمان ما، زیبایی مظهری از خداوند است و وقتی درباره حسن سخن می‌گوید و ماجرای ورود زیبایی را به عالم روایت می‌کند، اشاره دارد که حسن، فرزند عقل کل است.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۶ ۱۷:۰۰

    ان‌شاءالله رحمتی عنوان کرد؛ تفاوت اسلام سنت‌گرا و اسلام سنتی/مناسبات سنت گرایی و اندیشه معاصر

    ان‌شاءالله رحمتی با تفکیک ۵ اسلام با عناوین اسلام سنتی، اسلام مدرن، اسلام بنیادگرا، اسلام موعودگرا و اسلام سنت‌گرا به تبیین مناسبات سنت گرایی و اندیشه معاصر در ایران پرداخت.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۱۲ ۱۱:۰۰

    رحمتی: استفاده از اندیشه‌های مک‌اینتایر برای غرب‌ستیزی در ایران نوعی ابتذال است

    ان‌شاءالله رحمتی می‌گوید: مک‌اینتایر در ایران معمولا به عنوان منتقد مدرنیته شناخته می‌شود و حتی خیلی‌ها برای غرب‌ستیزی از اندیشه‌های او مثال می‌آورند که این شیوه استفاده از اندیشه مک‌اینتایر نوعی ابتذال است.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۵ ۱۶:۰۰

    با تحقیق و ترجمه انشاء الله رحمتی؛ بخش اول جلد چهارم چشم‌اندازهای معنوی و فلسفی اسلام ایرانی منتشرشد

    بخش اول جلد چهارم چشم‌اندازهای معنوی و فلسفی اسلام ایرانی اثر هانری کربن با تحقیق و ترجمهٔ انشاءالله رحمتی به همت نشر سوفیا منتشر شد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۲ ۱۱:۰۰

    انشالله رحمتی: «اسلام ایرانی» کامل می‌شود / مکتب شیخیه از نظر کربن

    ترجمه جلد چهارم انشالله رحمتی از «اسلام ایرانی» هانری کربن به زودی در دو کتاب توسط انتشارات سوفیا در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

  • رحمتی ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

    گفت‌وگو با انشاءالله رحمتی در مورد مسئله مترجم؛

    ترجمه راهکاری است برای دقیق‌ خواندن یک متن

    یک نویسنده، مترجم و هرکسی که به‌اصطلاح تولید فرهنگی دارد، تازمانی‌که کاری که انجام می‌دهد تبدیل به مسئله‌ای برای خودش نشود، نمی‌تواند پاسخ درخوری به آن مسئله بدهد؛ یعنی اگر مسئلۀ جامعه تبدیل به مسئلۀ من نشود که بخواهم به آن مسئله پاسخ بدهم، پاسخ من عارضی و به‌نحوی تصنعی می‌شود. باید مسئلۀ جامعه تبدیل به مسئلۀ من هم بشود و بعد من درصدد پاسخ برآیم.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۱۶:۰۰

    کتاب «عرفان شرق و غرب» نقد می‌شود

    نشست نقد و بررسی کتاب «عرفان شرق و غرب: تحلیلی مقایسه ای درباره ماهیت عرفان» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۲ ۱۷:۰۰

    عبدالکریمی: تفکرات افلاطون را نمی‌توان به مجموعه‌ای خشک و استدلالی محدود کرد

    بیژن عبدالکریمی می‌گوید: افلاطون در سنت ما به عنوان فیلسوفی الهی تفسیر می‌شود فلسفه دینی با تفکرات او ارتباط نزدیکی دارند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۴:۴۰

    بررسی امکان تفسیر دینی از فلسفه‌ افلاطون

    نشست نقد و بررسی کتاب «بررسی امکان تفسیر دینی از فلسفه‌ افلاطون» با حضور انشاءالله رحمتی، بیژن عبدالکریمی و هادی جعفری در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۱:۰۰

    بررسی امکان تفسیر دینی از فلسفه‌ افلاطون

    نشست نقد و بررسی کتاب «بررسی امکان تفسیر دینی از فلسفه‌ افلاطون» با حضور انشاءالله رحمتی، بیژن عبدالکریمی و هادی جعفری در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۰۷ ۰۹:۴۰

    نقد حسن رحمانی بر ترجمه کتاب «درآمدی به متافیزیک» مارتین هایدگر

    حسن رحمانی، مترجم و پژوهشگر فلسفه در یادداشتی به نقد کتاب «درآمد به متافیزیک» مارتین هایدگر ترجمه انشالله رحمتی پرداخته است. این کتاب که نخستین‌بار در سال ۱۹۵۳ میلادی انتشار یافت، از مهمترین آثار هایدگر به شمار می­‌رود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۱۶:۴۰

    راه مواجهه با متون قدسی قطع نشده است/ ضرورت گفتگو با دنیای مدرن

    ان شاالله رحمتی در نشست «پرسش از امر دینی در عصر حاضر» با بیان اینکه وجه سلبی در آرای عبدالکریمی نسبت به وجه ایجابی غالب است، گفت: راه مواجهه با متون قدسی چیزی نیست که امروز قطع شده باشد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۷:۰۰

    غربزدگی جهانی/ درآمد به متافیزیک در گفتارهایی از بیژن عبدالکریمی و انشاءالله رحمتی

    مبنای فلسفه هایدگر پرتاب‌شدگی ما به این جهان است؛ یعنی ما از مبدا وجودمان اطلاعی نداریم. این نشان‌دهنده درک بسیار عمیق هایدگر و اندیشیدن او به وضعیت انسان در این جهان است. ملاصدرا هم می‌گوید ما به این جهان هبوط کرده‌ایم؛ یعنی پیشاوجود یا قِدم نفسی داریم و از جایی به این جهان آمده‌ایم.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۱۵:۲۰

    هایدگر یک اندیشه بی‌پایان است

    درسگفتارهای کتاب «درآمد به متافیزیک»، در اوج فعالیت‌های سیاسی هایدگر بعد از استعفایش از ریاست دانشگاه فرایبورگ ارایه شده است و به یک معنا نشان‌گر تجدید نظری در رویه‌های سیاسی او هم هست. برخی آن را سیاسی‌ترین اثر هایدگر می‌دانند.

  • نوئل کرول ۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۰:۱۴

    نوئل کرول/ ترجمه انشاء الله رحمتی؛

    تفسیر هنر

    هدف تفسیر، بالابردن فهم ما از اثر هنری است. در اثر هنری، چیزی هست که غامض، مبهم، به ظاهر نامنسجم، نابهنجار، غیرمنتظره، دسترس‌ناپذیر، گیج‌کننده یا پنهان است و باید روشن شود. هدف تفسیر، روشن‌ساختن حضور عناصر مناسب در اثر هنری است،‌ بدین صورت که سهم آنها در وحدت، معنا، طرح، تأثیر موردنظر، و / یا ساختار اثر، تبیین شود. در نتیجه، کار تفسیر متوقف است بر مخاطبان هدف ـ

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۴ ۱۳:۲۰

    مشکلات اقتصادی گریبان مجله اطلاعات حکمت و معرفت را هم گرفت

    انتشار نشریه «اطلاعات حکمت و معرفت» به دلیل مشکلات اقتصادی و تامین نشدن بودجه متوقف شد و احتمال دارد از این به بعد این نشریه در قالب فصلنامه منتشر شود.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۶:۴۰

    ایرانی ها اسلام را به عنوان یک دین حکمی می‌شناختند

    انشاءالله رحمتی گفت: علت استقبال و پذیرفتن اسلام از سوی ایرانی‌ها این بود که ایرانی ها اسلام را به عنوان یک دین حکمی و نه دین شریعتی صرف می شناختند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۴:۰۰

    کارگاه فلسفه اخلاق در مجمع فلاسفه ایران برگزار می شود

    کارگاه فلسفه اخلاق با تدریس انشاءالله رحمتی مردادماه در مجمع فلاسفه ایران برگزار می شود.

  • نوئل کرول ۱۳۹۷-۰۴-۲۶ ۱۰:۰۲

    نوئل کرول/ ترجمه انشاء الله رحمتی؛

    حقیقت در هنر

    استدلال‌های زیبایی‌شناسانه علیه مدعیات هنری درخصوص معرفت، قاطع‌تر از استدلال‌های معرفتی نیستند. استدلال وجه مشترک، به درستی ملاحظه می‌کند که اینگونه نیست که همه آثار هنری به قسمی باشند که ارزیابی آنها برحسب معرفتی که منتقل می‌سازند، مقتضی [و دارای موضوعیت] باشد. همه آنها، ابزارهایی برای انتقال معرفت نیستند. ماهیت همه آنها این نیست. بنابراین، اگر ارزیابی زیبایی‌شناسانه با هویت یک اثر هماهنگ شود، در آن صورت معرفت چیزی نیست که باید برای مثال در ارزیابی بسیاری از کوارتت‌های زهی به کار بست. 

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۱:۰۰

    عرفان شرق و غرب؛ الگویی برای فهم حقیقت دین و مقایسه متفکران دینی

    اوتو در کتاب «عرفان شرق و غرب» دو عارف برجسته یکی اکهارت از مسیحیت و دیگری شنگره از آیین هندو را انتخاب می کند و به مقایسه این دو متفکر می پردازد.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۳۱ ۱۰:۰۰

    نگاه معاصرانه به قرآن کریم در اثر جدید سیدحسین نصر

    انشاءالله رحمتی گفت: با توجه به نگاهی که سید حسین نصر به معارف سنتی و به خصوص معارف اسلامی دارد، کتاب the study quran با نگاه معاصرانه به قرآن تألیف شده است.

  • کیمیا ۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۵:۱۲

    کیمیای خرد

    انشاءالله رحمتی

    موضوع هیچ یک از جستارهای این اثر، البته تاریخ اندیشه نیست ولی می‌توان گفت عمدتاً با التزام به چنین مبنایی سامان یافته‌اند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۱ ۱۲:۲۰

    اخلاق با کنش و منش منافات ندارد/ اخلاق از طریق قانون حل نمی‌شود

    رحمتی، صدوقی‌سها و قراملکی در قسمت یازدهم برنامه گستره شریعت نظرات خود را درباره اخلاق و اخلاق گرایی در جامعه بیان کردند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۱۳:۰۰

    ۳ ویژگی که هانری کربن برای نبی ذکر می کند/ بررسی اندیشه های کربن

    نشست «بررسی آراء و اندیشه های هانری کربن» با سخنرانی ان شاءالله رحمتی در اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شد.

  • هایدگر ۱۳۹۶-۰۷-۱۹ ۱۴:۰۴

    مارتین هایدگر؛

    پرسش از ذاتِ وجود

    بدین ‏سان واژه «وجود» معنایی نامتعین دارد و در عین حال ما آن را به ‏شیوه متعینی، فهم می‏ کنیم. معلوم می ‏شود که «وجود» بسیار متعین و [درعین حال] کاملاً نامتعین است. برطبق منطق متعارف، در اینجا تناقض ‏آشکاری وجود دارد. ولی چیزی که تناقض ‏آمیز است، نمی ‏تواند موجود باشد. دایره مربع وجود ندارد. با این همه، این تناقض، [یعنی تناقضِ] وجود به عنوان [امری] متعین و [در عین حال] کاملاً نامتعین، موجوداست.