میراث فرهنگی

کل اخبار:223

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۲ ۱۶:۲۰

    ایران سرآمد ثبت جهانی شهر و روستا در دنیا است

    مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران با ثبت جهانی هفت شهر و روستا رتبه نخست دنیا را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۲ ۱۳:۲۰

    از خلیج‌فارس «میراث فرهنگی» تا خلیج‌فارس «مالکیت فکری»

    در شرایطی که سازمان میراث فرهنگی در طول سال‌های گذشته در قالب پرونده‌های مختلف همچون لنج‌سازی و...نام خلیج‌فارس را بارها در یونسکو ثبت کرده است اما هنوز کسی به این پرسش پاسخ نداده که با توجه به اقدامات مختلفی که در طول سال‌های گذشته برای تغییرنام «خلیج‌فارس» انجام شده، چرا ایران نام این دریا را به طور مستقل و با هدف حفاظت از این نام، آن را در یونسکو ثبت نکرده‌ است؟!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۱۵:۴۰

    بارِ توسعه را از دوش میراث‌ فرهنگی برمی‌دارند؟

    دومین همایش نیز ۱۵ مهر  امسال و باز هم با حضور وزارت راه وشهرسازی و بدون حضور دیگر دستگاه‌های شهر و توسعه‌ای در کشور مانند شهرداری‌ و جهاد کشاورزی، برگزار شد. این استقبال با وجود فراخوانی که پژوهشگاه میراث فرهنگی به دستگاه‌های متولی اعلام کرده، نشان می‌دهد که گویا براساس گفته‌ی سیدمحمدبهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در نخستین همایش «در بیشتر برنامه‌هایی که در قالب توسعه اتفاق می‌افتد، تنها یک درصد مراعات حال میراث فرهنگی را می‌کنند» صدق می‌کند!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۰۹:۴۰

    «موسی و یکتاپرستی» یکی از جنجالی‌ترین تالیفات زیگموند فروید

    فروید در کتاب «موسی و یکتاپرستی» به اثبات مصری بودن حضرت موسی(ع) پرداخته و بر مبنای درستی این نظریه به روانکاوی قوم یهود می‌پردازد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۳ ۰۹:۲۷

    قصه‌ها دریچه‌ای به فرهنگ کهن برای انسان مدرن است

    پگاه خدیش می‌گوید: در اینکه قصه‌ها دریچه‌ای به فرهنگ کهن برای انسان مدرن و رو به همه چیزهایی باز می‌کنند که در پس زمینه ذهن انسان بدوی وجود داشته، هیچ شکی نیست. این دنیا،‌ جهانی است فریبنده و جذاب که در عین حال دشواری‌های خاص خودش را هم دارد اما به محض اینکه وارد آن می‌شوی کلی اطلاعات در حوزه‌های مختلفی مانند جامعه‌شناسی،‌ مردم شناسی،‌ روان‌شناسی و ... به تو می‌دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۹ ۱۵:۲۰

    آشنایی بامیراثی ایرانی درجنوب بمبئی/ مسجدی که بنام مغولان زده شد!

    در میان پیچ و خم‌های تاریک دانگری (جنوب شهر بمبئی)، مسجد ایرانیان، سند بزرگی از معماری فارسی است؛ مسجدی که بازدیدکنندگان به اشتباه، آن را ساخته مغولان می‌دانند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۳ ۱۱:۰۰

    آتش‌سوزی موزه ملی برزیل هشداری برای موزه‌های ایران

    موزه فرش، موزه رضا عباسی، موزه تخت جمشید و بسیاری از موزه‌های ایران که آثاری بی‌نظیر را در مخازن و سالن‌های نمایشگاهی‌شان نگهداری می‌کنند، فاقد وسایل و تجهیزات مناسب برای حفاظت آثار در مقابل حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی هستند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۳:۰۰

    چرا خارجی‌ها حتی با دلار ۱۱هزار تومانی به ایران نمی‌آیند؟

    «ورود گردشگران خارجی در ۴ ماه اول سال، ۳۷ درصد رشد داشته است»؛ جمله‌ای حاکی از تحول آماری که به گفته معاون گردشگری البته تا حد زیادی مدیون عراقی‌ها بوده، چون ۷۵ درصد امسال بیشتر به ایران سفر کرده‌اند؛ همان مسافران و زائرانی که به اعتقاد تورگردان‌ها، نمی‌توان در دسته توریست‌ها قرارشان داد، چون در خانه و حسینیه می‌خوابند و خرج آنچنانی ندارند و درآمدی هم عاید کشور نمی‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۶:۴۰

    محور ساسانی چگونه جهانی شد

    پرونده محور ساسانی در فیروزآباد استان فارس پس از بحث‌های فراوان در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو و با وجود ایرادهایی، به ثبت رسید.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۲۷ ۱۶:۲۰

    پرونده بازگشت الواح هخامنشی به کجا رسید؟

    در حالی مدیرکل امور حقوقی سازمان میراث فرهنگی می‌گوید این اداره کل در حال پیگیری وضعیت الواح هخامنشی باقی‌مانده در دانشگاه شیکاگو و بازگرداندن آن‌ها به ایران است که در طول سه ماه گذشته از سوی وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی در این زمینه خبری منتشر نشده است.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۹ ۱۱:۰۰

    تغییراتی به‌نفع یک میراث ادبی/ خانه سیمین وجلال هنوز مهمانی ندارد

    با تغییر در مدیریت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، افتتاح و بهره‌برداری از خانه سیمین دانشور و جلال آل‌احمد به تعویق افتاده است.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۰

    مراتب ثبت ۲۸ اثر منقول فرهنگی‌تاریخی به استاندار تهران ابلاغ شد

    رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، امروز دوشنبه ۲۱ اسفند در دو نامه‌ جداگانه به استاندار تهران، مراتب ثبت ۲۸ اثر منقول فرهنگی‌تاریخی را به او ابلاغ کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۵ ۱۴:۰۰

    رادیکال‌های موافق و مخالف جهانی‌شدن چه می‌گویند؟

    محبوبه مهاجر می‌گوید: ریتزر در دانشنامه جهانی‌شدن کوشیده تا نگرش جامع خود را حفظ کند و همه ابعاد جهانی‌شدن را در نظر بگیرد و تلاش او هم در این دانشنامه گردآوری تمامی نظرات اعم از مخالف و موافق حتی رادیکال در این حوزه بوده است.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۴ ۱۴:۴۰

    ریزش بخشی از سازه‌های آبی شوشتر/اعلام علت ریزش تا فردا

    "بخشی از یکی طاق‌های سازه‌های آبی شوشتر در استان خوزستان در شرایطی ریزش کرده است که مدیر این پایگاه میراث فرهنگی آن را در حد دو تا سه متر مربع می‌داند."

  • ۱۳۹۶-۱۱-۱۰ ۱۵:۴۰

    قرآن خطی نیما در موزه ساری است/ توضیحات سازمان میراث فرهنگی استان مازندران درباره سخنان پسر نیما یوشیج

    سازمان میراث فرهنگی استان مازندران به اتهامات پسر نیما یوشیج پاسخ داد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۳:۲۰

    پتک بی‌پولی بر سر آثار تاریخی/ تحصن کارگران پایگاه جهانی چغازنبیل در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق

    ین نخستین مورد از تحصن کارگران محوطه‌های جهانی نیست، کارگران پایگاه‌های جهانی بم و شوش هم بارها به تعویق در پرداخت حقوق‌شان اعتراض کردند، اما هنوز این موضوع یکی از مهم‌ترین چالش‌های کارکنان پایگاه‌های جهانی است.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۸ ۱۵:۲۰

    خوزستان با تمدنی کهن بی‌بهره از موزه

    علاوه بر مشکل تعطیل شدن موزه‌های خوزستان، معضل دیگری که در حوزه میراث فرهنگی این استان وجود دارد، موضوع نیروهای یگان حفاظت است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۷ ۱۲:۴۰

    نگرانی از تخریب خانه نیما در صحن مجلس

    خانه نیما در خیابان رمضانی دزاشیب، در همسایگی خانه سیمین و جلال قرار دارد تا چندی پیش مسوولان میراث فرهنگی وعده می‌دادند که قصد دارند با مرمت و بهسازی این دو بنا، این خیابان را به پاتوق اهالی فرهنگ تبدیل کنند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۰ ۱۴:۲۰

    معرفی ۳ موسیقیدان ایرانی بعنوان گنجینه زنده بشری

    استاد ابراهیم قنبری مهر، استاد محمد اسماعیلی و عاشیق سلجوق شهبازی سه تن از نامداران موسیقی ایران، به‌عنوان «گنجینه زنده بشری در موسیقی ایرانی» در فهرست حاملان میراث ناملموس (نادره‌کاران) معرفی شدند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۱۱:۴۰

    با شراگیم یوشیج در سالروز درگذشت نیما: دیگر هیچ وسیله‌ای از نیما را به موزه نمی‌دهم!

    شراگیم یوشیج: «لوازمی هم که من برای موزه داده بودم، اکنون درآن خانه یا موزه دیده نمی‌شود مثل قرآن خطی زمان سلجوقی ١٠٦٥ که خود نیما آن‌ را صحافی کرده بود و چندین کتاب قیمتی دیگر که اکنون در موزه نیست و توسط رییس میراث مازندران ایزدی با تبانی محمد عظیمی، همکار ایشان از موزه بیرون رفته و فروخته شده است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۱ ۱۳:۴۰

    ساماندهی معبد آناهیتا/ هفت سال فاصله تا جهانی شدن

    ساماندهی معبد آناهیتا به‌عنوان یکی از آثار فهرست انتظار ثبت جهانی در حالی انجام شد که مدیر پایگاه این اثر تاریخی معتقد است ۵ تا ۷ سال تا جهانی شدن این اثر فاصله داریم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۶:۴۰

    ساخت هتلی در حریم منظری غار علیصدر/سرانجام ماجرای مالکیت غار

    مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان گفت: ساخت هتلی در نزدیکی غار علیصدر می تواند برای ثبت جهانی غار خطر آفرین باشد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ ۱۴:۰۰

    آسیب‌های زلزله به آثار تاریخی

     بخش زیادی از کاروانسرای عباسی قصر شیرین که در فهرست آثار ملی ثبت شده است، بر اثر زلزله تخریب شد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۰

    از حاشیه‌ها تا متن/ عملکرد سه‌ماهه رییس سازمان میراث فرهنگی

    سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرکدام نیاز به نگاهی تخصصی دارند تا بتوانند در ابعاد مختلف رشد کنند. تغییرات مکرر مدیران و بیشتر از آن انتخاب مدیران غیر متخصص و به تبع آن تغییر سیاست‌های مدیریتی در سال‌های اخیر به اشکال مختلف به هر سه این حوزه‌ها آسیب زده است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۷ ۰۹:۴۰

    دستاوردهای یک پژوهش هنری/نقوش مرده‌ای که بر صنایع‌دستی جان گرفتند

    گروهی از طراحان و هنرمندان صنایع‌دستی خوزستان به پژوهش درباره نقوش حک شده بر سنگ قبرهای دزفول پرداخته و از این نقش‌ها در ساخت سفال و کپوبافی بهره برده‌اند.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۲۰ ۱۶:۳۰

    کشف یک دریچه اصلی آبراه دوره هخامنشی در تخت جمشید

    با پایان فصل سوم کاوش در آبراه دوره هخامنشی تخت جمشید یک دریچه اصلی دوره هخامنشی منتقل کننده آبهای سطحی محوطه غربی حیاط جنوبی به شبکه اصلی انتقال کشف شد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۰

    بررسی اولویت ثبت جهانی میراث فرهنگی ایران در سال ۲۰۱۹

    مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی گفت: چند پرونده از جمله بافت تاریخی ماسوله، جنگل های هیرکانی و روستای اورامان برای پیشنهاد ثبت در فهرست میراث جهانی سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار می گیرند.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۰:۴۳

    موزه پارس در غم آسیب دهر

    حفظ و نگهداری بافت تاریخی شیراز در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده است. توسعه این بخش از شهر عملاً با تخریب و تصرفات منفعت‌طلبانه برخی نهادهای شهری علی‌الخصوص شهرداری شیراز همراه شده است و متأسفانه موضع منفعلانه و گاه همسوی میراث فرهنگی فارس بدین وضع دامن زده است.

  • ۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۲۲:۲۸

    مرمت حمام تاریخی اصفهان ۲۲ سال پس از تخریب!

    عملیات اجرایی احیا و مرمت حمام تاریخی خسروآقا در اصفهان در حالی ۱۸ خرداد امسال آغاز شد که بهمن دو سال پیش، خبر رسید «بررسی طرح مشترک مرمت و احیای این حمام توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان و شهرداری این استان انجام شده است.»

  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۰

    مدیریت «میراث» یا صندلی انتظار/ سازمانی که سه بار سکته کرده است!

    طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه در یک محفل دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت و رئیس جامعه تورگردانان گفت: سازمان یک صندلی انتظار برای رسیدن به مقامات بالاتر شده‌است.