ادبیات

کل اخبار:891

  • گوته ۱۳۹۶-۱۰-۲۵ ۱۴:۳۱

    دیدار غرب و شرق در«هجرت» گوته

    انتخاب و ترجمه: محمود حدادی

    مجموعه مقالات حاضر تفسیری است بر برخی اشعار شاخص دیوان غربی-شرقی گوته.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۵ ۱۳:۴۰

    مقالاتی در ادبیات و سیاست

    «دعوت به تماشای دوزخ» مجموعه‌مقالاتی است درباره ادبیات و سیاست که به انتخاب و ترجمه عبدالله کوثری در انتشارات فرهنگ جاوید منتشر شده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۵ ۱۳:۲۰

    حافظی که ما می‌خوانیم با حافظ دوره قاجار یکی نیست

    کورش کمالی سروستانی می‌گوید: ادبیات به عنوان بخشی از هویت ملی ما، به خاطر درون‌مایه‌ وسیع انسانی که دارد و ادبیات که تولید همدلی، عشق و احترام می‌کند،می‌تواند یکی از محورهای اصلی ساختن انسان‌هایی باشد که در آینده در توسعه فرهنگی و تعالی کشور نقش داشته باشند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۴ ۱۳:۰۰

    شوالیه‌ای با نیزه ابریشمین کلمات/ امروز سفر بی‌بازگشت محمد قاضی بیست ساله می‌شود

    شاید بارها از محمد قاضی و خدمتی که به دوستداران کتاب و ادبیات کشورمان کرده گفته باشیم با این همه برای مترجمی همچون او هر چه بگوییم بازهم کم است. او از مترجمان برجسته نسل قبل از من و همدوره‌ای‌هایم است، از مترجمانی که سهم عمده‌ای در معرفی آثار ادبیات غرب و به‌طور عمده ادبیات برجسته جهان داشته.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۱۴:۲۰

    بهترین رمان‌های سال ۲۰۱۸ از نویسندگان تازه کار

    در سال جدید میلادی یک دو جین نویسنده تازه به دنیای ادبیات معرفی خواهند شد که به نظر سایت انگلیسی آینیوز، نویسندگان رمان‌هایی که در این گزارش نام‌شان ذکر شده بهترینِ بهترین‌ها هستند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۱۴:۰۰

    شهیدی در هر دو زمینه ادبیات و تاریخ استاد بود

    رسول جعفریان نویسنده، پژوهشگر و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در یادداشتی به مناسبت سالروز درگذشت سید جعفر شهیدی تاریخ‌پژوه و استاد ادبیات دانشگاه تهران به ادوار مختلف زندگی شهیدی اشاره کرده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۳:۰۰

    اندر حکایت پسر کوچک خرده‌فروش نجف‌آبادی

    متن زیر به بهانه سالروز تولد بهرام صادقی نوشته شده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۰

    استاد تاریخِ دانشگاه استکهلم در الزهرا: علوم انسانی، تاریخنگاری و ادبیات: مدارک، تئوری و تحول تاریخی

    استاد و پژوهشگرِ گروه تاریخِ دانشگاه استکهلم در سوئد، با عنوانِ «علوم انسانی، تاریخنگاری و ادبیات: مدارک، تئوری و تحول تاریخی» در دانشگاه الزهراء سخنرانی خواهد کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۰

    در نشست «بررسی تاریخ مردم در آثار دولت آبادی» مطرح شد: تاریخ مردم، تاریخ توده‌هاست

    چه ارجحیت و مزیت و ویژگی خاصی در تاریخ مردم هست که یک شکل از پژوهیدن تاریخ، تاریخ مردم نام گرفته است؟ اگر این مزیت آن را از شکل‌های دیگر تاریخ‌نگاری متمایز می‌کند آن وجه تمایز چیست؟ معمولا کتاب‌های تاریخ را اصحاب قدرت می‌نویسند که دو دسته‌اند یا کسانی که قدرت سیاسی را در دست دارند یا کسانی که قدرت اقتصادی را.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۰۹:۱۱

    حضور گربه در بالا رفتن تمرکز یک نویسنده/ شگردهای نویسندگی از زبان مشاهیر ادبیات

    نویسنده‌های مشهور دنیای ادبیات هر کدام شگردها و روش‌های خاصی برای بالا بردن تمرکز در حال نوشتن رمان و داستان دارند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۴:۲۰

    سان‌شاین، اوج و فرود/ کورش اسدی و قصه ‌کوتاه پس از انقلاب

    تصنع جزو مواد ذاتی ادبیات است و تزیین از ارکان تصنع و بسیاری از اسباب کورش اسدی در نوشتن سان‌شاین تمام‌وکمال تزیین‌اند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۳:۲۰

    نفرت از تاریخ

    در باب استراتژی رمان‌نویسی اسدی

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۳:۰۰

    نوشتار کسوف/ ملاهادی سبزواری، باربارا کروگر و کورش اسدی

     کورش اسدی خودکشی کرد. چون‌وچرایش را نمی‌دانیم. اما از خودکشی او به‌هنگام سخن نگفتند و آن را پنهان داشتند. نقاد دوست دارد در پایان، این مسئله را این‌طور صورت‌بندی کند: از خودکشی کورش اسدی عکس گرفته نشده است، اما مرگ او چون یک حفره، چون یک قاب ممکن، چون چشم خود خود عکس، چون قابی معلق، آویخته بر سر این دوران، تا سال‌ها به ما خیره خواهد نگریست.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۲:۲۰

    ادبیات رهایی/ کورش اسدی کجای ادبیات ما ایستاده است؟

    او به‌اعتبار خلق آثاری هم‌چون «پوکه‌باز»، «باغ ملی»، «گنبد کبود» و «کوچه ‌ابرهای گمشده»، یکی از نویسندگان تأثیرگذار معاصر است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۳ ۱۳:۴۰

    مترجم ایرانی برنده جایزه بهترین ترجمه ابن بطوطه شد

    جایزه مربوط به «ادبیات جغرافیایی و سفرنامه» که با عنوان جایزه ابن بطوطه در کشورهای عربی شناخته می‌شود در حالی به معرفی برندگان خود پرداخت که مریم حیدری، مترجم ایرانی، در بخش ترجمه به عنوان برنده معرفی شد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۰

    لزوم گسترش و ارتقای سطح ادبیات، شعر و نثر قرآنی

    مصطفی عباسی مقدم، مشاور معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب یادداشتی، به بررسی و تحلیل اولویت‌های کاری این معاونت در دوره جدید پرداخت.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۱:۴۰

    «شووِیک» بازترجمه می‌شود/ برداشت نادرست از داستان نویسنده چک

    رضا میرچی ترجمه جدیدی از کتاب «شووِیک» نوشته یاروسلاو هاشک نویسنده اهل چک ارائه خواهد داد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۷ ۱۳:۴۰

    زیر ماسک‌های رومن گاری

    رومن گاری یکی از پیچیده‌ترین شخصیت‌های دنیای ادبیات است که هنوز رازهای زیادی در مورد او پنهان مانده است. کتاب«بادبادک‌ها» و «میعاد در سپیده‌دم» دو اثر از وی هستند که یکی به تازگی به انگلیسی ترجمه شده و دیگری تجدید چاپ کتابی است که در سال ۱۹۶۱ میلادی به انگلیسی منتشر شده است. این کتاب‌ها هر دو به نوعی زندگی‌نامه نویسنده مشهور به حساب می‌آیند و زوایای پنهان زیادی را از شخصیت گاری برای ما آشکار می‌کنند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۶ ۱۲:۴۰

    سهم هفت میلیارد تومانی «ادبیات» از بودجه ۹۷/ تشریح فرآیند تخصیص

    مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مجموع بودجه در نظر گرفته برای حمایت از حوزه ادبیات را که در ۴ ردیف مجزا در لایحه بودجه ۹۷ منظور شده، ۷ میلیارد تومان اعلام کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۱۴:۰۰

    نویسنده ترک برنده جایزه سیمون دو بووار شد

    آسلی اردوغان، نویسنده مطرح ترکیه‌ای برنده جایزه «سیمون دو بووار برای آزادی زنان» شد. داروان شجاعت سیاسی او را ستوده و او را سرچشمه الهام مقاومت مردم ترکیه دانسته‌اند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۰۹:۱۸

    اشرف زاده:اگر عطار نبود مولوی را نداشتیم/حسینی: راز دوام ادبیات عرفانی درد بشریت است

    رضا اشرف‌زاده، گفت: باید یادمان باشد، اگر کسی مانند عطار نیشابوری نبود ما مولوی را نیز نداشتیم؛ اگر اسرار نامه، الهی نامه، مصیبت نامه و منطق الطیر را نمی‌داشتیم، مطمئن هستم که مثنوی معنوی نیز شکل نمی‌گرفت.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۲ ۱۵:۴۰

    فارسِ تاریخی در شیراز

    . به سبب اهمیتِ جایگاه و پایگاه این منطقه در گستره گسترده تاریخی و جغرافیایی ایران، نخستین همایش «تاریخی فرهنگی جنوب ایران(فارسِ تاریخی)»، صبح چهارشنبه ۱۵ آذر در تالار حافظ شیراز واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد.

  • زبان ۱۳۹۶-۰۹-۲۲ ۱۳:۳۳

    آزادی و بند در زبان و مقالات دیگر

    هرمز میلانیان

    زمینة کاری و علاقة شادروان میلانیان بیشتر زبان‌شناسی و زبان فارسی و ادبیات بوده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۲ ۱۳:۰۰

    ماشین تجسم ارواح:ادبیات ژانر و مردم ادبیات

    ادبیات ژانر قرار نیست سرپوشی بر تنش‌های ادبی بگذارد؛ ادبیات ژانر پوست ادبیات را می‌کند و تنش‌های آن را بیرون می‌ریزد. نه سیاست‌گذاری ادبی، که یک‌سره علیه آن. ضربه‌ای گیرم با دست راست. مجالی دوباره برای طرح پرسش‌های اساسی در باب داستان.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۵:۰۰

    آرتور سی کلارک، پادشاه ژانر علمی-تخیلی/ از اودیسه تا مقالات علمی

    آثار آرتور سی.کلارک نویسنده انگلیسی داستان‌های علمی- تخیلی در کنار چهره‌هایی مانند آیزاک آسیموف در یک قرن اخیر همیشه در راس پرفروش‌ترین‌ها قرار داشته است. او را می‌توان شاه آرتور داستان‌های تخیلی به ویژه فضایی دانست. گاردین به بهانه صدمین سالگرد تولد این نویسنده مطلبی در بزرگداشت او نوشته که شما را به خواندنش دعوت می‌کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۶:۲۱

    بهره‌مندی همه شعرای ایران از اصطلاحات دینی

    مدرس ادبیات دانشگاه تهران در نشست شعر هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی عنوان کرد: برای فهم و درک اشعار باید قرآن و دین را فهمید تا بتوان اشعار را مورد بررسی قرار داد. شعر ایران پیش از اسلام نیز دینی بوده است و اصطلاحات دینی و مذهبی در همه اشعار شعرا به چشم می‌خورد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۰

    «ادبیات» کلاس درس نیست/ دوری از ریشه‌ها انسان را افسرده می‌کند

    سیروس ابراهیم‌زاده بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینمای کشور ضمن مرور دغدغه‌ها و مشغله‌های ادبیاتی خود می‌گوید به اشتباه فکر می‌کنیم تبلیغ ادبیات کلاسیک از ارزش و فاخر بودن این آثار می‌کاهد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۰۹:۴۰

    مژده دقیقی: جوایز ادبی ملاک خوبی برای مترجم است

    مژده دقیقی معتقد است درون‌مایه داستان‌های کوتاه ایرانی به ادبیات غرب کمابیش شباهت دارد و می‌گوید: ارتباطات به حدی گسترده شده که انسان‌های امروز وجوه مشترک زیادی با هم دارند. درون مایه داستان‌های کوتاه ایرانی هم کمابیش و در بسیاری موارد شبیه داستان‌های کوتاهی است که در جهان غرب نوشته می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۸ ۱۵:۴۰

    مسئله‌ سوگ/ نگاهی به جهان- زبان حسین‌ ‍‌پناهی

    حسین ‌پناهی از جایی می‌آمد که سوگ در آن چیزی بیش از ترفندی برای التیام تدریجی و کنارآمدن با فقدان جانکاه دیگری است. او از جایی می‌آمد که سوگ در آن عنصر وحدت‌بخش و مسئله‌ی اصلی شکل‌دادن به اجتماع است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۸ ۱۴:۰۰

    رنج ارگانیک/ شکل‌های زندگی: درباره هرمان هسه و برخی از آثارش

    جهان هسه، جهان دوگانه‌ای است -‌ مانند هالر و سایه‌اش- در حالی که در جهان مونیستیِ نیچه «تن» به‌مثابه جهان یکپارچه و ارگانیک اهمیت و جایگاهی مرکزی دارد.