نمایش همه
  • امپریالیسم فرهنگی ۱۳۹۲-۰۶-۲۸ ۱۱:۴۳

    محمد آقابیگی کلاکی؛

    امپریالیسم فرهنگی و ضرورت طرح سبک زندگی اسلامی

    چالشی که جوامع اسلامی و به ویژه ایران درگیر آن است این است که به علت غفلت از تهاجمات فرهنگی صورت‌گرفته و از آن مهم‌تر نوپایی فرهنگ شیعی در عرصه‌ی اجتماعی و در مقابل، تلاش برای توسعه‌ی جامعه بر اساس مبانی مدرنیزاسیون غربی، سطوحی از سبک زندگی جامعه تحت تأثیر فرهنگ غربی قرار گرفته و تغییر کرده است.

  • وقت ۱۳۹۲-۰۶-۲۱ ۱۷:۱۵

    رضا داوری اردکانی؛

    وقت چیست و چگونه تلف می‌شود؟

    می‌گویند که کارمند ما روزی 6، 7 ساعت کار می‌کند، معلم هفته‌ای 30 ساعت درس می‌دهد، پلیس و پزشک و کارگر حتی بیش از این‌ها کار می‌کنند و البته همه‌ی این‌ها درست است. در اینکه کارمندان و کارگران، مدیران و پزشکان و پرستاران و... کار می‌کنند تردید نیست، اما ظاهراً مسئله درست مطرح نشده است.

  • هنر مدرن ۱۳۹۲-۰۶-۲۰ ۱۰:۰۳

    در آمدی بر تاریخچه‌ی هنر سکشوال در ایران (1)

    هنرهای مدرن دیداری، مروج اخلاق جنسی مدرن

    هنر مدرن دارای شاخصه‌هایی است که گاه آن‌ها را از زندگی روزمره اخذ و گاه شاخصه‌هایی را به زندگی روزمره بذل کرده است. کشور ما در حال حاضر در تجربه‌ای بسیار مهم که به نظر عده‌ای گذار از شکل و محتوایی متفاوت از زندگی روزمره، سبک زندگی و مفاهیم و نقش‌های هویتی است، قرار دارد.

  • بازار ۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۱۸:۰۵

    سبک زندگی، پرسه زنی و مراکز خرید

    در مراكز خرید، گروه های مختلف را نمی توان از هم تمییز و تشخیص داد. نوع پوشش و طرز پاساژگردی، دیگر معرف قشر و تیپ خاصی نیست. هویت طبقاتی از طریق شبیه شدن گروه ها به یكدیگر رنگ باخته است.

  • تلویزیون ۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۱۶:۱۶

    رضا داوری اردکانی؛

    چگونه می‌توان با تلویزیون کنار آمد؟

    تلویزیون اکنون تنها به ما اطلاعات لازم برای زندگی در جامعه‌ی متجدد و پست مدرن نمی‌دهد، بلکه تعیین می‌کند که مهم چیست و چه چیز بی‌اهمیت است و مطلوب و غیرمطلوب کدام است. طرز لباس پوشیدن و آداب معاشرت را نیز تلویزیون معین می‌کند حتی پاسخ دادن به این پرسش که صدا و سیمای مطلوب کدام است، خودبه‌خود و دانسته و ندانسته، احیاناً به عهده‌ی تلویزیون گذاشته می‌شود.

  • خرید ۱۳۹۲-۰۶-۱۷ ۱۰:۰۱

    فرهنگ مصرف و ولع خريد در ايران امروز

    در ايران امروز كه زندگي روزمره به شكل باز تابنده اي نمود مي يابد؛ مقوله مصرف و ولع خريد به شكل نمايشي است . از آنجايي كه بسياري از خانواده ها با مصرف كالاهاي مختلف فرهنگي عجين شده‌اند و تبليغات تجاري بر همه ابعاد و اعضاء خانواده اثر گذاشته است ، نياز به مصرف كالاها فراتر از نياز روزمره آنها ايجاد شده و ولع خريد در بين مردم بخصوص طبقات مرفه ديده مي شود.

  • سبک زندگی ۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۷:۳۳

    زنان، مصرف و سبک زندگي

    مهم‌ترین پیامد مصرف گرایی به موضوع هویت مربوط است. اگر در جامعه سنتی و پیشامدرن، مبنای «هویت اجتماعی» را بیش تر ویژگی‌های انتسابی افراد از جمله مواردی چون شغل، طبقه و به‌طور کلی «موقعیت‌های ساختاری» تشکیل می داد، امروزه در جامعه مدرن دو عامل «موقعیت فرد در نظام تولید» که در مفهوم طبقه متبلور می‌شود و جدیدتر از آن نوع و سبک «کنش‌های مصرفی» مبنای اصلی هویت اجتماعی فرد است که در مفهوم«سبک زندگی» معنا پیدا می‌کند.

  • مصرف ۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۰:۴۳

    زن، خانواده و اصلاح الگوی مصرف

    بر اساس گزارش مؤسسه «مارکت‌اوراکل» ایران از نظر قیمت بنزین سومین کشور ارزان دنیا و از نظر میزان یارانه پرداختی به بنزین نخستین کشور جهان است و معادل 38 درصد از کل بودجه دولت صرف یارانه بنزین می‌شود.

  • معماری ۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۰:۰۵

    درونگرایی در معماری ایرانی

    خصوصیت درونگرایی واحدهای مسکونی در جوامع اسلامی ،که خانواده در آن از حرمت و درونگرایی خاص برخوردار است ، با فرهنگ جامعه کاملاً سازگار بوده و تحت تأثیر آن نیز کمابیش تا عصر جدید تداوم یافته است.