نمایش همه
  • قران ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۳۵

    بازگشت از قرآن

    عبدالله نصری

    برخی روشنفکران دینی معاصر که به بحث از وحی پرداخته‌اند در آغاز این بحث مبانی و پیش‌فرض‌های خود را مشخص نکرده‌اند و به غلط دیدگاه خود را به عنوان نظریه دینی مطرح کرده‌اند. در کتاب حاضر سعی شده است تا علاوه بر تحلیل و نقد یکی از این نظریات با عنوان «قرائت نبودی از جهان» که از سوی محمد مجتهد شبستری مطرح شده، مبانی و پیش‌فرض‌های آن نیز به تفصیل بررسی شود.

  • ونسا مارتین ۱۳۹۸-۰۶-۲۵ ۱۵:۳۵

    نگاهی به کتاب ایران بین ناسیونالیسم اسلامی و سکولاریسم؛

    مشروطه خارج از تهران

    به باور ونسا مارتین با شروع سده بیستم بسیاری از کسانی که مسائل و مشکلات زمانه خود را به زبان دین بیان می‌کردند، در دوره پهلوی به چهره‌هایی سکولار بدل شدند و کسانی هم که در دوره پهلوی بالیده و پرورش یافته بودند هم سکولاریسم را راه و روش طبیعی نگاه به مسائل سیاسی و نقش مذهب می‌دیدند. بااین‌حال، حتی در دوره‌ای که کشور تحت تأثیر نهادهای سیاسی، افکار و اندیشه‌ها و آموزش‌های جدید، به‌ویژه آموزش‌های علمی و تکنولوژیک عمدتاً غربی قرار گرفت، بسیاری از کسانی که به انتخاب خود و با اشتیاق آن آموزش‌ها را فرا گرفته بودند هویت ملی شیعی خود را کماکان حفظ کردند.

  • ویلیامز ۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۰۹:۳۱

    نگاهی به کتاب فرهنگ و جامعه؛

    از «منتقدان فرهنگ» تا «فرهنگ و جامعه»

     فرهنگ در منظر ویلیامز و این اثر مهم، همان امر عمومی‌ای است که گاه مبتذل و پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسد، اما هرگز غیرمهم و فاقد ارزشِ شناختی و مطالعاتی نیست. این البته یک گرایش و دعوی مشترک در میان پایه‌گذاران مطالعات فرهنگی است که با از میان برداشتن مرز نخبه‌گرایی و عامه‌پسندی، حداقل از نظر شناختی، زمینه را برای معرفی و شناخت هرچه بیشتر زندگی روزمره و سویه‌های هم‌زمان شکل‌گیرندۀ قدرت و مقاومت در دل آن فراهم کرده‌اند.

  • فلسفه ۱۳۹۸-۰۶-۰۵ ۱۰:۰۷

    معرفی کتاب دیباچه‌ای بر فلسفه سیاسی سده میانه؛

    اهمیت الهیاتی- سیاسی فلسفۀ سیاسی سده‌های میانه

    این رساله با وجود حجم اندکش موضوعاتی مانند اندیشۀ سیاسی آبای کلیسا، اندیشۀ سیاسی کارولَنژی، اندیشۀ سیاسی حقوق‌دانان شرع، تأثیر ارسطو، اندیشه‎های شورایی و اندیشۀ سیاسی جریان مَدرس‎گرایی جدید در اسپانیا را دربر می‎گیرد. ازاین‌روی، هدف اصلی از ترجمۀ این اثر ارائۀ مختصر آشنایی ایرانیان با بحث بود تا بعداً مهیای آثار جدیدتر و مفصل‎تری باشند.

  • بلوخ ۱۳۹۸-۰۵-۲۳ ۱۱:۱۵

    نگاهی به کتاب ارنست بلوخ، ابن سینا و چپ ارسطویی؛

    خوانشی رادیکال از اندیشه ابن سینا

    جستار بلوخ جذّاب و عالمانه است، تُراث فلسفی متعلّق به ماتریالیسم نوین سده بیست و یکم را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد که آن تنها یک موضوع نادیده‌گرفته‌شده در فلسفه نبوده بلکه در مقاطع حسّاس تاریخ فعّالانه سرکوب شده است.

  • نقاب ۱۳۹۸-۰۵-۱۹ ۱۲:۵۵

    نقاب

    نلا لارسن

  • زبان تمشک ۱۳۹۸-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۴

    زبان تمشک‌های وحشی

    نغمه ثمینی

    نغمه ثمینی در آخرین نمایش‌نامه‌اش «زبان تمشک‌های وحشی» نیز با نگاهی به برج بابل، پیوندی دیگر با اساطیر برقرار کرده است.

  • هستی ۱۳۹۸-۰۵-۰۸ ۱۵:۴۷

    هستی

    رولو می و ...

    نویسندگان این کتاب پایه‌گذاران روان‌درمانی اگزیستانسیال در نیمه‌ی سده‌ی بیستم اروپا هستند که همگی از بزرگان روانکاوی فرویدی و گاه همچون لودویگ بینزوانگر از دوستان نزدیک فروید بوده‌اند

  • دستیار ۱۳۹۸-۰۵-۰۷ ۱۵:۲۲

    دستیار

    روبرت والزر

    دستیار اولین‌بار در سال ١٩٠٨ در عصر زوال و فساد امپراتوری‌های بزرگ و فراهم‌آمدن مقدمات این‌که اروپا دودستی تقدیمِ نازیسم و فاشیسم شود منتشر شد.

  • صلیب ۱۳۹۸-۰۵-۰۶ ۱۲:۳۳

    صلیب بدون عشق

    هاینریش بل

    بل در کتاب «صلیب بدون عشق» از صلیبی که در مقطعی از تاریخ آلمان، برفراز این کشور در حال طلوع بود، با تنفر یاد کرده و آن را دلیل بدبختی و نکبت هموطنانش عنوان کرده است.

  • هستی مندی ۱۳۹۸-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۴

    هستی مندی و تاریخ مندی

    منوچهر آشتیانی

    این کتاب جدیدترین اثر مکتوب منوچهر آشتیانی است که در آن به صورت موجز به بررسی دو مسئله از اساسی‌ترین مسائل فلسفی که بشر از ابتدای تاریخ فلسفه تاکنون با آن درگیر بوده است، پرداخته است: «انسان و تاریخیت وجود او». نویسنده به دور از هرگونه اطناب و شرح و حواشی زائد، این دو مسئله اساسی را با فراخوانی تاریخ فلسفه غرب و مقایسه مدام آن با فلسفه شرقی و دینی و نیز فلسفه اسلامی پی گرفته است

  • زخم ۱۳۹۸-۰۴-۲۶ ۱۶:۵۱

    زخم و نوزده داستان دیگر

    کیم مونسو

    ۲۰ داستان این کتاب از ترجمه‌های اسپانیایی و انگلیسیِ ۳ مجموعه داستان مونسو انتخاب و ترجمه‌ شده‌اند تا نمونه‌هایی از تمام دوره‌های متنوع داستان‌نویسی او را از دهه‌ی هفتاد میلادی تاکنون در اختیار خواننده قرار دهند.

  • حضرتی ۱۳۹۸-۰۴-۲۶ ۱۰:۰۵

    به بهانه انتشار ویراست جدید روش پژوهش در تاریخ‌شناسی اثر حسن حضرتی؛

    در گیر و دارِ فرم

    روش پژوهش در تاریخ‌شناسی حسن حضرتی اثر آموزشی حائز اهمیتی در روش تحقیق دانش تاریخ آکادمیک ایرانی است که در قوام‌بخشی به فرمالیسم پژوهش‌های این رشته نقش مهمی ایفا می‌کند. اما این فرمالیسم روشی برداشتی از رویکرد معرفت‌شناختی پوزیتیویستی است که براساس اسطوره علم وجه هژمونیک یافته؛ ارزش‌ها و مبانی این رویکرد غالب در دانشگاه ایرانی چنان در ذهن و زبان دانشجویان و پژوهشگران نهادینه شده که طرح روش‌ها و رویکردهای متفاوت در رشته تاریخ آکادمیک، آب در هاون کوفتن را ماند.

  • نشانه ای برای رهایی ۱۳۹۸-۰۴-۲۵ ۱۶:۴۹

    نشانه‌ای برای رهایی

    والتر بنیامین

    «نشانه‌ای برای رهایی» ۶ مقاله در زمینه هنر را با مقدمه‌ای مفصل شامل می‌شود که البته مقدمه مذکور در ویراست تازه کتاب چاپ نشده اما در کتاب «خاطرات ظلمت» که نشر مرکز با ترجمه همین مترجم چاپ کرده، عرضه شده است.

  • تئوری حقوقی ۱۳۹۸-۰۴-۲۵ ۱۶:۲۷

    تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب

    جان کلی

    کتاب حاضر برای فهم حقوق جدید و کمک نظری به نوسازی حقوق کشور به فارسی برگردانده شده است.

  • سفر قهرمان ۱۳۹۸-۰۴-۲۵ ۱۴:۳۲

    سفر قهرمان

    جوزف کمبل

    همان طور که آلبرت انیشتین به دنبال کشف یک نظریه میدان واحد برای انرژی‌های قلمرو بیرونی بود، جوزف کمبل نیز زندگی خود را صرف تدوین نوعی نظریه میدانی واحد برای انرژی‌های همان قدر حیرت‌انگیز قلمروهای درونی کرد. انرژی‌هایی که صورت تشخص یافته آن‌ها را خدایان می‌نامیم. نوعی نظام انگیزش‌های کهن الگویی وجود دارد که در سراسر تاریخ روح بشر را درنوردیده است. کمبل این نظام را یک آواز عظیم می‌نامد.

  • عابد الجابری ۱۳۹۸-۰۴-۲۴ ۱۱:۲۶

    نقد کتاب عقلانیت اخلاقیِ عربی و تأثیر سنت خسروانی؛

    سایۀ سنگین میراث خسروانی بر شانه‌های عابد الجابری

     جابری منابع را خوب شناخت، اهمیت ایران را به نیکی درک کرد، به‌خوبی میان ادب و اخلاق تمایز قائل شد، جایگاه ابن‌مقفع و آثار او را خوب تحلیل می‏کند و بر نفوذ و اثرگذاری فرهنگ ایرانی و ادب خسروانی به‌درستی تأکید دارد؛ اما اشتباهات او فراوان است، اشتباهات او خوانش میراث با عقل معاصر است و حتی در این زمینه نیز گزینشی برخورد می‏کند.

  • چیدن ۱۳۹۸-۰۴-۲۲ ۱۴:۳۰

    چیدن یال اسب وحشی

    علی صالحی بافقی

    چیدن یال اسب وحشی ۸ داستان کوتاه را در بر می‌گیرد که نخستین‌شان «چیدن یال اسب وحشی» نام دارد.

  • تکنولوژی ۱۳۹۸-۰۴-۱۸ ۱۷:۳۸

    تکنولوژی، فرانکنشتاین یا پرومته؟

    غلامحسن مقدم حیدری/ علیرضا منجمی

    قصد این کتاب بازگویی یا مرور مکاتب فلسفۀ تکنولوژی معاصر نیست، بلکه تأمل فلسفی در باب تکنولوژی های پیرامونمان در پرتو این مکاتب است. در این مجموعه آنچه از تکنولوژی مراد شده است فراتر از تلقی مرسوم از تکنولوژی به مثابه مصنوع تکنیکی –همچون موبایل، کامپیوتر، ماشین– است.

  • بزقاب ۱۳۹۸-۰۴-۱۸ ۱۷:۳۸

    بزقاب

    مصطفی بیان

    برخی از داستان‌های این مجموعه، برگزیده‌ نهمین دوره مسابقه داستان‌نویسی مجله «اطلاعات هفتگی»، دومین جشنواره ادبی بسیج «قشم» و دومین جایزه ادبی یزد است.

  • هنر زنده ماندن ۱۳۹۸-۰۴-۱۷ ۱۲:۰۹

    هنر زنده ماندن

    آرتور شوپنهاور

    در این کتاب به زبانی دقیق و عینی، و نیروی استدلال کم‌نظیر، و در عین‌حال با بیان روراست و رک و پوست‌کنده، با دیدگاه کامل شوپنهاور در مورد زندگی از تمام جوانب آن روبه‌رو می‌شویم و وحدت موضوعی آن، خواننده و پژوهشگر را از مراجعه به آرای پراکنده وی در این باب، در لابه‌لای انبوه آثارش بی‌نیاز می‌کند.

  • زیمل ۱۳۹۸-۰۴-۱۵ ۱۰:۴۲

    آیا «فلسفۀ پول» ارزش اتخاذ رویکرد فلسفی به علوم اقتصادی را ثابت می‎کند؛

    پول؛ ارزش ذاتی یا نمادین؟

    اقتصادها تلاش می‎کنند تا به مرحله رشدی برسند که در آن اشیا به‌وسیله یک مکانیزم خودکار، میزان ارزش خود را تعیین می‎کنند؛ به‌عبارت‌دیگر، پول باید تنها سمبلی از رابطه بین یک کالا و کل کالاهای موجود در یک جامعه اقتصادی باشد؛ بنابراین هرگونه ارزیابی پولی صرفاً بیانگر این است که میزان پول پرداخت‌شده برای یک کالا قسمتی از ثروت جامعه است.

  • حرف بزن ۱۳۹۸-۰۴-۱۲ ۱۲:۳۸

    حرف بزن، خاطره

    ولادیمیر ناباکوف

    گویا ولادیمیر ناباکوف مقابل چشم ما نشسته و مشغول اعتراف است، اعتراف به زندگی. حرف بزن، خاطره بر دوش کشیدن یک تاریخ شخصی است.

  • بدن ۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۶:۱۱

    جنگ ها و بدن ها

    نغمه ثمینی

    این کتاب قصد دارد میان سینمای ژاپن، جنگ جهانی دوم و نشانه تن مثلثی ترسیم کند.

  • فاضلی ۱۳۹۸-۰۴-۱۰ ۱۱:۵۷

    نقد و بررسی کتاب «دغدغه ایران»؛

    جامعه‌شناسی در تلگرام

    ما دو الگوی روشنفکری در جامعه ایرانی داریم؛ نخست الگوی سیدجمال است که گفت‌وگو با رهبران سیاسی را هدف خودش قرار داده بود و الگوی دیگر شریعتی است که گفت‌وگو با مردم را مخاطب خودش قرار داد. تصور می‌کنم، محمد فاضلی به جای الگوی شریعتی، الگوی سیدجمال یعنی گفت‌وگو با رهبران سیاسی را برگزیده است.

  • سینما ۱۳۹۸-۰۴-۱۰ ۱۱:۲۵

    تصویر، سینما، اجتماع

    روبرت صافاریان

    این کتاب شامل مجموعه‌ای از یادداشت‌های روبرت صافاریان منتقد صاحب نام کشور است که پیش از این در نشریات مختلف به چاپ رسیده بود.

  • هنر زندگی ۱۳۹۸-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۶

    هنر زندگی

    الکساندر نهاماس

    ژانر زندگی بشری آشکال بسیاری دارد و هیچ گونه خاصی از زندگی نیست که بهترین نوع برای همه باشد. فیلسوفانی مثل مونتنی، نیچه و فوکو شیوه ای از زندگی را ترسیم کردند که فقط خود یا شاید معدود کسانی بتوانند به آن عمل کنند. آنها هم ادعا ندارند که این شیوه مناسب همه جهان است.

  • خالی بند ۱۳۹۸-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۵

    خالی بند (کمدی در پنج پرده و به نثر)

    اونوره دو بالزاک

    خالی‌بند آخرین نمایشنامه اونوره دو بالزاک است. شخصیت محوری این نمایشنامه مرکاده، سوداگر ماهری است که اخلاق و اصول را برای رسیدن به خواسته‌های خویش زیرپا می گذارد و از سوی طلبکاران متعددش تحت فشار قرار گرفته است.

  • مفید ۱۳۹۸-۰۴-۰۴ ۱۵:۰۴

    شیخ مفید

    تمیمه بیگم دائو

    این کتاب ره‌آورد نگاه تاریخی نگارنده به تشیع دوازده امامی و نقش شیخ مفید در تکوین آن است.

  • مشروطه ۱۳۹۸-۰۴-۰۲ ۱۱:۱۹

    اعتبارسنجی وقایع از دل «ناگفته‌های مشروطیت» خاطرات میرزا محمدعلی‌خان یاور سالار معتضد؛

    سخن از ناگفته‌ها

    متأسفانه نگاه ما به موضوع مشروطه، قداست‌وارانه است و این مسئله ما را از کنه ماجرا به‌دور می‌اندازد. در همین دوران، یعنی ۱۲۹۰، قشون بختیاری و مجاهدان حامی مشروطه نیز رفتارهای غارتگرانۀ زیادی انجام داده‌اند که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. این منبع به‌خوبی نشان می‌دهد ملتی که عادتش غارت است و مردمی که به این سبک قشون‌داری عادت کرده‌اند، یک‌شبه تغییر نخواهند کرد.