علم

کل اخبار:408

  • سرقت علمی ۱۳۹۲-۰۷-۲۸ ۱۰:۱۹

    سیطره‌ی کمیت در انتشار مجلات علمی_پژوهشی و علمی _ترويجی در حوزه‌ی علوم انسانی؛

    مثله شدن اخلاق در ماراتن ارتقاء علمی

    نياز دانشجويان به مجوز لازم براي دفاع از پایان‌نامه، کسب نمره كامل پايان‌نامه و به دست آوردن رزومه‌ی پژوهشی مناسب برای آزمون مصاحبه دکتری و جذب هیئت علمی و نيز نياز استادان به چاپ دو مقاله علمي، پژوهشي در سال برای کسب امتیازات لازم جهت ارتقا در نظام دانشگاهی و فرار از ركود علمی را می‌توان از مهمترین انگیزه‌های چاپ مقالات مشترک دانست. ساز و كاری که بی‌ترديد تهديدی جدی برای «اخلاق پژوهش» محسوب خواهد شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۱ ۱۰:۴۴

    عضو کمیسیون آموزش مجلس: نقشه جامع علمی کشور برای محیط‎های علمی هم‎چون قانون اساسی است

    عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: همانطور كه قانون اساسي، خط قرمز تصميم گيري در عرصه‌هاي مختلف است نقشه جامع علمي كشور كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي آن را تصويب كرده است هم بايد در جوامع علمي كشور به همين صورت باشد.

  • سرقت علمی ۱۳۹۲-۰۷-۲۱ ۰۸:۴۷

    نگاهی به معضل ارجاع‌دهی در تحقیقات دانشگاهی؛

    لطفاً ارجاع بدهید!

    یکی از این حواشی تلاش نویسندگان غیر‌دغدغه‌مند برای استفاده از عبارات و یا بخش‌هایی از پژوهش دیگران به نام خودشان است. قطعاً در پس این گونه پژوهش‌ها هیچ چیزی غیر از منفعت، نهفته نیست و خوش‌بینانه‌ترین احتمالش این است که نویسنده به دنبال رزومه‌سازی است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۰۸:۰۲

    برنامه‌ریزی در آموزش عالی و علوم انسانی وجود ندارد

    عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه رشد دانشگاه خوب است، اما باید ضوابط و مقرراتی در آن حاکم باشد، گفت: رشد دانشگاه اگر متناسب با ارتقای کیفیت دانشگاه باشد از نظر ما پسندیده و مطلوب است، در غیر این صورت مشکلات فراوانی برای نظام آموزش عالی به وجود می‌آورد.

  • research ۱۳۹۲-۰۷-۱۸ ۰۹:۰۸

    محمد آقابیگی کلاکی/ تأملی در امکان و ضرورت تعریف علوم اجتماعی اسلامی (3)

    مبانی فلسفی، مفاهیم و محتوای علوم اجتماعی

    چيزي كه به نظر مي‌رسد مورد غفلت و بي‌توجهي قرار گرفته اين است كه اين اصول و پيش‌فرض‌ها از كجا آمده و چگونه شكل مي‌گيرد و در معرفتي كه علمي پنداشته مي‌شود رخنه مي‌كنند؟ آیا صورت‌های دیگری از علم را که در نظام‌های اجتماعی و تمدن‌های دیگر وجود دارد در نظر گرفته شده‌است؟

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۷ ۱۶:۵۵

    مقام معظم رهبری: نباید بگذارید حرکت پرشتاب علمی کشور از دور بیفتد

    بیش از هزار نخبه جوان برتر دانشگاهی صبح امروز در گفت و شنودی 2 ساعته با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیان دیدگاه‎ها و دغدغه های خود پرداختند و از زبان ایشان با ضرورت‎ها و ظرافت‎های «استمرار پیشرفت پرشتاب و درون زای علمی»، به عنوان عامل اصلی دست یابی ایران به قله های رفیع «پیشرفت و اقتدار و آبادنی» آشنا شدند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۷ ۱۶:۵۴

    انتقاد نسبت به موازی کاری و کوچ علمی از مهندسی به علوم انسانی

    چابک سازی مراکز تحقیقاتی، پذیرش بیش از نیاز دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، موازی کاری و نبود هماهنگی میان نخبگان و پیامدهای منفی کوچ علمی از علوم پایه و مهندسی به علوم انسانی از جمله موضوعاتی است که در دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری از سوی نخبگان ارائه شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۰

    ارزيابی روند تحول در علوم انسانی و نقش حوزه‌

    افراد دغدغه‌مندی كه در زمينه تحول در علوم انسانی فعاليت كرده‌اند، برخی سطحی‌نگر بودند و به تغيير برخی از مسائل روبنايی اكتفا كردند و برخی ديگر به مبانی و عمق مشكل توجه كردند و در صدد برآمدند كه اين مشكلات را اصلاح كنند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۲۳

    برگزاری نخستین هم‌اندیشی زبان‌های کهن ایرانی

    نخستین هم‌اندیشی زبان‌های کهن ایرانی از سوی انجمن زبان‌شناسی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با هدف معرفی علمی رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی و آسیب‌شناسی این رشته پنج‌شنبه 18 مهرماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۳:۰۵

    هفتمین همایش ملی نخبگان از ۱۶ مهر آغاز می شود

    قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز هفتمین همایش ملی نخبگان جوان از ۱۶ تا ۱۸ مهر خبر داد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۰۹:۳۹

    سیاست‌های ساماندهی اختیارات هیات‌های امنای موسسات آموزش‌عالی بررسی می‌شود

    جلسه 39 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی روز سه‌شنبه 16 مهر ماه به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود.

  • زرشنلس زیباکلام ۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۶

    گزارشی از ادامه مناظره شهریار زرشناس و صادق زیباکلام در برنامه زاویه؛

    زرشناس: سرآغاز تاریخ غرب جدید انکار ولایت الهی است / زیباکلام: مدرنیته یک فرایند طبیعی و تاریخی است

    دغدغه‎ی مدرن این است که بر دنیا حاکم و مسلط شود. باید ذات آن را شناخت و با اندیشه اسلامی بر آن ورود کرد تا استقلال خود را حفظ کرده و مستقل عمل کنیم.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۷

    جامعه علمی معیار تبدیل نظریه به عمل

    یک استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب قم بر این باور است اگر کسانی که فضای علمی و سیاسی و اجتماعی جامعه را مدیریت می کنند خود قائل به آزادی فکر و اندیشه باشند طبعاً آن نظریه در یک فضای آزاد فکری راحت تر وارد سطوح پایین جامعه می‎شود و آنجاست که چکش کاری و چون و چرازمی‎شود تا بتواند در عرصه عمل دربیاید.

  • علم سکولار ۱۳۹۲-۰۶-۳۱ ۱۳:۳۱

    استيو فولر؛

    سكولاريزاسيون علم و قراردادي تازه در سیاست‌گذاری علوم (1)

    مقایسه‌ی جريان سكولاريزاسيون علم، با جريان جداييِ كليسا و دولت، منجر به سلب هزینه‌ها و بودجه‌هاي علمي از عهده‌ی دولت می‌شود، مگر در مواردي كه مستقيماً بر موضوعات سياست عمومي اثرگذار است. بحث من بر سرِ شدت يافتن اين جريان است كه پيش از اين، جهانِ اروپايی، آمريكايي را درنورديده است.

  • سند دانشگاه اسلامی ۱۳۹۲-۰۶-۳۱ ۱۱:۱۴

    موحد ابطحی/نقدی بر سند دانشگاه اسلامی؛

    ضرورت نقد سند دانشگاه اسلامی

    نگرش‎های فرهنگی یک جامعه و از جمله نگرش طراحان یک بنا می‎تواند در چگونگی طراحی بنا تأثیر بگذارد، چگونگی طراحی و ساخت بناها نیز می‎تواند بر کیفیت تفکر کسی که در آن زندگی می‎کند تأثیر داشته باشد. بنابراین در ساخت و ساز دانشگاه‎ها باید تناسب طراحی‎ها و معماری‎ها را با فرهنگ و ارزش‎های اسلامی در نظر گرفت.

  • علی اکبر میرسپاه ۱۳۹۲-۰۶-۳۰ ۰۸:۱۴

    علی‌اکبر میرسپاه؛

    نقش فلسفه‌ در تولید علوم انسانی

    تولید یا بازتولید و یا بازسازی یک علم از علوم انسانی و یا هر علمی دیگر، یک فرایند صددرصد آگاهانه است. در غیر این صورت، عناوین مزبور، به نحو حقیقی قابل اطلاق بر آن‌ها نخواهد بود. به همین دلیل، نقش فلسفه‌ی مضاف در تولید علوم انسانی، عظیم و بی‌بدیل است.

  • عبدالرسول خیراندیش ۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۵:۳۹

    صوت/معضل تاریخ علم و طبقه بندی علوم برای علوم انسانی در نظام دانشگاهی

    عبدالرسول خیراندیش

  • غلامرضا اعوانی ۱۳۹۲-۰۶-۱۷ ۱۵:۲۸

    صوت/رابطه بین علم بحثی و علم کشفی

    غلامرضا اعوانی