تکنولوژی

کل اخبار:81

  • داوری ۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۵

    رضا داوری اردکانی؛

    برای مراسم روز جهانی آینده

    آینده‌نگری صرفاً کار پژوهشی نیست. آینده‌نگرها و برنامه ریزهای اروپایی و آمریکایی و ژاپنی چون در کشورشان سیر امور کم و بیش نظم دارد می‌توانند با مطالعه و درک شرایط و امکانات، آینده کشورشان را در قیاس با اکنون تا حدودی تصویر کنند. اما در جایی که سیر تحول نظمی ندارد و مقصد پیدا نیست و مسیر زیگزاگ و تیره و ناهموار است، چگونه و بر چه اساس می‌توان وضع فردا را تصویرکرد؟

  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۲:۰۰

    اهدای جوایز اسکار تکنیکی/ قطار تکنولوژی متوقف نمی‌شود

    با اهدای جوایز علمی و تکنیکی اسکار، ۱۷ جایزه به خالقان تکنیک‌های ویژه در فیلم‌ها اهدا شد.

  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۰ ۱۷:۰۰

    تکنیک؛ پدرسالار یا رهایی‌بخش؟/ نقد و بررسی کتاب مواجهه فمینیسم با تکنولوژی

    وایسمن می‌گوید در تــحــلیل تکنولوژی خیلی وقت‌ها در تعریف هم سوگیری جنسیتی دیده می‌شود. وقتی از تکنولوژی صحبت می‌شود، معمولا ذهن به سمت تکنولوژی‌های سنگین، ماشین‌آلات و کارخانه می‌رود و اینها تکنولوژی‌هایی‌اند که مردان در آن دست بالا دارند و حتی در مقام تعریف هم تکنولوژی‌های خانگی، زنانه یا خارج از چارچوب مسلط مردانه اصلا از تعریف تکنولوژی خارج می‌شوند.

  • ۱۳۹۹-۱۰-۳۰ ۱۱:۰۰

    نگاهی به کتاب «جامعه‌شناسی تکنولوژی» نوشته اسماعیل شیرعلی: ارتباط فناوری، جامعه و اقتصاد

    «جامعه‌شناسی تکنولوژی» با توجه به اهمیت فناوری و کاربردها و تاثیرات آن در زندگی امروزه با رویکرد جامعه‌شناختی به رشته تحریر درآمده است تا ارتباط فناوری با جامعه و ساختارها، نهادها و ارتباطات اجتماعی را برجسته کند.

  • ۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۰

    عباس منوچهری: عالمی دیگر بباید ساخت/ کرونا - پاندمی به مثابه یک جنگ آشکار - نادیدنی

  • ۱۳۹۹-۰۸-۰۷ ۱۰:۳۰

    دان دلیلو: می‌خواستم بدانم اگر برق همه‌جا قطع شود چه اتفاقی می‌افتد؟

    رمان‌نویس امریکایی که مدت‌هاست مشغول نوشتن از واقعیت متزلزل جامعه غربی است در مورد آخرین کتابش که در دنیایی اتفاق می‌افتد که تکنولوژی در آن قطع شده صحبت می‌کند.

  • ۱۳۹۹-۰۷-۲۷ ۱۲:۰۰

    نشست «بحران کرونا و نقد جباریت تکنولوژی» برگزار می‌شود

    نشست «بحران کرونا و نقد جباریت تکنولوژی» با سخنرانی مسعود فراستی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۵ ۱۵:۰۰

    گفتاری از داوری اردکانی؛ نمی‌توان با مدرنیته قهر کرد/تجدد بدون علم تکنولوژیک معنی ندارد

    تجدد بدون علم تکنولوژیک معنی ندارد. مشکل بزرگ اینست که فهم ماهیت علم جدید آسان نیست و به آسانی پذیرفته نمی شود که این علم ریشه در دنیای جدید و تجدد دارد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۱۱:۳۰

    کتاب «تکنولوژی؛ فرانکشتاین یاپرومته؟» نقد می‌شود

    نشست معرفی و نقد کتاب «تکنولوژی؛ فرانکشتاین یاپرومته؟» نوشته غلامحسین مقدم‌حیدری و علیرضا منجمی برگزار می‌شود.

  • منصوربخت ۱۳۹۸-۱۰-۰۲ ۰۹:۱۹

    قباد منصوربخت؛

    عباس معارف و غفلت‌زدایی از تفکر بنیادی در ایران معاصر

    معارف تعلقات ایدئولوژیک را با دانش کارشناسی و فقه و فلسفه و عرفان جمع کرده بود و از این رو با اتکای به تفکر و فرهنگ قدیم ایران و شناخت تفکر و فرهنگ و تمدن جدید در پی حل مسائل متعدد برآمده از تمدن جدید در ایران بود. معارف و جریانی فکری‌ای که او به آن تعلق داشت افقی جدید در عرصه تفکر جدید در ایران گشودند و این خام‌اندیشی که می‌توان گذشته را یکسره کنار زد و اکنون غرب را یکسره در اختیار گرفت را مطلقا بی‌اعتبار ساختند.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۱۱ ۱۵:۳۰

    ما و آن «جایی» که در آنیم

    اینک روابط اقتصادی جدیدی بر مبنای علم بشر، تمدن را سامان داده است. سلطه تکنولوژی، گسترش ارتباطات و رسمیت‌ یافتن سیاست‌اندیشی زمینی، مستلزم حیات عقلانی‌ مدرنی است که بدون آن جز عُسرت برای ساکنان تمدن ما حاصل نخواهد شد. «ما در کجای تاریخ ایستاده‌ایم؟» بی‌آنکه بدانیم پاسخ این پرسش چیست، می‌خواهیم برای تاریخ تکلیف تعیین کنیم و از این روست که بیش از پیش در حوالت تاریخی خود غرق می‌شویم.

  • ۱۳۹۸-۰۸-۰۴ ۱۲:۰۰

    نئولیبرالیسم یعنی سرمایه‌داری لایک‌ها

    بیونگ چول هان در کتاب «روان سیاست: نئولیبرالیسم و تکنولوژی‌های جدید قدرت» می‌گوید: روان‌سیاست نئولیبرال با ارتقای صنعت آگاهی در حال تخریب روح انسان است. روحی که هرچیزی هست به جز ماشین مثبت‌بودگی.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۲۶ ۱۶:۰۰

    معرفی و بررسی کتاب «تکنولوژی؛ فرانکشتاین یا پرومته؟» اندیشه‌ورزی درباره خودمختاری مصنوعات بشر

    ویژگی برجسته «تکنولوژی؛ فرانکشتاین یا پرومته؟» آن است که مقوله تکنولوژی را محدود به ابزارآلات و مصنوعات تکنولوژیک نمی‌کند و کاربست تکنولوژی در حوزه‌هایی نظیر پزشکی، تجارت، تبلیغات و رسانه و حتی علوم نظری همچون ریاضیات را مورد بررسی قرار می‌دهد.

  • تکنولوژی ۱۳۹۸-۰۴-۱۸ ۱۷:۳۸

    تکنولوژی، فرانکنشتاین یا پرومته؟

    غلامحسن مقدم حیدری/ علیرضا منجمی

    قصد این کتاب بازگویی یا مرور مکاتب فلسفۀ تکنولوژی معاصر نیست، بلکه تأمل فلسفی در باب تکنولوژی های پیرامونمان در پرتو این مکاتب است. در این مجموعه آنچه از تکنولوژی مراد شده است فراتر از تلقی مرسوم از تکنولوژی به مثابه مصنوع تکنیکی –همچون موبایل، کامپیوتر، ماشین– است.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۱ ۱۷:۰۰

    جمادی: پیوند ما با مدرنیزاسیون،هر لعنتی به آن را به خودمان باز می‌گرداند

    سیاوش جمادی اعتقاد دارد که فرهنگ صنعت اندیشی ما با اشکال مواجه است. لعنت کردن مدرنیزاسیون بلاهتی آشکار است. با ابزار مدرنی که زیست ما بدون آنها ناممکن شده، هر لعنتی به خودمان برمی‎گردد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۴ ۱۳:۲۰

    آکادمی بین المللی علوم و تکنولوژی ایران مجوز فعالیت ندارد

    وزارت علوم اعلام کرد: آکادمی بین المللی علوم و تکنولوژی ایران فاقد هرگونه مجوز فعالیت علمی و پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات وفناوری است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳ ۱۴:۲۰

    تکنولوژی برای ادبیات مضر است یا مفید ؟

    مجله ادبی رایترز دایجست بعضی از نظرات مخالفان و موافقان در مورد تاثیر تکنولوژی بر ادبیات و حوزه نویسندگی را جمع کرده است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳ ۱۳:۰۰

    تکنولوژی به مثابه یک مفهوم در افق تاریخی فلسفه اسلامی نیست

    سیدمهدی ناظمی، پژوهشگر فلسفه، با بیان اینکه تکنولوژی به مثابه یک مفهوم در افق تاریخی فلسفه اسلامی نیست، گفت: ورود به مسائل فکری جدید زمانی بازده خواهد داشت که به طریق میان فرهنگی رخ دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۰

    «زندگی در خطر»؛ با موضوع آشنایی با مضرات تکنولوژی منتشر شد

    کتاب «زندگی در خطر» با موضوع آشنایی با مضرات محصولات تکنولوژی، از سوی انتشارات «نَشرا» منتشر و روانهٔ بازار شد.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۰

    آیین رونمایی از سه اثر اندیشکده مهاجر برگزار می شود

    آیین رونمایی از سه اثر اندیشکده مهاجر ۳شنبه ۲۲ آبان در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه شریف با عنوان «آموزش، تکنولوژی و توسعه؛ چالشی صدساله» برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۱۷:۲۰

    منحصرکردن شادکامی به رفع نیازهای اساسی درک غلط شاکله انسانی است

    اگرچه ارضاء سلسله نیازهای اساسی بخش مهمی از شادکامی زندگی انسان را تشکیل می دهد، اما منحصر کردن شادکامی انسانی به این لیست همان درک غلط از شاکله گشوده انسانی است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۱ ۱۶:۰۰

    کتابخانه از دیروز تا امروز/ آیا تکنولوژی قاتل کتابخانه هاست؟

    کتابخانه‌های عهد قدیم در مرکز بازار قرار داشت و این مسئله ثابت می‌کند انسان در طول تاریخ به این مکان‌ها اهمیت می‌داده است. حالا در عهد جدید تکنولوژی تهدیدی برای این مکان‌ها است ولی به نظر می‌رسد کتابخانه‌ها خودشان را با تکنولوژی وفق می‌دهند.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۳:۴۰

    پیشی گرفتن تکنولوژی از علم، ضربه مهلکی به سیاست علمی ما وارد کرد

    عضو گروه مطالعات علم مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت:طی دهه بعد از رشد علمی به رشد تکنولوژیک روی آوردیم که به اعتقاد من، این گام ضربه مهلکی به سیاست علمی ما وارد کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۲

    «فلسفه تکنولوژی» منتشر شد

    «فلسفه تکنولوژی» تالیف علیرضا عباسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با جستارهایی درباره فلسفه تکنولوژی و مقالاتی درباره فلسفه علم منتشر شد.

  • برسون ۱۳۹۷-۰۱-۲۱ ۱۴:۱۸

    بررسی اجمالی سیاست رنگ در فیلم یک زن نازنین روبر برسون؛

    ​چشمان نظاره‌گر نهفته در رنگ

    گرچه یک ذهن گداری می‌تواند به تحقق ناممکن‌ترین ارزش‌ها و آرمانی‌ترین شهرها بیندیشد که تنها شرط آن باور به نابودی سرمایه‌داری و از بین رفتن زیربنای اقتصاد لیبرالیستی است، ولی یک چشم برسونی هرگز به چیزی غیر از رئالیستی‌ترین وجوه -آدم‌ها و اندام‌ها و ماشین‌ها- دید ندارد و از این رهگذر امکانات سیاسی مستقر در مسیر هریک از افراد جامعه را چنان در قیدوبند حدومرزهای رئالیستی می‌یابد که سیاست‌ورزی‌ها هیچ‌گاه توان دستیابی به آرمانشهر را فراهم نمی‌آورند.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۰

    تکنولوژی، انسان و جامعه/ دیدگاه لاتور در مورد تکنولوژی

    لاتور از چهار نوع وساطت تکنولوژی که عبارتند از وساطت ترجمه، وساطت ترکیب، وساطت جعبه‌سیاه‌سازی و وساطت نمایندگی بعنوان چهار نوع تغییر مهمی که تکنولوژی ایجاد می‌کند، صحبت می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۱۵:۴۳

    بی‌خانمانی ِخودخواسته

    بررسی تطبیقی مفهوم خانه و قوه اختیار

  • هایدگر ۱۳۹۶-۰۹-۰۸ ۰۹:۴۰

    آیا فلسفه هایدگر درباره سیاست است؟

    مارتین هایدگر: از فلسفه تا نظریۀ سیاسی

    از دید هایدگر، این وضعیت انسان‎های معاصر است که پرسشگری اصیل دربارۀ وجودشان را با پاسخ‎های دم‎دستی[15] -که ایدئولوژی‌ها، رسانه‎های عمومی و تکنولوژی چیره تدارک دیده‎اند- جایگزین کرده‎اند. در نتیجه هایدگر می‎کوشد که اکنون مردان و زنان را به پرسش از وجود بازگرداند.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۴:۴۰

    در سودای کمونیسم تجملی

    اگر ما به‌راستی می‌خواهیم از شر آن سنخ اختیارگرایی (لیبرتاریانیسم) سنگدلانه‌ای در امان بمانیم که به نظر می‌رسد تمامی تحولات این‌چنینی به آن متمایل هستند – چراکه تنها ایدئولوژی مسلط سیاسی در بین نخبگان به‌شدت کم‌سواد حوزه تکنولوژی همین اختیارگرایی است - ضروری است تا بر نقد عمومی و راهبردهای امتناع پافشاری کنیم. «تکنولوژی‌های رادیکال» خود می‌تواند یک کتاب پایه و نقطه‌عطفی به سمت مخالفتی آگاهانه‌تر و البته مؤثرتر باشد.

  • ساعت رستاخیز ۱۳۹۶-۰۷-۱۷ ۰۹:۳۵

    «گرمایش زمین، بمب اتم، تکنولوژی» و نابودی بشر؛

    ساعت رستاخیز؛ دو و نیم دقیقه به نیمه‌شب

    بعد از ۱۹۵۲ هیچ‌گاه مثل امروز ساعت رستاخیز نزدیک به نیمه‌شب نبوده است. گرمایش زمین، بمب اتم و تکنولوژی تهدیداتی بسیار جدی هستند که حتی برخی دانشمندان چون استفان هاوکینگ را هم وادار به واکنش کرده‌اند تا پیش‌بینی کند که اگر وضعیت بشر به همین منوال پیش برود صد سال دیگر اثری نه از کرۀ زمین خواهد بود و نه گونۀ جانوری انسان.