قانون

کل اخبار:58

  • ۱۳۹۶-۰۷-۰۴ ۱۱:۴۰

    اعمال قانون در مراکز خاطی دانشگاه علمی کاربردی

    معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه در راستای سیاست های تضمین کیفیت آموزش عالی اقدام به سخت گیری و اعمال قانون در مراکز خاطی کرده است.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۸ ۱۰:۴۵

    قانون حق مولف تدوین شود

    مسعود خیام مهم‌ترین مطالبه اهل قلم از مسئولان فرهنگی را تدوین قانون حق مولف می‌داند.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۱۰:۰۰

    زیباکلام: مشروطه به هدف مهمش که ایجاد حاکمیت قانون بود دست پیدا نکرد

    صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و مولف کتاب «سنت و مدرنیته» در بررسی روایت‌های تحلیل شکست مشروطه از جمله اظهارنظر احمد کسروی مبنی بر فهم نادرست مردم از مشروطه معتقد است: بنده معتقدم که مشروطه شکست نخورد بلکه مشروطه به هدف مهمش که ایجاد حاکمیت قانون بود، دست پیدا نکرد.

  • مجلس ۱۳۹۶-۰۵-۱۵ ۰۹:۳۵

    نظام قانون در ایران و ضدیت آن با اندیشۀ سیاسی ایرانشهری؛

    سرآغاز الهیاتی شدن سیاست در ایران

    با پیروزی مشروطیت در ایران و از هم گسستن بافت قدمایی، ایران متناسب با حرکت جوهری مبتنی بر خاص زمانه، وارد دوران جدید تاریخ خود شد. با پیوستن ایران در مدار دوران جدید، آنچه پیش‌تر بن‌مایه‌های نظام قدمایی بود، دیگر نمی‌توانست به لحاظ ماهیت، مواد و مصالح بنای جدید ایران را تأمین کند. اگرچه از ناحیۀ دستگاه شرع برای تدوین مناسبات قانونی موادی عرضه می‌شد، اما جز با تغییر ماهیت الهیاتی آن به گیتیایی‌شده، محال بود در مناسبات جدید همچنان ماهیت نخستین خود را حفظ کند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۰

    بررسی اصلاحیه قانون مطبوعات در دولت به پایان رسید

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اصلاحیه قانون مطبوعات هم‌اکنون در دولت با بررسی ٩٢ ماده خاتمه یافته است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۷:۰۰

    راه ناتمام/ تاملی در مهجوریت رهیافت اصلاحی آخوند خراسانی

    متن زیر به مناسبت ٢١ آذر ١٢٩٠ خورشیدی ١٠٥ سالگرد درگذشت آخوند خراسانی نوشته شد.

  • پوزیتیویسم ۱۳۹۵-۰۹-۱۵ ۰۹:۵۳

    فصلی از کتاب منتشر نشده فلسفه علم (۲)؛

    تمییز قانون از غیرقانون

    دانشمندان و فلاسفه در قرن نوزدهم برای تبیین پدیده‌های طبیعی می‌کوشیدند از خصوصیات و توانمندی‌های خود طبیعت استفاده کنند و نه از نیروهای ماورای طبیعی یا قدرت‌های اسرارآمیز آسمانی. در این عصر چنین فرض می‌شد که شناخت علمی یا ادعاهای علم را می‌توان بدون رجوع به عوامل فوق طبیعی و نیروی برتر توجیه یا تبیین کرد، درحالی‌که شناخت‌های مذهبی و الهیات لزوماً بر معرفت فوق طبیعی مبتنی بود؛ بدین‌ترتیب، شناخت علمی از معرفت دینی متمایز شده بود.

  • نظریه علمی ۱۳۹۵-۰۹-۰۷ ۱۰:۰۲

    فصلی از کتاب منتشر نشده فلسفه علم (۱)؛

    قانون و نظریه در علم

    گاهی گزاره‌های عمومی وجود دارند که گرچه بر اساس استقراء تعمیم یافته‌اند، اما متفاوت از قوانین علمی هستند، مثل همۀ زاغ‌ها سیاهند؛ اگرچه این گزاره هم عمومی و هم ابطال‌پذیراست، اما یک قانون علمی یا طبیعی تلقی نمی‌شود، چون بین «زاغ» و رنگ «سیاه» تنها رابطه‌ای که وجود دارد رابطۀ «اسنادی» است و نه رابطۀ علّی.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۳:۴۰

    معجزات / جرج اِن. شلسِنگر- ترجمه انشاءالله رحمتی

    یك تحقیق دربارة ماهیت معجزه ناگزیر باید پاره‌ای از ابعاد وسیع‌تر ماهیت ایمان دینی را روشن سازد. معتقدان انواع بسیاری از شواهد در تأیید موضع‌شان، می‌یابند. از جمله آن شواهد، براهین قدیمی مانند برهان نظم یا براهین متأخرتر مانند برهان شرط‌بندی پاسكال است. رویدادهای اعجازآمیز صرفاً یكی از انواع عواملی است كه معتقدان می‌توانند در تأیید موضع خویش بدان استناد كنند.

  • جان لاک ۱۳۹۵-۰۲-۰۴ ۱۰:۱۰

    جایگاه حقوق طبیعی در لیبرالیسم؛

    انضمامی کردن یک مفهوم

    مفهوم حقوق بشر به‌عنوان مجموعه‌ی حقوقی که انسان صرفاً به حکم انسانیت خود از آن برخوردارند، در قرن هفدهم رواج یافت و جانشین مفهوم قدیمی‌تر «حقوق طبیعی» شد که انسان‌ها به حکم قانونی طبیعی از آن بهره‌مند به شمار می‌رفتند. مفهوم حقوق بشر به مفهومی گسترده‌تر از حقوق طبیعی به کار رفت تا حقوقی را نیز در بر بگیرد که نمی‌توان به سهولت طبیعی شمرد، بلکه تنها در جامعه و دولت پدیدار می‌شوند.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۰۹:۵۷

    رضا داوری اردکانی؛

    ما آینده خودمانیم

    آینده ‌نگری شرایط و لوازم خاص دارد و آینده ­نگران علاوه بر تخصصی که دارند معمولاً از اطلاعات و معلومات تاریخی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برخوردارند ولی آینده ­نگری نه یک تخصص است و نه داشتن علم و اطلاعات برای رسیدن به آن کافی است. این معلومات و اطلاعات باید با خودآگاهی به امکان‌­های کشور و توانایی­‌های مردمی که باید آینده را بسازند توأم شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۹ ۱۴:۴۵

    «قانون علیت در فلسفه اسلامی» روانه بازار نشر شد

    کتاب «قانون علیت در فلسفه اسلامی» اثر ابوالفضل غفاری از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

  • ارسطو ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۰۹:۱۱

    رویکردی ریشه‎‎‎شناختی به بحث عدالت در کتاب پنجم اخلاق نیکوماخوس ارسطو؛

    تأملی در نگاه ارسطو به عدالت

    ارسطو، از یک طرف عدالت را زیرمجموعه‌ی فضایل اخلاقی قرار می‌دهد و فضایل اخلاقی را اکتسابی می‌داند، به این معنا که اساساً فضایل اخلاقی و عدالتی که هم‌راستای فضایل اخلاقی قرار می‌گیرد، اکتسابی‌اند و ناشی از طبیعت ما نیستند؛ از طرف دیگر وی قانونی را که مطرح می‌کند، نوموس نه در معنای اولیه آن، بلکه نوموس به معنای قوانین موضوعه است.

  • نایینی ۱۳۹۴-۱۰-۳۰ ۱۲:۲۹

    بررسی تطبیقی اندیشه‌ی سیاسی آیت‌الله نائینی و میرزا ملکم‌خان بر اساس چارچوب نظری اسپریگنز؛

    بحران زمانه

    «اندیشه‌ها در پاسخ به بحران‌ها است که تولید می‌شوند». از این منظر، اندیشمند و فیلسوف سیاسی-اجتماعی کسی است که در ابتدا بحران یا مسئله‌ای را در جامعه‌ خود مشاهده کرده و آن‌گاه برای برون‌رفت از آن بحران و بازگشت به وضعیت متعادل و باثبات دست به تئوری‌پردازی می‌زند. بررسی اندیشه‌ی سیاسی ایران نیز این روند و جریان را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ آنجا که مردم و حکومت و بزرگان در عصر مشروطه در یک گذرگاه مهم تاریخی قرار می‌گیرند و عرصه‌ای فراهم می‌شود برای ایجاد و رویش دیدگاه‌ها و اندیشه‌های سیاسی.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۳:۳۰

    يك خبر، سه‌چهره/ از قانون تا فرهنگ‌سازی برای تامين امنيت اخلاقی مجازی

    تامين امنيت اخلاقي فضاي مجازي امري بسيار مهم است و همكاري تمامي دستگاه‌ها و ادارات و مراجع را مي‌طلبد.

  • قواعد و نظم ۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۵:۳۰

    قواعد و نظم قانون، قانون‌گذاری و آزادی

    فردریش فون‌هایک

    مطالعه ی دقیق این اثر می‌تواند تصویر نسبتا جامعی از کل دیدگاه‌های هایک بدست دهد. مجموعه‌ی استدلال‌های ایک مبتنی بر نظریه‌ی شناخت تحولی یا آن چارچوب فکری‌ای است که خود آن را «خرد تحولی» می‌نامد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۶:۱۵

    سیاست‌مدار باید قانون‌مدار باشد نه اخلاق‌گرا

    نشست علمی «اخلاق و سیاست» روز سه‌شنبه، دوازدهم آبان، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. این اولین نشست از سلسله‌نشست‌های علمی «اخلاق و سیاست» بود که توسط مرکز فرهنگ و سیاست سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار ش

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۵:۳۰

    استقبال‌ سنتورنوازان از نهمین جشنواره موسیقی جوان / قانون‌ نوازی تحت سیطره دختران

    پنجمین روز از نهمین جشنواره موسیقی جوان در بخش سنتور و قانون روز گذشته جمعه 13 شهریورماه با حضور داوران بنام هر دو عرصه در تالار رودکی برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۰:۴۰

    مجموعه هشت جلدی«قانون» انتشارات سروش معرفی شد

    انتشارات سروش همزمان با روز بزرگداشت ابوعلی سینا و روز پزشک مجموعه هشت جلدی «قانون»نوشته شیخ الرئیس ابوعلی سینا را برای مطالعه علاقمندان معرفی کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۴:۱۰

    قانون هشت جلدی ابوعلی سینا

    کتاب قانون از کتاب حاوی رازی و کتاب طب مالکی اهوازی و حتی از آثار جالینوس پیشی گرفته و مدت شش قرن همه کتب پزشکی تحت تأثیر آن بوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۱۳:۰۰

    اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات زمان‌بر است

    معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات زمان‌بر و نیازمند بسترهای فناورانه است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۵۰

    گفت‌وگو با دكتر علیرضا بهتویی استاد جامعه‌شناسی دانشگاه استكهلم

    مهم‌ترین اصل برای ایجاد و رشد سازمان‌های جامعه مدنی و برای آنكه در حیات كشوری نقش مثبت داشته باشند، احترام به استقلال آنهاست. این استقلال از دو سو تهدید می‌شود؛ نخست، حكومت‌ها (قدرت سیاسی) كه به وجود آنها مشكوك هستند و از موضع ترس به منع و غیرقانونی كردن آنها اقدام می‌كنند. نتیجه بلا واسطه این كار سیاسی شدن این سازمان‌هاست. نوع دوم عكس‌العمل، نوع بلشویكی است كه همه این سازمان‌ها را می‌خواهد به دنبالچه حزب حاكم تبدیل كند و لذا استقلال آنها را از بین می‌برد و آنها را به ارگان‌های فرمایشی تبدیل می‌كند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۲:۲۰

    تصویب قانون جدید کپی‌رایت کتاب‌های الکترونیکی در ژاپن

    به دنبال فرانسه، ژاپن نیز دارای قانون کپی‌رایت برای کتاب‌های الکترونیکی می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۳ ۱۹:۰۰

    بازگشت «قانون» به پیشخوان‌ها

    روزنامه «قانون» پس از وقفه‌ی چند ماهه در بازانتشار، بالاخره از شنبه - 13 دی ماه - بر روی پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها دیده شد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۰۸:۴۳

    طرح جدید "قانون اسلام" در اتریش

    دولت اتریش لایحه جدید "قانون اسلام" را به جریان انداخت. این قانون قرار است مانع از رویکردهای افراطی به‌ویژه در میان جوانان شود و اسلامی منطبق با "ویژگی‌های اتریش" را تقویت کند.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۶:۳۰

    این ناکامی به پایان می‌رسد؟

    معاون پیشین هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر قانون اختصاص یک درصد از بودجه برای خریدن آثار هنری به‌نحوی تصویب شود که برایش مبلغی از محل بودجه‌ی کشور در نظر گرفته شود، موافقان بیشتری خواهد داشت.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۰:۲۰

    مطبوعات قانون نمی‌خواهد؛ آزادی می‌خواهد

    حجم قانونگذاری که بالا می‌رود؛ یعنی مردم شما متوجه نیستید. ما به شما می‌گوییم چه کنید. هیچ مقامی حق ندارد به‌نام استقلال و تمامیت ارضی؛ آزادی‌های مشروع را حتی با وضع قوانین سلب کند. برای رسیدگی به جرم مطبوعاتی هیات‌منصفه پیش‌بینی شده تا تشخیص بیگناهی یا گناهکاری با مردم باشد نه حکومت.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۱۲:۱۵

    پیشنهاد وزیر ارشاد: به جای طلا «اثر هنری» بخرید

    علی جنتی در جریان بازدید از گالری «هفت نگاه» از تلاش دولت برای تصویب قانون «یک درصد» ولو بدون قید «الزام»، علاقه‌اش به اخبار هنرهای تجسمی،‌ لزوم واگذاری خرید و فروش آثار تجسمی به بخش خصوصی و حمایتش از شعار «هر خانواده‌ ایرانی یک اثر ایرانی» سخن گفت.