نیما یوشیج

کل اخبار:56

  • ۱۳۹۵-۰۹-۰۱ ۱۳:۲۰

    انتشار مجموعه مقالاتی درباره شعر نیما اثر سیروس نیرو / محمد مفتاحی: سیروس نیرو روایت تازه‌ای از اشعار نیما دارد

    مجموعه مقالات سیروس نیرو با عنوان "شگرد سرایش شعر نیمایی" به کوشش محمد مفتاحی در انتشارات روزگار و ذیل مجموعه آثار "پژوهش روزگار" منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۰۱ ۰۹:۰۰

    انتشار ۱۰۵ شعر منتشرنشده از نیما در آینده نزدیک

    معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به بازخوانی دست‌نوشته‌های نیما یوشیج در این فرهنگستان، از انتشار کتابی مشتمل بر ۱۰۵ شعر منتشرنشده او در آینده نزدیک خبر داد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۱۰:۴۰

    نیما پراکنده‌گو بود نه متناقض‌گو/ شاعری که سردمدار شعر مدرن شد

    ایلیا دیانوش پژوهشگر و مولف کتاب «زخمه بر ساز زمان» با بیان اینکه نیما یوشیج نظریه‌پرداز و سردمدار ادبیات مدرن ماست، گفت: نیما دچار تناقض گویی نیست بلکه دچار پراکنده‌گویی است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۱۲:۰۰

    فرهنگ گزین‌گویه‌های نیما یوشیج منتشر شد

    فرهنگ گزین‌گویه‌های نیما یوشیج به کوشش ایلیا دیانوش از سوی انتشارات مروارید منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۰

    ​«دکتر شفیعی کدکنی چه می‌گوید؟» منتشر شد/ نقدی بر دیدگاه‌های شفیعی کدکنی درباره نیما و شاملو

    کتاب «دکتر شفیعی کدکنی چه می‌گوید؟» به قلم حسن گل‌محمدی از سوی موسسه انتشارات بوتیمار منتشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۲:۴۰

    عمر «غزل» به سر نیامده است/ ناتوانی شاعران در عمل به توصیه نیما

    بهروز یاسمی در نشستی با موضوع غزل عنوان کرد شکستن قالب های کلاسیک شعر فارسی توسط شاعران نوگرا به خاطر ناتوانی آنها در اجرای توصیه‌های نیما یوشیج در قالب‌های کلاسیک بوده است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۳:۲۰

    پرواز توکای نیمایوشیج در بازار کتاب کودک

    کتاب «توکایی در قفس» اثر ماندگار نیما یوشیج و بهمن دادخواه بار دیگر به دست کودکان ایرانی رسید.

  • تایماز افسری ۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۰۹:۲۶

    گفتاری از تایماز افسری در سمینار «وضعیت ترجمه در ایران» (۶)؛

    چهره شاعر مدرن ایرانی در چشم انداز تاریخ

    نیما دقیقا در دوره‌ای كه شاعران مشروطه با زبان و فرم كهن از دغدغه‌های روز می‌گفتند، با زبان خراسانی شعر می‌گوید، اما بعد از مشروطه نیما كه در مدرسه سنت لویی فرانسوی‌ها در تهران درس خوانده، متاثر از شاعران رمانتیك و سمبلیك فرانسه افسانه را می‌سراید كه در آن وزن‌های عروضی را تغییر می‌دهد؛... نیما پای تاریخ را به شعر باز می‌كند كه فهم آن مستلزم بررسی شعر رمانتیك‌های فرانسوی است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۰۹:۱۵

    مردی که زمین زبان را برای نشاندن درخت شعرنو حفاری کرد

    یدالله مفتون امینی، شاعر گفت: کار نیما در شعر فارسی اساسی بود و استمرار داشت. او هم پدر شعر نو و به نوعی اگر درست بنگریم پدر شعر سپید هم هست.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۱۳:۴۵

    بهنود بهادری: نیما یوشیج را دقیق نخوانده‌ایم

    نگاهی به تاریخ تحلیلی لنگرودی، ˝طلا در مس˝ براهنی و ˝گزاره‌های منفرد˝ بابا چاهی که بیندازیم متوجه حذف یا نادیده گرفتن بخش قابل توجهی از جریان‌ها و اشخاص جدی ادبیات می‌شویم...

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۱:۴۰

    فراخوان ثبت‌نام در کلاس «خلوت نیمایی» مرتضی امیری اسفندقه منتشر شد

    «خلوت نیمایی» عنوان کارگاه آموزشی بررسی شگردهای سرایش و خوانش شعر نیمایی و پژوهش دربارۀ مکتب هنری شاعر بزرگ و دوران‎ساز سرزمینمان زنده‎یاد علی اسفندیاری معروف به «نیما یوشیج» است.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۵۰

    واژگان برهنه برای شعرهای اروتیک؛ ترانه‌های کثیف برای مردم خاکستری

    «غزل پست مدرن» که سعی می‌کرد خود را به غزلیات شمس بچسباند و بگوید که ما «مخترع» آن نبوده‌ و تنها «کاشف» آن هستیم، هم آبروی غزل را برد و هم حرمت اندیشه را شکاند. جریانی که به بهانه پست مدرنیسم سیلی محکمی به باورهای اعتقادی مردم می‌زند

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۳:۳۵

    نیما هرگز نگفت دوره غزل سرآمده؛ منزوی نماینده نیما در غزل است

    امیری اسفندقه، شاعر و پژوهشگر ادبی گفت: نیما هرگز نگفت دوره غزل سرآمده بلکه برخی شاگردان ناخلف او این حرف را زده‌اند. بسیاری از غزل سرایان معاصر زیر سایه حسین منزوی گم خواهند شد.منزوی نماینده نیما در غزل است.

  • نیما کدکنی ۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۱:۴۱

    درنگی بر مناقشات اخیر درباره رابطه نیمایوشیج و پرویز خانلری؛

    نقدی به نگاه شفیعی کدکنی بر خانلری و نیما

    نیما در یادداشت های روزانه اش می نویسد: «ما در زمان خودمان هم نمونه داریم (از خیلی نزدیکان خودم) اول به قدر مقدور شعر گفت بعد مجله نویس شد برای این که روزی کرسی وزارت را بدست بیاورد». و «خانلرخان – به قول هدایت: خویش و قوم، هنوز فکر معلوم ندارد. تا چه رسد که در شعرش شیادترین آدمی که من در زمان خود دیدم، این ناجوانمرد بود که خود را به هدایت می چسباند و هدایت اعتنا نمی کرد».

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۴:۰۱

    نیما <صدای آینده> بود/ پاسخی به استاد شفیعی کدکنی

    به دلایلی که همه می‌دانند تاریخ زیر شعری که بوی سیاست بدهد در تاریخ این سرزمین قابل اعتماد نبوده و نیست.اما اصل قضیه سخن دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی است که همین تاریخ زیر شعر را بر مبنایی اخلاقی قرار داده‌اند و آن را هیمه‌ای ساخته‌اند به آتش بیاری معرکه‌ای دیرین: قصه، این است که دکتر شفیعی شعری از نیما را شبیه و بلکه عین شعری از زنده‌یاد ناتل خانلری دانسته بود و لابد نیما را به دراز دستی اتهام زده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۷:۳۰

    بررسی تاویل‌های شعر نو فارسی از نیما تاکنون در یک کتاب

    کتاب «شعر نو در ترازوی تاویل» با موضوع بررسی تاویل‌های موجود در شعر نو فارسی از بدو ایجاد توسط نیما تاکنون منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۷:۳۰

    کپی‌برداری نیما از اشعار ناتل‌خانلری

    محمدرضا شفیعی کدکنی می‌گوید: نیما با یادداشت‌های روزانه‌اش به ما ثابت کرده که در رعایت «حق و حقیقت» چندان هم «عادل و معصوم» نبوده و برخی اشعارش را پس از خوانش اشعار ناتل خانلری سروده است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۰

    گفت وگو با « شراگیم یوشیج » فرزند نیما

    نیمای بزرگ برای من می‌نویسد: «پسرمن! شراگیم. هیچ وقت به بازی سیاست وارد نشو، عقیده خاصی می‌توانی پیدا کنی(آن‌ هم اگر تو را گول نزده باشند و حقیقتا به حقیقتی پی برده باشی) اما با یک دسته همپا نباش، قبول فکر صحیح غیر از قبول عمل مردم است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۴:۵۰

    برپایی همایش «شعر نو فارسی و اسپانیایی» در مادرید

    بزرگداشت نیما یوشیج پدر شعر نو فارسی و «خوان رامون خیمنس» پدر شعر مدرن اسپانیایی، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، هفتم و هشتم اردیبهشت‌ماه در دانشگاه کمپلوتنسه‌ مادرید برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۵:۳۰

    تجدید چاپ «نامه‌ها»ی نیما پس از ۲۶ سال

    مجموعه نامه‌های نیما یوشیج ۲۶ سال پس از نخستین انتشار، برای دومین نوبت این بار توسط انتشارات نگاه منتشر شد

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۲:۵۰

    روایت پورنامداریان از شجاعت نیما در مقابل کنایه و تمسخر

    پورنامداریان معتقد است که نیما یوشیج نوآوری واقعی در شعر و خروج از سنت را در شرایطی به وجود آورد که شاعران مشروطه می‌کوشیدند از دریچه سنت به شرایط و اوضاع متفاوت و جدید جامعه خود بنگرند. وی در کتاب «خانه‌ام ابری است»‌ درباره شجاعت نیما در مقابل سنت‌گرایان و نیز نیاز شعر سنتی فارسی به قالبی جدید برای بیان تحولات و تجدد اجتماعی نوشته است.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۸:۵۵

    نیما و نقد خرافه

    حافظ موسوی، شاعر در یادداشتی نوشته است: نیما فقط شعر فارسی را متحول نکرد بلکه با شعر او فرهنگ مردم ایران نیز دگرگون شد. او به ما آموخت که به جای پناه بردن به ذهنیات و اوهام و خرافات باید واقعیت‌های عینی را درک کنیم و ببنیم.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۵

    نگاه بی رودربایستی به داستان‌های «نیما»

    نیما یوشیج که پدر شعر نو فارسی است چند داستان هم نوشته است.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۰

    گشت و گذاری در خانه- موزه نیما در یوش

    اینجا خانه نیما، پدر شعر نو پارسی است. خانه‌ای بزرگ با دیوارهای بلند و سقفی که پر از رنگ است. پر از سبز و سرخ. این خانه از روزگار قاجار تاکنون به جا مانده و اکنون به موزه‌ای تبدیل شده تا پذیرای همه کسانی باشد که به یوش می‌روند تا با فضایی که نیما در ان بالیده آشنا شوند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۸:۱۴

    چرا نیما یوشیج در دوره رضاشاه کتاب شعری چاپ نکرد؟

    سختگیری‌های اداره کل شهربانی در زمینه تالیف و چاپ کتاب در دوره رضاشاه آن چنان شدید بود که کمتر اندیشمندی حاضر می‌شد به این حوزه وارد شود، مگر آنهایی که در چارچوب دستگاه‌های رسمی، مانند فرهنگستان یا سازمان پرورش افکار به فعالیت‌های فرهنگی می‌پرداختند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۷

    انتشار شعرهای نیما در جهان عرب برای اولین بار

    مسئول دفتر ادبیات عرب حوزه هنری از ترجمه گزیده‌ای از اشعار نیما یوشیج به زبان عربی خبر داد و با بیان اینکه تاکنون هیچ كتابی از پدر شعر نو ایران در جهان عرب منتشر نشده است، گفت: این کتاب آخرین مراحل آماده‌سازی خود را طی می‌كند و قرار است در سال آینده در كشورهای عربی منتشر شود.