ایران

کل اخبار:1017

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۵:۲۰

    تابوی «کن»/ نگاهی به فیلم‌های ایرانی شرکت‌کننده در جشنواره کن

    امسال سینمای ایران توانست دو جایزه را به موزه رنگین سینما اضافه کند. در بخش «نوعی نگاه» که معمولا آثار متفاوتی در آن به چشم می‌خورد، «اوما ترومن» رئیس هیئت داوران بود و از همان روزهای اول جشنواره فیلم «لرد» ساخته «محمد رسول‌اف» نگاه همگان را به خود جلب کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۱۳:۰۰

    ایران کمترین زمان تعطیلی بناهای تاریخی را دارد

    مدیر اداره‌کل موزه‌ها می‌گوید: «معتقدم در شرایط امروز که ایران یکی از کمترین زمان‌ها برای تعطیلات موزه‌ای را دارد، سازمان میراث فرهنگی باید تشویق شود، چون ۱۵ روز تعطیلی را به شش روز کاهش داده‌ایم»، اما یک نماینده مجلس معتقد است همان شش روز تعطیلی هم زیاد است.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۳ ۱۶:۵۵

    تاریخ‌نگاری ایران مردانه است

    پریسا کدیور، مولف کتاب «پرده‌نشینان عهد ناصری» گفت: تاریخ‌نگاری ایران مردانه است، به عبارتی مورخان ما درباره زنان در برهه‌های مختلف تاریخ ایران سکوت کردند. بنابراین پیدا کردن مطلبی در رابطه با زنان در این تاریخ‌نگاری مردانه مانند پیدا کردن سوزن در انبار کاه است.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۲۲:۳۰

    اعلام آمارهای متناقض از رتبه‌بندی‌های جهانی در کشور!

    درحالی که آمارهای منتشرشده از سوی پایگاه‌های استنادی از رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در بیشتر کشورهای دنیا به منظور اندازه‌گیری فاصله و شکاف دانشگاه‌های خود با سایر دانشگاه‌های برتر دنیا و برنامه‌ریزی در جهت کاهش این فاصله است، در ایران شاهد انتشار اخبار متفاوت از یک داده جهانی هستیم!

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۲۲:۰۳

    ارکستر ملی کره جنوبی به ایران می‌آید/ خلق اثر هنری مشترک در سئول

    ۲۰ هنرمند جوان ایرانی و کره جنوبی به تولید و خلق یک اثر هنری مشترک می پردازند و به زودی ارکستر ملی کره جنوبی به ایران می آید.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۱۵:۲۰

    چرا تعزیه‌خوانی در ایران رو به اضمحلال و سقوط رفت؟

    محمدصادق همایونی سروستانی مردم شناس صاحب نام ایرانی (۱۹خرداد) سال ۱۳۹۲ دیده از جهان فروبست. به همین مناسبت به یکی از برجسته‌ترین آثار این پژوهشگر فقید یعنی «تعزیه و تعزیه‌خوانی» نگاهی کوتاه انداخته‌ایم.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۸ ۱۷:۰۰

    ایران و تاتارستان کارگروه اسناد تاریخی و آرشیوی تشکیل می دهند

    در دیدار رادیک گمادینف دستیار ویژه رئیس جمهور تاتارستان فدراسیون روسیه و مرتضی دامن پاک مدیرکل اسناد و آرشیو وزارت امور خارجه، راهکارهای تشکیل کارگروه مشترک برای همکاری در زمینه اسناد تاریخی و آرشیوی که بسیاری از آنها نشان دهنده پیوند کهن فرهنگی و تمدنی ایرانیان و تاتارها است، بررسی شد.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۱۵:۲۰

    کیمیای کوهستانی!/ به بهانه اجرای دوباره نمایش‌های «درمیان ابرها» و «شنیدن» در ایران

    تئاتر ایران راه بلوغ را می‌پیماید و در این گزاره شکی نیست. امروز طیف گسترده‌ای از بازیگران، نمایشنامه‌نویسان، طراحان چهره‌پرداز، نور، صحنه و لباس به همراه کارگردانان در این زمینه فعالیت می‌کنند و در بهترین حالت همه در سنین جوانی یا میانه دهه سوم حیات به سر می‌برند.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۷ ۱۳:۲۰

    وضعیت «سرمایه اجتماعی در ایران» بررسی شد

    کتاب «جستارهایی در سرمایه اجتماعی در ایران»، به بررسی اخلاق‌مداری مشاغل، رفاه ایرانیان، کارایی نهادهای جامعه، آشوب‌های اجتماعی، قبیله‌گرایی، محیط زیست، هویت و عرق ملی، خانواده در جامعه ایرانی می‌پردازد.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۱۶:۳۰

    در دفاع از اندیشه ملت/ چرا باید ایران را دوست داشت؟ در گفتاری از مرتضی مردیها

    کارکردها و پیامدهای ناسیونالیسم چیست؟ مرتضی مردیها، پژوهشگر فلسفه و اخلاق در گفتاری که در سلسله نشست‌های گفتار اندیشه در حزب اتحاد ملت ایران اسلامی منطقه فارس ارایه شده، بار دیگر پرسش فروغی را مطمح نظر قرار داده و کوشیده به برخی انتقادها به ناسیونالیسم پاسخ دهد و از گونه‌ای به تعبیر خودش ناسیونالیسم معتدل دفاع کند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۲:۰۰

    تلخ؛ همچون «کن»/ گزارش روز سوم جشنواره

    فیلم که تمام شد همه ما ایرانی‌های شاد و مغرور که برای دیدن فیلم هم‌وطنمان آمده بودیم، ناراحت سالن را ترک می‌کردیم.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۶-۰۲-۲۵ ۱۰:۲۶

    گفت‌وگو با ابراهیم توفیق؛

    موانع اندیشیدن به دولت در ایران

    با جسوپ، هابرماس، فوکو و...، با متفکران مختلف در سنت‌های مختلف بازی بدی می‌شود. مدام مشغول ترجمه مدرن‌ترین نظریه‌های جهان به فارسی هستیم. مثلا با سرعتی عجیب با ژیژک و آگامبن آشنا می‌شویم؛ درحالی‌که در آکادمی اروپا چند نفر هستند که حتی نام آگامبن را شنیده باشند؟ چرا باید حتما بدانیم که فوکو کیست؟ این فشار «علمی» برای آشنایی با آخرین «محصولات» نظری، گاه حتی فقط کلیدواژه‌هایشان، ناشی از چیست؟ آیا جز این است که ذیل این اداواطوارها از زیر توضیح آنچه زیر چشمانمان هرروزه اتفاق می‌افتد، فرار می‌کنیم؟

  • ایران شناسی ۱۳۹۶-۰۲-۲۰ ۱۰:۱۴

    نقدی بر پرونده «ایران‎شناسی ایرانی» منتشره در شمارۀ ۱۳ نشریه فرهنگ امروز؛

    ایران‎شناسی در ایران؛ از امکان تا ضرورت

      ایران‎شناسی علمی است که فرهنگ ایران را به‌عنوان یک کل واحد و مجموعۀ پیچیده می‎نگرد و هریک از مظاهر آن را به‌عنوان یک عنصر فرهنگی در زمینۀ این کل و در ارتباط با سایر اجزای این مجموعه مطالعه می‎کند. این تعریف هیچ‎یک از سایر علوم انسانی را در بر نمی‎گیرد و به‌عنوان یک رشتۀ کارآمد، عمیق، دشوار و زیبا قابل طرح و دفاع است.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۶ ۱۶:۰۰

    حکمت ایرانی در مواجه با هنر عکاسی

    کتاب «حکمت پشت دل و هنر عکاسی»، شانزدهمین مجلد از سری کتاب‌های «اوپژوهی» انتشارات روزنه، به قلم محمد پیرحیاتی(مونس) منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۶ ۱۰:۰۰

    بازنمایی شخصیت اصلی در سینمای ایران و هالیوود

    «بازنمایی شخصیت اصلی در سینمای ایران و هالیوود» کتابی است به قلم حسین راست‌منش که نگارنده در آن، طی مقایسه‌ای تطبیقی در پی بررسی علل تفاوت شخصیت‌های اصلی در سینمای ایران و هالیوود است.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۰

    افسانه‌های کالوینو/ شکل‌های زندگی: نسبت کالوینو با پسامدرن

    کالوینو در ١٩٧٦ در سفری به ایران به هنگام بازدید از شهر یزد، جذب آتش مقدسی می‌شود که همیشه روشن می‌ماند. به نظر کالوینو، ‌تنها نگاهی بی‌تفاوت کافی است تا این آتش را به آتشی غیرمقدس مبدل سازد. اما کالوینو به آتش همچون طلسمی کهن می‌نگرد که نه‌تنها الگویی برای زندگی که چیزی از جنس خود زندگی است.

  • ۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۶:۲۰

    جزئیات ساخت فیلم ایتالیایی در ایران/ خبری که خارجی‌ها منتشر کردند

    فیلم «درست شبیه پسر من» درامی از کنستانزا کاتراجلیو توسط «اسنت فیلم» و «ری» در ایران ساخته می‌شود.

  • احمد گل محمدی ۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۱۹

    گزارشی از همایش «وضعیت فکر سیاسی در ایران معاصر»احمد گل‌محمدی/(۶)؛

    دولت در دانشگاه: از کارسازی تا کارگزاری

    آنچه ما در عرصۀ علوم انسانی به‌ویژه علوم سیاسی با آن مواجهیم، می‌شود گفت عمدتاً شبه‌علم است؛ یعنی در اینجا علم به آن معنایی که فلاسفۀ علم تعریف کرده‌اند و معیارش را پایبندی متدولوژیک می‌دانند چندان محلی از اعراب ندارد.

  • ۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۰۰

    زمانی برای دگرگونی/ نگاهی به فراغت ایرانیان در زمان های دور

     ایرانیان، زمان‌های فراغت خود را در گذشته با چه تفریح‌ها و سرگرمی‌هایی می‌گذراندند؟

  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۲۰

    گالری‌داری در ایران حرفه‌ای نشده است/ فقدان پژوهش و نگاه علمی

    بیشتر عمر گالری داری در ایران با حرکت لاک پشت‌وار با تکیه بر اهداف فرهنگی گذشته است اما طی یک دهه اخیر با افزایش موجی از حضور گالری داران شاهد شکل تازه ای از رقابت در اقتصاد هنر هستیم.

  • غنی نزاد ۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۵

    صوت/ ایران همینجا است که ایستاده ایم (3)

    عباس آخوندی، رضا داوری اردکانی و موسی غنی نژاد

  • ۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۸:۰۰

    پازوکی: فلسفه در ایران جدی گرفته نمی‌شود!

    بهمن پازوکی، عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران می‌گوید متاسفانه در ایران فلسفه جدی گرفته نمی‌شود چون اگر فلسفه جدی گرفته شود کتاب‌ها بدون هیچ قاعده و ضابطه‌ای اینگونه منتشر نمی‌شود!

  • معماری ۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۰۵

    پاسخی به نقد و بررسی کتاب «تاریخ معماری رنسانس» (۱)؛

    تاملی بر ترجمۀ آثار معماری در ایران

    در ایران آثار مکتوب معماری معمولاً توسط معماران ترجمه می‌شوند و معماران نیز بنا بر سلیقه و نیاز شخصی مبادرت به این امر می‌کنند و هرگز متکی به هیچ برنامه‌ریزی قبلی نیستند؛ و گاه همان مهندسان مشاور که معماران در آن فعالیت دارند اقدام به انتشار کتاب می‌کنند و گاه توزیع سراسری نیز نمی‌یابد. دانشگاه‌های ما هیچ کارنامۀ موفقی در این زمینه ندارند تا آنجا که دانشگاه تهران خوب و بد کار را به تشخیص مترجم آن واگذار کرده است.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۲۷ ۱۰:۲۰

    چرا نوستالژی این‌قدر در ایران فربه شده است؟!

    افشین داورپناه در نشست نقد کتاب «نوستالژیکاتور» در پاسخ به این سوال که چرا نوستالژی تا این حد فربه شده است؟! گفت: شاید حس نوستالژیک ایرانی‌ها به این دلیل است که با خود را آینده‌ای مبهم و حتی سیاه مواجه می‌بینند.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۰:۴۰

    ایران از مسیر گردشگری به دنبال تحقق صلح پایدار در منطقه است

    رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در افتتاحیه دهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران برتلاش ایران برای تحقق صلح پایدار در منطقه تأکید کرد.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۳:۲۰

    نباید در تئاتر ایران فقط به چند نمایشنامه‌نویس خارجی بسنده کنیم

    مسئول پروژه «یک ماه با نمایشنامه نویسان معاصر فرانسه» اظهار کرد که هدف از این پروژه آشنایی هنرمندان تئاتر با نمایشنامه نویسان مطرح معاصر جهان است که نگاه و تفکری متفاوت و متحول دارند.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۵:۴۰

    رکن آموزش تئاتر مدرن در ایران

    متن زیر نوشته ای است درباره رکن‌الدین خسروی که جای خالی او، در همه این سال‌ها، در دانشکده‌های تئاتری احساس می‌شد.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۳:۴۰

    ترجمه رمانی از اما هیلی در ایران/راز گمشدن الیزابت

    نشر آموت رمانی از اما هیلی با عنوان «الیزابت گم شده است» را روانه بازار کتاب است.

  • مالجو ۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۳۰

    گزارشی از سمینار «درباره برهه‌های جدید انباشت اولیه»؛

    دگردیسی الگوی سلب مالکیت از توده‌ها در ایران امروز

    در تاریخ اقتصادی صدوپنجاه سال گذشته در برخی از کشورها از رهگذر افزایش نرخ استثمار امکان بزرگ‌شدن کیک تولیدی فراهم شده و استثمارشدگان در درازمدت در اثر برخورداری کلیت جامعه از کیکی بزرگ‌تر به وضعیت مطلق بهتری دست یافته‌اند. آیا در ایران، با توجه به ساختار موجود، می‌توانیم شاهد این تجربه باشیم؟ پاسخ من کاملاً منفی است. ا

  • ۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۵:۲۰

    بازسازی تمدن اسلامی باید همکاری ایران و عرب پیگیری شود

    معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اهمیت گفتگو در مبانی دینی و تاریخ گفت: بازسازی تمدن اسلامی باید با به کارگیری دو بال ایران و عرب پیگیری شود.