مصاحبه

کل اخبار:395

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۹ ۱۷:۳۰

    گروه‌های فلسفه‌ی دانشگاه‌ها قرنطینه‌ هستند

    یک استاد فلسفه یک درس را طی مدت طولانی تدریس می‌کند و تدریس اول او با تدریس دهم وی از حیث محتوا هیچ تفاوتی با هم ندارد، اگر فرض بگیریم که درس اول محتوایی داشته است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۸ ۱۵:۴۰

    علی مطهری: انتخاب بازرگان تدبیر درستی بود

    مهندس مهدی بازرگان یکی از یاران غار پدرش بود. مبارزی که هر‌چند با شهید مطهری در زمینه مسائل اعتقادی هم‌سویی کاملی نداشت اما رابطه‌شان چنان بود که به پیشنهاد آیت‌الله، نخست‌وزیر دولت موقت شد؛ انتخابی که فرزند شهید آن را در پیروزی زودهنگام انقلاب موثر می‌داند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۴:۱۵

    پرویز پرستویی: هیچگاه دست حمایت کننده‌ای در سینما پشت من نبود

    پرویز پرستویی که با چند فیلم در جشنواره فیلم فجر 33 حضور دارد درباره نسل جدید فیلمسازان و مشاوره هایی که به آنها می دهد، صحبت کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۲:۴۵

    داوودی: اگر فضا مناسب نباشد ترجیح می‌دهم از سینما فاصله بگیرم

    ابوالحسن داودی می‌گوید جدا شدن بخش بین‌الملل شاید یک راهی شود برای جشنواره فیلم فجر که آرام آرام به مسیر یک جشنواره حرفه‌ای پا بگذارد و تعریف درست خود را پیدا کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۷:۰۰

    فریدون تنکابنی: حامی بازرگان هم می‌شدیم تأثیری نداشت

    مسلما در یک جو انقلابی که همه کارها به سرعت انجام می‌شود و همه می‌خواهند همه چیز را زود و سریع به نتیجه برسانند، «لیبرال» بودن وصلۀ ناجور است. البته «لیبرال» به خودی خود، صفت بدی نیست اما در آن زمان از نظر ما و با توجه به آن جو انقلابی و شور حاکم بر جامعه ایران، «لیبرال» بودن از آن جنسی که بازرگان بود، می‌توانست یک صفت منفی تلقی شود، چنانکه شد و او را با مشکل مواجه کرد

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۶:۳۰

    ناصر فکوهی: درد مصرف فرهنگی ما، درد اسنوبیسم تازه به دوران رسیده‌ها است!

    اسنوبیسم دیگر شاید برای ما کلمه مناسبی نباشد، زیرا اسنوب‌ها گروه معدودی در دورانی در غرب به شمار می‌آمدند اما در سیستم‌های شهری و مثلا روشنفکرانه و تحصیلکرده ما اسنوبیسم به سرعت چنان رشدی می‌کند که همه بازیگران و نهادهای درگیر خود را تخریب کرده و به پدیده‌ای اجتماعی تبدیل می‌شود و اندیشه را از میان بر می‌دارد

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۴:۴۰

    تبریزی: تاریخ اجتماعی و فرهنگی رژیم پهلوی در منابع مکتوب مغفول مانده است

    قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخ معاصر و از اعضای کتابخانه تخصصی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: بررسی تاریخ اجتماعی و فرهنگی جامعه، بحث مغفول مانده از تاریخ رژیم پهلوی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود. لازم است خاطرات اقشار مختلف جامعه در گذشته را جمع‌آوری کنیم تا بتوانیم تاریخ اجتماعی ایران را در دوره پهلوی بنویسیم.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۳۰

    مریم زندی: کتاب عکس «انقلاب 57» می‌تواند به درک مفهوم دموکراسی کمک کند

    مریم زندی، عکاس و نویسنده کتاب «انقلاب 57» معتقد است این کتاب می‌تواند برای مخاطبان جوانی که درباره انقلاب 57 سؤال دارند، اثر جذاب و مفیدی باشد و شاید بتواند به نگاه و برداشت آگاهانه‌تر و درست‌تر از مفاهیمی مثل دموکراسی و آزادی کمک کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۷:۴۰

    مرادی‌نیا: نمی‌توان کتاب جامعی درباره شخصیت شاه پیدا کرد

    محمدجواد مرادی‌نیا، رئیس پژوهشکده اسناد کتابخانه ملی می‌گوید: برای آن‌ که نشان دهیم انقلاب ما یک انقلاب فراگیر در همه سطوح جغرافیای ایران بود و این انقلاب مانند انقلاب مشروطه اختصاص به یک یا دو شهر بزرگ ایران نداشت، باید تاریخ محلی آن را تهیه و تدوین کنیم.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۵:۲۰

    آقایانی چاوشی: برخی کتاب‌های جعلی در دانشگاه‌های طب سنتی تدریس می‌شود

    جعفر آقایانی چاوشی، استاد‌یار فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، با انتقاد از وضعیت نشر برخی آثار چالش‌برانگیز رازی و آثاری جعلی منسوب به امام‌رضا (ع) گفت: برخی مصححان در سنجش اعتبار آثار کوتاهی کرده‌ و بعضی نهادهای فرهنگی در دولت قبل آنها را با شمارگان بالا منتشر کرده‌اند؛ بنابراین عجیب نیست اگر به دانشمند بزرگی مانند رازی تهمت کفر و الحاد زده شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۵:۱۰

    سیدضیاءالدین دری: نمی‌دانم طرح‌هایم را به چه کسی ارایه دهم!

    سیدضیاءالدین دری با اشاره به طرح‌های خود در حوزه‌ی تلویزیون از اینکه کسی پاسخگوی او نیست سخن گفت و اینکه حتی نمی‌داند طرح‌های خود را باید به کجا ارائه دهد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۶:۵۰

    زواریان: اداره کتاب کارشناسان متخصص را به کار بگیرد/ نگاه یک سویه را کنار بگذاریم

    زهرا زواریان، نویسنده «روايت جنگ در ادبيات حماسى زنان» گفت: امیدوارم در دوره جدید اداره کتاب، کارشناسان جدی‌تر و متخصص‌تری را به کار بگیرند تا از اعمال نفوذ و نگاه یک‌سویه پرهیز شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۶:۱۰

    ماتیاس اوت: همه ما چون اولیس تنها هستیم

    کارگردان آلمانی نمایش «کمپلکس اودیسه» با اشاره به مفهومی که این نمایش قصد انتقال آن را در جهان امروز داشته، عنوان کرد تصویری که از ایران به مردم کشورش ارائه می شود جنبه سیاسی دارد و خلاف واقعیت است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۱۶:۰۰

    خردادماه، زمان مصاحبه دکتری آزاد

    رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای مرحله مصاحبه دکتری این دانشگاه، متناسب با ظرفیت هریک از رشته های امتحانی حدود 24 هزار نفر به مصاحبه دوره دکتری تخصصی دعوت خواهند شد. زمان اعلام مصاحبه نیز خرداد ماه سال آینده خواهد بود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۳۴

    ریاحی: وظیفه ما ترویج موسیقی خوب در جامعه است

    حسن ریاحی دبیر سی‌امین جشنواره موسیقی فجر معتقد است که در جشنواره امسال همه سهیم هستند از بانوان موسیقی گرفته تا کودکان و همچنین بخش استعداهای درخشان را یکی از مهم‌ترین و باکیفیت‌ترین بخش‌های جشنواره موسیقی فجر امسال می‌داند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۵۰

    لزوم وجود فضای گفت‌وگومحور در کلاس‌های درس

    یک عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با تأکید بر اینکه ارتباط دانش با صنعت یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارتقای کیفی دانشگاه ها در حوزه مهندسی محسوب می شود،‌ بر افزایش سهم پژوهش در ساختار آموزشی دانشگاه ها و لزوم توجه به نیازهای رفاهی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران تأکید کرد.

  • امبرتو اکو ۱۳۹۳/۱۱/۰۴

    مصاحبه‌ی اشپیگل با lمبرتو اکو؛

    فهرست را دوست داریم چون نمی‌خواهیم بمیریم

    فهرست، ابتدایی و ویژه‌ی هر فرهنگ ابتدایی است که درکی دقیق از جهان نداشته و به ناچار به فهرست نمودن ویژگی‌هایی که قادر به نام بردنش نیست می‌پردازد. اما در تاریخ فرهنگ، فهرست‌ها همواره پابرجا ماندند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۹:۵۰

    گفت‌وگو با احمدرضا احمدی به بهانه انتشار رمان «مسافرخانه، بندر، بارانداز»

    شعر و رمان نسبتی دیرینه باهم دارند. بسیاری از شاعران جهان تجربیات خوبی در زمینه نوشتن رمان از خود جا گذاشته‌اند. در ایران نیز برخی شاعران، رمان‌های خوبی نوشته‌اند که احمدرضا احمدی از جمله آنهاست. به تازگی رمان «مسافرخانه، بندر، بارانداز» نوشته احمدرضا احمدی از سوی نشر ثالث منتشر و در مدت کمی با استقبال خوبی روبه‌رو شد. به همین بهانه با ایشان گفت‌وگویی کردیم که می‌خوانید.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۲:۳۰

    گفت‌وگوی منتشرنشده با مرحوم مشفق کاشانی

    مرحوم مشفق کاشانی چند ماه پیش از پرواز ابدی‌اش‌ در گفت‌وگویی منتشر نشده، درباره چگونگی آشنایی خود با رهبر انقلاب گفته‌ بود. او در بخشی از این گفت‌وگو تأکید کرده است: بنده دو درس از مقام معظم رهبری یاد گرفتم، یکی موضوع «اتحاد و همبستگی» و دوم هشدار ایشان نسبت به بیداری همیشگی و «دشمن» که این دو را در غزلی سروده‌ام.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۵:۳۰

    مصاحبه اختصاصی ایسکانیوز در سالروز وفات مهندس بازرگان:

    هاشم صباغیان: مهندس بازرگان متعهد به قانون بود

    مرحوم بازرگان شخصیتی بود که بر حسب اعتقاداتی که نتیجه سالها مطالعه و تحقیقات ایشان بود عمل می‌کرد. تا پبش از پیروزی انقلاب، ایشان بیش از پنجاه سال به مطالعه و تحقیق پرداخته بود. به اعتقادات برآمده از تحقیقات خود عمل کرده بود و هزینه‌های بسیاری هم برای این پایبندی پرداخته بود

  • ۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۴:۳۰

    زیبا کلام: انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها توسط یک نهاد سیاسی تأسف‌آور است

    ای کاش این انتخاب براساس مبانی علمی و آکادمیک صورت می گرفت اما متاسفانه چیزی که شاهد هستیم این است که گزینه‌ها صرفا براساس ملاحضات سیاسی انتخاب می‌شوند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۰:۵۰

    چرا بازرگان به اروپا رفت و ضد مذهب نشد؟

    محمد بسته‌نگار، نویسنده و فعال ملی مذهبی که سابقه آشنایی درازمدتی با مهندس مهدی بازرگان داشته، می‌گوید: کتاب‌هایی که درباره بازرگان تا به امروز منتشر شده بیشتر درباره شرح زندگانی وی بوده اما کمتر به اندیشه‌های بازرگان پرداخته شده است. باید افرادی همت کنند تا اندیشه‌های او را از مجموعه آثارش بیرون بیاورند و به صورت جداگانه منتشر کنند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۰

    العطاس: جامعه‌شناسی در جهان اسلام توسعه‌ نیافته‌است

    استاد دانشگاه سنگاپور با بیان اینکه در بسیاری از مناطق جهان اسلام با نوعی توسعه نیافتگی در علوم اجتماعی روبرو هستیم گفت: ما از نیاز به علوم اجتماعی مرتبط برای غیر استعماری کردن دانش سخن می گوییم.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۶:۰۰

    کسی که پزشکی را به‌خاطر ادبیات رها کرد

    کامران فانی با ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی و رها کردن رشته پزشکی به‌خاطر ادبیات، می‌گوید کتاب کاغذی هرگز از بین نمی‌رود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۵:۵۰

    گفت‌وگو با فریدون مجلسی به مناسبت سالگرد قتل امیرکبیر

    روح امیرکبیر هیچ‌گاه دست از سر ناصرالدین‌شاه برنداشت!

    فریدون مجلسی، دیپلمات بازنشسته و سیاستمدار ایرانی معتقد است: در ایران اجازه انتقاد درباره اشخاصی مانند امیرکبیر به عنوان قهرمان تاریخی داده نمی‌شود و یک خط قرمز انتقادی نسبت به این قهرمانان ملی ایجاد می‌شود، مشکلی که جامعه ایرانی به آن مبتلاست.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۵:۵۰

    عسگرپور: جشنواره فیلم فجر به یک مهمانی بزرگ تبدیل شده است

    محمدمهدی عسگرپور که تجربه دبیری جشنواره فیلم فجر را در کارنامه دارد معتقد است این جشنواره تلفیقی از مهمانی و مسابقه است که انگار همه باید در آن خوشحال باشند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۰:۴۰

    صادق آئینه‌وند: اختلاف میان شیعه و سنی تنها 5 درصد است

    صادق آیینه‌وند، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی معتقد است برای مقابله با منابع تحریف شده تاریخ اسلام باید متون را تنزیه، اصلاح، پیرایش و نقد کنیم.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۴:۵۰

    «مصاحبه» به 200 سینمای مکزیک می‌رود

    فیلم جنجالی «مصاحبه» در سینماهای مکزیک و بریتانیا به نمایش در می‌آید.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۱:۲۰

    بورسیه‎های علوم انسانی‎ها در نوبت مصاحبه

    مدیرکل بورس سازمان امور دانشجویان گفت: مقرری دانشجویان بورسیه داخل و خارج تا پایان سال جاری پرداخت شد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۹ ۱۴:۴۰

    حضور کمرنگ نقاشی ایرانی در دانشگاه‌ها

    دبیر نهمین دوسالانه نگارگری ایران معتقد است؛ هنرمندان جوان نگارگر این بینش را پیدا کرده‌اند که برای ارزشمند شدن کارشان باید دنبال فضاهای جدید‌تر باشند.