جامعه

کل اخبار:145

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۳:۴۰

    اقتصاددانان ما به مسائل اجتماعی و رویکردهای مردمی توجهی ندارند

    مسعود درخشان گفت: امروز همه بحث اقتصاددانان ما حول محور تورم و نقدینگی است اما به مسائل اجتماعی و رویکردهای مردمی توجهی ندارند در حالی که چنین توجهی در غرب وجود داشته است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۱:۴۰

    مسائل دانشگاه جدای از مسائل و مشکلات جامعه نیست

    معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به نقش تأثیرگذار معاونان فرهنگی و اجتماعی در حل مسائل و مشکلات جامعه گفت: مسائل دانشگاه جدای از مسائل و مشکلات جامعه نیست.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۶:۰۰

    رسالت علم در مقابل جامعه/ چرا فضای نقد در دانشگاه‌ها مُرده است؟

    دانشگاه در مواجهه با مسائل جامعه باید خود را واجد جایگاهی محوری بداند که اولین شرط آن وجود گفتمان نقد در زیست جهان دانشگاهی است،در گزارشی به عوامل کم رونقی فضای نقد دردانشگاه ها پرداخته ایم.

  • بیلفلد ۱۳۹۷-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۶

    تبیینی از نحوۀ تاریخ‌نگاری مکتب بیلفلد؛

    از تاریخ اجتماعی به تاریخ جامعه

    تاریخ عمومی در مکتب بیلفلد واجد دو معناست: معنای اول اینکه در مطالعۀ گذشته باید تمام ابعاد واقعیت همچون جامعه، سیاست و اقتصاد مورد مطالعه قرار گیرد، چون واقعیت تاریخی قابل تقلیل به یکی از اضلاعش نیست و ذواضلاع بودن جزء ذات پدیدۀ تاریخی است. معنای دوم اینکه این مکتب در ابتدا خواهان آن بود که آنچه در تاریخ باید مطالعه شود، بعد عینی یا آفاقی و تجربی پدیده‌های تاریخی است، نه بعد انفسی یا ذهنی و هنجاری. ‌گرچه بعدها این بعد به تاریخ‌نگاری مکتب مذکور افزوده می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۱ ۱۳:۰۰

    حلقه ارتباط دانشگاه با جامعه و بازار کار منسجم تر شده است

    وزیر علوم گفت: در حوزه ارتباط با جامعه طرح های خوبی با وزارتخانه های مطرح مانند وزارت دفاع، نفت و سازمان حفاظت محیط زیست اجرا و حلقه ارتباط دانشگاه با جامعه و بازار کار منسجم تر شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۰

    مشکل عمده‌ جامعه ما سیاسی شدن همه مسائل است

    مشکل عمده‌ جامعه ما همین است که همه‌ مسائل را سیاسی می‌کنند و با این کار مانع طرح مسائل به طور سالم می‌شوند.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۰

    رسالت علوم انسانی تأثیر درجامعه است/ عدالت آموزشی ممکن تر شده است

    عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست نقد وبررسی حکایت دانشگاه گفت: توده وار شدن دانشگاه موجب عدالت آموزشی شده و دسترسی همه اقشار به دانشگاه را راحت تر کرده است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۰:۲۰

    کاربردی‌سازی علوم قرآنی به معنی حل مسائل جامعه است

    احمد پاکتچی گفت: اصلی‌ترین معنای کاربردی‌سازی علوم قرآنی این است که این مطالعات مسائلی که در جامعه وجود دارد را حل کند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۱:۰۰

    گردش دیدگاه های تاریخی در ذهنیت یک جامعه/ داستان مومیایی رضاشاه

    تاریخ گذشته، از نظر قضاوت، درگیر موجهای فکری است، حساسیت هایی که هر زمان بر می خیزد. یک بار درد هویت دارد، یک بار اقتصاد، یک بار توسعه سیاسی، یک بار اخلاقیات و یک بار مردم گرایی.

  • سروش دباغ ۱۳۹۷/۰۲/۰۳

    روشنفکران و شبکه‌های مجازی در گفت‌وگو با دکتر سروش دباغ؛

    عمر پایان یافتۀ طبقه روشنفکر

    به نحوی از مرجعیت (authority) روشنفکران کاسته شده است، زیرا فضای مجازی به مدد شبکه‌های اجتماعی اعم از تلگرام، فیس بوک، اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی مجال و فضای بحث و تولید و انتشار سخنان را برای افراد متعددی فراهم کرده است. حالا دیگر هر کسی می‌تواند مطلبی منتشر کند و مخاطبانی بیابد. این امر امروزه در هر سطحی با هر کمیت و کیفیتی امکانپذیر شده است. در قیاس با گذشته که چنین مجالی فراهم نبود و تنها مشاهیر و کسانی که صاحب رای بودند، می‌توانستند اندیشه‌ها و آثار خود را منتشر کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۸ ۱۳:۰۰

    درباب فقدان صداقت علمی در میان دانشجویان و احساس فرسودگی تحصیلی

    کتاب «علم، دانشگاه و جامعه» مجموعه‌مقاله‌ها و سخنرانی‌هایی است که محصول دغدغه‌ها و علایق نویسنده به حوزه‌های مطالعاتی درهم‌تنیده و هم‌پوشان «جامعه‌شناسی علم»، «جامعه‌شناسی دانشگاه‌ها و آموزش‌عالی» و «مطالعات آموزش‌عالی» است.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۰

    تکنولوژی، انسان و جامعه/ دیدگاه لاتور در مورد تکنولوژی

    لاتور از چهار نوع وساطت تکنولوژی که عبارتند از وساطت ترجمه، وساطت ترکیب، وساطت جعبه‌سیاه‌سازی و وساطت نمایندگی بعنوان چهار نوع تغییر مهمی که تکنولوژی ایجاد می‌کند، صحبت می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۱۶:۲۰

    جامعه و هنر؛ کدام یک وامدار دیگری است؟

    هنر و جامعه لزوماً به‌هم بسته‌اند. به‌این معنا که هیچ هنری نیست که از تاثیرات اجتماعی برکنار مانده باشد و در عوض، هیچ هنری هم نیست که در جامعه موثر نبوده باشد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۵ ۰۹:۲۰

    جامعه شناسی دین در کشور ما دشوار است/ نقد دغدغه های جامعه شناسان

    علیرضا شجاعی زند استاد دانشگاه تربیت مدرس و حسن محدثی استاد دانشگاه آزاد اسلامی طی مناظره ای به موضوع دغدغه جامعه شناسان و بی اعتنایی آنها نسبت به برخی موضوعات مانند اربعین پرداختند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۸ ۱۱:۴۰

    هیچ کس از فلسفه مطالبه نمی کند/ نسبت فیلسوفان ما و جامعه

    احدفرامرز قراملکی گفت: مشکل فلسفه درمقایسه با دیگر رشته‌ها مثلاً حقوق در جامعۀ ما این است که از فلسفه برخلاف حقوق هیچ مطالبه‌ای نمی‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۲ ۱۴:۴۰

    معماری در جایگاه یک تعامل فرهنگی

    آحاد ملت، فضا را به شیوه و با محتوای خاص خود درک می‌کنند؛ اشتراکات میان افراد، کنش اجتماعی را ممکن کرده، این اشتراکات مبنای ادراک یک فرهنگ یا خرده‌فرهنگ از فضاست.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۴:۲۰

    «اون دیگه اینجا زندگی نمی‌کنه» قصه‌ای از جامعه است/ زن و رنج‌هایش

    کارگردان «اون دیگه اینجا زندگی نمی کنه» عنوان کرد این نمایش معضلاتی را که زنان تنها با آن دست به گریبان هستند، به تصویر می کشد.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۵ ۱۱:۰۰

    از تحلیل های ساده پیرامون علت مشکلات جامعه دینی دست برداریم

    حجت الاسلام محمد صادق حیدری تهرانی، واعظ و کارشناس دینی گفت: از تحلیل های ساده پیرامون علت مشکلات جامعه دینی و موانع تحقق دین و چالش‌های فرهنگی و اقتصادی دست برداریم.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۲ ۱۶:۲۱

    سخنی در باب آموزش عالی؛

    دانشگاه و آیین تشرف مدرن

    در میان غوغا و عطش دانشگاه‌خواهی و میل دانشجویی جامعه، کارکرد دانشگاه چیست؟ آیا راه آینده و حیات همه افراد یک جامعه باید از گذرگاه افسانه‌ای دانشگاه بگذرد؟ چنین جذبه و عشق و کعبه آمال شدن و بدل گشتن به روایت اعظم ومعبد علم و سخن آخر و اول، از کجاست؟ به راستی اگر امروز و با اضمحلال و تضعیف نفوذ حوزه‌ها و مدارس سنتی، معابد و نهادهای دانشگاهی سر برآورده باشند، آیا چنین عصر جدیدی را بدون دانشگاه هم می‌توان تصور کرد؟

  • اولریش بک ۱۳۹۶-۰۶-۲۲ ۰۹:۵۵

    اولریش بک؛

    زیستن در جامعۀ پرمخاطرۀ جهانی

    نوستالژی‌ای درون بنیادهای تفکر جامعه‌شناختی اروپا ساخته شده است که هیچ‌گاه از بین نرفته است. آیا به‌صورت تناقض‌آمیزی این نوستالژی می‌تواند به کمک نظریۀ جامعۀ پرمخاطرۀ جهانی مغلوب شود؟ هدف من یک نظریۀ غیرنوستالژیک، یک نظریۀ جدید انتقادی برای نگریستن به گذشته و آیندۀ مدرنیته است. واژگان درست برای این مفهوم نه «آرمان‌شهرگرایی» و نه «بدبینی»، بلکه «بازی» و «تزلزل» هستند.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۱۵:۴۰

    آنتونی گیدنز با «ساخت جامعه» به ایران آمد

    کتاب «ساخت جامعه» رهیافتی به نظریه اجتماعی از نوع بسیار معینی را شروع می‌کند که شرحی دقیق از کارکردگرایی و مفهومی طبیعت‌گرایانه از جامعه‌شناسی را ترکیب می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ ۱۷:۲۰

    زیر پوست جامعه/ نقد کتاب «صدایی که شنیده نشد» با سخنرانی عبدی، گودرزی، مردوخی و سعیدی

    کتاب «صدایی که شنیده نشد» بخشی از تحقیقاتی است که در دهه ۵۰ شمسی به همت علی اسدی و مجید تهرانیان، تحت عنوان «طرح آینده‌نگری» انجام شده است. این تحقیق از نخستین نظرسنجی‌های ملی در کشور است و اطلاعات منحصر به فرد تجربی از نگرش مردم در دهه ۵۰ شمسی به دست می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه در زیرپوست جامعه، جریان دینی در حال رشد بود و نگرش‌های اجتماعی ـ فرهنگی و توسعه نامتوازن در ایران را تحلیل می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۰۸ ۱۳:۲۰

    جامعه ما از کنایه، پرده‌پوشی و استعاره اشباع شده است

    محمدباقر کلاهی اهری می‌گوید فضای جامعه ما دیگر از کنایه و پرده‌پوشی و استعاره اشباع شده است آن هم جامعه‌ای که خود را مدرن معرفی می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۰

    جامعه مدرن یک جامعه مراقبتی است/ فوکو و علوم انسانی

    مقدم حیدری، عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی گفت: به عقیده فوکو جامعه ما جامعه نمایش نیست بلکه جامعه مراقبت است و همه ما در یک ماشین قدرت و سراسربین قرار داریم.

  • قانعی راد ۱۳۹۵/۰۷/۲۸

    نگاه انتقادی محمد امین قانعی‌راد به وضعیت نشر علوم انسانی؛

    نویسنده باشم یا استاد محترم دانشگاه!

    اگر دوگانه دولت و مردم را در نظر بگیریم، کتابی که نوشته می‌شود یا باید به نیازهای بخش دولت پاسخ دهد یا به نیازهای مردم. پیش‌تر گفتم که نویسندگان به دلیل هویت مقاومتی که دارند فاقد دیالوگ با دولت- به مفهوم کلی آن- شده‌اند یعنی تعامل آنها با مسائل دولت بسیار ناچیز است. از سوی دیگر، برخی از دانشگاهیان و پژوهشگران دور و بر دولت هستند و هر کاری او بخواهد در ازای دریافت پول انجام می‌دهند. برای آنها مهم نیست مساله‌ای که دولت مطرح کرده درست است یا غلط زیرا فقط به عنوان یک بازار به آن نگاه می‌کنند. به عبارت دیگر، در این شرایط یک بازار پژوهشی فاسد نیز رواج پیدا کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۱:۰۰

    نمی‌توان برای جامعه در حال سقوط، داستان رومانتیک نوشت

    سیدمهدی شجاعی با اعلام پایان نگارش مجموعه‌ای تازه از داستان‌های کوتاهش گفت: داستان‌هایم تلخ است وقتی شما جامعه را در حال سقوط می‌بینی، نمی‌توانی برایش رومانتیک صحبت کنی.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۰ ۱۸:۲۰

    «روسیه، جامعه، سیاست و حکومت» از نگاه سنایی منتشر شد

    کتاب «روسیه، جامعه، سیاست و حکومت» تالیف دکتر مهدی سنایی به شناخت پیشینه تاریخی زیرساخت‌های فکری و اجتماعی و همچنین تحولات و ساختارهای سیاسی آن می‌پردازد.

  • محمدرضا بهشتی ۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۰۹:۳۱

    گزارشی از سخنرانی محمدرضا بهشتی در درس‌گفتار «حقوق شهروندی؛ جستاری در طریق پرچالش علوم انسانی»؛

    امكان حقوق شهروندی در جامعه دينی

    قوق شهروندی، حقوقی است كه افراد به دلیل تابعیت از یك نظام اجتماعی- سیاسی به دست می‌آورند. به عبارت دیگر، حقوقی است كه به افراد تعلق می‌گیرد از آن جهت كه شهروند هستند، نفس شهروند بودن فارغ از رنگ، نژاد، جنسیت، باور، اعتقاد و غیره. قصد من این است كه دوستان را به این برسانم كه در كجاها به لحاظ نظری نیاز به تامل داریم.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۱۰:۲۰

    جامعه اروپایی نتوانست مسلمانان مهاجر را در فرهنگ خود هضم کند

    عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی معتقد است: تنوع فرهنگی در اروپا و آمریکا شکست خورد و جامعه اروپایی نتوانست خود را برای پذیرش مسلمانان مهاجر آماده کند.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۰

    نویسندگان و متفكران، رسولان جامعه هستند

    ابوالقاسم حسینجانی، نویسنده و مترجم، گفت: ادبیات می‌تواند به ما كمك كند جامعه پالایش شده‌ای داشته باشیم كه از ناهنجاری‌های اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی دور باشد