دموکراسی

کل اخبار:81

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۲:۴۲

    داود فیرحی: انجمن‌ها موتور دموكراسی هستند

    مرحوم علامه نائینی در خاتمه تنبیه‌الامه و تنزیه‌المله در بند چهارم می‌گوید كه انجمن‌ها موتور دموكراسی هستند كه یعنی مشروطه روی پاشنه انجمن ایستاده است و انجمن‌ها موتور دموكراسی هستند و در نهایت نیز از انجمن صحیح و انجمن غلط بحث می‌كند، اما از مجلس دوم به بعد به تدریج احزاب پدید می‌آیند كه جایگزین انجمن‌ها می‌شوند.

  • تکنوکراسی 1 ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۹:۲۴

    گفتاری از علیرضا منصوری پیرامون کاربردی‌سازی علوم انسانی(۲)؛

    علم کروزوئه‌ای فرآورده‌ی تکنوکراسی

    علم فعالیتی جمعی و دموکراتیک است که نخبه‌سالاری تهدیدی برای آن به‌شمار می‌رود. علم نیازمند تأیید نیست، بلکه بر نقد مداوم استوار است.. باید اجازه داد که پژوهشگر به انتخاب خود تخصص خود را انتخاب کند و گرنه این سیستم منجر به علم کروزوئه‌ای می‌شود که تکه تکه و منفصل است و وحدتی ندارد.

  • مارتانوسبام ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۰:۳۸

    نقدی بر آخرین کتاب مارتا نوسبام؛

    هدف از علوم انسانی پول نیست: چرا دموکراسی به علوم انسانی نیاز دارد؟

    اگر معلوم شود چیزها کمتر از آنچه من باور دارم بد هستند، باز هم نباید نفسی به‌راحتی بکشیم، باید طوری رفتار کنیم که گویی شرایط به همان وخامت است. باید تعهد خود را به بخش‌هایی از آموزش که دموکراسی را زنده نگاه می‌دارند دوچندان کنیم، حتی اگر معلوم شود که این بخش‌ها آن‌قدر هم که من فکر می‌کنم تهدید نمی‌شوند، باز هم در عصر جهانی‌سازی اقتصاد آشکارا آسیب‌پذیر و زیر فشار هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۱۷:۰۰

    چیدمان ۹۰ تنی «آی وی‌وی» در لندن

    آکادمی رویال هنر لندن در ماه سپتامبر میزبان چیدمانی فولادی و منحصربه‌فرد از «آی وی‌وی» به وزن ۹۰ تن خواهد بود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۸:۰۰

    ساسان فاطمی: هیئت مدیره خانه‌موسیقی مثل دیکتاتورهای آفریقایی رفتار می‌کند

    ساسان فاطمی می‌گوید: ما از دموکراسی صحبت می‌کنیم اما اعضای هیئت مدیره به شیوه دیکتاتور‌های آفریقایی به دوران حکومتشان اضافه می‌کنند و همواره نگاهشان به بیرون از خانه موسیقی‌ است.

  • هابرماس ۱۳۹۴/۰۳/۱۱

    مصاحبه‌ نشريه‌ «فرانکفورتر روندشاو» با یورگن هابرماس؛

    اینترنت و حوزه‎ی عمومی؛ آنچه شبکه نمی‎تواند انجام دهد

    هدف من هرگز این نبوده که مخاطب زیادی داشته باشم. من حتی به تلویزیون هم نمی‌روم. جهان من، دانشگاه است. درست است که زیاد مصاحبه می‌کنم و برای روزنامه‌ها مقاله می‌نویسم، اما ادیتورها عمدتاً باید به خاطر این ضعف‎های من سرزنش شوند. هدف من داشتن مخاطبان گسترده نیست، بلکه پرداختن به ایده‌های خاص است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۰

    تاریخ به مثابه نشانه / هادی خانیکی

    در این یکصد سال جامعه ایران مدام در پی آزادی و استقلال و پیشرفت دویده و کوشیده است و دستیابی به این سه را در سازگاری با هویت دینی و ملی خود، خواسته است. هر بار که فروغ این آرمان‌ها در صحنه زندگی اجتماعی او کم شده یا به مانع برخورده باز هم از این مطالبه اساسی دست برنداشته است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۵:۱۰

    یورش به دست‌آوردهای عصر روشنگری

    درحالی که فلسفه عصر روشنگری با انتقادات بنیادینی، از جمله از زبان اندیشه ورزان ترقیخواه رو در روست، مذهب باز جایگاه فراگیری در گفتمان سپهر عمومی یافته. آیا وقت آن نرسیده که به بازبینی تفکری برآمد که پایه گذار دموکراسی و جمهوریت بوده است؟

  • هایدگر ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۴۶

    اسلاوی ژیژک/ چرا هایدگر در سال ۱۹۳۳ گام درست را برداشت؟ (۴)

    گواه مسلم هایدگر

    سوءظن به دموکراسی یک ویژگی همیشگی اندیشه‌ی هایدگر است، حتی پس از چرخش؛ ما این نکته را در درس‌گفتارهای نیچه‌ی او از سال‌های ۱۹۳۶ و ۱۹۳۷ درمی‌یابیم و نیز در سخنرانی‌اش با اشپیگل که پس از مرگش منتشر شد و در آن تردیدش را در این باره که دموکراسی متناسب‌ترین صورت سیاسی با تکنولوژی مدرن است اعلام کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۰

    نسبت دموکراسی‌ و چالش‌های مادی و معنوی در یک کتاب

    محمد حسن (سینا) علیپور در کتاب «دموکراسی و جامعه باز: درنگی بر موانع گذر به دموکراسی در ایران» بیان می‌کند که به همان میزان که دموکراسی‌ها با چالش‌های مادی و معنوی انسان امروز از راه عقل انتقادی رو در رو می‌شوند، یک نسخه از قبل پیچیده‌ای ندارند و البته در پس هر چالشی، چالش دیگر و پرسشی دیگر پنهان است.

  • فلسفه فلسفه سياسي ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۲:۱۳

    فلسفۀ فلسفۀ سیاسی

    محمدتقی قزلسفلی

    رابرت دال در کتاب «درباره دموکراسی» این پرسش مهم را مطرح می‌کند که «در پهنه دموکراسی خواهی چه چیزی پیش روی ماست؟» قزلسفلی با طرح این پرسش دو سناریو را در پیش رو می بیند: یکی به شدت امیدوار کننده و دیگری به شدت بدبینانه.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۳۰

    ارائه نظریات چارلز تیلی درباره دموکراسی در قاب کتاب

    چارلز تیلی در کتاب «دموکراسی (جامعه شناسی تاریخی تحولات دموکراتیک)» کوشیده تا بعضی مباحث مربوط به مراکز قدرت خودسر و نظارت سیاست عمومی بر دولت به عنوان عوامل دموکراتیک شدن و دموکراسی زدایی را به تفصیل بررسی و بعضی از آنها را اصلاح کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۸:۲۰

    ورود دموکراسی به بلاد اسلامی ـ عربی، گسترش و آینده آن در مجموعه سه جلدی «تجربه‌ی دموکراسی»

    مجموعه سه جلدی «تجربه ی دموکراسی» به تازگی به همت نشر یادآوران منتشر شده است. این مجموعه سه جلدی، ورود دموکراسی به بلاد اسلامی ـ عربی، گسترش و آینده این پدیده را با ذکر نمونه‌های موردی از دو بخش مشرق عربی و مغرب عربی، تا سال‌های پایانی قرن میلادی گذشته، رصد کرده است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۳:۱۵

    نفت، دولت و دموکراسی / مراد ثقفی

    تاریخ اندیشه سیاسی انبانی است از توصیفِ نظام‌های سیاسی‌ای که گویا به دلیلِ وجود گروه‌های همبسته‌ی قدرتمند، اداره و کنترل و هدایت می‌شوند. گروه‌های همبسته‌ی قدرتمندی که می‌توانند سلطه‌ی خویش را بر قدرت به گونه‌ای انحصاری حفظ کرده و از این طریق در دسترسی بر سایر منابع جایگاهی ممتاز داشته باشند

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۳:۳۰

    مریم زندی: کتاب عکس «انقلاب 57» می‌تواند به درک مفهوم دموکراسی کمک کند

    مریم زندی، عکاس و نویسنده کتاب «انقلاب 57» معتقد است این کتاب می‌تواند برای مخاطبان جوانی که درباره انقلاب 57 سؤال دارند، اثر جذاب و مفیدی باشد و شاید بتواند به نگاه و برداشت آگاهانه‌تر و درست‌تر از مفاهیمی مثل دموکراسی و آزادی کمک کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۱:۱۵

    «روزنامه‌نگاری شهروندی و دموکراسی» به بازار کتاب رسید

    کتاب «روزنامه‌نگاری شهروندی و دموکراسی: اجتماعی‌شدن خبر در عصر رسانه‌های جدید» با گزیده و ترجمه محمود سلطان‌آبادی بر ویترین کتابفروشی ها نشست.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۶ ۱۹:۱۰

    راهكارهايی براي اصلاح نظام آمریکا در کتاب «دموکراسی برای اقلیت»

    «دموکراسی برای اقلیت» عنوان کتابی نوشته «مایکل پرنتی» است. وی که یکی از منتقدان مشهور آمریکایی به‌شمار می‌رود در این کتاب با ارائه‌ آمارها و نمونه‌های متعدد به نقد ساختار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده پرداخته و پیشنهادهایی برای اصلاح آنها ارائه می‌دهد.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۶:۰۰

    صباح زنگنه: ایران امروز در جهان با اسلام و دموکراسی شناخته می‌شود نه با خاویار

    صباح زنگنه با بیان اینكه پیش از انقلاب، ایران را به نفت و خاویار می‌شناختند، گفت: حالا ایران با امام خمینی (ره)، اسلام، تحول، تغییر، دموكراسی و انتخابات شناخته می‌شود؛ با این حال نتوانستیم قدرت فرهنگی خود را بسط دهیم.

  • بنیادهای نظری علم سیاست ۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۰۹:۵۳

    بنیادهای نظری علم سیاست

    علی اردستانی

    در یک معنا، تمام کتاب مبارزه با دیدگاه کمیت‌گرا و تکنوکراتی است که نقش و جایگاه مفاهیم و ایده‌ها را در فرایند تکامل جامعه نادیده می‌گیرد و می‌کوشد با توسل به ضرورت‌های منطقی عاجل حاکم بر سیستم سیاسی ـ اجتماعی راهکارها و راه‌حل‌هایی برای مسائل و مشکلات مبتلا‌به آن پیدا کند.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۰۸:۵۳

    اسلامگرايان عرب چگونه با دموکراسی برخورد کردند؟

    حسین عباسی از مترجمان كتاب در آستانه انتشار «تجربه دمكراسي» می‌گوید متفکران و نویسندگان کشورهای عربی، برخوردهای متفاوتی با پدیده دمکراسی داشته‌اند؛ عده‌ای آن را به بهانه بیگانه بودن مردود شمرده‌اند، گروهی نیز دمکراسی و شورا را یکی پنداشته‌اند و برخی دیگر، دمکراسی را فراورده‌ای یکسره غربی و ارزشمند دانسته‌اند و بر پذیرش بی‌چون و چرای آن تأکید ورزیده‌اند. در این کتاب، ما با هر سه گروه مواجه می‌شویم.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۰۷

    مستند جنجالی آمریکایی «دموکراسی مشروع» منتشر شد

    در توضیحاتی که سازندگان این فیلم در مورد «دموکراسی مشروع» (Legalize Democracy) منتشر کرده‌اند، آمده است: خطرناک‌ترین تهدید برای دموکراسی در آمریکا، تصور غلطی است که اغلب از آن وجود دارد. دموکراسی یک اسم نیست، دموکراسی یک فعل است.