معرفی کتاب

کل اخبار:79

  • قاب زدایی ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۲۶

    قاب‌زدایی‌ها

    پاسکال بونیترز

    در این کتاب استنباط شده است که نقاشی پیش و شاید درست در قلب آنچه مدرنیته از آن ساخته است به هنر دراماتیک و میزانسن مربوط می‌شود و اینکه سینما در برخی موارد سعی می‌کند از تقدیر روایی و دراماتیکی که صنعت بر آن تحمیل می‌کند فرار کند تا به بنیادین‌ترین اجزای خرد نقاشی به انتزاع آن برسد.

  • بکت ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۵:۵۳

    مقدمه کیمبریج بر ساموئل بکت

    رانن مک دانلد

    نمایش‌نامه‌ها و داستان‌های بکت در عین زیبایی و خوش‌ساختی مضامین دشواری دارند. نویسنده کتاب سعی کرده است با خواندن تک‌تک متن‌های بکت نه فقط ابهام و دشواری متن را تا حد ممکن برطرف کند بلکه نحوه کارکرد و زیبایی‌شناسی متن را نیز نمایان سازد.

  • اکو ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۲:۵۹

    تفسیر و بیش‌تفسیر

    امبرتو اکو، ریچارد رورتی و جاناتان کالر

    این کتاب دربرگیرنده متن بازبینی شده درسگفتارهای اکو در تنر و همچنین مقالات سه شرکت کننده در سمینار و سرانجام پاسخ اکو است.

  • ریکور ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۱۶:۳۳

    تاریخ و هرمنوتیک

    پل ریکور

    در تاریخ و هرمنوتیک ریکور نسبت میان پژوهش تاریخی و هرمنوتیک را بررسی می‌کند. پژوهش تاریخی آنچه را که در تاریخ تجربه شده تا جایی که ردپایی از آن مانده ضبط و ثبت می‌کند. از سوی دیگر هرمنوتیک نیز به یاری اصل بیرونی کردن‌اش هرچه را که گمان می‌کنیم درونی ماست بیرون می‌آوردو در فاصله‌ای می‌گذارد تا فهم‌شان را ممکن کند.

  • سووشون ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۳

    سووشون آیینه روزگار

    فاطمه سرمشقی

    نگارنده سووشون را از ین زاویه نگریست که این رمان به عنوان نخستین رمان نگاشتة یک زن ایرانی و در عین حال دارای قهرمان داستانی زن چه مایه از روایت‌های دیگر متمایز است؟روایت و راوی چگونه موقعیت و وضعیت زن ایرانی را گزارش می‌دهند و چگونه حال و روز او را داوری و نقد می کنند؟ و آیا خود این نقد-نقد دانشور و راوی رمان و زری- را می‌توان نقادی کرد؟

  • ۱۳۹۶-۰۷-۳۰ ۱۴:۲۰

    کتاب «گاه‌ و بی‌گاهیِ دانشگاه در ایران» رونمایی می شود

    کتاب «گاه‌ وبی‌گاهیِ دانشگاه در ایران»، با حضور نویسندۀ کتاب، معرفی می‌شود

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۳:۰۰

    چرا امام حسین(ع) به سمت کوفه رفت؟/معرفی یک کتاب تحلیلی عاشورایی

    کتاب «پیشینه عاشورا» نوشته محمد اسدی کتابی تحلیلی است که موضع مسلمانان سال ۶۱ هجری را درباره عاشورا ریشه یابی می کند و علت انتخاب کوفه از طرف امام حسین (ع) برای مقصد قیام مشخص می کند.

  • فقیه و سلطان ۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۴

    فقیه و سلطان (جدال دین و سیاست در دو تجربه تاریخی عثمانی و صفوی ـ قجری)

    وجیه کوثرانی

    وجیه کوثرانی نویسنده کتاب، بر این باور است که برآمدن دولت عثمانی در آسیای صغیر(ترکیه) و بخش اعظم منطقه عربی و دولت صفویه و امتداد آن یعنی قاجاریه در ایران، از تأثیر ‌گذارترین مراحل تاریخ اسلام بر اندیشه، خودآگاه و حافظه افراد و گروه‌های اکنون جهان اسلام است.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۳:۰۰

    معرفی كتاب سلسبيل در شهر كتاب مركزی

    مراسم معرفي کتاب «سلسبیل» نوشته معصومه جوادی‌نسب، دوشنبه ۱۷ اسفندماه در شهر كتاب مركزی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۸ ۱۴:۳۰

    معرفی کتاب مهم «طرائف» اثر سید ابن طاووس و رديه ای بر آن

    مؤلف کتاب طرائف تنها از کتب غیر شیعی استدلال‌های خود را آورده و به وسیله جدال احسن، مخالفان شیعه را محکوم کرده و با کلام خودشان حجت را بر آنها تمام کرده است.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۵۰

    معرفی بیش از ۳۰۰۰ کتاب با مشارکت کتاب‌خوانان سراسر کشور

    محمد اله‌یاری از اعلام آمادگی ۷۸۴۳ متقاضی شرکت در کتاب‌خوان و ارائه ۳۱۷۵ کتاب در این نشست‌ها خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۶:۰۰

    میرخلیلی: رتبه «علمی-پژوهشی» معرفی کتاب در مجلات را کمرنگ می‌کند

    سید جواد میرخلیلی، مسئول محتوایی سایت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: دارا بودن رتبه «علمی و پژوهشی»، معرفی کتاب در فصلنامه‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را کمرنگ کرده است اما نشریات این پژوهشگاه مانند «آینه پژوهش» همچنان به سنت معرفی و نقد کتاب پایبند مانده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۳:۴۰

    معرفی کتاب زنان و تبعیض

    طبیعی است رعایت حقوق زنان در جوامع پیچیده‌ی امروز از موارد خاصی باشد که امروزه توجه دو چندان به آن شده است. ..

  • ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۰

    معرفی کتاب شهر و جنسیت

    شهر «آرماني» را تصور کنید. چنین شهری باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد که همگان بتوانند در آن زنده‌گی خوبی داشته باشند؟ سیمای آن چه‌گونه است؟ این‌ها پرسش‌‌‌هایی است که حدود ۱۰۰ شرکت‌کننده از کشورها و فرهنگ‌های مختلف طی دوره‌یی موسوم به دانشگاه بین‌المللی زنان در دانشگاه کاسل، در تابستان سال ۲۰۰۰ درباره‌ی آن‌ها به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

  • آگامبن ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۸:۵۲

    جورجیو آگامبن پرده از راز شر برمی‌دارد؛

    چرا پاپ بندیکت شانزدهم واقعاً کناره‌گیری کرد

    به نظر آگامبن، کلیسا کارکردی در طرح الهی برای رستگاری دارد، اما نه به‌عنوان نیروی ارگانیکِ خیر. بدین‌ترتیب چنین طرحی با این تز الهیاتی تاریخی و تشخیصی-زمانی جایگزین می‌شود که کلیسا همواره و هم‌زمان «هم کلیسای مسیح و هم کلیسای دجال» است. این تفاوت و بدین‌ترتیب «راز شر» (برحسب این تفسیر) نخست در «پایان زمان» یا به عبارت بهتر، در جریان «زمانِ پایان» رفع می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۲:۵۰

    جامعه‌شناسی فراتر از دانشگاه

    آلن تورن ديگر نويسنده كتاب در مقاله‌اش با توجه به رويكرد يك جامعه‌شناس فرانسوي، معتقد است كه جامعه‌شناسي مردم‌مدار را نمي‌توان به دوره‌اي آموزشي يا در يك نهاد محدود كرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۱ ۱۶:۰۰

    « هنر در گذر زمان گاردنر: تاریخ فشرده هنر جهان» فردکلاینر

    هلن گاردنر (۱۹۴۶-۱۸۷۸) از نویسندگان پر کار و قابل توجه در حوزه هنر است. وی در دانشگاه و انستیتو هنر شیکاگو به تدریس تاریخ هنر اشتغال داشت و کتاب ارزشمند وموثر وی به یک متن استاندارد آموزشی در آمریکا و بسیاری از کشورهای دنیا تبدیل شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۳۰

    بحران آب و فروپاشی تمدن ها

    لیزا لوسرو در این کتاب تلاش می کند سرگذست تمدن های مایایی و وابستگی آنها به منابع آب را نشان دهد که چگونه کنترل این منابع آب و ایجاد تکنولوژی هایی برای حفظ ،ذخیره سازی و مهار آنها، آن را به منبعی برای قدرت تبدیل کرد که با تشکیل مراکز بزرگ و آیین های سیاسی خاص، به تدریج امپراطوری ها شکل گرفتند و متحول شدند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۴:۱۰

    معرفی کتاب توسعه گردشگری شهری

    امروزه این یادمان‌های تاریخی و تمدنی بشر به همراه سایر جاذبه‌های شهری؛ مانند مراکز خرید و پذیرایی و...، مجموعۀ متنوعی از قابلیت‌های گردشگری را در خود جای داده‌اند که در صورت توجه و هدایت مناسب می‌تواند به ارتقای گردشگری و در نتیجه توسعۀ شهری بینجامد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۰

    معرفی کتاب درآمدی جامعه شناختی بر بدن­ های واقعی

    در این بحث­ها درباره بدن به هر حال می­تواند این پیشنهاد گمراه­کننده باشد که آغاز قرن بیست و یکم اولین باری است که در تاریخ انسانی گرایش به نغییر طبیعت بدن(تغییر کیفی) در تجربه­های بدنی ایجاد می­شود. پزشکی به مثابه امری باستانی در جامعه انسانی است که [نشان می­دهد] هیچ جامعه­ای مشتاق پذیرش واقعیت­های درد یا بیماری یا آسیب­های جسمی نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۰

    ماجرای وقت‌کشی روزولت برای اشغال ایران به روایت کتاب‌های تاریخی

    کتاب‌های «روزگار بی‌قراری، مازندران و گرگان در اشغال ارتش سرخ» و «رابطه ایران و آمریکا از ابتدای کودتای 28 مرداد» روای اتفاقات تلخی از اشغال ایران در شهریور 1320 هستند. به مناسبت سوم شهریور سالروز اشغال ایران در جنگ جهانی دوم این دو اثر را ورق زدیم.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۴:۲۰

    معرفی کتاب«رنگ جنگ ایران -عراق»

    کتاب «رنگ جنگ ایران - عراق، نگاهی به نقاشی‌های ایرانی بعد از انقلاب ۱۹۷۹» تالیف دکتر مینو خانی است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۶:۲۰

    معرفی کتاب " روش و روش شناسی تحلیل تصویر"

    این کتاب تلاشی برای معرفی روش‎شناسی بصری با رویکردی انتقادی به خوانندگان دارد. در این کتاب نویسنده مواد بصری را واجد اهمیت فرهنگی ویژه و نیز در بردارنده عناصری می‎داند که در خود روابط قدرتی را نهفته دارند و بر اعمال اجتماعی ما تاثیر گذارند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۵:۳۰

    معرفی کتاب "مجموعه مقالات فرد، فردگرایی و جمع‌گرایی در آموزه‌های اسلامی"

    تفاوت انسان ایرانی با انسان آلمانی و فرانسوی در چیست؟ چه عناصری دو نوع زیست متفاوت را برای آنها به ارمغان آورده است؟ چرا و طی کدام مناسبات نظری و عملی، روی زمین و زیر آسمان، این همه تفاوت در نظر و عمل وجود دارد؟ این سوالات ثمره تجربه زیسته سفره هفت روزه تدوین‌کننده کتاب برای شرکت در سی‌امین کنگره مطالعات شرقشناسی در آلمان و همچنین نقطه آغازین این مجموعه مقالات، بوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۴:۳۰

    معرفی کتاب انسانشناسان در فضاهای امنیتی و نظامی

    درگیری انسانشناسی در مسائل کاربردی و حوزه های حساسی مانند فضاهای امنیتی و نظامی، چند دسته پرسش کلیدی را برای انسانشناسی رقم می زند، که یک وجه آن مباحث علمی (چگونگی پیوند زدن دانس میدانی با کرابردهای عملی ) و وجه دیگر آن نیز مباحث اخلاقی و چالشهای اخلاقی (محدوده و معیارهای دخالت در زندگی مردم) است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۲:۴۵

    معرفی کتاب ملت متجسد : ورزش، مردبودگی و تشکیل لائوس مدرن

    این کتاب کاملا نوآورانه، نشان می دهد چگونه ورزش و ایده های جسمی سیاست ها و فرهنگ لائوس مدرن را شکل دادند. ملاحظه تحولات فوق العاده – از استعمار فرانسوی تا ملی گرایی سلطنتی تا انقلاب سوسیالیستی تا توسعه دولت مدرن- از دید فرهنگ جسمی، روایت جالب توجه و نافذ سیمون کریک از ملتی است که هیچ شهرتی در ورزش حتی به مثابه یک کشور خوشگذران اما با مردمان تنبل ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۳:۱۲

    معرفی کتاب «جنگ سرد چگونه فلسفه علم را تغییر داد»

    اعضای حلقه وین چهره های برجسته ای در فلسفه، فیزیک و ریاضی بودند ولی علاوه بر اینها به مسائل فرهنگی و سیاسی نیز توجه زیادی داشتند. تلاش آنها این بود که نگرش علمی که رویکرد حلقه وین بود را جایگزین فلسفه کلاسیک کنند تا بتوانند با پیوند دادن همه علوم و متحد کردن آنها زندگی مدرن بشر را بهبود و سر و سامان ببخشند. همچنین اعضای این حلقه سعی داشتند توانایی های فکری و معرفتی اعضای جامعه را نیز بهبود ببخشند تا به واسطه سفسطه و مغالطه های رایج فریفته نشوند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۵:۰۰

    انسانشناسی مصرف: مصرف به مثابه مناسک

    این کتاب درصدد معرفی تمایزهای میان الگوهای مصرف در مقیاس کوچک (جایی که در ان ارتباط با جامعه کلان تر، کوتاه، شکننده و منقطع هست) و الگوهای مصرف در مقیاس کلان (به این معنا که یک خانوار هزینه زیادی را صرف اطلاعات مربوط به نوع خاصی از کالاهای مصرفی میکند) است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۱:۰۰

    معرفی و نقد دو کتاب در حوزه فلسفه و کودک

    کتاب های غايب بزرگ مدرسه، کندوکاو اخلاقي و به کودکان اعتماد کنيم در نشستی با حضور کارشناسان نقد و بررسی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۷:۲۰

    خاطرات شازده‌حمام؛ کتابی متفاوت

    چندی پیش که مشغول وبگردی برای یافتن مطالب جدید در ارتباط با تاریخ شفاهی بودم، به مطلبی از خبرگزاری کتاب ایران برخوردم که در آن آمده بود قرار است کارگاه تخصصی «تاریخ مکتوب، خاطره‌نویسی و تاریخ شفاهی» با حضور افسانه نجم‌آبادی، پژوهشگر و استاد دانشگاه هاروارد و محمدحسین پاپلی‌ یزدی، نویسندة کتابشازده‌حمام در مرکز اسناد و کتابخانة ملّی ایران برگزار شود. از متقاضیان شرکت در این کارگاه خواسته شده بود تا برای آشنایی مقدماتی با مباحث مطرح در این کارگاه، کتاب دو جلدی خاطرات شازده حمام را قبل از برگزاری کارگاه مطالعه کنند.