یونان

کل اخبار:57

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۹:۲۰

    برداشتی اجمالی از یونان وفرصت‌های پیش رو/ صنعت توریسم درشهرفلاسفه

    مردم یونان ملتی اصیل ونجیب هستند و بامردم ایران اشتراکات تاریخی وفرهنگی بسیاری دارند و می‌توانند روابط نزدیک‌تری داشته باشند. درکنار نگاه مثبت به ایران، زمینۀ خوبی برای معرفی فرهنگ شیعی است.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۶:۴۰

    شعرای ما در تقابل با عقل یونانی یک دانش ملی ایجاد کردند

    علی اصغر دادبه در نشست حکمت در ادبیات ایران با تفکیک عقل یونانی از ایرانی گفت: شعرای ما در برابر عقل یونانی یک واکنش دینی نشان دادند و یک دانش ملی ایجاد کردند که بسیار مهم است.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۰

    تفکر یونانی و اسلامی فرق ماهوی دارند/ فلسفه اسلامی ریشه هویت ماست

    استاد دانشگاه شهید بهشتی در نشست تعاملات فلسفی ایران و یونان گفت: فلسفه اسلامی ریشه هویت و تفکر ما است و اگر ما ندانیم از کجا آمده ایم قطعا نخواهیم دانست که به کجا برویم.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۲:۲۰

    حکمت: نقد وضعیت موجود تاریخ فلسفه اسلامی در کتاب فلاطوری مشهود است

     نشست «تعاملات فلسفی ایران و یونان» با محوریت بررسی «دگرگونی بنیادی فلسفه یونانی در برخورد با شیوه اسلامی» اثر پروفسور جواد فلاطوری سه شنبه (28 دی) با حضور سعید بینای مطلق، استاد دانشگاه اصفهان، منوچهر صدوقی سُها، مدرس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و نصرالله حکمت، استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۱:۰۰

    فیچینو سرآغاز فلسفه را نه در یونان که در هرمس می داند

    استاد فلسفه دانشگاه اصفهان گفت: فیچینو به سیر فلسفه و حکمت قائل بود و سرآغاز فلسفه را نه در یونان که در هرمس می‌دانست. همانندی این باور با سهروردی قابل تأمل است.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۰۹:۴۰

    نشست «تعاملات فلسفی ایران و یونان» برگزار می شود

    نشست «تعاملات فلسفی ایران و یونان» به همت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و علوم اجتماعی برگزار می شود.

  • کلیات تاریخ فلسفه یونان ۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۶:۳۲

    کلیات تاریخ فلسفه یونان

    ادوارد تسلر

    تسلر مجتهد و پدر تاریخ فلسفه یونان است و در این زمینه مرجع به حساب می آید.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۰

    کارگاه آموزشی «اسطوره شناسی یونانی» برگزار می‌شود

    کارگاه آموزشی اسطوره شناسی یونانی به همت پژوهشکده غرب شناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۱۷:۲۰

    کتاب «کلیات تاریخ فلسفه یونان» منتشر شد

    کتاب «کلیات تاریخ فلسفه یونان» تالیف ادوارد تسلر و ترجمه دکتر حسن فتحی، دانشیار دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه تبریز است از سوی انتشارات حکمت به چاپ رسیده است.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۰

    فلسفه یونان باستان توسط جهان اسلام احیا و به نسلهای بعد منتقل شد

    استاد دانشگاه نورث آمبریا انگلستان با اشاره به اینکه مهمترین فیلسوفان غرب از طریق متفکران جهان اسلام زنده نگه داشته شدند، گفت: این در حالی بود که این فیلسوفان در حال فراموشی بودند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۰

    اگر مغول‌ها اروپا را می‌گرفتند چه می‌شد؟ / سیسیلیا هالند

    چه می‌شد اگر خشایارشا جنگ را به یونانیان نمی‌باخت؟ چه می‌شد اگر ژاپنی‌ها به پرل هاربر حمله نمی‌کردند؟ یا اگر کندی ترور نمی‌شد؟ گروهی از مورخان معتقدند تاریخ را نقاط عطف می‌سازند و تلاش برای پاسخ به سؤال «چه می‌شد اگر این نقاط عطف طور دیگری پیش می‌رفتند؟» به فهم عمیق‌تر رویدادهای تاریخی کمک می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۲۲ ۱۴:۰۰

    دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی

    کتاب دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی تألیف مرحوم دکتر عبد‌الجواد فلاطوری به همت انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.

  • افلاطون ۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۸:۴۹

    نگاهی به تبیین افلاطون از موسیقی بر اساس دیالوگ «قوانین»؛

    نقش موسیقی در «تربیت» «شهروند»

    در شهری که افلاطون خواهان تأسیس آن است، هر نوع موسیقی اجازه‌ی ورود ندارد، چراکه برای شهروندان بسیار زیان‎آور است. او معتقد است هنر موسیقی نوعی هنر بازآفرینی (تقلیدی) به شمار می‎آید؛ لذا باید در پی آن نوع از موسیقی برآییم که از هر جهت برآمده از نوعی بازآفرینی هنرمندانه از سرمشق خود می‎باشد. نباید به کسانی گوش کرد که می‎گویند معیار موسیقی، خوشی و «لذت/hédoné/pleasure» ناشی از آن است، بلکه باید در جست‎و‎جوی آن‌گونه موسیقی برآمد که از هر جهت با سرمشق خودش همانند باشد و از زیبایی حقیقی ناشی شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۷:۱۵

    کارگاه«دوره تاریخ فلسفۀ غرب»برگزار می‌شود

    کارگاه«دوره تاریخ فلسفۀ غرب، آغاز فلسفه از یونان» با تدریس محمد مهدی اردبیلی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۶:۱۵

    نقد ادبی از یونان باستان تا دوران مدرن در درسگفتارهای عباسلو

    احسان عباسلو گفت: سلسله نشست‌های سرای اهل قلم با نام «درسگفتارهایی درباره نقد ادبی» به نقد ادبی از افلاطون تا دوران مدرن می‌پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۳:۴۵

    روزهای فرهنگی ایران در یونان برگزار شد

    روزهای فرهنگی ایران به همت رایزنی فرهنگی ایران و همکاری دانشگاه پانتئون آتن، به منظور معرفی فرهنگ غنی ایران در محل این دانشگاه برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۴:۳۵

    نشست زبان‌شناسی غربی و اسطوره های یونان باستان برگزار می‌شود

    به همت پژوهشکده غرب شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست زبان‌شناسی غربی و اسطوره های یونان باستان برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۰

    پشت پرده‌ فساد نخست وزیر در یک کتاب

    اکثر مردم یونان فساد در بخش‌های مختلف دولتی را مقدمه ورشکستگی اقتصادی این کشور در دوره معاصر می‌دانند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۷:۲۰

    «فلسفه ارتباطات» در ویترین کتابفروشی‌ها نشست

    کتاب «فلسفه ارتباطات: جستارهایی در فلسفه یونانی» به قلم کنستانتین بودوریس و جان پولاکس با ترجمه غلامرضا آذری و حسین کیانی منتشر شد. مقاله‌های ارائه‌شده در این کتاب می‌کوشد در فلسفه ارتباطات با تأکید بر دیدگاه‌ها و اندیشه‌های یونانی کاوش کند.

  • فلسفه یونانی ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۳:۵۱

    فلسفه یونانی متقدم و ایران باستان

    مارینا نیکولایونا ولف

    تاثیرات شرقی در فرهنگ یونانی بی‌شک وجود داشته است، اما به هیچ‌وجه نباید این فرایندهای پیچیده و درازآهنگ را اقتباس‌های ساده‌ای تلقی کرد که در دوران زندگانی یک نسل صورت گرفته‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۶:۰۰

    کتابی درباره تاثیر اندیشه‌های فلاسفه ایران باستان بر فیلسوفان متقدم یونانی

    سیاوش فراهانی ــ مترجم کتاب «فلسفه یونانی متقدم و ایران باستان» ــ ضمن ارائه اطلاعاتی درباره این کتاب معتقد است، یکی از زمینه‌های مغفول‌مانده در بررسی اندیشه ایران، نبود روش دیالکتیکی و تاریخ‌محور است.

  • نیچه هایدگر ۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۱۰:۱۰

    جیانی واتیمو و سانتیاگو زبالا؛

    نهیلیسمِ اروپا

    گرچه نهیلیسم فلسفی ارتباطی به باریکی مو با دلالت‌های روزمرۀ این اصطلاح دارد، اما اتحادیۀ اروپا توانسته است این مفهوم فلسفی را با اعمال خود تجسم ببخشد! آن هم از طریق تدابیری که توسط متخصصین خود تحمیل می‌کند؛ تدابیری که به‌نحو مقتدرانه‌ای نسبت به خواست‌ها و اشتیاق‌های اروپاییان بی‌تفاوت‌اند. هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم؟ همان‌جا که نیچه در «خواست قدرت» چنین وصفش می‌کند: نقطه‌ای که «والاترین ارزش‌ها خود را بی‌ارزش می‌کنند؟»

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۲:۴۰

    نخستين فرهنگ لغت فشرده یونانی ـ فارسی منتشر می‌شود

    به همت رایزنی فرهنگی ايران در يونان، نخستين فرهنگ فشرده لغت یونانی ـ فارسی منتشر مي‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۴۰

    هنر چیست؟ هنر اسلامی چیست؟

    هنر در زبان فارسی، مرکب از دو واژه «سو» یا «هو» و «نره» به معنی نیک و نیکمرد است؛ به عبارتی یعنی انسان نیک. در گاتها هنر صفت اهورا است و وهومن است. در همه متون متأثر از گاتها و اوستا هنر نوعی فضیلت محسوب می ­شود که نسبت نزدیکی با خرد و پارسایی دارد؛ از جمله در متون پهلوی هام دبیره.

  • یونان ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۲:۵۹

    مراد فرهادپور/ارسلان ریحان‌زاده؛

    يونان، همه‌پرسی و سياستِ ترس

    اکنون که پروپاگاندای رسانه‌ای هواخواه سياست‌های رياضتی و تروئيکا، از بروکسل تا آتن، درکار ترساندن مردم مستأصل يونان برآمده و آن‌ها را به انتخاب گزينۀ «بله» در همه‌پرسی ۵ ژوئيه فراخوانده است، اکنون که حتی کنفدراسيون اتحاديه‌ کارگری اروپا (ETUC) نيز از تصميم بی‌شرمانۀ کادر رهبری اتحاديۀ کارگری يونان به انتخاب گزينۀ «بله» حمايت کرده است، حمايت از تصميم سيپراس به برگزاری همه‌پرسی و فراخواندن مردم يونان به انتخاب گزينۀ «خير» (OXI)، حداقل کاری ست که بايد به آن دست زد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۱۳:۰۰

    جامعه امروز نیازمند آموزه های مولاناست/ عرفان مولانا در يونان

    به همت رایزنی فرهنگی ايران در يونان، نخستين نشست از سلسله نشست‌های ادبی «بررسی ادبیات عرفانی در شعر و ادب پارسی» در محل انجمن فرهنگی یانوس در آتن برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۳۰

    تهران و آتن مناسبات فرهنگی و هنری خود را افزایش می دهند

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سفیر یونان در تهران بر استفاده گسترده از ظرفیت های فرهنگی و هنری دو کشور تاکید کرد.