ابراهیم فیاض

کل اخبار:65

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۰

    نواخته شدن زنگ خطر حج‌ستیزی/تعلیق حج آرزوی وهابیت است

    ساخت و سازهایی که در عربستان زیر نظر شرکت‌های آمریکایی انجام می‌شود تمامی فضاهای تاریخی را از بین برده و برج‌های مسلط بر خانه خدا را ساخته است این در حالی است که تمامی معابد در دنیا در فضاهای باز مورد بازدید قرار می گیرند.

  • فیاض ۱۳۹۴/۰۵/۱۰

    ابراهیم فیاض در گفت‌وگو با «فرهنگ امروز»؛

    علوم انسانی فروشی نیست!

    اگر علوم انسانی تأویل شود به علوم تجربی، به شدت خشن و خشونت‌زا می‌شود؛ چراکه انسان را تا حد یک شیء تقلیل می‌دهد، که خود مارکس هم با آن به مخالفت می‌پردازد، انسان تبدیل به کالا می‌شود و خریدوفروش به وجود می‌آید؛ این ساختاری است که در فاشیسم به وجود آمد و بعد از آن مارکسیسم علمی در شوروی به آن پیوست ...دانشگاه‌های ما صورتکی از علوم انسانی دارند، اما کار اصلی آن‌ها همان علوم پزشکی و فنی است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۰۹:۲۰

    موضع زیباکلام و فیاض درباره «آل‌احمد»

    در جلسه نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکری» عنوان شد،‌ هنوز نتوانسته‌ایم آل‌احمد و شریعتی را به خوبی بشناسیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۸:۵۰

    «در خدمت و خیانت روشنفکران» نقد و بررسی می‌شود

    هفتاد و چهارمین نشست دوشنبه­ های کتاب اندیشه در فرهنگسرای اندیشه به نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکرانِ» جلال آل احمد اختصاص یافت.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۰:۱۳

    سخنرانی ابراهیم فیاض در نشست «دانشگاه در آینده»؛

    «اشرافیت‎زدگی» در واژه و مفهوم دانشگاه

    در مورد غرب این‌طور باید گفت که غرب قدیم با کانت شروع شد و با نیچه به پایان رسید. نیچه در دنیای غرب، خودش را تا الآن بازتولید کرده است، ولی ما در همان کانت مانده‎ایم. در غرب، آن ذهنیت سوژه‎محوری کانت کم‎کم از بین می‎رود و سیستم استاد و دانشجو که استاد سوژه و دانشجو ابژه است، به هم می‎خورد. دیگر سوژۀ استعلایی وجود ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۰۸:۴۵

    فیاض: استخراج اندیشه اجتماعی از عرفان شیعی/ تأملی بر مبانی فکری شریعتی

    شریعتی از مفهوم جامعه عبور می‌کند و به سمت کلمه امت می‌رود. از جامعه‌شناسی سوسیالیستی فرانسوی رد می‌شود تا به جامعه‌شناسی اسلامی برسد. او معتقد است که امام، امت را به جلو می برد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۵:۵۰

    روشنفکران، مانع معرفی واقعیت غرب در ایران شدند/ سازمان علیه دانش

    ابراهیم فیاض معتقد است؛ جریان روشنفکری برای سال‌های طولانی ایران را از نظر فکری عقب نگه داشته‌ است. جریان روشنفکری ایران هرگز اجازه نداده‌ است که غرب واقعی به اندیشمندان ایران معرفی گردد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۸:۱۰

    ابراهیم فیاض: دوای درد اباحه گرایی مدرن، حکمت اسلامی است

    عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه راه حل بسیاری از مشکلات دنیای امروز توجه به حکمت اسلامی است، گفت: برای جلوگیری از اباحه‌گرایی مدرن نیازمند حکمت اسلامی هستیم.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۷:۵۰

    کتاب خرافه و جامعه دینی منتشر شد

    کتاب خرافه و جامعه دینی حاصل گفت و گوی سیدرضا کلوری با ابوالفضل ساجدی، ابراهیم فیاض و غلامرضا صدیق اورعی در صدد است تصویری عمیق از نسبت خرافه و دین ارائه کند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۹:۲۰

    نخستین نشست هم‌اندیشی جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی برگزارشد

    نخستین نشست هم اندیشی جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی با سخنرانی آیت الله رشاد، حجت الاسلام محمدیان و دکتر ابراهیم فیاض برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۶:۰۹

    نشست هم‌اندیشی جوان امروز؛ مخاطب‌شناسی و نیازسنجی برگزار می‌شود

    نخستین نشست هم اندیشی کارشناسان و مولفان عرصه جوان، با عنوان جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی با حضور و سخنرانی صاحبنظران این حوزه و اساتید حوزه و دانشگاه ۷ خردادماه جاری در قم برگزار می شود.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۳:۱۳

    صوت/ دانشگاه آینده

    ابراهیم فیاض

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۱۲:۳۰

    فیاض: علوم انسانی فارغ از دین نیست/ زیباکلام: علم باید تعریف شود

    ابراهیم فیاض گفت: علوم انسانی فارغ از دین نیست. چرا که علوم فرهنگی دین در آن جاری است. صادق زیباکلام هم گفت: علم، علم است و یهودی، مسیحی و بودایی ندارد. مسأله این است که باید بیایم علم را تعریف کنیم.

  • فیاض ۱۳۹۴/۰۱/۲۲

    گفت‎وگو با «ابراهیم فیاض»؛

    موج ورود آقازاده‎های فارغ‎التحصیل خارج به دانشگاه‎ها

    متأسفانه ما الآن داریم می‎شنویم که استاد بی‎سواد در حال حکومت کردن است. ما الآن در دانشکده‎ی خودمان استادی داریم که به لحاظ دانش به‌قدری فاجعه است که دانشجویانش همه ناراحت هستند و چیزی به دانشجویانش نیاموخته است. این استاد باید برای چه کرسی استادی را داشته باشد؟ تمام این افراد با ارتباط و زدوبند وارد شده‎اند، چون افراد کافی نداشتیم، اگر مهارت وجود داشت به خیلی از این اساتید می‎گفتند که بروند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۰

    روزهای پرمشغله ابراهیم فیاض در روزهای آخرسال

    ابراهیم فیاض عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در آستانه سال نو آثاری در حوزه مردم‌شناسی و حکمت اجتماعی در دست نگارش و انتشار دارد که او را بسیار پرمشغله کرده است.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۳:۵۱

    درباره‌ی ریشه‌های کلامی گروه‌های تکفیری؛

    گریزان از شهر

    هم در دعای ندبه و هم در زیارت جامعه داریم که اگر توحیدتان بدون امامت و ولایت باشد، حتما دچار خشونت خواهید شد. چنین تفکری در ایران نیز تحت عنوان اسلام رحمانی در حال مطرح شدن است. اسلام رحمانی یعنی اسلام بدون ولایت. اسلام رحمانی، اسلام بدون امامت و ولایت است که منتهی به شرک خواهد شد؛ چراکه در این نگاه نشانه‌شناسی‌اش را خودمان مهیا خواهیم کرد و آیات الهی به دست خودمان تعریف خواهند شد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۰۸:۳۰

    ابراهیم فیاض: اومانیسم مخالفت باانسان کامل است نه خدا

    ابراهیم فیاض گفت: اومانیسم در مقابل خدا نیست در مقابل انسان کامل است. در ایران هم به تازگی از دین اسلام همگانی و اسلام رحمانی نام برده می شود که همان اسلام اومانیستی و غربگرایی اسلامی است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۴۵

    نشست تخصصی «کارتون- خون؛ نیرنگ - نفرت» برگزار می‌شود

    «کارتون- خون؛ نیرنگ – نفرت» همراه با تحلیل فیلم مستند «کاریکاتورهای خون آلود» به منظور تحلیل جریان سیاسی رسانه‌ای انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین ­آمیز به ساحت پیامبر اسلام (ص) برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۹:۰۰

    نشست «دانشگاه آینده» برگزار می‌شود

    نشست «دانشگاه آینده» به همت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با همکاری گروه فرهنگ و جامعه انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۵ ۱۰:۰۶

    نشست علمی تجدد در ایران عصر قاجار برگزار می‌شود

    به همت مرکز فرهنگ و سیاست سازمان جهاد دانشگاهی تهران، نشست علمی تجدد در ایران عصر قاجار برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۱۰:۱۵

    در مناظره برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛

    فیاض: اجرایی نشدن مصوبات شورا به دلیل عدم قابلیت اجرایی آن‎هاست/ بنیانیان: فرهنگ را در حد برگزاری شعائر دینی یا تولید کالای هنری می‎دانیم

    برخی از اعضا ده مسئولیت سنگین دارند که یک تیم هم نمی تواند آنها را انجام دهد و لذا اغلب اعضا برای استراحت به شورا می آیند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۰۸:۵۴

    فیاض: سازمان آموزش عالی ما علوم انسانی را به شدت خفه می‌کند

    استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران می‌گوید: غرب‌زدگی تقلید بچه‌گانه از غرب است، تقلید ناقص و سطحی. یعنی آن چیزی که خوشمان می‌آید! مانند اینکه وقتی کیکی را می‌خواهیم بخوریم، دوست داریم تنها آن قسمتش را که دوست داریم، برداریم.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۰۹

    فیاض: سینما طاقت شوک فیلم‎های میرکریمی را ندارد

    درگیر شدن جامعه با فیلم‌های میرکریمی نیاز به زمان دارد. مشکل سینماست دیگر. فیلم‌های او شوک وارد می‌کند به سینما و سینما طاقت این شوک را ندارد.

  • فیاض ۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۱۱:۱۳

    گفتاری از ابراهیم فیاض؛

    فاجعۀ علوم انسانی

    علوم انسانی در ساختار جامعه‌ی ما و با ساختار جامعه به وجود نیامده و رشد نکرده و از همان ابتدا، فاقد تاریخ بوده است. نقش تاریخی از همان ابتدا، با دارالفنون ساخته شده و علوم انسانی در آن نقشی نداشته است.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۷

    صوت/ پوپولیسم؛ عوام گرایی یا مردم باوری(4)

    ابراهیم فیاض

  • فیاض ۱۳۹۳/۰۳/۲۰

    ابراهیم فیاض در گفت‎وگو با «فرهنگ امروز»؛

    غلبۀ ساختار علوم فنی بر علوم انسانی

    حاکم شدن ساختار سکولاریزه‎ی علوم فنی بر علوم انسانی و تحمیل شاخصه‎‎های آن بر این حوزه، چرخه‎ی علمی را در کشور نابود کرده است؛ چرخه‎ی علمی که باید بین تئوری و واقعیت در حرکت باشد. با این ساختار، دانشگاه‎ها به شدت با واقعیت اجتماعی و جامعه فاصله گرفته‎اند و در دنیای خود، و در اوج انتزاع در حال حرکت هستند.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۵:۱۵

    نشست «جایگاه جنسیت و خانواده در نظام تربیت رسمی» برگزار می‎شود

    نشست نقد و نظر با موضوع «جایگاه جنسیت و خانواده در نظام تربیت رسمی» با حضور دکتر خسرو باقری و حجت الاسلام محمد رضا زیبایی نژاد و دکتر ابراهیم فیاض در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

  • فیاض ۱۳۹۳/۰۱/۱۴

    گفت‌وگو با ابراهیم فیاض؛

    وضعیت علوم انسانی در ایران

    ما اصلاً در ایران روشنفکر نداریم. چون روشنفکری «سوژه» است و ما هنوز «ابژه» هستیم. بزرگان روشنفکری ما در ایران کسانی بودند که چارچوب‌های اندیشه‌ی غربی را می‌گرفتند و با یک قیاس منتقل می‌کردند و شاید به همین دلیل مورد نقد قرار می‌گیرند. آسیبی که متوجه معرفت‌شناسی ماست این است که آنچه را می‌خواهیم بشناسیم، تبدیل به بت می‌کنیم و آنگاه می‌ترسیم که بت ساخته‌ی خود را نقد کنیم.

  • فیاض ۱۳۹۲/۱۲/۲۱

    دانشگاهیان از آزمون دکتری می‌گویند(4)/ ابراهیم فیاض؛

    فارغ‎التحصیلان دکتری برای تدریس وارد دبیرستان‎ها شوند

    معتقدم فارغ‌التحصیلان دکتری باید وارد مدارس ابتدایی شوند؛ زیرا اگر یک دانش‎آموز ابتدایی که تازه وارد آموزش شده است توسط یک دکترا آموزش داده شود حتماً به لحاظ کیفی در آینده بهتر جواب خواهد داد و این امر برای علوم انسانی واجب‎تر است.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۲/۱۲/۱۸

    گفتگو با عبدالحسین خسروپناه/ دفاعیاتی از فلسفۀ صدرایی؛

    براهینی که کل تشیع و اسلام را زیر سؤال می‎برد

    کسانی که به این سو می‎روند و چنین صحبت‎هایی را عنوان می‎دارند باید در سواد آن‎ها شک کرد، این افراد لازم است به مطالعه‎ی بیشتری بپردازند و این‎گونه نسبت ناروا ندهند./اگر بعضی گمان می‎کنند در جایی دیدگاه ملاصدرا با آموزه‎های دینی هماهنگ نیست به علت تفاوت در تفسیری است که آن‎ها از قرآن و سنت دارند.