کتابسازی

کل اخبار:47

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۳:۱۰

    اندر باب کتابسازی در حوزه تاریخ

    عسکر بهرامی،‌ نویسنده و عضو هیات علمی مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی معتقد است: اگرچه پیشینیان اغلب کارها را انجام داده‌اند و امروزه دیگر به ندرت کشفی و نویافته‌ای مطرح می‌شود اما به این معنا هم نیست که در بر روی پژوهش بسته شده است و توجیهی برای کتابسازی باشد. به قول معروف «هزار بادۀ ناخورده در رگ تاک است».

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۰

    تمایلات فاشیستی و آریاگرایی در کتابسازی‌های تاریخ باستان

    رضا مرادی غیاث‌آبادی، پژوهشگر تاریخ درباره کتابسازی آثار تاریخی می‌گوید: عموم کتابسازی‌های هجوآمیز حوزه تاریخ دارای گرایش‌های افراطی از جمله تمایلات فاشیستی و آریاگرایی هستند که سعی می‌کنند دوره‌ای از تاریخ را بزرگنمایی کنند. این کتاب‌ها ریشه در هیچ واقعیت تاریخی ندارند و تنها نسل آینده را به انحراف می‌کشانند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۰

    شروین وکیلی: کتابسازی‌های تاریخ باستان بخشی از شارلاتانیسمِ دوران ماست

    شروین وکیلی، مدرس دانشگاه و نویسنده می‌گوید: برخی با به هم دوختن آثار این و آن یا به اسم خود جا زدنِ حاصل اندیشه‌ کسانی دیگر، کتاب‌هایی را تنها به قصد دستیابی به اعتبار یا پول روانه‌ بازار کتاب می‌کنند. این روند که کتابسازی نام گرفته بخشی از شارلاتانیسمِ دوران ماست.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۷ ۱۴:۰۰

    حسن انوشه: کتاب‌سازی در جامعه ما یک فاجعه فرهنگی است

    حسن انوشه، پژوهشگر و سرپرست گروه مؤلفان «دانشنامه ادب فارسی» گفت: بارها دیده شده که دانشجویان کتاب مقالاتی را نوشته و منتشر می‌کنند، اما در نهایت مطلب وی با نام استاد منتشر می‌شود. این موضوع مصداق کتاب‌سازی و در فرهنگ کشور یک فاجعه محسوب می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۷:۰۰

    افروز: مدیریت جدید دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی از کتابسازی جلوگیری کند

    غلامعلی افروز، مولف و استاد دانشگاه تهران می‌گوید با توجه به آشفتگی که در حوزه کتاب وجود دارد، مدیریت جدید دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی باید نظارت جدی‌تری روی محتوای کتاب‌های منتشر شده و کتاب‌سازی‌های صورت گرفته داشته باشد البته این به معنای محدود کردن آزادی بیان نیست.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۴:۲۰

    فرق کتاب‌سازی با کتاب‌های بازاری

    اسدالله شعبانی گفت: مقوله کتاب‌سازی از کتاب‌های بازاری جداست. کتاب‌های بازاری در تناقض با فرهنگ فرهیختگان‌اند، در حالی‌که کتاب‌سازی با هنر و ادبیات پیوند دیرینه دارد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۷ ۱۷:۴۰

    پدیده‌ای که به‌خاطر طمع رایج است

    حمیدرضا شاه‌آبادی گفت: کتاب‌سازی پدیده‌ای است که بعضا باعث می‌شود ناشر و نویسنده به طمعِ به دست آوردن سود، عنوان‌هایی را برای کتابی انتخاب کنند که هیچ ربطی به موضوع آن ندارد.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۵ ۱۴:۴۵

    رفتار برخی ناشران با عنوان ناشر دانشگاهی همخوانی ندارد

    وجود یک کتاب کتاب‌سازی شده هم در حوزه كتاب‌های دانشگاهی بد است چون نامی که روی این‌ کتاب‌هاست، کتاب دانشگاهی است. نشر دانشگاهی کشور با یک برنامه جدید می‌تواند یکی از قطب‌های نشر کشور شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۴ ۱۸:۵۰

    صالحی: نشر دانشگاهی باوجدان جمعی مقابل کتابسازی بایستد

    معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین افتتاح پنجمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی گفت: انتشار حتی یک عنوان از مصادیق کتابسازی برای این حوزه عیب بزرگی محسوب می‌شود و حوزه نشر دانشگاهی باید باوجدان جمعی مقابل چنین پدیده‌هایی بایستد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۱:۲۴

    پیوند کتابسازی با نگاه کاسبکارانه

    سومین جمع‌بندی از موضوع «کتابسازی در حوزه علم» به ارائه دیدگاه‌های سیروس علیدوستی، رسام مشرفی، مهدی زارع، غلامرضا جمشیدنژاد اول، محمد دریایی و علی سلاجقه اختصاص دارد. بازار، بی‌توجهی به اخلاق نشر و نگاه کاسبکارانه به حوزه نشر، عوامل اصلی بروز پدیده کتابسازی از نظر این افراد است

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۸:۱۵

    کتابسازی‌های تاریخی از دوره رضاخان آغاز شد

    غلامرضا عزیزی، معاون اسناد کتابخانه ملی می‌گوید: شروع کتابسازی‌هایی که امروزه درباره دوران پهلوی صورت می‌گیرد (كتابسازي در مفهوم جعل تاريخ خواه با مقاصد سياسي و نظاير آن و خواه با انگيزه‌هاي جلب مخاطب) از دوران «رضاشاه» آغاز شد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۸:۱۳

    کتابسازی؛ گره خورده با پول و بی‌اخلاقی

    نخستین جمع‌بندی مجموعه گفت‌و‌گوهایی با موضوع «کتابسازی در حوزه علم» به ارائه نظرات ایرج اله‌دادی، ابوالقاسم عیسی‌مراد، آذرتاش آذرنوش و حسین خنیفر اختصاص دارد. تاکید بر بی‌اخلاقی و تمایلات مالی کتابسازان، مهم‌ترین نکات مطرح شده در این گفت‌و‌گوهاست.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۱۱:۱۴

    پدیده کتابسازی را نمی‌توان از بین برد

    سیدمحمود حدادی، پژوهشگر برتر دانشگاه شهید بهشتی در سال ۹۱ معتقد است که کتابسازی همیشه در حوزه نشر وجود داشته و کم و بیش می‌توان با آن مواجهه و کنترلش کرد، اما نمی‌توان آ‌ن‌را از بین برد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۱۸:۳۶

    جلوگیری از کتابسازی با کمک نقد

    حسن ذوالفقاری، موسس و عضو هيات مديره انجمن علمي نقد ادبی ايران با بیان این که نقد به توسعه کتابخوانی کمک می‌کند، گفت: شایسته است کمیته خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خرید کتاب‌هایی که از فیلتر نقد عبور کرده‌اند، اهتمام ویژه داشته باشد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۵:۵۴

    محمد عشقی: بگوییم کتاب‌دزدی نگوییم کتابسازی

    محمد عشقی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی کتابسازی را نوعی سرقت علمی (ادبی) می‌داند و معتقد است که اطلاق واژه کتابساز به تولیدکنندگان مصادیق کتابسازی، نوعی تخفیف دادن به این افراد است.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۵:۵۴

    استاد دانشگاه تهران: اکثر مدرسان دانشگاه با رتبه استاد‌یاری، کتابسازی می‌کنند

    حسین ارزانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، نظام ارتقاء استادان را اصلی‌ترین عامل موثر در ظهور پدیده کتابسازی می‌داند و بر بازنگری در این قانون تاکید دارد.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۵۷

    دبیر جایزه کتاب فصل: دهه هشتاد دهه کتابسازی بود

    دبیر جایزه کتاب فصل در نشست خبری بیست و هفتمین دوره این جایزه با انتقاد از کتاب‌سازی‌های موجود در بازار نشر گفت: عده‌ای از دوستانی که کتاب شعر چاپ می‌کنند، فکر می‌کنند اگر یک رباعی یا دو سطر شعر را در یک صفحه چاپ کنند و باقی صفحه را خالی بگذارند، کار زیبایی انجام داده‌اند. اسم چنین کاری، ولخرجی و اسراف است و اصلا زیبایی‌دادن به کتاب نیست.