نمایش همه
  • ماه عسل ایرانی ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۳۶

    ماه عسل ایرانی، خاطرات کنسول آلمان در تبریز (۱۵-۱۹۱۴)

    ویلهلم لیتن

    ویلهلم لیتن در خاطرات خود تصویری دردناک و در عین حال جذاب از ایرانی ارائه می‌کند که چندی پیش انقلاب مشروطه را پشت سر گذاشته است.

  • یوگا ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۲۸

    یوگای پاتنجلی، مراقبه در مکاتب عرفان هندی

    میرچا الیاده

    سرزمین هند از زمان اوپانیشادها به طور جدی تنها با یک معضل بزرگ-ساختار وضعیت انسان- درگیر بوده است. میرچا الیاده درهندوستان فلسفه هندی، یوگا و زبان سنسکریت آموخت. از آثار الیاده در زمینه یوگا برمی آید که این مسئله برای مدتی طولانی ذهن او را به خود مشغول کرده بود.

  • ادبیات در جهان اسلام ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۰:۳۲

    ادبیات در جهان اسلام

    شارل پلا

    مفهوم literature (ادبیات) تا دوره‌ی اخیر، در زبان عربی یا سایر زبان‌های اسلامی با واژه‌ای واحد بیان نشده بود؛ در واقع تنوع واژگان مورد استفاده برای انتقال مفهوم ادبیات، خود دلیل آشکاری بر گسستگیِ مفهوم این واژه در آن زبان‌ها بود.

  • فضا، تفاوت ۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۰

    فضا، تفاوت، زندگی روزمره

    خوانش هانری لوفور

    کتاب فضا، تفاوت، زندگی روزمره جزء مجموعه کتاب‌های فرهنگ و شهر است که برای گفتمان فرهنگ‌گرا در زمینه شناخت شهر و مدیریت شهری منتشر می‌شود.

  • معنا به مثابه تجربه زیسته ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۲:۵۶

    معنا به مثابه تجربه زیسته

    مرتضی‎بابک معین

    کتاب حاضر سعی دارد ضمن تاکید بر آرا و اندیشه‎های لاندوفسکی، و بسط و توضیح ابعاد گم شده‎ی معنا که تا ظهور نشانه‎شناسی نوین با دورنمای پدیدارشناختی خاموش باقی مانده بود، جنبه‎های متفاوت نشانه‎شناسی کلاسیک و خصوصا نظام روایی برنامه‎مدار را به چالش کشد،

  • مزدک نامه ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۲:۱۹

    مزدک نامه (۷)

    مزدک نامه۷ مجموعه ای است از پژوهش‌های ایرانشناسی که برای یادبود هفتمین سال درگذشت مهندس مزدک کیان فر منتشر شده است.

  • معرفی کتاب رازوارگی سلامت ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۴۵

    رازوارگی سلامت : هنرشفابخشی در عصر علم

    هانس گئورگ گادامر

    گادامر فلسفه‌ی امروز را در پرتو علوم جدید می‌فهمد و کار اصلی فلسفه را از سده‌ی هفدهم به این‌سو، میانجی‌‌‌گری میان روش جدید علم از سویی و تمامیت تجربه ِ ما از زندگی از سوی دیگر می‌داند.

  • استنفورد ۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۹:۱۸

    مدخل‌های دانشنامه استنفورد

    مجلدات 17-20

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • نوشتن با دوربین ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۱:۰۴

    نوشتن با دوربین (رو در رو با ابراهیم گلستان)

    پرویز جاهد

    «نوشتن با دوربین» عنوان کتابی است جنجال برانگیز از پرویز جاهد که در طی چهار گفت‌وگوی طولانی با ابراهیم گلستان فیلمساز و نویسنده‌ی صاحب سبک، در فاصله‌ی ژوئن ۲۰۰۲ تا دسامبر ۲۰۰۳، با ابراهیم گلستان پرداخته شده است.

  • تاریخ مکتوم ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۴۳

    تاریخ مکتوم

    سید مقداد نبوی رضوی

    تاریخ مکتوم تلاشی است در بررسی فکر و عمل یکی از مهم‌ترین و در عین حال ناشناخته‌ترین گروه‌های فعال در دگرگونی بزرگی که تاریخ معاصر ایران را تحت‌الشعاع خود قرار داد، یعنی نقش فعالان بابی / ازلی در تهیه و تدارک تحرک سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای که از اواخر دوره قاجار آغاز شد و بالاخره به صورت انقلاب مشروطه به ثمر نشست.

  • درآمدی بر فلسفه و ادبیات ۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۳

    درآمدی بر فلسفه و ادبیات

    اوله مارتین اسکیلاس

    اوله مارتین اسکیلاس در اثر خود به کنکاش و تبیین رابطه و نسبت بنیادین دو حوزه‌ی ادبیات و فلسفه می‌پردازد و این پرسش را مطرح می‌کند كه آیا اساسا اعتقاد به تمایز میان فلسفه و ادبیات موجه یا مفید است یا نه.

  • منطق دیالکتیک ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۰

    منطق دیالکتیک

    ای. وی. ایلین کوف

    این کتاب منطق را یک علم می‌شناسد که وظیفه‌اش بررسی و شناخت اشکال و قواعدی است که به طور یکسان بر اندیشه و جهانِ خارج و اندیشیدن درباره اندیشه حکومت می‌کند و علمی است به اشکال و الگوهای کلی اندیشه واقعیت.

  • فلسفه فلسفه سياسي ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۲:۱۳

    فلسفۀ فلسفۀ سیاسی

    محمدتقی قزلسفلی

    رابرت دال در کتاب «درباره دموکراسی» این پرسش مهم را مطرح می‌کند که «در پهنه دموکراسی خواهی چه چیزی پیش روی ماست؟» قزلسفلی با طرح این پرسش دو سناریو را در پیش رو می بیند: یکی به شدت امیدوار کننده و دیگری به شدت بدبینانه.

  • اقتصاد سیاسی ایران ۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۲:۳۷

    اقتصاد سیاسی ایران (ساختارهای پیشاسرمایه‌داری در اقتصاد ایران)

    کاووس واضحی

    ماهیت اصلاحات ارضی ایران سلب مالکیت از «دهقان» نبوده بلکه سلب مالکیت از «ارباب» بوده است. بنابراین نقشی را که تاریخاً می‌توانست ایفا کند، همانند گذار از شیوه تولید «کار خدمتی» به شیوه تولید «کالایی ساده / دهقانی» در روسیه بوده است.

  • الهیات و سیاسات ۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۱۶

    جدال قدیم و جدید در الهیات و سیاسات

    سیدجواد طباطبایی

    ویراست جدید دفتر نخست از جلد اول تاریخ اندیشه سیاسی جدید در اروپا، با تجدید نظر کامل سیدجواد طباطبایی منتشر شد. این کتاب در حال حاضر در نسخه‌های محدود و با تخفیف ویژه برای علاقمندان، تنها از طریق دفتر انتشارات مینوی خرد قابل تهیه خواهد بود و توزیع گسترده آن پس از برگزاری نمایشگاه کتاب انجام خواهد شد.

  • نصر ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۴:۳۵

    آفاق حکمت در سپهر سنت

    حامد زارع

    کتاب «آفاق حکمت در سپهر سنت: گفت‌وگوی حامد زارع با سید حسین نصر» بر آن است تا نتیجه بیش از پنجاه سال تحقیق،تفحص و تفکر سید حسین نصر درباره فلسفه و دین و علوم و فرهنگ را به به زبان ساده از کتاب‌های تحقیقاتی در اختیار خوانندگان فارسی زبان قرار دهد. کتابی که نصر در آن به گفته خویش به سوالات سیاسی و خصوصی بسیاری پاسخ گفته است که برای نخستین بار منتشر می شود. از 19 گفتگوی این کتاب، 9 گفتگو برای نخستین بار است که منتشر می شود و در آنها نصر سخنان تازه ای در مورد خود و اندیشه ها و عملکردهایش می زند.

  • زمینه‌های اجتماعی انقلاب ایران ۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۱۶:۱۸

    زمینه‌های اجتماعی انقلاب ایران

    حسین بشیریه

    یکی از کتاب‌های مهمی که درباره بررسی پدیده­ انقلاب در ایران صورت گرفته کتاب دکتر «حسین بشیریه»، استاد ایرانی دانشگاه سیراکیوز است که می‌کوشد از زاویه­ کاملا جدیدی به انقلاب سال 1357 بنگرد.

  • تاریخ هشتاد ساله ۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۱۱:۱۱

    تاریخ هشتادساله دانشکده فنی دانشگاه تهران

    مقصود فراستخواه

    تاریخ دانشکده فنی دانشگاه تهران، تاریخ یک دانشکده و یک دانشگاه نیست، تاریخ یک سرزمین و یک ملت است. تاریخ سیاست و مدنیت و مدرنیت ایرانی است. تاریخی است نه فقط از اراده معطوف به دانستن، بلکه توانستن. تاریخ خردورزی و آزادی‌خواهی

  • پنجاه کنشگر ۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۵۶

    سرگذشت پنجاه کنش‌گر اقتصادی ایران

    فریدون شیرین‌کام – ایمان فرجام‎نیا

    اکثر کنش‌گران مورد بحث در این پژوهش، در این نهاد که بعدها به اتاق بازرگانی ایران تغییر نام یافت حضور فعالی داشتند، که فعالیت در عرصه نهادهای صنفی، تاثیرگذاری نسبی بر تصمیمات دولتمردان، را برای آنان امکان‌پذیر نمود.

  • موسی اکرمی ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۰:۲۸

    فلسفه از تعبیر جهان تا تغییر جهان

    موسی اکرمی

    تازه‌ترین کتاب او، بسط‌یافته‌ی مجموعه مقالاتی است که او در آن، دغدغه‌ي همیشگی خود را، يعني باور به نقش دوگانه‌ی فلسفه و فیلسوفان و پرهیز از کم‌رنگ‌سازی هرکدام از این دو نقش که به تعبیر خود او «قلب تپنده‌ي بخشنده‌ي جان به پيكره‌ي يگانه‌ي آن است»، شرح داده است.

  • پدیدارشناخت تاریخ استعلایی ۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۲:۴۷

    پدیدارشناخت تاریخ استعلایی فلاسفه‌ی اسلامی

    منوچهر صدوقی‌سُها

    او در این کتاب ضمن پرداختن به تفکیک تاریخ فلاسفه از تاریخ فلسفه در پی رد سه مدعای «فلسفه‌ی اسلامی همان فلسفه‌ی یونانی است که تنها به خط فارسی مکتوب شده و آن هم با کژتابی و تحریف»، «و اگر هم فلسفه‌ی اسلامی تحققٌ مائی داشته است، به لحاظ استناد به قرآن و حدیث، کلام است نه فلسفه» و «دوران فلسفه‌ی اسلامی با درگذشت ابن‌رشد منقضی شده است.» برآمده است.

  • شرایط عشق ۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۸

    شرایط عشق (فلسفه‌ی صمیمیت)

    جان آرمسترانگ

    آرمسترانگ در این کتاب می‌کوشد از منظری فلسفی و با بهره جستن از پاره‌ای آثار تأمل‌برانگیز ادبی، زوایای مهمی از عشق را بررسی کند.

  • فرهنگ پسامدرن ۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۰۸

    فرهنگ پسامدرن

    عبدالکریم رشیدیان

    این کتاب متناسب با محیط، نه گزارشی کلی بلکه هم‌زمان پاسخی است به پرسش‌های مشخص و ویژه‌ای که در میان دانشجویان و پژوهشگران درباره‌ی پدیده‌های نوظهور اندیشه‌ی معاصر شکل می‌گیرد.

  • پیام هدایت ۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۱۶

    پيام هدایت و نظریه شرق و غرب‌شناسی

    علی تسلیمی

    واقعیت‌هایی از جهان درون دارای جنبه‌های همگانی بشری و جهانی است و دست کم روشنفکران و ادبیات شناسان جهان در فهمیدن آثاری چون بوف کور و ارزش های آن هم اندیشه‌اند. هم اندیشی جهان شرق و غرب پیام هدایت است که امیدی نسبی را در آثارش نشان می‌دهد.

  • پدرخوانده ۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۱:۰۱

    پدرخوانده

    جان لوئیس

    جان لوئیس تحلیل پدرخوانده را با بررسی موشکافانه‌ی سبک بصری جسورانه‌ی فیلم شروع می‌کند: سِت‌پیس‌های نمایشی و بلند، نورپردازیِ سایه/ روشن و تدوین پایانی که مراسم غسل تعمید را در موازات با ترورهایی بی‌رحمانه به نمایش در می‌آورد. تحلیل سبک بصری با مباحثی پیرامون درون‌مایه‌های اصلی فیلم همراه است.

  • روایت دختران از زندگی دانشگاهی ۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۱:۵۹

    روایت دختران از زندگی دانشگاهی

    سمیه فریدونی

    وقتی کسی جامعه‌ی دختران دانشجوی ایرانی را از بیرون نگاه کند بسیاری از آن‌ها دخترانی به نظر می‌رسند که ظاهری امروزی دارند، به ازدواج می‌خندند، نقش‌های جدید می‌طلبند و دم از استقلال می‌زنند اما زمانی که پژوهشگر بتواند درگیر این لایه‌های پیچیده‌ی اجتماعی شده و تعلق آن‌ها به این لایه‌ها را درک کند، آن‌وقت می‌تواند بفهمد چرا همین دختران تا این حد درگیر کلیشه‌های جنسیتی هستند.

  • ادبیات و انقلاب ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۲۵

    ادبیات و انقلاب (از آسیا تا آمریکا)

    یورگن روله

    روله در این کتاب به تأثیر کمونیسم بر کامو، سارتر، ژید، مالرو، الوار، سلین و آراگون، و همچنین بر نویسندگان ایتالیایی ـ سیلونه، پاوزه، مالاپارته، موراویا و کارلو لوی ـ می‌پردازد؛ سپس می‌رسد به بازی‌های پیچیده‌ی بعضی از نویسندگان آمریکایی مانند دوس پاسوس، آپتون سینکلر، اشتاین بک و همینگوی با مارکسیسم و رؤیای کمونیسم.

  • هگل ۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۱:۵۶

    «هگل و پدیدارشناسی روح»

    رابرات استرن

    این کتاب علی‌رغم حجم محدودش، کوشیده است تا کل فرآیند تکوین روح را با زبانی قابل فهم و با تعهد به متن پدیدارشناسی و حفظ پیوستار دیالکتیکی آن، و همچنین ارجاعات متعدد به سایر آثار هگل و اشراف قابل ملاحظه بر کل شارحان هگل تفسیر کند.

  • تاریخ علوم  در اسلام ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۰۹:۵۸

    تاریخ علوم در اسلام

    رمضان رضایی، یدالله رفیعی

    جریان عمده‌‌ شاخه‌ی دیگری از مطالعات اسلامی به مسائل فقه، کلام و حدیث ارتباط داشت. این شاخه از مطالعات اسلامی سیری تدریجی داشته است و می‌توان گفت اساس الهیات و شریعت اسلامی سیری تدریجی داشته است و می‌توان گفت که اساس الهیات و شریعت اسلامی همین شاخه است

  • فلسفه‌ی قاره‌ای چیست؟ ۱۳۹۳-۱۰-۲۵ ۱۱:۰۴

    فلسفۀ تحلیلی چیست؟

    هانس یوهان گلوک

    گلوک فلسفهٔ تحلیلی را صرفاً از جنبۀ تاریخی بررسی نکرده، بلکه به این موضوع از زوایای متفاوتی نگریسته است. او علاوه بر اینکه به پیدایش فلسفهٔ تحلیلی می‌پردازد، تفاوت‌های جغرافیایی‌ـ‌زبانی این فلسفه را با فلسفهٔ قاره‌ای کاویده است.