نویسنده

کل اخبار:584

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۷:۳۰

    آخرين گفت‌وگوی گونترگراس: سياست گاهی از ادبيات استفاده می‌كند

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۵:۵۰

    «من هم کتاب می‌نویسم»

    جشنواره‌ی «من هم کتاب می‌نویسم» با هدف ترویج خواندن کتاب و ترمیم پیوند مخاطبان کودک و نوجوان با مقوله‌ی کتاب و آشتی دادن آنان با پدیده‌ی کتاب‌خوانی آذر ۹۴ در اهواز برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۳۰

    آیا کهنسالی خلاقیت نویسندگان را کم می‌کند؟

    «دیوید لاوج»، نویسنده، منتقد و استاد ادبیات دانشگاه «بیرمنگام» انگلستان مدعی شده است که هر چه سن مردم بالا می‌رود، خلاقیت آنان کمتر می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۶:۰۰

    ماجرای کتاب‌هایی که شکست می‌خورند

    یک ناشر آثار ادبی می‌گوید: کتاب‌هایی که هزینه چاپ آن‌ها توسط مولف پرداخت می‌شود در حدی نیستند که بتوانند به فرهنگ و سطح کتاب و کتاب‌خوانی جامعه کمک کنند و معمولا ۹۹ درصد این‌گونه کتاب‌ها با شکست مواجه می‌شوند و هیچ دستاوردی دربر ندارند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۹:۱۰

    با این کتاب‌ها می‌توانید یک کیلو خیار بخرید؟!

    یوسف قوجق با اشاره به لزوم شناسایی نویسندگان واقعی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر لزوم استفاده از امکانات دنیای روز تاکید و از توجیه نبودن برخی کارکنان فعال در این زمینه ابراز ناخرسندی کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۰

    خشم و انزجار در چارلستون

    آلیس واکر، نویسنده سیاه‌پوست آمریکایی، در جدیدترین مطالب منتشر شده از وی نسبت به وجود سیاست تبعیض نژادی نسبت به سیاهان این کشور در دولت آمریکا اعتراض کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۸ ۰۹:۳۰

    مراسم گرامیداشت احمد قاضی برگزار می‌شود

    مراسم گرامیداشت و ترحیم شاعر و نویسنده برجسته کرد «مرحوم احمد قاضی» امروز پنجشنبه ۲۸ خردادماه در تهران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۴:۲۰

    انسانشناس به مثابه یک نویسنده

    یکی از مهمترین سوالاتی که در مورد ماهیت و هویت رشته انسانشناسی و موقعیت انسانشناس مطرح می شود اینست که انسانشناسی کیست و چه میکند. معمولا این سوال با ارجاع به فرهنگ های دورافتاده یا باستانی و در نهایت فرهنگ های محدودو کوچک حاشیه ای پاسخ داده می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۳:۳۰

    در ادبیات و سینمای ایران افراد امپراتوری خودش را دارد

    بهنام ناصح می‌گوید: اقتباس ادبی در تعامل بین نویسنده، کارگردان و فیلنامه‌نویس امکان‌پذیر است اما در ایران افراد امپراتوری خود را دارد، کارگردان خودش فیلمنامه می‌نویسد و فیلم را هم می‌سازد، نه نویسنده‌ای وجود دارد و نه فیلم‌نامه‌نویسی.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۲:۳۰

    ناشران و عدم حمایت از نویسندگان جوان

    در سال‌های اخیر مشکلات متعددی برای نویسندگان به ویژه نویسندگان نوقلم برای چاپ آثارشان به وجود آمده است که در این میان مسائل اقتصادی ناشران را واداشته تا دریافت حق چاپ را جایگزین پرداخت حق تألیف کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۱۲:۱۰

    نامه‌های خصوصی نویسنده «کشتن مرغ مقلد» روی دست «کریستی» ماند

    نامه‌های خصوصی نل هارپر لی رمان‌نویس آمریکایی و برنده جایزه ادبی پولیتز که ۲۵۰ هزار دلار ارزشیابی شده بود در حراج کریستی بدون مشتری باقی ماند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۰

    لزوم نیاز به موسسات ترجمه

    فتح‌الله بی‌نیاز معتقد است دلیل نوبل نگرفتن نویسندگان و شاعران ایرانی این است که در کشورمان مؤسسه‌ها و مراکز ترجمه نداریم. نهادی که کشورهای ترکیه، چین و کره‌جنوبی آن‌ها را دارند و فعالیت‌های خوبی در این زمینه انجام می‌دهند. وی گفت: بارها شده که کتاب‌هایی را برای ترجمه در کشورهای اروپایی انتخاب کرده‌ام اما ایرادهای غیر ادبی به کتاب گرفته‌اند و این آثار به دست مخاطبان اروپایی نرسیده است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۰۹:۱۰

    یک نویسنده کوبایی برنده جایزه ادبی آستوریاس شد

    «لئونارد بادورا» نویسنده و رمان‌نویس کوبایی جایزه ادبی شاهزاده آستوریاس را از آن خود کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۱:۲۰

    «جف وندرمیر» بهترین نویسنده علمی تخیلی ۲۰۱۵ امریکا شد

    کتاب « نابودی»، نخستین قسمت از سه‌گانه «دامنه جنوبی»، نوشته «جف وندرمیر» که به داستان سفر علمی نفرین شده‌ای به یک منطقه مسدود شده پرخطر و ناشناخته می‌پردازد، جایزه بهترین رمان علمی تخیلی امریکا را از رقابت‌های «نبولا» از آن خود کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۱:۲۰

    ترجمه آثار خوب نیازمند برنامه منسجم/ ترجمه سالانه ۱۰ کتاب ارزشمند

    حسینی معتقد است، با تشکیل یک سازمان زیر نظر وزارت ارشاد به منظور انتخاب بدون حب و بغض آثار خوب برای ترجمه می توان نویسندگان، کتاب های خوب و فرهنگ ایرانی را به جهانیان معرفی کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۳:۵۰

    انقلاب هنوز به جریان منسجم ادبی تبدیل نشده است

    یک نویسنده و كارشناس ادبیات داستانی گفت:‌ در داستان‌های انقلابی و دفاع مقدسی حضور پررنگ امام(ره) را در جریانی كه در ایران رخ داد، مشاهده می‌كنیم ولی كمتر پیش آمده كسی داستانی درباره شخصیت خود امام(ره) بنویسد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۰

    ۹۵ درصد رمان های کودک و نوجوان فاقد جهان بینی است

    محمدرضا شمس با بیان اینکه پنج درصد کارهای نویسندگان کودک و نوجوان در کشور قابلیت جهانی شدن دارد، گفت: این کارها باید توسط وزارت ارشاد ترجمه و در نمایشگاه های بین المللی عرضه شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۰

    ادبیات ۲ هزار ساله ایران الهام بخش نویسندگان مکزیکی

    کارلوس فوئنتس نویسنده جهانی و منتقد نامی اهل مکزیک، عمیق ترین پیوند جوامع را فرهنگی می داند و در این میان ادبیات را حاصلخیزترین بستر کاشت و برداشت پیوندهای فرهنگی و هنری در جهان معرفی می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۳:۲۰

    معرفی نویسندگان مشهور که از دنیا رفتند در «تاریخ جامع ایران»

    از بین نویسندگان و مورخانی که طی چهارده سال گذشته در نگارش مجموعه کتاب بیست جلدی «تاریخ جامع ایران» نقش داشته‌اند، شش چهره مشهور از دنیا رفتند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۰

    گلشیری آموزگار، گلشیری نویسنده

    نقش معلمی داستان آنقدر برایش جذاب بود که هر بار ساعت‌ها همه وجودش دقتی وافر می‌گردید تا به داستان نویسنده‌ای جوان گوش دهد تا پس از آن کلمه به کلمه و جمله به جمله تحلیل کند و به نقد بنشیند و حاصل چنین نقشی بود که بعد از چند دهه کمتر نویسنده‌ای از جمع نسل بعد از او باید باشد که از حضور او در حیطه نقد یاد نگرفته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۲:۱۰

    بی‌اطلاعی از جامعه جهانی و نگاه کاسب‌کارانه

    محمود حسینی‌زاد گفت: مشکلات نشر ما به علت نداشتن آگاهی و اطلاعات از جامعه جهانی و همچنین نگاه کاسب‌کارانه است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۸:۰۰

    نویسنده آلمانی «موراکامی» را شکست داد

    جایزه ادبیات داستانی خارجی «ایندیپندنت» 2015 به «جنی ارپنبک» از آلمان تعلق گرفت.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۰

    کسانی که در گور به شهرت رسیدند

    کم نبودند این دسته از نویسندگان که هنگام مرگ علی‌رغم خلق شاهکارهای هنری، آن‌چنان که باید، مورد توجه و شناخته‌شده نبودند و سرانجام طعم شهرت را در گور چشیدند؛ شاید قدیمی‌ترین این نویسندگان افلاطون باشد که اکنون شهرتی عالم‌گیر دارد اما در زمان حیات خود تنها در محیط محدود پیرامونش آن‌گونه که باید، او را می‌شناختند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۹:۵۰

    چرایی سفر نویسندگان ایران به اسرائیل/ افشای اسرار آژانس یهود

    غلامرضا امامی با اشاره به انتشار ترجمه خود از کتاب خاطرات مئیر عزری گفت: در این کتاب برای نخستین بار از ارتباط چهره های فرهنگی ایران با رژیم صهیونیستی در سال های قبل از انقلاب پرده برداری شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۳:۴۰

    ابراز نگرانی از حضور کمرنگ طلاب در عرصه نویسندگی

    عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه از حضور کمرنگ طلاب علوم دینی در عرصه نویسندگی ابراز نگرانی کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۰۰

    نویسندگی در آلمان مثل ایران نیست!

    مدیر نمایشگاه کتاب فرانکفورت می‌گوید: در آلمان نویسنده شدن مثل ایران و خاورمیانه نیست؛ یعنی این‌گونه نیست که کسی در خانه بنشیند و شعر و داستان بنویسد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۰:۴۰

    نویسنده «پدرخوانده» با «مهاجر خوشبخت» به ایران آمد

    رمان «مهاجر خوشبخت» دومین رمان ماریو پوزو نویسنده اثر تحسین‌شده «پدرخوانده» در ایران منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۸ ۱۸:۰۰

    کاشیگر: شایسته دریافت نوبل ادبیات نبوده‌ایم

    مدیا کاشیگر، نویسنده و مترجم گفت: اگر شاعران و نویسندگان ایرانی تا به حال نتوانسته‌اند جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کنند، به این دلیل است که لیاقتش را نداشته‌اند. البته من جزو آکادمی جایزه نوبل نیستم که بتوانم به طور دقیق و سنجیده در این باره نظر بدهم. نخستین ملاک برای کمیته نوبل ترجمه آثار به یکی از زبان‌های کشورهای اسکاندیناوی است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۳۰

    نخستین نشست «گپ و نقد» برگزار می شود

    نخستین جلسه «گپ و نقد با نویسندگان جوان» با نقد و بررسی رمان «سمفونی سه‌شنبه‌ها» فردا 28 اردیبهشت در سرای محله پرستار برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۱۷:۲۰

    سلیمانی: نمایشگاه‌های خارجی را الگو قرار دهیم/جای تعامل میان نویسنده و ناشر خالی است

    محسن سلیمانی ‌گفت: اگر تسهیلات لازم برای برگزاری نمایشگاه کتاب فراهم شود مکان برگزاری آن چندان اهمیتی ندارد. آنچه اهمیت دارد وظیفه و کارکرد نمایشگاه کتاب است و این‌که قرار است نمایشگاه کتاب چه خدماتی را ارایه دهد و چه توقعی می‌توان از نمایشگاه کتاب داشت.