دولت

کل اخبار:164

  • نوزیک ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۰۹:۵۹

    درباره فلسفه سیاسی رابرت نوزیک و نظریه دولت حداقل او؛

    فیلسوفی که به جنگ لویاتان رفت

    نوزیک با بازگشتی آگاهانه به اصول مورد توجه جان لاک به مثابه پدر لیبرالیسم سیاسی، تاکید دوباره ای بر ایده حقوق طبیعی می گذارد و غیرقابل نقض بودن حق مالکیت را یادآور می شود و با تفسیری فردگرایانه از نظام فکری لاک وظایف دولت حداقلی را تبیین می کند. او با تاسی به ایمانوئل کانت دفاعی اخلاقی و ارزشی و نه سودانگارانه و فایده طلبانه از دولت حداقلی و بازار آزاد می کند و با تشبث به جان لاک نظام فلسفه سیاسی آزادی خواهانه خویش را از مسیر تبیین دوباره ای از حقوق طبیعی انسانی معماری می کند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۳۰ ۱۰:۴۰

    یک مبارزۀ سازمان‌یافته

    نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده با فساد مبارزه کند، اما عملاً توقعات جامعه را برآورده نکرده است؛ وجود قوانین مؤثر و نهادهای مختلف نشان می‌دهد نیت مبارزه وجود دارد، اما در عملکرد، کارآمدی این حوزه به چالش تبدیل شده است.

  • حسن حضرتی ۱۳۹۷/۰۸/۲۸

    گفت‌وگو با حسن حضرتی در خصوص کتاب دولت و جامعه در دورۀ عثمانی؛

    تلاش علمی دو جریان اسلام‌گرا در یک کتاب

    این کتاب دارای تحلیل‌های متفاوت نسبت به نگاه‌های ایرانی است. اینکه یک کتابی در عثمانی نوشته شده باشد و در ایران هم عیناً ترجمه شده باشد مشکلاتی را خودبه‌خود ایجاد می‌کند؛ مثلاً شما بخش چالدران آن را ببینید، قتل‌عام سلیم در آناتولی پیش از نبرد چالدران را بر پایۀ منابع رد می‌کند. حال اینکه این ادعا درست باشد یا نباشد مسئلۀ بحث من نیست، اما کمی با رویکردهای ما نسبت به نبرد چالدران متفاوت است. به استناد همان منابع ما معتقد هستیم که کشتار سلیم در بحث شکل‌گیری نبرد چالدران بسیار تأثیرگذار بود.

  • دموکراسی ۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۱۶:۱۰

    دموکراسی در محیط کار درمانی برای عارضه سرمایه‌داری

    ریچارد ولف

    نظامی با محوریت «بنگاه‌های خویش‌فرمایی» کارگران را در جایگاه ضبط‌کننده و توزیع‌کننده مازادی که خود تولید می‌کنند قرار می‌دهد.

  • پادشاهی ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۱۱:۲۹

    نظریه‌پردازان انگلیسی نظریۀ حاکمیت تا پیش از هابز (۱)؛

    تبارشناسی حاکمیت دولت*

    از نظر هنری پارکر، مسئلۀ اساسی این است که چگونه اقتدار سیاسی بین تاج‌وتخت و دولت تنظیم می‌شود. پاسخ منفی وی این است که یحتمل حاکمیت نمی‌تواند آن‌گونه‌ای که طرفداران سلطنت مجادله می‌کنند، به‌عهدۀ پادشاه در مقام رأس دولت باشد. پادشاهان شاید بزرگ‌تر از افراد و بزرگ‌تر از اعضای پیکرۀ سیاسی باشند، اما کمتر از همه با قدرت و جایگاهی کمتر از کلیت مردم در مقام یک کل هستند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۹ ۱۰:۴۰

    سازمان دهی ارتباط دانشگاه ها با هیات دولت

    رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: باید ارتباط دانشگاه ها با هیات دولت از طریق کارگروه هایی سازمان دهی شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۳ ۱۲:۴۰

    بسته حمایتی گردشگری هفته آینده به دست دولت می‌رسد

    معاون گردشگری کشور از تکمیل بسته حمایت از صنعت گردشگری و تحویل آن به هیات دولت در هفته آینده خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۰

    چیزی شبیه بازیافت زباله/ گفت‌وگو با رضا سرور، مترجم و پژوهشگر تئاتر درباره سیطره سرمایه بر جریان نمایش در ایران

    سیستم دولتی به تئاتر تجاری کمک نمی‌کند، بلکه به‏ گونه‏ای سیاستگذاری می‌کند که شما جز تئاتر تجاری گزینه دیگری نداشته باشید. این مهم‌ترین حرکت سیستم دولت است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۰۱ ۱۱:۰۰

    استفاده از ساختار دولت در دانشگاه آزاد صحیح نیست

    رئیس دانشگاه آزاد گفت: برخی ها معتقدند باید از ساختار دولت در این دانشگاه استفاده کنیم که این کار به هیچ عنوان صحیح نیست.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۵:۰۰

    دموکراسی علیه دولت چگونه اتفاق می‌افتد؟/ ابنسور پاسخ می‌دهد

    میگل ابنسور در کتاب «دموکراسی علیه دولت: مارکس و لحظه ماکیاولی» به اتکای خوانشی بدیع از مارکس، سعی در تبیین معنا و محدوده‌های دموکراسی به مثابه نیرویی دارد که به هیچ وجه نه با نظام نمایندگی قدر مشترکی دارد و نه حتی با نسخه‌های آگونیستی، رادیکال و تضادآمیزی که درون محدوده‌های دولت در پی حل و فصل مسائل هستند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۳۱ ۱۰:۴۰

    نشست «تحول دولت در صدر اسلام» برگزار می شود

    نشست «تحول دولت در صدر اسلام» در کلام امیرالمومنین علی (ع) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین داود مهدوی زادگان برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۲۰

    آلن بدیو؛

    چند پرسش از دموکراسی

    اینکه دموکراسی امروزه خود یک هنجار است از آن جهت که در چارچوب رابطه سوبژکتیو با دولت در نظر گرفته می شود. دولت خود موظف است که تشخیص دهد آیا دموکراتیک است یا استبدادی و در قبال نسبتش با مطالباتی چون آزادی بیان، آزادی تشکل و آزادی عمل مسئول است.تضاد میان دیکتاتوری و دموکراسی امری است که چونان هنجاری ذهنی یا سوبژکتیو در ارزیابی دولت عمل می کند.

  • مالجو ۱۳۹۷/۰۲/۰۵

    مقایسه‌ی نوآوری در سرمایه‌دار و سوسیالیسم در گفت‌و گو با محمد مالجو (۱)؛

    سوسیالیسم علیه سرمایه‌داری

    اگر در نظام‌های سوسیالیستی سده‌ بیستمی صاحبان قدرت سیاسی تعیین‌کننده بودند و این تعیین‌کنندگی آن‌ها باعث فشل ‌شدن سایر اعضای جامعه شده بود و از جمله به نوآوری نیز لطمه می‌زد، در نظام سرمایه‌داری این تصمیم‌گیری نه در دست صرفاً صاحبان قدرت سیاسی، بلکه در دست طبقه‌ای‌ است که نه صاحبان صرفاً قدرت سیاسی، بلکه صاحبان ثروت اقتصادی هستند.

  • دولت ۱۳۹۶-۱۲-۲۱ ۱۳:۱۶

    دولت و تجربه‌های مدنی در ایران

    جمعی از پژوهشگران

    این کتاب حاصل پژوهشی است که موسسه رحمان از سال ۱۳۹۳ آغاز کرد و طی آن به بررسی نقاط ضعف و مسائل اساسی مرتبط با قوانین و ملزومات نهادهای مدنی پرداخت.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۱۳:۴۱

    کاوش در زیست روزمره دانشجویان در تاریخ معاصر ایران

     از تحصن برای برنج نیمه‌خام تا مرگ در راه مصدق

  • ۱۳۹۶-۱۱-۲۱ ۱۴:۲۰

    «دولت، علما و اسلام در اندونزی و مالزی» منتشر شد

    کتاب «دولت، علما و اسلام در اندونزی و مالزی» اثر نوشهریل سات منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۱۵:۴۰

    کتاب‌هایی که دولت‌ها به دانش آموزان توصیه می‌کنند

    در کشورهای مخالف همواره کتاب‌هایی هستند که از سوی دولت‌ها به دانش آموزان برای خواندن توصیه و پیشنهاد می‌شوند. عیون الخلیج در مطلب زیر اشاره دارد به کتاب‌هایی که در کشورهای مختلف جهان به دانش آموزان پیشنهاد و توصیه می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۶ ۱۶:۴۰

    فرصت دولت برای تدوین آیین نامه اجرایی مقابله با تقلب علمی تمام شد

    عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت:فرصت دولت برای تدوین آیین نامه اجرایی مقابله با تقلب علمی چند هفته است که تمام شده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۱۱:۲۰

    برآورد بودجه ۵.۵ میلیارد تومانی برای جذب هیات علمی دانشگاهها

    رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: در بودجه پیشنهادی سال ۹۷ دولت حدود پنج و نیم میلیارد تومان بودجه حمایتی برای جذب اساتید برآورد شده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ ۰۹:۲۰

    بودجه قطره‌چکانی دانشگاهها در دولت روحانی/ مقایسه لوایح از سال ۹۲

    بررسی لایحه بودجه در سال های ۹۲ تا ۹۷ نشان می دهد که برآورد بودجه در سال های دولت روحانی در زمینه دانشگاه ها، به صورت بسیار تدریجی و قطره چکانی بوده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۰۱ ۱۴:۴۰

    شهریار عباسی: جایزه جلال نمونه‌ای از کاهش تصدیگری دولت است

     شهریار عباسی، دبیر علمی جایزه جلال آل‌احمد، با بیان اینکه جایزه جلال را جایزه‌ای صرفا دولتی نمی‌داند، گفت: این جایزه در دوره‌های اخیر فقط از حمایت مالی دولت برخوردار بوده و انتخاب داوران و هیات علمی آن تحت نفوذ نگاه‌ دولتی نبوده است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۰

    جزئیات منشور حقوقی دانشجویان/ وظیفه دولت در گسترش تحصیل رایگان

    براساس منشور حقوق دانشجویی، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۵:۰۰

    تعلق دانشگاه ها به همه گروه ها/ مدیریت دانشگاه نباید چندپاره شود

    معاون اول رئیس جمهور گفت: سیاست دولت و وزارت علوم این است که دانشگاه ها مرکزی برای همه گروه ها و کسانی که به این نظام علاقه مند هستند بشود.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۴:۴۰

    قصه بورسیه ها ادامه دارد/ بخش عمده بدهی دانشگاهها پرداخت شد

    وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قصه بورسیه ها با وجود اینکه تعیین و تکلیف شده و تمام شده اند، هنوز ادامه دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۹ ۱۳:۰۰

    امیدوارم حمایت دولت از دانشگاه ها افزایش یابد

    وزیر علوم گفت: امیدواریم حمایت دولت از دانشگاه ها افزایش یابد و دست اندازهایی که دانشگاه ها از سالهای قبل داشته اند با حمایت بیشتر دولت برطرف شود.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۳ ۱۱:۲۰

    جهانی شدن ادبیات ایران نگاه ملی می‌خواهد/ وظیفه دولت بسترسازی است

    مجید قیصری معتقد است برای جهانی شدن ادبیات باید نگاهمان ملی و نه شخصی باشد؛ اگر دولت کاری را نکرد، بخش خصوصی پیش برود و اگر دولت کاری کرد بخش خصوصی هم از آن سود ببرد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۲ ۰۹:۲۶

    فلسفه در سایه توجه دولت ها می تواند فرهنگ را متحول کند

    وقتی فلسفه مورد حمایت دولت ها قرار گیرد، تأثیرات زیادی نیز بر جامعه و خط مشی آن خواهد گذاشت. گاه نیز این خط مشی از تأثیرات جزئی و کوتاه مدت فراتر رفته موجب تغییر و تحول در فرهنگ یک جامعه و یا حتی تمدن بر آمده از فرهنگ خواهد شد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۱ ۰۸:۴۰

    وزیر علوم باید شیخ الوزرای هیات دولت باشد

    رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: وزیر علوم باید مانند دوران خوب این وزارت خانه، شیخ‌الوزرای هیات دولت باشد.

  • طباطبایی ۱۳۹۶-۰۷-۱۳ ۱۱:۱۸

    ایران به عنوان ایرانشهر در سخنرانی جواد طباطبایی؛

    تاریخ جهان با ایران آغاز می‌شود

    از زمانی که در اروپا مفهوم دولت در معنای جدید درست شد، شروع کردند به توضیح اینکه دولت در کجاها بوده و به طور تاریخی ظاهر شده است. یک مورد حرف هگل در حدود ١٨٢٠ در درس‌هایش است که می‌گوید تاریخ جهانی با ایران آغاز می‌شود. زیرا ایرانیان نخستین دولت (der Staat) را درست کرده‌اند. از نظر هگل چین و هند به این معنا دولت نبودند. هگل می‌گوید دولت یعنی دولت جدید که ما در اروپا می‌فهمیم، نطفه‌اش در ایران بسته شده است. هگل می‌گوید چین و هند نظام‌های استبدادی مبتنی بر اقتدار یک شخص بودند، یعنی وحدت شان کثرت را نمی‌پذیرفت.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۰

    دولت حرف متخصصان را گوش کند/ دوسالانه گرافیک تخصصی برگزار شود

    عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران معتقد است دولت باید برگزاری دوسالانه های هنری را به انجمن های تخصصی بسپارد و به حرف متخصصان این حوزه ها گوش دهد.