هویت

کل اخبار:110

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۲ ۱۲:۰۰

    کنفرانس «تغییرات و هویت در دنیای در حال جهانی شدن» برگزار می شود

    کنفرانس «تغییرات و هویت در دنیای در حال جهانی شدن» ژانویه ۲۰۱۹ در موروگورو- تانزانیا برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۵ ۱۵:۰۰

    هویت حوزه‌های علمیه هیچ نسبتی با سکولاریزم ندارد

    شورای عالی حوزه‌های علمیه در پی حواشی اخیر برخی منتقدان اعلام کرد که هویت حوزه‌های علمیه هیچ نسبتی با سکولاریزم ندارد و تضعیف منزلت مرجعیت پسندیده نیست.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۰

    جهل فلسفی نسبت به ماهیت خود/ اگر من جای «دیگری» بودم!

    بارها شنیده‌ایم که «ای کاش من در فلان کشور به دنیا آمده بودم». بیان چنین عباراتی، صرفاً ناشی از نوعی جهل فلسفی نسبت به ماهیت خود من است.

  • فضای مجازی ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۱:۲۳

    انسان با اینترنت چه تغییراتی را تجربه کرده است؟

    تغییر در فضای حاکم بر انسان در پرتو فضای مجازی

    نظام روابط انسانی و هویت فردی و اجتماعی در عصر فضای مجازی امکان انتخاب بیشتری برای ابراز هویت و برقراری ارتباط یافته است. ما امروزه با «هویت‌های مجازی»، «اجتماعات مجازی» و «فرهنگ مجازی» روبه‌رو هستیم که در همکاری و رقابت با هویت، فرهنگ و جامعۀ واقعی در فضای دوجهانی‌شدن فرهنگ و هویت و شهر جریان دارند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۳۰ ۱۴:۰۰

    میراث سیاسی و پیشینه نهاد دولت در ایران از نگاه حمید احمدی

    انحراف دولت و رهبران سیاسی از اندیشه عدالت موجب دور شدن فره ایزدی از آنها خواهد شد. این مسأله، شکافی میان طبقه حاکم و مردم ایران به وجود خواهد آورد که گسست‌های تاریخی و سرزمینی را به دنبال خواهد داشت.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۹ ۱۲:۲۰

    هویت انسانی-شهری ما، قربانی مفهوم ضدسکونتی مدرنیته در معماری

    مسعود ناری‌قمی، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه معماری می‌گوید: مفهوم ضدسکونتی مدرنیته در شهرسازی و معماری، منجر به قربانی کردن نیاز امنیتی و هویتی ما در کلانشهرها شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۱۵:۴۰

    کنفرانس بین‌المللی فلسفه و هویت نژادی برگزار می شود

    کنفرانس بین‌المللی فلسفه و هویت نژادی ژانویه ۲۰۱۹ در سیدنی، استرالیا برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۲۰

    از خاطره‌ تا واکنش زرین‌کوب به برنامه «هویت»

    در آستانه نوزدهمین سالگرد درگذشت عبدالحسین زرین‌کوب (۲۴ شهریور ۱۳۷۸) پای حرف‌های برادرش عظیم زرین‌کوب می‌نشینیم.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۷ ۱۴:۰۰

    تمنای هویت از رهگذر معماری/اتمیزه شدن زندگی جمعی تهرانی‌ها

    پرونده جدید خبرگزاری مهر با عنوان «معماری و جستجوی هویت در شهر» با هدف «جستجوی هویت در معماری برای پیوند زدن آن به حوزه فرهنگ» آغاز می‌شود.

  • رجایی ۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۰۹:۰۹

    درنگی در کارنامه‌ی فکری فرهنگ رجایی؛

    از هویت‌اندیشی تا دعوت به تماشای بهشت

    یکی از ویژگی‌های رهیافت کلان‌نگر فرهنگ رجایی توجه ویژه وی به تحولات و فرایند جهانی‌شدن است که با بهره‌گیری از مفاهیم ابن‌خلدونی، جهانی‌شدن را به مثابه «تمدنی جدید» معرفی می‌کند که مستلزم تحولات عینی و ارزشی خاص خود است. به نظر نگارنده نقطه قوت رجایی در تحلیل جهانی‌شدن توجه دائمی وی به امکانات بومی و هستی تاریخی ایرانیان است و به صراحت بیان می‌کند با وجود اهمیت و اعتبار غرب اما آن را افق نمی‌داند و براین اساس است که فهم درست وضعیت بشری و تمدن نوپدید نیازمند فرا رفتن از غرب و ارزش‌های روشنگری است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۷ ۱۳:۲۰

    بوعلی‌سینا سند و شناسنامه هویتی ایران است

    رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا با بیان اینکه شیخ‌الرئیس سند و شناسنامه هویتی ایران است گفت: همه ما وظیفه داریم شخصیت ممتاز جهانی بوعلی‌سینا را به‌درستی بشناسیم.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۳ ۱۵:۴۰

    «ماهیت» غیر از «هویت» است/ تفاوت هویت فرهنگی و هویت دینی

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در هفتمین جلسه از سلسله جلسات فلسفه فرهنگ گفت: «ماهیت» غیر از «هویت» است. ماهیت چیستی و هویت، کیستی است.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۲ ۱۱:۰۰

    اندیشه ایران باستان محصول ادیان و اسطوره‌هاست

    شجاع احمدوند، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: هویت ایرانی ریشه در اندیشه ایران باستان دارد و این اندیشه نیز محصول ادیان و اسطوره‌هاست و به همین دلیل این اندیشه تلاش می‌کند جلوه‌ای از وجه آسمانی و زمینی اندیشه ایرانی باشد.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۰

    نشست «هویت و تفاوت؛ نگاهی به مسئله دیگری» برگزار می شود

    نشست «هویت و تفاوت؛ نگاهی به مسئله دیگری» توسط مجمع فلاسفه ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۰

    کتاب «هویت شناسی» منتشر شد

    کتاب «هویت شناسی» مجموعه مقالات، مصاحبه ها و سخنرانی های موسی نجفی پیرامون نظریه هویت ملی در ایران و بازتاب آن در فرهنگ، تاریخ و سیاست است.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۱۵:۰۰

    نشست «هویت فرهنگی در آیینه دیپلماسی ایرانی» برگزار می شود

    پنجمین نشست از سلسله نشست های هویت فرهنگی در آیینه دیپلماسی ایرانی، روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت  ۱۳۹۷در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۸ ۱۵:۰۰

    داعش فاقد هویت تمدنی است/ نگاه تمدنی، کلان ترین نگاه به دین

    موسی نجفی با اشاره به اینکه نگاه تمدنی، کلان ترین نگاه به دین است، افزود: جریان های بنیادگرا مثل داعش فاقد هویت تمدنی هستند.

  • هویت ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۱۲:۴۲

    در باب اهمیت هویت ملی (۱)؛

    ملت و ناسیونالیسم: مفاهیمی متنازعٌ‎‎فیه

    مدعیات ناسیونالیستی، ملت را به‌مثابه مرکز کنش سیاسی نمایش می‎‎دهند که باید به دو پرسش کلی بسیار مهم پاسخ دهد؛ اول اینکه آیا نوعی گروه اجتماعی بزرگ (کوچک‎‎تر از مجموع کل انسان‎‎ها) هست که واجد اهمیت اخلاقی ویژه باشد؟ پرسش دوم اینکه مبانی تکالیف شخص نسبت به گروه مرکزی پایبند به اخلاق چیست؟ این مبانی مبتنی بر عضویت اختیاری در ملتند یا عضویت غیراختیاری؟

  • ۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۱۶:۰۰

    انتشار کتاب‌هایی درباره هویت، سینما، اقتصاد و اجتماع

    کتاب‌های «سوژه‌گی»، «سرنوشت (های) سینما»، «کتاب تبتی مردگان»، «اقتصاد سیاسی صندوق‌های قرض‌الحسنه و موسسات اعتباری» و «جامعه آرمانی، جامعه بحرانی» منتشر شدند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۵:۴۰

    نسخه‌های تاریخی و ادبی هویت فرهنگی ما را شکل می‌دهند

    سعید شفیعیون، نسخه‌پژوه می‌گوید: جامعه ایرانی باید بداند که راه آینده و پیدا کردن هویت تاریخی‌اش جزء در اطلاعاتی که گذشتگان‌مان به جای گذاشته‌اند، نیست، باید بدانیم که ما تا خودمان را باور نداشته باشیم و متوجه اصالت و ریشه نیازهای خود نباشیم نهایتا با نسلی روبه‌رو می‌شویم که خودش را نمی‌شناسد و هیچ پیشینه، فرهنگ و اصالتی ندارد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۱۳:۴۰

    باید در سنت فلسفه اسلامی به مسأله «دیگری» بپردازیم

    عبدالکریمی، استاد فلسفه با بیان اینکه اخلاق بدون «دیگری» معنا ندارد،گفت: متأسفانه ما هنوز دیگری را در نظر نمی گیریم و باید در سنت فلسفه اسلامی به مسأله «دیگری» بپردازیم.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۴:۴۰

    نشست «زبان و هویت» برگزار می‌شود

    نشست «زبان و هویت» روز سه شنبه ۵ دی در پژوهشکده مطالعات اجتماعی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۲:۴۰

    پیش‌نشست اسم‌گرایی و هویت‌گرایی در فقه و هنر برگزار می شود

    پیش‌نشست دومین همایش ملی فقه هنر با عنوان «اسم‌گرایی، کارکردگرایی و هویت گرایی در فقه و هنر» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.

  • امریکا ۱۳۹۶-۰۹-۱۳ ۰۹:۵۱

    نگاهی به سیاست کنونی امریکا (۲)؛

    «جهان‌سازان» سنت هگلی‌ـ‌مارکسیستی و خلق دولتی جهانی

    جهانی‌شدن لاجرم به یکدستی جهانی می‌انجامد ــ و مقاومت در برابر جهانی‌شدن نیز به یکدستی جهانی می‌انجامد. در این صورت چرا سیاست امروزین اعم از نولیبرال و نوراست‌گرا حاضر به پذیرش این واقعیت نیست؟ چرا این سیاست به پافشاری بر تفاوت و تنوع ادامه می‌دهد؟ دلیل این امر بار دیگر آن است که خواست یکدست‌بودن با سوسیالیسم پیوند دارد ــ و پس از پایان جنگ سرد هرآن‌چه به سوسیالیسم ربط داشته باشد تابو و قدغن است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۱ ۱۰:۴۰

    کتاب«هویت معرفت علمی علوم اجتماعی در ایران» نقد می شود

    نشست معرفی و نقد کتاب « هویت معرفت علمی علوم اجتماعی در ایران» در ساختمان شماره سه دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی شیراز برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۱۱:۲۰

    مهم‌ترین نظریات هال در حوزه هویت، تفاوت و دیاسپورا

    کتاب «پروبلماتیک هویت در مطالعات فرهنگی هویت و جهانی شدن» شامل مقالاتی است که دربرگیرنده مهم‌ترین نظریات هال در حوزه هویت، تفاوت و دیاسپورا هستند و در کنار هم مجموعه کاملی را تشکیل داده‌اند.

  • رجایی ۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۱۰:۱۷

    یادداشت فرهنگ رجایی درباره جدیدترین کتابش؛

    افسونگری حافظ در باغ هویت ایرانی

    واقعیت ‌این ‌است‌ که متفکران، هنرمندان و دردمندان هر حوزۀ تمدنی با اندیشه و بیان‌های استوارشان بهتر از هرکس‌ دیگر روح ‌فرهنگی و تمدنی جامعۀ خود را درمی‌یابند و به تصویر می‌کشند؛ به ‌همین‌ شکل، این متفکران فکر ایرانی و ضمیر درونی ایرانیان را دریافته و در آثار خود منعکس‌ کرده‌اند، آنان زبان‌ گویای باغ هویت ایرانی و رودخانۀ‌ جاری و متلاطم فرهنگ و تمدن ‌ایرانی هستند. به ‌زبان اسلامی‌ندوشن، «کسانی چون حافظ یا فردوسی یا مولوی یا سعدی... چکیدۀ نبوغ یک ملتند؛ یعنی حرفی که از دهان آن‌ها برمی‌آید، نه ‌حرف یک ‌تن بلکه حرف یک قوم در درازای تاریخی خود است».

  • ۱۳۹۶-۰۶-۰۴ ۱۴:۳۰

    جست‌وجوی هویت در نامکان‌های شهر

    هویت شهرهای امروزین زیر گسترش جهانی‌شدن مدفون نیست تا برای بازنمایی آن، دست به نوعی غبارروبی و پرده‌برداری زده شود. هویت شهرهای امروزی در جذابیت همه مکان‌هایی نهفته است که محل برخوردهای تصادفی و ملاقات‌اند و در آنها لحظه‌ای گذرا احساس می‌کنیم که امکان وقوع اتفاق وجود دارد، کافی است بنشینی و منتظر ماجرا باشی... . 

  • ۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۰:۰۰

    چگونگی هویت زن ایرانی در گذار از سنت به مدرنیته

    رحیم محمدی، مدرس دانشگاه و نویسنده کتاب «تجدد ایرانی» گفت: سخن گفتن از وضعیت زن معاصر ایرانی در ساحت اندیشه مفهومی و در ساحت نظریه‌ جامعه‌شناختی و فلسفی ممکن نشده است. زنان ایرانی در صد تا صدو پنجاه سال اخیر سخت‌ترین و بزرگترین رنج‌ها را برده‌اند و کوشش‌ها و تغییراتی را خلق کرده‌اند، اما نظریه جنسیت نداریم ـ نظریه فمنیسم نداریم.

  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۰

    زمان، هویت و ابرقهرمان در سینمای کریستوفر نولان

    سینمای کریستوفر نولان نوشته جکلین فربی و استوارت جوی با ترجمه نیوشا صدر از سوی نشر چترنگ روانه بازار کتاب شد.