ادبیات

کل اخبار:891

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۱۱:۴۰

    ​بعد از پنج سال آثار جدیدی از مو یان منتشر می‌شود

    مو یان، نویسنده چینی و برنده نوبل ادبیات که چند سال بعد از برنده شدن این جایزه نوشتن را رها کرده بود خبر از انتشار آثار جدیدش داد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۰

    نشان طلا تقلبی حسنی مبارک به نجیب محفوظ !

    گردنبند طلایی «نیل» که بیست و نه سال پیش حسنی مبارک، رئیس‌جمهور سابق مصر، به مناسبت اهدای جایزه نوبل ادبیات به نجیب محفوظ به این نویسنده‌ی مصری اعطا کرده بود تقلبی از آب درآمد.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۲:۴۰

    خانه موزه سیمین و جلال پاتوق فرهنگی اهالی ادبیات می‌شود

    مدیرعامل توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به مرمت منزل جلال آل‌احمد و سیمین دانشور گفت: این مجموعه به‌عنوان اولین خانه موزه منطقه یک، پاتوق فرهنگی می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۴:۰۰

    من غریبم؛ قصه‌ام چون غصه‌ام بسیار/ به بهانه بیست و هفتمین سالروز درگذشت مهدی اخوان ثالث

    به انگیزه بیست و هفتمین سالروز درگذشت او، گزارش مختصر در احوالات شاعری داریم که همه ما او را به «زمستان»ش می‌شناسیم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۳:۳۰

    فرهنگ چین عملگراترین فرهنگ جهان است

    محمد دهقانی در نقد و بررسی کتاب «چین در ده کلمه» گفت: در زمان اقامتم در چین برایم خیلی عجیب بود که کتاب و سی‌دی‌های قاچاق و تقلبی را کنار خیابان می‌فروختند. فکرش را نمی‌کردم که روزی در ایران هم شاهد این معضل فرهنگی باشیم.

  • پاینده ۱۳۹۶/۰۶/۰۱

    گفت‌وگوی فرهنگ امروز با حسین پاینده؛

    تمهیداتی برای ورود به تحلیل متون ادبی

    هر کسی که بخواهد به معانی ثانوی و دلالت‌شدۀ متون ادبی و هنری پی ببرد، ابتدا باید بتواند حساسیت خاصی نسبت به جزئیات این متون پیدا کند، جزئیاتی که در ظاهر بخشی از توصیف معمولی یک مکان یا ظاهر یک شخصیت است، یا صرفاً شرحی از یک رویداد به نظر می‌آید، اما وقتی که همان متن را با نگاهی تحلیلی بررسی کنیم، درمی‌یابیم که جزئیات توصیف‌ها در آن، زنجیرۀ هم‌پیوسته‌ای را تشکیل می‌دهند و به طور تلویحی معانی ناگفته یا تصریح‌نشده‌ای را به ذهن مخاطب القا می‌کنند.

  • ادبیات ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۰۷

    سخنرانی طاهر بن جلون در افتتاحیه‌ جشنواره بین‌المللی کتاب برلین ۲۰۱۱؛

    ادبیات چه می‌تواند بکند؟

    شک راه نزدیک شدن به واقعیت است. شک و تخیل. شک و ابداع. رمان چیزی نیست جز فرایند ابداع که در آن شخصیت‌ها با قلم رمان نویس به دنیا می‌آیند و می‌میرند. باورپذیری درونی رمان، با باورپذیریِ واقعیت متفاوت است. بی‌آنکه بخواهم کاملا این سخن پل سلان را تایید کنم که: «من هرگز خطی ننوشته‌ام که هیچ سروکاری با وجودم نداشته باشد»، می‌توانم این ایده را فراتر ببرم و بگویم ما از شبی می‌نویسیم که بر ما حکم می‌راند و نمایشی گاهاً ننگین و شرم‌آور را در پس خود پنهان کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۰:۳۴

    تاثیر ادبیات کلاسیک فارسی در داستان‌نویسی معاصر

    هر اثر هنری از دل آثار هنری پیشین متولد می شود و بر پیدایش آثار پسین تاثیر دارد، اثری که گذشته را جذب نکرده باشد، مجذوب اینده هم نمی شود، یعنی ماندگار نخواهد بود.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۱۵:۰۰

    چه رمان‌هایی از ادبیات ایتالیا به فارسی چاپ شده است؟

    کتاب «تاریخ ادبیات ایتالیایی در ایران (کتابشناسی آثار ادبی ایتالیا در ایران)» تمام آثار ادبی ایتالیایی که به فارسی ترجمه و چاپ شده‌اند را معرفی می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۴ ۱۴:۰۰

    فیلم نامه‌نویسان جوان به ادبیات داستانی توجه ندارند

    برگزاری دوره فیلم‏نامه‏ خوانی در زمانی که بیشتر دوره‌‏های آموزشی بر مبانی تئوری متمرکز شده‌اند یاز اقدامات دفتر تخصصی سینمای سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان است. دوره‏ای که جوانان با شرکت در آن فرصت پیدا می‌کنند در جمعی حرفه‏ای و دوستانه نوشته‌های خود را بخوانند و به نقاط قوت و ضعف خود پی ببرند.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۳:۴۰

    «ادبیات فارسی و مستشرقین» منتشر شد

    «ادبیات فارسی و مستشرقین» با معرفی ۱۰ مستشرق منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۱ ۱۶:۳۰

    مردم به داستان ایرانی بدبین شده‌اند

    احمد آرام با بیان این‌که مردم نسبت به داستان ایرانی بدبین شده‌اند و اغلب آن‌ را نمی‌خوانند می‌گوید: در کتاب‌هایی که منتشر می‌شود چیزی نیست؛ مردم چه چیزی را مطالعه کنند؟

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۱ ۱۵:۴۵

    عرضه رمانی دیگر از ادبیات آمریکای لاتین

    رمان «دانشکده» پابلو د سانتیس با ترجمه بیوک بوداغی در نشر آگه منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۸ ۱۲:۳۸

    ۳۵ هزار واژه و اصطلاح رایج فارسی امروز در یک کتاب گردآوری شد

    گنجینه‌ای دسته‌بندی‌شده و مقوله‌بندی‌شده از ۳۵ هزار واژه و اصطلاح رایجِ فارسی امروز، در کتابی به نام «فرهنگ موضوعی فارسی: راهنمای واژه‌یابی» منتشر شد.

  • مادر قلب ۱۳۹۶-۰۵-۱۸ ۰۹:۴۴

    نگاهی به فیلم مادر قبل اتمی؛

    پساروایت ادبی- سینمایی با حداقل خودارجاعی

    موتور محرکۀ این داستان که با حداقل «خودارجاعی متن» و در مقابل با حداکثر درگیر کردن ذهن و حافظۀ مخاطب ارائه می‌شود، وقوع یک تصادف و به موازات آن ورود شخصیتی مرموز و روح‌مانند است که هم پلی میان واقعیت و خیال می‌سازد و هم ارجاع و نشانۀ ارجاعی برای مفهوم بازنویسی و بازنمایی قدرت است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۰

    راه‌اندازی سامانه ثبت آثار ادبی و هنری

    معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۷:۰۰

    راویِ وقت سکوت/ بررسی تکنیک‌های روایی در رمان «وقتِ سکوت»

    مارتین‌سانتوس علاوه‌بر به‌کارگیری شیوه‌ مرسوم و کلاسیک گفت‌وگو از سایر تکنیک‌های آن نیز بهره برده است که بعضاً بدیع بوده و از نوآوری‌های او محسوب می‌شود. مهم است که مخاطب دریابد که استفاده از این تکنیک‌ها نه صوری بوده است و نه محصول ذوق‌زدگی، بلکه فقط‌وفقط از آن‌رو است که محتوا و مفهوم قابل‌انتقال چنین ایجاب کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۶:۰۰

    بازیگوشیِ غول و بی‌اعتناییِ ما/ چرا جین آستین و خواهران برونته را باید خواند

    درونمایه‌های عاشقانه و روایتِ ساده و سرراست‌داشتن لزوما نشانه سانتی‌مانتالیسم و سطحی‌نگری نیست. این طرزِ پرداختن به درونمایه است که سطحی یا عمیق‌بودن داستان را تعیین می‌کند و طرزِ نگاه آستین و برونته‌ها به‌گونه‌ای است که به درونمایه‌های ساده و عامه‌پسند عمق می‌دهد و آن‌ها را به وضعیت‌هایی پیچیده پیوند می‌زند و از خلال این درونمایه‌ها تصویری دقیق و ریزبینانه‌ از یک دوران و تحولات آن به دست می‌دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۰

    پیوند فلسفه با ادبیات وحی/ مواجهه فرهنگستان با فلسفه اسلامی

    میرباقری: حکمت ما در این مقیاس و در مفهوم مرکزی و حتی در نظام مسائل و اولویت مسائل و در غایات، متاثر از وحی بوده است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۰۹:۰۸

    ۲۵ درصد مردم استعداد نویسندگی دارند/ برای نوشتن استعداد کافی نیست

    محمدحسن شهسواری می‌گوید طبق نظریه تیپ‌شناسی بریگز مایرز، چیزی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم کره زمین قطعا استعداد داستان‌نویسی دارند ولی این استعداد دلیلی بر نویسندگی آن‌ها نیست.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۷ ۱۴:۲۰

    مجموعه اشعار نیما نیاز به تصحیح دارد

    یک استاد زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد: حال وقت آن رسیده که شخص یا گروهی مسئولیت تصحیح مجموعه کامل اشعار نیما را برعهده بگیرد و به مقایسه اشعار و انتشار یک نسخه کم اشکال بپردازد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۵:۴۰

    فدرال ادبیِ احمد شاملو

     ادبیات داستانی از منظر شاملو در هفدهمین سالمرگِ «شاعر آزادی»

  • ادبیات ترکی ۱۳۹۶-۰۴-۲۷ ۱۰:۳۲

    نگاهی به نحوۀ تدریس ادبیات معاصر ترکی در دانشگاه‌های ترکیه؛

    دانشگاه زندگان؛ ادبیات مردگان

    الفبای لاتین قدمتی کمی بیشتر از هشتاد سال در ترکیه دارد و طبیعی است که این تغییر رسم‌الخط دگرگونی بزرگی در زبان و ادبیات را با خود به‌همراه داشت. برنارد لوئیس، که آثار بسیار مهمی پیرامون خاورمیانه، خاصه ترکیه دارد، می‌نویسد: درست است که ترکی شامل لغات اتخاذشدۀ بسیاری از فارسی و عربی است، ولی ساختار آن با هر دو زبان کاملاً تفاوت دارد و دامنۀ اشکال و صداهای آن چنان وسیع است که رسم‌الخط عربی قادر به رساندن مفهوم آن نیست.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۲:۴۰

    ردپای واژه «چپ» در زبان پارسی / حسن شیدا

    در فرهنگ و زبان پارسی ـ‌ مانند هر زبان دیگر ـ واژه‌هایی حضور دارند که در معانی و مفاهیم گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما علی‌رغم نقش درخور توجهشان کمتر درباره آنها تحقیق شده، یا اصلاً کسب به آنها نپرداخته است.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۲:۲۰

    رقیب هیچ جایزه دیگری نیستیم/ادبیات ایران نیاز به اتفاق تازه دارد

    دبیر جایزه ادبی احمد محمود می‌گوید جایزه ادبی تازه تاسیس احمد محمود با اطلاع خانواده وی و بدون ارتباط با انجمن داستان‌نویسان تهران شکل گرفته و رقیب هیچ یک از جوایز ادبی داخلی و خارجی نیست.

  • دلوز ۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۰:۴۰

    ترجمه یکی از مقالات ژیل دلوز در کتاب «مقالات انتقادی و کلینیکی»؛

    ادبیات و زندگی

    آدمی با روان نژندی‌اش نمی‌نویسد. روان نژندی یا روان‌پریشی گذرگاه‌های زندگی نیستند، بلکه حالاتی‌اند که وقتی در آن‌ها فرومی‌افتیم که فرایند تخریب، مسدود یا بند آمده باشد. بیماری نه یک فرایند، که یک توقف فرایند است؛ همچنان‌که در «مورد نیچه» چنین بود. افزون بر این، نویسنده به‌معنای دقیق کلمه، نه یک بیمار، که یک پزشک است؛ پزشک خودش و پزشک جهان.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۳:۴۰

    دفتر دوم از کتاب‌شناسی نقد و بررسی ادبیات داستانی معاصر منتشر شد

    پس از انتشار جلد اول کتاب‌شناسی نقد و بررسی ادبیات داستانی معاصر مختص پیشگامان داستان‌نویسی نوین ایران، دفتر دوم این مجموعه درباره داستان‌نویسان نسل دوم، منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۶:۲۰

    هوشنگ مرادی کرمانی: من راننده تاکسی ام نه معلم رانندگی!

    هوشنگ مرادی کرمانی در هم اندیشی تاثیر مفاخر پیشکسوت بر ادبیات کودک گفت: من نمی توانم درباره داستان نویسی توضیح دهم؛ من راننده تاکسی ام نه معلم رانندگی! وخلاقیت جدای از نظریه پردازی است.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۶:۰۰

    یادی از بزرگان ادبیات کودک و نوجوان در یک نشست تخصصی

    در هم اندیشی تاثیر مفاخر پیشکسوت بر ادبیات کودک و نوجوان حاضران درباره بزرگان ادبیات کودک و نوجوان به اظهار نظر پرداختند.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۴:۴۰

    تجربه عالی ترین معانی با ساده ترین الفاظ

    حسن بلخاری در هم اندیشی تاثیر مفاخر پیشکسوت بر ادبیات کودک و نوجوان گفت: بیان «یکی بود یکی نبود» ما را به قلمروی می برد که عالی ترین معانی را با ساده ترین الفاظ تجربه می کنیم.