جنگ

کل اخبار:88

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۰

    گفت‌وگوی گارسیا مارکز با کوروساوا/ مارکز: هیچ جنگی برای هیچ کس‌خوب نیست

    بیش از ٢٠ سال پیش به طور دقیق‌ترش ٢٥ سال پیش گابریل گارسیا مارکز روبه‌روی آکیرا کوروساوا نشست، یکی نویسنده کلمبیایی که کارش را اصلا با روزنامه‌نگاری شروع کرده بود و دیگری فیلمساز ژاپنی. آن‌وقت‌ها کوروساوا ٨١ ساله بود و مارکز ٦٤ ساله. حالا هیچ‌کدام آنها در این دنیا نیستند.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۰۹:۰۰

    نسخه‌ای تازه از «دخیل عشق» در بازارکتاب/ روایتی از مصائب یک جنگ

    همزمان با فرارسیدن ایام دهه کرامت رمان «دخیل عشق» نوشته مریم بصیری توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۴:۲۰

    جامعه مصرفی؛ فرهنگ گلوله و جنگ/ بازخوانی خشونت آمریکایی بودریار

    جامعه مصرفی به‌طور همزمان جامعه مراقبت و جامعه سرکوب، و نیز جامعه صلح‌آمیز و جامعه خشونت‌آمیز است. قرابت بین خشونت با وسوسه امنیت و رفاه تصادفی نیست.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۱۶:۴۰

    درسگفتار جامعه شناسی جنگ برگزار می شود

    انجمن علمی دانشجویی جامعه شناسی دانشگاه تهران درسگفتار جامعه شناسی جنگ را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۲:۴۵

    آتش جنگ عربستان در خرمن نسخ خطی یمن/ هشدار یونسکو به آل سعود

    جنگ عربستان علیه ملت یمن بعد از گذشت ماه‌ها چهره سیاه‌تری از خود به نمایش گذاشته است. حالا ابعاد گسترده‌تری از این جنگ شوم دیده و احساس می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۰:۰۰

    دیدن جنگ، شنیدن چنگ/یادداشتی برای نمایش «جان‌گز»

    سال‌ها پیش نمایش زیبا و تکان‌دهنده‌ای اجرا شد به اسم «اطاق رؤیا» اثر افروز فروزند؛ با موضوع آوارگان جنگ و آسیب‌دیدگان از اشغال خانه و کاشانه‌شان توسط دشمن. کلام دردناکی در آن بود که تا همیشه در ذهن می‌ماند: «یه عده جنگو دیدن، یه عده جنگو شنیدن؛ اینا هیچ‌وقت زبون همو نمی‌فهمن».

  • نیچه و نازی ها ۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۵

    نقدی بر کتاب «نیچه و نازی‌ها» استیون آر. سی. هیکس/ بخش دوم؛

    نیچه؛ جنگ، قدرت و یهودی‌ستیزی

    عبارات زیادی در نوشته‌های نیچه می‌توان یافت که از ضرورت و حتی از مطلوب بودن جنگ سخن می‌گوید. یک نظامی ناسیونالیست به‌سادگی می‌تواند چنین عباراتی را در راستای مقاصد خویش، یعنی جنگ‌طلبی، تفسیر کند. ...البته اگر بخواهیم منصف باشیم، باید اقرار کنیم که منظور نیچه از جنگ، گاهی چیزی بیشتر از تقابل ایده‌هاست.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۱۳:۴۰

    جامعه شناسی جنگ و منازعه در دنیای مدرن را در «دولت های شکننده» بخوانید

    کتاب «دولت های شکننده» به تالیف «لوتار بروک» ،«هانس هنریک هُلم»،«جُرج سورنسن» و «میشل استول» با موضوع جامعه شناسی جنگ و منازعه در دنیای مدرن را انتشارات امیرکبیر منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۰

    دنیا با این بازی روی آرامش را نخواهد دید!

    زمانی که دهکده‌ کاربر بزرگ‌تر می‌شود، کارگرهای او بیشتر، حملات متنوع‌ تر، شرکت در وارها با مسئولیت بالاتر و خلاصه روزی می‌رسد که کاربر لحظه‌ای نمی‌تواند از بازی غافل شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۰:۱۰

    جُنگ جدید شبکه یک از امروز آغاز می‌شود/ «۶۲۶» با رویکرد اقتصادی

    مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک اعلام کرد که جنگ اقتصادی- اجتماعی این شبکه با عنوان «۶۲۶» از امروز ۱۲ مهر ساعت ۱۹:۳۰ روی آنتن می رود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۸ ۱۲:۰۱

    تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری جنگ ایران و عراق در کتاب «اندیشیدن جنگ؛ جنگ اندیشیدنی»

    فرانک جمشیدی در بخشی از کتاب «اندیشیدن جنگ؛ جنگ اندیشیدنی» می‌نویسد: «جای انکار ندارد که مسائل و موضوعات بسیاری در تاریخ‌نگاری جنگ همچنان ناگفته و نانوشته باقی مانده است که نگفتن و ننوشتن آنها،‌ به سبب «اهمیت و حساسیت» که دارند،‌ زمینه «آسیب‌پذیری» را برای تاریخ‌نگاری جنگ و «امکان بدفهمی» را برای مخاطب این تاریخ فراهم می‌آورند.»

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۶:۴۰

    صلح پيشاجنگ

    هرساله در سراسر جهان شاهد گراميداشت روز جهاني صلح در بيست‌ويكم سپتامبر هستيم. مجمع عمومي سازمان ملل متحد اين روز را به تقويت آرمان‌هاي صلح در تمامي كشورها و در ميان همه مردم جهان اختصاص داده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۵:۰۰

    سهم زنان از جنگ

    حرف از زنان و نقش آنها در جنگ که می‌شود، تنها چند نام‌ آشنا به ذهن می‌رسد که حتی به تعداد انگشتان دست هم نیستند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۵:۳۰

    خیر، انسانها همواره نجنگیده اند

    آیا خشونت نزد انسان غریزی است، یا اوضاع و احوال محرک آنند؟ امروزه مردم‌شناسان و باستان شناسان در پژوهش های خود به نشانه هائی دست یافته اند که به مدد آنها اندکی بهتر می توان به پاسخ پرسشی برآمد که میان بزرگترین فلاسفه شکاف انداخته بود. چنین پیداست که جنگ، همزمان با برآمدن اقتصاد تولیدی و دگرگونگی ساختارهای اجتماعی در دوران ”نوسنگی“، یعنی حدود ده هزار سال پیش، پدید آمده باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۳:۰۰

    تحلیل اجتماعی مصرف گرایی جامعه ایرانی پس از جنگ

    دموکراسی اگر در سوپرمارکت‌ها و فروشگاههای بزرگ تحقق یابد بهتر از آن است که در فضاهای عمومی مطالبه شود. انتخاب کالاهای متنوع و رنگارنگ در قفسه‌های مگامال‌ها احساسی از آزادی و انتخاب را به فرد ارزانی می‌دارد. وضعیتی که برخی از جامعه شناسان انتقادی از آن نه به عنوان آزادی بلکه توهم آزادی یاد می‌کنند. آزادی در مصرف می‌تواند مطالبه سایر آزادی‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۳:۴۷

    مراسم رونمایی از «زن بوشهری» برگزار شد

    جلسه رونمایی از کتاب "زن بوشهری" که مقارن با شصت و دومین سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود در محل اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۷:۲۰

    مراسم رونمایی کتاب «زن بوشهری» برگزار می‌شود

    رونمایی کتاب «زن بوشهری» به قلم سید قاسم یاحسینی توسط نشر و پژوهش شیرازه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۴۰

    جنگ ها و تخریب ها سوغات تعریف غرب از قدرت علم است

    متاسفانه از زمانی که علم به سمت جهان غرب رفت که تنها جنبه مادی بودن آن لحاظ می شد، این علم قدرت پیدا کرد، اما در حقیقت موقعیت و قدرت جنگلی، همچون شیری که در جنگل قوی است و قدرت تخریب دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۴:۲۰

    معرفی کتاب«رنگ جنگ ایران -عراق»

    کتاب «رنگ جنگ ایران - عراق، نگاهی به نقاشی‌های ایرانی بعد از انقلاب ۱۹۷۹» تالیف دکتر مینو خانی است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۰

    «زنان بالکان»تاسکا جولز منتشر شد

    «زنان بالکان»تاسکا جولزبا ترجمه دلارا نوشین به همت انتشارات قطره راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۱:۳۰

    مل گیبسون مشاور پروژه «جنگ جهانی»

    مل گیبسون به عنوان مشاور در یک پروژه بلاک باستر چینی استخدام شد. این پروژه در مورد جنگ جهانی دوم است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۰

    چرا کشورها می‌جنگند؟

    کتاب «چرا کشورها می‌جنگند؟» با عنوان فرعی جامعه‌شناسی درگیری نظامی به مطالعه موردی جنگ‌های افغانستان و عراق و رابطه سرمایه‌داری و جنگ پرداخته است. این کتاب نوشته مارک پی. ورل با ترجمه مشترک ساسان ودیعه و لیلا شعبانی به چاپ رسیده است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۱۳:۴۰

    بازی عمیق: یادداشتهایی پیرامون جنگ خروس در بالی

    امروزه، صرف نظر از مواردی خاص، جنگ خروس در اندونزی غیرقانونی است. نخبگان جامعه نگران دهقان بیچاره و نادانی هستند که تمام پول خود را در قمار از دست میدهد، و همچنین نگران این که خارجیها در این باره چه فکر میکنند، نگران وقتی که تلف میشود و بهتر است صرف سازندگی کشور شود. از این نظر جنگ خروس، [سنتی] "بدوی"، "واپس گرایانه" و "ضد پیشرفت" است و به طور کلی در تضاد با [روحیات] ملتی بلندپرواز قرار دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۴:۴۰

    دوشاهکار از احمد محمود و صادق کرمیار برای افتتاحیه و اختتامیه جنگ

    فیروز زنوزی جلالی گفت: داستان «درخت انجیر معابد» از احمد محمود شاهکاری برای روایت لحظات آغازین جنگ ایران و عراق و در مقابل کتاب «درد» از صادق کرمیار هم شاهکاری برای روایت لحظات پایانی این جنگ است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۶:۵۰

    بسته‌های اعتراضی به نام جنگ

    نشریه آزما گفت وگویی با محمدرضا اصلاني درباره جنگ هاي ادبي و جريان هاي اجتماعي ترتیب داد که در زیر می خوانید.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۴۰

    درباره شعر ضد جنگ گونتر گراس/ ناصر فکوهی

    این یک واقعیت است که شاید نتوان هر جایی گفت، ولی هر جا بتوان گفت، حتما باید گفت، و باز هم تکرار کرد که اسرائیل هرگز «چیز»ی نبوده است جز انتقال حساب شده «مسئله یهود» یعنی یهود ستیزی و یهود کشی های ساختارمند پهنه های مسیحی از این کشورها به منطقه خاور میانه که به گمان آنها باید پایانی می بود برای یهودستیزی در اروپا، که نبود، و آغازی برای ریشه یابی رژیم جدید در حوزه ای باستانی، که اتفاق نیافتاد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۱۸:۲۰

    عکاسان و خبرنگارانی که ناز پرورده‌ نبودند

    یک خبرنگار و عکاس هشت سال دفاع مقدس نسبت به عدم وجود مهارت‌های فردی در بین خبرنگاران و عکاسان و همچنین فقدان آموزش لازم خبرنگاران و آمادگی آنها برای مواقع نیاز از جمله جنگ، زلزله و ... اعتراض کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۶:۱۰

    شاعرانی که کتاب نخوانده شعر می‌گویند

    کسی برای معرفی شاعر و نویسنده به خود زحمت نمی‌دهد. برای ممیزی‌ها یک قانون کلی نیاز داریم. باید از برخوردهای سلیقه‌ای بپرهیزیم. بسیاری از شاعران هم کتاب نمی‌خوانند، فقط شعر می‌گویند.